HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:27

TFT-nél nem gond a 60 Hz.

#242 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:30

az lenne a kérdésem hogy az detonator egyéni felbontások beállításánál van egy speciális időzítés gomb, egy csomó általam ismeretlen funkciót hoz elő, mire valóak azok? érdemes-e válogatni kozöttük mert több profil is van.

#243 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 17:30

Hello!

Egy elég érdekes problémám lenne és igazán nem tudom miben is lehet a hiba...
Adott egy SAmsung 959NF, Radeon 9800Pro páros...
Namármost pont abban a felbontásban, amiben használni szeretném (1280*960/100Hz) furcsa hullámzást produkál a kép...annyira nem szembetűnő, de eléggé látszik, főleg a függőleges egyeneseken látszik ez a hullámzás...
1280*960/85Hz, 1280*1024/100Hz, 1600*1200/85Hz, ezekben a felbontásokban tökéletes...Pont a kívánt febontás/frissítésben nem... :reklamacio:

Valakinek van erre valami ötlete?  :think:

kösz.: begbie

#244 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:59

Idézet: begbie - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 18:30

Hello!

Egy elég érdekes problémám lenne és igazán nem tudom miben is lehet a hiba...
Adott egy SAmsung 959NF, Radeon 9800Pro páros...
Namármost pont abban a felbontásban, amiben használni szeretném (1280*960/100Hz) furcsa hullámzást produkál a kép...annyira nem szembetűnő, de eléggé látszik, főleg a függőleges egyeneseken látszik ez a hullámzás...
1280*960/85Hz, 1280*1024/100Hz, 1600*1200/85Hz, ezekben a felbontásokban tökéletes...Pont a kívánt febontás/frissítésben nem... :reklamacio:

:think:

#245 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 10:31

Idézet: begbie - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 17:30

...Adott egy SAmsung 959NF, Radeon 9800Pro páros...

Monitor tulajdonságainál próbáld meg a polaritásokat állítani vagy a DVI kimenetre átrakni a monitort.

#246 Felhasználó inaktív   karika76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 09:22

1280*1024/100Hz?? Próbáltad? (85-ön ajánlja a sams)
Nem tudom miért nem 1280*960-at ajánl, az tft szabvány.

Forrás: http://www.samsung.com/hu/products/monitor...=Specifications

Képfelbontás  Maximális  1920x1440 @73 Hz

VESA  1800x1440@73 Hz
1856x1392 @75 Hz
1792x1344 @78 Hz
1600x1200 @85,87 Hz
1280x1024 @101 Hz
1152x864 @118 Hz
1024x768 @132 Hz
800x600 @160 Hz
640x480 @160 Hz

Ajánlott  1280x1024 @85 Hz,
1600x1200 @85 Hz
karika76

#247 Felhasználó inaktív   karika76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 09:24

Idézet: karika76 - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 9:22

1280*1024/100Hz?? Próbáltad?

Megvan a válaszod, nem voltam figyelmes...
karika76

#248 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 20. 00:10

Ma én is szembesültem egy érdekes problémával. Ma összeraktam egy gépet egy ismerősnek, amit az én monitorom segítségével tesztelgettem és telepítettem rá ezt-azt. Eközben többször is átváltottam a két gép között, miközben a monitor csatit is persze átdugtam (a gépek közben ki voltak kapcsolva, mert egy HDD-t is cserélgettem a gépek között, fiókban. Az egyik ilyen "átdugom a monitort" művelet után az eddig tökéletesen üzemelő monitorom látványosan 60 Hz-en indul, holott a WinXP szerint 100Hz-en megy, nem is lehet rábeszélni másra (állítani lehet, de ténylegesen marad a 60Hz szemre és a monitor OSD menüje szerint is). Kipróbáltam a másik géppel, azzal nem volt semmi gubanc, ment rendesen 100Hz-en. Kiszedem a videokártyám (Gigabyte ATI Radeon 9200 128M), szemre nincsen baja, illetve a monitor (HP92 típusjelű 19"-os CRT) csatlakozójának szintén nincs.

Videokártya vissza, működik minden, viszont hiába állítgatom, marad a 60Hz.  Az egyik fiókban találtam egy tartalék Matrox G200 AGP-s videókártyát, beteszem azt az ATI helyére. Mondjuk ez csak 85Hz-et tud az általam használt 1152x864-es felbontásban, de legalább szép képe van. Viszont mind a beépített, mind pedig a legújabb XP-s driverrel (asszem 2004. februári) is véletlenszerűen, néhány perc használat után megfagy...

Az összerakott gépből kiveszem a haver által vássárolt Asus FX5200-at (nem játékra használja a gépet), amivel ugyancsak minden megy rendesen (más kérdés, hogy ennek szemmel láthatólag homályosabb a képe mind a Matroxnál, mind pedig az ATI-nál), viszont még mindig nem vagyok előbbre, hogy mi baja lehet a Radeon-omnak (próbáltam másik catalyst-tal is, de a helyzet nem lett jobb).

A többi komponens (ha van valami jelentősége): Asus TUSL2-c, 1.2 Tua Celeron, 512M RAM, Intel 100Mbites hálókártya, SB Live, semmi nincs húzva (a videókártya sem volt soha), a tápom egy 300W-os Enermax (a gépben még egy Seagate HDD és két optikai meghajtó van, szal ennek szinte biztosan nincs köze a problémához).

Egyáltalán lehetséges, hogy egy videókártya úgy romoljon el, hogy csak 60Hz-en tudjon frissíteni?

Még a másik gépben kipróbálom, hátha, de ha nem muszáj nem vennék másikat (meg cserélni sem cserélek, mert ennek az FX-nek iszonyú homályos képe van, meg ráadásul 64 bites is - én azért néha szoktam játszani).

#249 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 20. 01:18

Kipróbáltam a másik gépben is az ATI-t, ott is csak 60Hz-en megy. Úgy látszik ez tényleg megdöglött... :(

Még a végén vehetek másik vga-t (emiatt - meg az ára miatt sem - most nem váltok TFT-re ahol elvileg mindegy)

#250 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 09:54

Idézet: Thocy a ZAGY - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 0:10

Az egyik ilyen "átdugom a monitort" művelet után az eddig tökéletesen üzemelő monitorom látványosan 60 Hz-en indul, holott a WinXP szerint 100Hz-en megy, nem is lehet rábeszélni másra (állítani lehet, de ténylegesen marad a 60Hz szemre és a monitor OSD menüje szerint is).

Valószínűleg csak a DDC rohadt ki a kártyából (megtört az a láb a csatlakozóban), próbáld meg kikapcsolni a driverben:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=1548627

#251 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 20. 20:42

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 10:54

Valószínűleg csak a DDC rohadt ki a kártyából (megtört az a láb a csatlakozóban), próbáld meg kikapcsolni a driverben:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=1548627

Áldassék az Úr neve!  :respect:  :respect:  :respect: :D

Tényleg ez volt a gond!

#252 Felhasználó inaktív   Kii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 28. 13:17

Sziasztok!

Itt talán tud nekem valaki segíteni.
Adott egy 19-es TFT monitor, amit natív felbontásban használok 1280x1024-ben.
Ez ugye 5:4 képarány.
Ha mást felbontást állítok be, akkor ugye romlik a képminőség.
Ez eddig oké.
De szeretnék 4:3 képarányt is használni, viszont minőségromlás nélkül.
Rájöttem, hogy ez is lehetséges, csak egy kis kompromisszumot kell kötni. Azaz, ha kiválasztom pl. a 1024x768-as felbontást, akkor el kell érni, hogy a kép ne kihúzva jelenjen meg a monitoron. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy körben fekete szegélyek maradnak, de megéri, mert kristálytiszta képet kapok 4:3 oldalaránnyal. Ez digit. képekhez pl. nagyon jó.
Erre az egészre úgy jöttem rá, hogy volt alkalmam a 19-es TFT-t egy laptop vga kimenetére kötni, és ebben a laptopban egy 9700-es ATI VGA kártya volt. Itt a beállításokban lehetett kapcsolni, hogy széthúzza a képet vagy ne húzza szét.
Nagyon tetszett ez a ficsör.

Viszont itthon az asztali gépben egy MSI Ti4200 van és semmi hasonlót nem találok a beállítási lehetőségek között.:(
Nem akarom elhinni, hogy nVidia fronton nincs erre lehetőség.
Lehet, hogy nagyon láma vagyok és csak nem tudom hol lehetne beállítani, de az is lehet, hogy tényleg nincs ilyen lehetőség.
Valaki hozzáértő pls!

Vagy esetleg valami segédprogram, ami tud ilyet?
(Hasonlóan a Refreshlock-hoz, ami nagyon jól bevált nálam korábban - crt - ahhoz, hogy játéknál is maradjon a 100 Hz-es képfrissítés.)

Minden segítséget előre is köszi!

#253 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 13:31

Idézet: Kii - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 13:17

Sziasztok!

Itt talán tud nekem valaki segíteni.
Adott egy 19-es TFT monitor, amit natív felbontásban használok 1280x1024-ben.
Ez ugye 5:4 képarány.
Ha mást felbontást állítok be, akkor ugye romlik a képminőség.
Ez eddig oké.
De szeretnék 4:3 képarányt is használni, viszont minőségromlás nélkül.
Rájöttem, hogy ez is lehetséges, csak egy kis kompromisszumot kell kötni. Azaz, ha kiválasztom pl. a 1024x768-as felbontást, akkor el kell érni, hogy a kép ne kihúzva jelenjen meg a monitoron. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy körben fekete szegélyek maradnak, de megéri, mert kristálytiszta képet kapok 4:3 oldalaránnyal. Ez digit. képekhez pl. nagyon jó.
Erre az egészre úgy jöttem rá, hogy volt alkalmam a 19-es TFT-t egy laptop vga kimenetére kötni, és ebben a laptopban egy 9700-es ATI VGA kártya volt. Itt a beállításokban lehetett kapcsolni, hogy széthúzza a képet vagy ne húzza szét.
Nagyon tetszett ez a ficsör.

Viszont itthon az asztali gépben egy MSI Ti4200 van és semmi hasonlót nem találok a beállítási lehetőségek között.:(
Nem akarom elhinni, hogy nVidia fronton nincs erre lehetőség.
Lehet, hogy nagyon láma vagyok és csak nem tudom hol lehetne beállítani, de az is lehet, hogy tényleg nincs ilyen lehetőség.
Valaki hozzáértő pls!

Vagy esetleg valami segédprogram, ami tud ilyet?
(Hasonlóan a Refreshlock-hoz, ami nagyon jól bevált nálam korábban - crt - ahhoz, hogy játéknál is maradjon a 100 Hz-es képfrissítés.)

Minden segítséget előre is köszi!

Ne haragudj, de ez mire jó?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#254 Felhasználó inaktív   Epo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:30

Na csü mindenki!

Van egy olyan problémám, hogy a minap ujra felraktam a TR1-et a régi szép idök kedvéért, csakhogy az történt, hogy már ha a telepitö is elindul, a kép állati csikos lesz. Na most ez egy régi játék (96-os), és jorészt még DOS-os, ezért gondolom nincs hozzászokva a gépemhez, azota lett változtatva. ATI radeon kártyám van. Esetleg a DXdiag-ba kéne vmit álligatni? Ha vki tud, legyen oly kedves segíteni!
Elöre is kösz és

üdv: Epo

#255 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 03:05

Kicsit off

Most lett nvidia es nemtom beallitani a gamma-t, csak a 2D/3D-t lehet eccere huzogatni, de a ati-nal meg lehetett kulon-kulon is.
Valamit Powerstrip helyett?
Vki esetleg?

#256 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 14:36

Idézet: Epo - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 22:30

Na csü mindenki!

Van egy olyan problémám, hogy a minap ujra felraktam a TR1-et a régi szép idök kedvéért, csakhogy az történt, hogy már ha a telepitö is elindul, a kép állati csikos lesz. Na most ez egy régi játék (96-os), és jorészt még DOS-os, ezért gondolom nincs hozzászokva a gépemhez, azota lett változtatva. ATI radeon kártyám van. Esetleg a DXdiag-ba kéne vmit álligatni? Ha vki tud, legyen oly kedves segíteni!
Elöre is kösz és

Gondolom XP alatt próbálod. Ha ez a DOS-os TR1, akkor max a kártya BIOS-ában lehetne felülbírálva a frissítés. Ha az lenne a baj, az újabb monitorok már "out of sync"-et írnak ki. Nálam mindenesetre elindult minden további nélkül, igaz installálni nem próbáltam.

http://www.tombraide.../windowsxp.html. Ezt a csoda-installert próbáltad már? (Ez volt linkelve a tombraider.hu fórumra is.)

#257 Felhasználó inaktív   Epo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 21:34

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 15:36

Gondolom XP alatt próbálod. Ha ez a DOS-os TR1, akkor max a kártya BIOS-ában lehetne felülbírálva a frissítés. Ha az lenne a baj, az újabb monitorok már "out of sync"-et írnak ki. Nálam mindenesetre elindult minden további nélkül, igaz installálni nem próbáltam.

http://www.tombraide.../windowsxp.html. Ezt a csoda-installert próbáltad már? (Ez volt linkelve a tombraider.hu fórumra is.)

Kösz szépen a segítséget, de az a baj, hogy nem XP alatt, hanem 98 alatt probálom.

#258 Felhasználó inaktív   Epo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 12:11

Sziasztok!

Nem tudja vki véletlen mi lehet a probléma? Még ha 98-am van se? Vmit a monitoron vagyis graf kártyán kéne állitani? Egy régi ATI All in wonder Radeon kártyám van. Ha vki tud, segítsen! Nem akar elindulni a Tomb Raider 1.

üdv:Epo

#259 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 04. 12:34

Idézet: Kii - Dátum: 2004. Dec. 28., Tuesday - 13:17

...
Azaz, ha kiválasztom pl. a 1024x768-as felbontást, akkor el kell érni, hogy a kép ne kihúzva jelenjen meg a monitoron. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy körben fekete szegélyek maradnak,
...

Ezt a monitorod menujeben todod beallitani.
Sony VAIO Type G

#260 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 16:26

Beszereztem egy GF4 MX440 kártyát a work gépembe és Powerstrip-el írom felül a frissítési frekit, hogy játékban is 85 Hz legyen. Nincs valami más progi, vagy akármi, mert a Powers.- nem freeware és minden indításnál visszaszámol...
Mostanában nem vagyok képben nVidiáéknál, milyen Detonatort tegyek fel? Gondolom valami 6×.××

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.