HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 06. 16:37

A kártya speckó beállításainál kell legyen olyan menü is, hogy Refreshrate override. Ott kell beállítgatni a kívánt frissítési frekvenciát.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#262 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 08:35

Feltettem egy újabb detonatort, abban már van beállítás. Erről ennyit :D

#263 Felhasználó inaktív   Deo2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 20:29

Hali!

mióta feltettem a NET 1.1 vackot, ugye új control panelt dob az ATI, nos bármit csinálok az egyik moncsim DCC-je nem jelent le semmit, és masszív 60Hz-et állít be. A réginél nem volt gond simán kikapcsoltam a DCC-t és felűlbíráltam a driverbeállításokat. Ennél a vacak 4.12 omegánál esélytelen a Monitor attributes fülnél az EDID (use extended display identif. Data) kipipálva van és nem tudom változtatni. A másik moncsim tökéletesen állítható.  Rivatunert próbáltam nem segített.

Előre is tnx!
A64 3200+ (0450)@2620Mhz
2GB A-DATA 600 (4*512)
2* MSI 7800GTX/256
MSI K8N DIAMOND
2*74GB WD RAPTOR
X-Fi Elite Pro

#264 Felhasználó inaktív   cbdkroa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 16:26

Maximális Tisztelet!!

Olvasgattam bőszen a topicot, de nem oldódott meg a problemám az új videókártyámmal.
Szeretnék megkérni vki hogy segítsen :respect:  :respect:  nekem , a gond a következő:

Xp van a gépen, Philips 107E5 monitor és Ati  Radeon 9200 SE Atlantis volt és minden okés, csere lett GeXcube Radeon 9600 Pro érekezett , de vmi gond volt a beilleszkedéssel,mert néha-néha mikor gondolja, elkezd vibrálni a kép. A Call of Duty nal főleg csinálja,meg amikor kijövök bellőlle folyatja,de nem csak ott hanem siman is amikor nem megy semmi.Kikapcsoltam a DDC-t, ott is bevan a 1024x768 85 Hz lőve, az Atiban is, az Ati tray toolsban is, csökkentett módban is.Drivert mar cserélgettem ide-oda.Most a 4.9es van fent. :think:
Lehet aza a gaz hogy nem a ponos drivere van fent a monitornak, hanem csak a sima 107E.
Nem hiszem,lehet.De amikor mar telepítem, a kis könyben az van vésve,hogy a "GC-R9600PRO-VIVO/GC-R9600(PRO)-VIVO/GC-R96XT/GC-R96XTG"nél kell hogy legyen az eszköz kezelőben két Ati-s Wdm pont, speciális codec, meg vmi házimozi cucc,na ez nekem egy telepítésnél sem mutatta meg magát, már ez gyanus volt.Vagy vmit elb***tam. :confused: De a képernyő akkor is hullámtánccal próbál háláslenni, hogy elhozatm a boltból.
Megfosztanám ettől , ha lehet....

#265 Felhasználó inaktív   cbdkroa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 16:32

:mad: Powerstrip-sem valtoztatott. :mad:

#266 Felhasználó inaktív   Deo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 09:38

Na megoldodott a problemám, a jó öreg powerstrip segített, de nagyon hardver szinten kellett szegény primary monitor lelkébe gázolnom:)
A képpont frekvenciától a vertikáli/horizontális időzítésekig mindent manuálisan állítottam realtime, na itt lehet csúnyán gallyra vágni egy monitort. 
Egyébként a powerstrip se tudta volna szoftveresen megoldani a DCC gondot, az is állandóan visszavágta 60Hz-re felülbírálás után a frissítést.
A64 3200+ (0450) 2700Mhz/MSI K8N Diamond/2GB A-Data 600/2*MSI 7800GTX256/2*74GB WD Raptor/Enermax EG-701AX SLI/Creative X-Fi Elite pro/CM Stacker

#267 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 09:56

Idézet: cbdkroa - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 16:26

...Xp van a gépen, Philips 107E5 monitor és Ati  Radeon 9200 SE Atlantis volt és minden okés, csere lett GeXcube Radeon 9600 Pro érekezett , de vmi gond volt a beilleszkedéssel,mert néha-néha mikor gondolja, elkezd vibrálni a kép. A Call of Duty nal főleg csinálja,meg amikor kijövök bellőlle folyatja,de nem csak ott hanem siman is amikor nem megy

Ez hardveres gebasznak tűnik. Az eszközök hiánya gondolom abból adódik, hogy nem VIVO-s a kártya.

#268 Felhasználó inaktív   cbdkroa 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 20:04

Igen,sajnos mar az elején az eszembe jutott, de nem akartam elhinni.Sajnos vissza kell vinnem és megnézetni.
Ez a Vivos dolog meg nincs mindenhova odaírva ezért tojtam be picit,de mostmár mindegy.
Köszönöm a gyors választ!!! :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#269 Felhasználó inaktív   cbdkroa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 19:29

Hello!

A kártyát kicseréltem és ez is azt csinálja ,mi lehet a gond?
Pls hELP!!!! :think:  :think:  :confused:  :confused:

ABIT iS -7 G VEL LENNE AGOND ,NEM HINNÉM,REMÉLEM EZT MÉG VESZI.......

Szerkesztette: cbdkroa 2005. 01. 19. 19:30 -kor

#270 Felhasználó inaktív   GABOOR2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 18:12

HELLO!
Nekem a következö problémám lenne,szeretném ha segítenétek!!!
A gépem Celeron2.4, ati9250 videokartya, 256mb ram, asrock alaplap xpsp2'
A lényeg az hogy vettem 1 AOC HT730 síkképcsöves monitort, ami be volt mágneseződve
és vibrált a kép 85hz-en 75-on is,nem mindig csak néha.Három napon belul visszavittem, ki
sem probaltak kicsereltek, ez mar nem magneses,de a kép enyhén vibral,ha valaki megnézi
észre sem veszi, de ha jobban megfigyelem látom (és a szemem is fáj előtte most is)!
Tudom nem egy nagy márka de az ember 35papirert nem hiszem ennyit kaphat,mert azt
megérteném hogy csak feleaddig tart mint egy márkás,de hogy egyből nem müxik!Talán valami zavarja?
hangszórót elvettem,mobilt is és mégis!! A furcsa az hogy éppen emiatt cseréltem le a
régi 14colos monitorom 17-es síkképcsővesre mert vibralt. Ha azt mondanátok videókari
GF4-el is ezt csinálja.Nem hiszem hogy amit vettem mindkettő rosz hiszen a régi is ezt
csinálta csak durvábban. Kérem segitsetek mert szétvet sz ideg, és megvakulok!!!! JA
és ha megnyitok egy féher ablakot picit eltolódik a kép!Ez minden monitornál igy van?
A proci frekvenciája bezevarhat?
KÖSZI

#271 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:18

Hi.

Win98 alatt mit lehet csinálni, ha nem akar 60Hz fölé menni a képfrissítés?
Beállítok akár 100Hz-et is, de akkor is csak 60Hz-en frissít... :mad:

ABIT féle ATI 9550-es kártya van a gépben...

HELP!

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#272 Felhasználó inaktív   ropi01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:59

Sziasztok, a problémám kicsit off de még ehhez a témához áll legközelebb. Vettem egy új lg l1730s tft-t és a meglévő noname gf4mx460 kártyámmal csíkos a képe. Azt sikerült kiszűrni hogy a hiba a vga kártya-driver-winxp triumvirátusban keresendő. A tft monitor más géppel/vga kártyáva jól működik illetve a vga kártya is jól működik minden felbontásban/frissítéssel crt monitorral és lcd vetítővel is. Van valakinek ötlete a kártya cserén kívül a probléma megoldására?
Kép a problémáról:

Csatolt fájl:

#273 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:37

hello,

az lenne a gondom h laptopra kotottam ra kulso moncsit ... de 3Dben nem tudom ravenni h 100hz-en mennyen (ati mobility radeon 9000). a catalyst drvierrel nem megy csak amit hozza adtak mobility... es a monitor ugyan tamogatja a DDC-t megse muxik, ha felulirom akkor se. szedtem le valami refresh fixet, de azzal se tudom megcsinalni, mert az meg a tft dolgait akarja atirni, nem pedig a masik mocsiet :(( vmi otlet?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
@ powered by debian

#274 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:02

Idézet: kuk@c - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 14:18

Hi.

Win98 alatt mit lehet csinálni, ha nem akar 60Hz fölé menni a képfrissítés?
Beállítok akár 100Hz-et is, de akkor is csak 60Hz-en frissít... :mad:

ABIT féle ATI 9550-es kártya van a gépben...

HELP!

@

Szerintem az IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo kell neked.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=1548627

#275 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:08

Idézet: ufosrac - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 21:37

hello,

az lenne a gondom h laptopra kotottam ra kulso moncsit ... de 3Dben nem tudom ravenni h 100hz-en mennyen (ati mobility radeon 9000). a catalyst drvierrel nem megy csak amit hozza adtak mobility... es a monitor ugyan tamogatja a DDC-t megse muxik, ha felulirom akkor se. szedtem le valami refresh fixet, de azzal se tudom megcsinalni, mert az meg a tft dolgait akarja atirni, nem pedig a masik mocsiet :(( vmi otlet?

Akkor a desktopon megvan a 100Hz a monitoron, csak hiányzik a refresh override opció? Akkor megnézném a RefreshLock-ot, vagy hogy a driverben kikapcsolt TFT mellett nem lesz-e jobb.

#276 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:41

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 11:08

Akkor a desktopon megvan a 100Hz a monitoron, csak hiányzik a refresh override opció? Akkor megnézném a RefreshLock-ot, vagy hogy a driverben kikapcsolt TFT mellett nem lesz-e jobb.

koszi a helpet!! kikapcsolt TFT megoldja a gondot!!  :respect: :respect2:
@ powered by debian

#277 Felhasználó inaktív   Kriszbacsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 17:32

Hello!

Samsung Syncmaster 765MB monitorom van, ami az 1024x768-at valami 106 Hertzen kéne, hogy bírja. Viszont beállítani akár 200 hertzig is tudom! Fent van a drivere, mégis megadja ezt az értéket is. Én csak 150 hertzig próbáltam, amivel ment rendesen, de nem merem úgy hagyni, mert nem tudom, hogy árthat-e neki. Szóval az lenne a kérdésem, hogy a könyvében szereplő érték fölötti frissítéssel való működtettetés árthat-e a monitornak?
Gigabyte GA-P35-D53L, DualCore Intel Pentium E2180, 4 GB 1066 MHz Kingston DDR2 RAM, Gigabyte Nvidia 8600GT 512 MB, Samsung HD502IJ 500 GB, Samsung SP2514N 250 GB, LG GSA-H22NS30, Gigabyte Hybrid TV Card, Samsung 2243BW

#278 Felhasználó inaktív   Bazijoe 2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 06. 17:56

Sziasztok.

Tudná valaki segiteni a következö dologban?

Most vettem egy ASUS Nvidia 6600GT 128mb videokártyát AGP.

Az a problémám vele,hogy egyes játákoknál a játék menüiben Csikozodik a kép.
Játék közben nem csinálja csak ha visszalépek a menübe

A gépem: AMD Athlon 2500
Abit NF7S-socket A
1MB ram

Szerintetek mi okozhatja?

#279 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:10

Idézet: Kriszbacsi - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 17:32

Hello!

Samsung Syncmaster 765MB monitorom van, ami az 1024x768-at valami 106 Hertzen kéne, hogy bírja. Viszont beállítani akár 200 hertzig is tudom! Fent van a drivere, mégis megadja ezt az értéket is. Én csak 150 hertzig próbáltam, amivel ment rendesen, de nem merem úgy hagyni, mert nem tudom, hogy árthat-e neki. Szóval az lenne a kérdésem, hogy a könyvében szereplő érték fölötti frissítéssel való működtettetés árthat-e a monitornak?

Erős a gyanúm, hogy a 200 Hz max a "Hide modes..." pipa hiánya miatt látszik, az ATI driver pedig a DDC miatt 100Hz-ben limitál akkor is, ha többet állítasz be. A monitorok menüjében meg lehet nézni többnyire, hogy hány hertzen megy.

#280 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:12

Idézet: Bazijoe 2 - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 17:56

...Az a problémám vele,hogy egyes játákoknál a játék menüiben Csikozodik a kép.
Játék közben nem csinálja csak ha visszalépek a menübe

Hogy csíkozodik? Egyáltalán nem látni, hogy mi van a képen, vagy csak nem odaillő vonalak jelennek meg néhány sorban?

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.