HWSW Informatikai Kerekasztal: Amiga kezdőknek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Amiga kezdőknek Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1721 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 26. 14:15

Idézet: GeomaN(C) - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 9:32

Hali!
Összeállt a kép nagyjából, de vidám sajnos mégsem lehetek  :(
Te a DEVS könyvtárat küldted, amiben van a Kickstarts, és azon belül a file-ok, amit fennt be is tettem képbe, tehát nem volt benne WHDLoad file meg ezek, de nem is ez a baj, köszönöm ezeket is !
A WHDLoad oldalról tudtam leszedni a többi könyvtárat, amin belül maga a progi is van, ezeket is felmásoltam HD-re, és így már tényleg működött, viszont két további probléma lett hirtelen.

Ugye kaptam Tőled pre-installed demot. Erre klikkelve az első, (ami igazából nem is lepett meg annyira) az a "whdload 16.8 not registered" felirat, ez persze orvosolható ha valaki segít majd  regisztrálni, meg befizetni + stb...
A másik hogy sajnos a demo minimum igénye 020. Nekem ugye 68000-ám van.

Hatalmas szerencsémre sikerült beszereznem kb. 260 pre-installed DEMOt, amik közül cím alapján is felismertem párat hogy annó futott A500-amon. Hát fel is raktam gyorsan egyet, aztán indításnál megint a duma hogy nincs regisztrálva, majd elindult, és közölte hogy 1MB CHIP Ram kéne, nekem meg ugye 0.5CHIP + 1.5FAST -om van.

you need chipmem up to $100000 (1024kbyte) to run this program

Elsápadva és ennyi kinlódás után nagyon csalódottan próbáltam rájönni, hogy nekem annó miért ment el az a demo 0.5C + 0.5F Rammal, most meg össz 2MB-al miért nem  :(

MOST ELŐSZÖR ÉREZTEM HOGY ELADOM A FENÉBE AZ 500-AST, AZTÁN BESZERZEK EGY 1200-EST... pedig nagyon szeretem, ezt a kis gépet, nem feltétlenül akartam AGAt, főleg úgy hogy ebben 2MB RAM + IDE-HDD + most már 2-es KS van!

Aztán utolsó próbaként felraktam régi nagy kedvencemet, a 3DDEMO-t, és az meg lefutott !!!

Most itt ülök tanácstalanul a gép előtt és azon gondolkodom mit tegyek  :confused:

..

Szóval ha valakinek van regelt whdloadja, vagy tudja hogyan kell regelni, hova kell befizetni, az kérem segítsen. Hogy a géppel mit kezdek, még nem tudom, most álljak neki CHIP-RAM ot is keresgélni? .. meg aztán utána keressek valakit forrasztgatni, .. nem tudom.. mit tanácsoltok?  :(

Mindezek ellenére köszi mindenkinek a segítséget, hogy egyáltalán eddig is eljutottam, OS-t felrakok, PC-AMIGA-t összekötök, WHDLoadot "telepítek" .. szóval az alapvető dolgok legalább már tiszták  :respect:

Szia!
Azt gondoltam,hogy a whdload telepítése után teszed fel az általam küldött kickstartokat.Egyébként indítás után ezeket is hiányolta volna.

A memó gond:Az amineten találsz egy pár a500 chipmem hack-et.Az alaplapodnak revíziójának megfelelőt kell kiválasztani.

Amugy bocs a 020-as demóért,nem volt szándékos. :rolleyes: Csak 1200-esen néztem meg.
A500 512kbyte chip, 9,5mbyte fast,1g hdd,ks2.05,kcs powerboard
A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan
A2000 romokban,javítás alatt

dreamcast,megacd,ps1,ps2,xbox,xbox360,gamecube

#1722 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 14:24

Idézet: GeomaN(C) - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 12:15

amúgy hol mondod?  :think:

Itt a belső, nagyfelbontásban

ami a FAST-ból kijön piros kábel, az mi, és hova megy? 

Ki kell szippancsolni a memók helyét és tegyél bele foglalatot.514256-os vagy 414256-os ram való bele.Utána tényleg szuper lesz a géped.Ilyen ramot ócskapiacon XT vagy 286-os gépekben lehet kukázni.Sajnos fejből nem tudom a jumperek beállításait,de a neten biztos találsz róla valamit.
A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan

#1723 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 17:28

Idézet: GeomaN© - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 12:15

amúgy hol mondod?  :think:

Itt a belső, nagyfelbontásban

ami a FAST-ból kijön piros kábel, az mi, és hova megy? 

A kábelt passzolom, a HDD-vezérlő miatt kell valszeg'.
Nos, azt hiszem, szerencséd van. A HDD bal alsó sarka és a ROM között van egy JP2 feliratú valami. Ezt úgy képzeld el, mintha egy 3 érintkezős cucc lenne és ebből 2 érintkező össze van most kötve. Neked ezt úgy kellene megpeccselni, hogy megszünteted a mostani összeköttetést és a középső érintkezőt a másikkal kötöd össze (amivel eddig nem volt). Ill. van egy JP7, vagy egy JP7A nevű jumper, a trapdoor csatija mellett/felett, ez szintén 3 bogyó, ezek között szüntesd meg az öszeköttetést. Amúgy, a képen lévő gépen, mintha ezt a mod-ot valaki már megcsinálta volna (mármint, hogy megcsinálta, de aztán visszacsinálta :D ), legalábbis, a forrasztási nyomok úgy néznek ki. Én annak idején ezt a mod-od egy háromérintkezős kapcsolóval csináltam meg (így egyszerűen lehetett kapcsolni az 512K SlowFAST-512K CHIP és az 1M CHIP között, erre szükség is volt, mert néhány játék direkt FAST RAM-ot keres, nem jó neki az 1M CHIP), de a JP7-et talán nyitva is lehet hagyni (vagyis oda nem kell kapcsoló, csak simán megszüntetni az érintkezést), mert én csak a másikra emlékszem, hogy kapcsolót tettem volna rá...
Itt vannak egyébként az aminetes leírások.

Szerkesztette: brd 2008. 03. 26. 17:30 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1724 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 08:37

jamespond , brd ! Köszi mindkettőtöknek, arra jutottam reggel hogy első körben "kukázok" ramot, aztán foglalaton keresztül rányomatom valakivel a lapra. Ha nem találok, beszerzek valami szarabb 500-as olcsón, és abból szedem ki, igaz így a gépem már többe kerül mint egy 1200, de legalább tényleg FULL-os lesz  :smoker:

Idézet

Azt gondoltam,hogy a whdload telepítése után teszed fel az általam küldött kickstartokat.Egyébként indítás után ezeket is hiányolta volna.

A memó gond:Az amineten találsz egy pár a500 chipmem hack-et.Az alaplapodnak revíziójának megfelelőt kell kiválasztani.

Amugy bocs a 020-as demóért,nem volt szándékos.  Csak 1200-esen néztem meg.

james.. semmi gond nincs, így is rengeteget segítesz!  :respect:

-----

.. na közben sikerült megfelelő műszerészt találnom, akinek '91-ben volt is 500-a  :) , azt mondta hogy ha be tudok szerezni cuccokat, akkor megcsinálja, viszont azt is közölte hogy nem biztos hogy jó lesz egy másik amigából kipakolt Ramok, de persze lehet, csak nem 100 %

Szerkesztette: GeomaN(C) 2008. 03. 27. 09:13 -kor

#1725 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 12:40

Idézet: jamespond - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 14:24

Ki kell szippancsolni a memók helyét és tegyél bele foglalatot.514256-os vagy 414256-os ram való bele.Utána tényleg szuper lesz a géped.Ilyen ramot ócskapiacon XT vagy 286-os gépekben lehet kukázni.Sajnos fejből nem tudom a jumperek beállításait,de a neten biztos találsz róla valamit.

Kapok egy A500 alaplapot !  :jump:
nyugtassatok meg hogy abból kiforrasztva mehet az enyémbe a ram

#1726 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 12:47

Idézet: sirszor - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 12:59

Sziasztok lenne néhány kérdésem felétek hátha tudtok segíteni.

1. Szereztem egy CD32-est de csak az s-videon ad szines képet. A normál video kimeneten fekete-fehér képet ad, az rf kimeneten pedig színes de elég szemcsés és recsegős. Mit kellene, vagy lehet vele tenni, hogy legalább a video vagy az antenna kimenet is jó legyen? A s-videot nem minden tv-m kezeli megfelelően. Az s-video-scart átalakítók pedig nem jók.

2. Lehet kapni olyan csatlakozót ami pl az A500-as tápcsatlakozójához illeszkedik? Vagy neketek van? Mivel a gép (cd32) eredeti tápja sincs meg az A500-as tápjához volna a legegyszerűbb egy átalakító kábelt készíteni.

Köszi a segítséget!

Kép

én is ezzel szívtam  :reklamacio:
a (sárga) video kimeneten az A500 is fekete-fehér képet ad, az rf kábeled meg lehet szar, szerezz egy újat! de minőségre persze nem lesz annyira jó mint a többi vid. kimenet.. ez van

tápcsatihoz nem lövök

Szerkesztette: GeomaN(C) 2008. 03. 27. 12:51 -kor

#1727 Felhasználó inaktív   Devlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 13:41

Idézet: GeomaN(C) - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 11:47

Kép

a (sárga) video kimeneten az A500 is fekete-fehér képet ad, az rf kábeled meg lehet szar, szerezz egy újat! de minőségre persze nem lesz annyira jó mint a többi vid. kimenet.. ez van

tápcsatihoz nem lövök

A video kimeneten a CD32 színes képet ad.
Ez biztos.
Sajnos táp ügyileg én is rosszul állok.
A 3 darab CD32-mhöz csak 2 darab tápom van.  :rolleyes:

#1728 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 15:15

Idézet: Devlin - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 13:41

A video kimeneten a CD32 színes képet ad.
Ez biztos.
Sajnos táp ügyileg én is rosszul állok.
A 3 darab CD32-mhöz csak 2 darab tápom van.  :rolleyes:

akkor ezt rosszul tudtam, kellett nekem okoskodni  :oops:

Pc-táp ehhez nem jó átalakítva ?  :think:

Szerkesztette: GeomaN(C) 2008. 03. 27. 15:16 -kor

#1729 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 17:00

De  jó hozzá a pc táp!Nekem is volt CD32-m.Abban is biztos vagyok,hogy szines képet ad a kompozit kimeneten.

A RAM-ra tipp:Bemész egy pc bontóba,vagy valami olyan helyre ahol vannak nagyon régi pc-k.A régi ISA buszos kártyákon levő ramok is jók hozzá.Arról ismered meg a ramot,hogy a tipusszáma mindig ilyen:  xx4256 és a lábszáma is egyezik az amigáéval.Az xx helyén leggyakrabban 41 szokott állni,de ez gyártónként változhat. Ez egyébként egy teljesen közönséges Dram chip.Az amiga még a ram sebességére is teljesen immunis.Tökmindegy,hogy hány nanoszekundumos.

Még egy tipp:Mindenképp foglalatba tedd.Mert a forrasztgatást nem annyira szeretik a ramok.Ha esetleg utólag csereberélni kell valamelyiket,akkor nem kockáztatod az alaplap szakadását.Sajnos az én 500-asom előző gazdája elkövette ezt a hibát.

#1730 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 17:24

Idézet: jamespond - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 17:00

Mindenképp foglalatba tedd.Mert a forrasztgatást nem annyira szeretik a ramok.Ha esetleg utólag csereberélni kell valamelyiket,akkor nem kockáztatod az alaplap szakadását.Sajnos az én 500-asom előző gazdája elkövette ezt a hibát.

Foglalatot viszont simán lehet ilyet kapni nem?  gondolom nem ez az egyetlen IC aminek ennyi lába van  :look:

#1731 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 17:43

Szerintem minden elektronikai boltban van ilyen.Nem is egy nagy összeg.Ha már ennyit fáradoztál a gépedért akkor ennyi belefér.

#1732 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 18:08

Idézet: jamespond - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 17:43

Szerintem minden elektronikai boltban van ilyen.Nem is egy nagy összeg.Ha már ennyit fáradoztál a gépedért akkor ennyi belefér.

naigen .. ezen már tényleg nem fog múlni  :lollypop:

apropó .. milyen a Blizzard 1230@50MHz  ? .. úgy értem mit lehet ma kezdeni egy ilyen kártyával felszerelt AGA-val?  :)  Nagyon boldog leszek ha a +RAM is benne lesz az 500-amba, és végre "FULL"os lesz, de azért a kiváncsiság furdall hogy milyen lehet 1 ilyen cart. vagy egy PPC  :left:

Szerkesztette: GeomaN(C) 2008. 03. 27. 18:12 -kor

#1733 Felhasználó inaktív   Devlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 19:19

Idézet: GeomaN(C) - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 17:08

naigen .. ezen már tényleg nem fog múlni  :lollypop:

apropó .. milyen a Blizzard 1230@50MHz  ? .. úgy értem mit lehet ma kezdeni egy ilyen kártyával felszerelt AGA-val?  :)  Nagyon boldog leszek ha a +RAM is benne lesz az 500-amba, és végre "FULL"os lesz, de azért a kiváncsiság furdall hogy milyen lehet 1 ilyen cart. vagy egy PPC  :left:

Szerintem a Blizzard 1230 kiváló kártya. (Nekem is volt.)
Szépen futnak rajra a demók, kivéve persze a 060 onlyk.
Fel lehet rá szoftveresen tenni a 3.1-es Kickstartot. (BlizzKick)
A belerakott RAM (Fast RAM) pedig jelentősen gyorsítja a rendszert.
Nem is melegszik nagyon, és ami még fontos: Megfizethető.
Összehasonlításul én a 4000-esemben lévő Cyberstorm 060-as kártyát 128 Mega RAM-mal 60.000-ért vettem...
Átlagos felhasználásra teljesen elég egy 50-es 030-as.
Üdv!

Devlin

#1734 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 19:43

Idézet: GeomaN(C) - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 18:08

Ez már egész tűrhető.Nem sok olyan "classic amiga" dolog van ami nem megy rajta.
Még netezni is szoktam rajta.A WB eszméletlen gyors tud lenni rajta.

#1735 Felhasználó inaktív   sirszor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 28. 00:37

Idézet: GeomaN(C) - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 15:15

akkor ezt rosszul tudtam, kellett nekem okoskodni  :oops:

Pc-táp ehhez nem jó átalakítva ?  :think:

Köszi a tippeket! Szerencsére az s-video jó, csak a sima video nem ad szines képet...  :mad:

A tápnál arra gondoltam, hogy csinálok egy amiga500-as tápra dugható szögletes din->kerek din átalakítót. Így már tökéletes lenne. Már csak szögletes foglalatra lenne szükségem. Nincs valamelyikőtöknek véletlen egy ilyen? (rossz a500-ból vagy c128-ból)

A PC tápra is gondoltam már. Az univerzálisabb lene hosszú távon, de nem teljesen tudom mit, és hogyan kell letestelni az ATX-tápoknál, hogy pc nélkül is üzemeljenek.

#1736 Felhasználó inaktív   Zolaash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 13:00

Idézet: sirszor - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 0:37

Köszi a tippeket! Szerencsére az s-video jó, csak a sima video nem ad szines képet...  :mad:

A tápnál arra gondoltam, hogy csinálok egy amiga500-as tápra dugható szögletes din->kerek din átalakítót. Így már tökéletes lenne. Már csak szögletes foglalatra lenne szükségem. Nincs valamelyikőtöknek véletlen egy ilyen? (rossz a500-ból vagy c128-ból)

A PC tápra is gondoltam már. Az univerzálisabb lene hosszú távon, de nem teljesen tudom mit, és hogyan kell letestelni az ATX-tápoknál, hogy pc nélkül is üzemeljenek.

Az ATX tápokban a lila szálat kell rövidre zárni egy tetszőleges testszállal (rendre fekete színű). Persze fogyasztó így is kell hogy legyen rajta, hiszen kapcsolóüzemű tápról beszélünk....  ;)

Szerkesztette: Zolaash 2008. 03. 28. 13:01 -kor

Üdv: Zolaash

Commodore Amiga 500@7,14Mhz :D + 2 Megz Fastram
Commodore Amiga 1200 + Blizzard 1230/IV + 32 Megz Ram

#1737 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 19:41

Idézet: jamespond - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 22:32

Én személy szerint senkit sem zárok ki. Jó lenne ha megismernék ezt a gépet.
Mert 100MHz alatt is van élet!

Például Amiga 500-ason eszméletlen jó progik vannak:
-Imagine
-Lightwave
-Real3d

Khm... Lightwave...? Biztos?

Real3D 1.4-ig mukodik, anno kuzdottem is vele.
Imagine 2.0 mar megfelelobb. De nem art ha van legalabb egy kulso floppyd.
Igazandibol Amiga 500-on a Turbo Silvert ajanlanam, vagy a Sculpt 3D-t. Ezekkel generaltak a jo kis raytrace loop-animokat a klasszikus demokba. Lasd a wc-t a Hardwired-ben. De ha jol emlexem a Killing Gameshow introjat is az oldotta meg. Hibatlanul.

Udv,
Reynolds/TBS
Amiga 4000T - The Beast / Amiga 4000D - The Beauty / Amiga CDTV / Amiga CD32 / Amiga 1200HD - The Unique / Amiga 500 - The Origin / Amiga 600 - The June Bug ;)

#1738 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 19:43

Idézet: GeomaN(C) - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 13:40

Kapok egy A500 alaplapot !  :jump:
nyugtassatok meg hogy abból kiforrasztva mehet az enyémbe a ram

Vérlázító! Botrány! Merénylet az elnök ellen!

Igenis tessék az ipari hulladékot áttúrni! :I
Reynolds/TBS
Amiga 4000T - The Beast / Amiga 4000D - The Beauty / Amiga CDTV / Amiga CD32 / Amiga 1200HD - The Unique / Amiga 500 - The Origin / Amiga 600 - The June Bug ;)

#1739 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 19:50

Idézet: sirszor - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 13:59

Sziasztok lenne néhány kérdésem felétek hátha tudtok segíteni.

1. Szereztem egy CD32-est de csak az s-videon ad szines képet. A normál video kimeneten fekete-fehér képet ad, az rf kimeneten pedig színes de elég szemcsés és recsegős. Mit kellene, vagy lehet vele tenni, hogy legalább a video vagy az antenna kimenet is jó legyen? A s-videot nem minden tv-m kezeli megfelelően. Az s-video-scart átalakítók pedig nem jók.

2. Lehet kapni olyan csatlakozót ami pl az A500-as tápcsatlakozójához illeszkedik? Vagy neketek van? Mivel a gép (cd32) eredeti tápja sincs meg az A500-as tápjához volna a legegyszerűbb egy átalakító kábelt készíteni.

Köszi a segítséget!

1. Az RF jel sosem lesz SCART minosegu, sem SVideo. CD32-bol SVideo a legjobb, ha nincs SX32-d, amivel van hagyomanyos 23tus Amiga video csatid es VGA portod is. A composite fekete-feher jellege vagy elszabott tv-s moka, en ugyanis szivtam ilyen nyuggel egy Daewoo v. Thompson tv eseteben, vagy rosszabb esetben vmi alaplapi gebasz.

2. Lehet h. lehet kapni A500 tapcsati ellendarabot, azonban egyszerubb ha keritesz egy tapot a megfelelo Volt-ertekekkel es teljesitmennyel, aztan ragyogyitasz v. gyogyittatsz egy DIN csatlakozot. Amugy Vesalianal van homemade tap vmi 5e HUF korul, en is toluk rendeltem. Eredetileg laptop tap lehet, csak at van faragva. Megy hibatlanul. www.vesalia.de, paypal-t elfogadnak.
Reynolds/TBS

#1740 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 19:53

Idézet: GeomaN© - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 13:47

Kép

tápcsatihoz nem lövök

Nah. Csak az A500/A2000 paros tud mono composite videot. A1000-t nemtom, sosem lattam eloben :(
A kesobbi osszes Amiga szines Composite jelet ad. En ha mas tv-n is mono jelet kapnek, elvinnem szerelohoz a gepet.
Reynolds/TBS

Téma megosztása:

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.