HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 10. 10:07

Idézet: dani83 - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 10:43

Köszönöm Hasse!
Úgynéz ki közben megoldódott a probléma.Nem értem hogy tudta így hazavágni az egész rendszert?Még ha bennt sem volt egy hangkari sem, csak videokártya,úgysem indult el. :eek:

Creative ügyes, a kékhalál és a nembootolás featureok hardveres támogatás nélkül is mennek. :)

#322 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:22

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Gigabyte X800-as kártyát meg egy Samsung 193P monitort. Az a gondom, hogy a MagicTune nem ismeri fel a monitort, pontosabban azt írja, hogy: "This version of MagicTune is not supported with the attached display". Ezzel csak az a gond, hogy este kifolyik a szemem. A másik gond, hogy az istennek sem akar a digitális kimeneten műkörni a kártya (vagy a monitor).

Win XP service pack 2 van fent. A display properties-ben 2 monitor jelenik meg (második szürkén, mivel nincs "attacholva"). Az elsőhöz azt írja ki, hogy "Syncmaster 193P, Syncmaster Magic CX910P (digital) on Radeon X800, a másodikra is ezt, csak éppen zárójelben analóg a felírás. Az eslő az aktív, a második nem. Régebben az első helyett valami Radeon multimonitor kiírás volt, de aztán ez elmúlt. :D Az advanced menü-ben a monitor tab alatt is a "(digital)"-t jelzi ki. Mindkét kábellel össze van kötve a monitor és a számítógép, de ha lehúzom az analóg kábelt, akkor eltűnik a kép.

Mi lehet a probléma? Előre is köszi a segítséget!
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#323 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 08:57

Legújabb (3.5) Magiccuccnak mennie kéne vele, pláne, ha hozzá adták. Gondolom mezei Catalyst van fent.

Próbáltál már úgy bootolni, hogy csak a DVI van bedugva?

#324 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 11:30

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 9:57

Legújabb (3.5) Magiccuccnak mennie kéne vele, pláne, ha hozzá adták. Gondolom mezei Catalyst van fent.

Próbáltál már úgy bootolni, hogy csak a DVI van bedugva?

Igen, pont az előbb. Semmi, nincs kép. Sőt, ha később rádugom az analógot, akkor sincs jel, resetelnem kell a gépet. Hiába kapcsolom ki a monitort, hogy újra keresse a jelet, nem talál semmit az analógon. Tehát a grafikus kártya észleli bootoláskor, hogy nincs monitor az analóg kimeneten és nem küld oda jelet. Szerintem a DVI kábelem rossz.

Ez megmagyarázza, hogy miért nem megy a monitor digitális üzemben. Viszont nem magyarázza meg, hogy miért nem ismeri fel a monitort a Magic Tune, hiszen annak vélhetőleg analóg kapcsolat esetén is működnie kellene.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#325 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 21:03

Üdv

Találkoztatok már olyan problémával, hogy mikor felteszek xp-re bármilyen catalyst drivert, következő indulásnál már csak szétesett, elkenődött kép van a monitoron? 915-ös Gigabyte 939-es alaplap, abit RX600/256 PciEx videokari. Valami hibát írt ki egyszer, azóta ilyen. Nem xp hiba, másikkal is próbáltam.
Másik videokarival is próbáltam. Mi lehet a rossz? Monitor, alaplap? :(
Driver nélkül megy 60Hz-en, bármilyen felbontásban. 
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#326 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:24

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 21:03

Üdv

Találkoztatok már olyan problémával, hogy mikor felteszek xp-re bármilyen catalyst drivert, következő indulásnál már csak szétesett, elkenődött kép van a monitoron? 915-ös Gigabyte 939-es alaplap, abit RX600/256 PciEx videokari. Valami hibát írt ki egyszer, azóta ilyen. Nem xp hiba, másikkal is próbáltam.
Driver nélkül megy 60Hz-en, bármilyen felbontásban.

Bocs, nem 939-es AMD, hanem 775 Intel...  :smoker:

#327 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:28

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 12:30

...Ez megmagyarázza, hogy miért nem megy a monitor digitális üzemben. Viszont nem magyarázza meg, hogy miért nem ismeri fel a monitort a Magic Tune, hiszen annak vélhetőleg analóg kapcsolat esetén is működnie kellene.

DDC a Catalyst panelon rendben van? (Elvileg azzal akar kommunikálni a szerencsétlen.)

#328 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:35

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 22:03

Szintén ATi kártyával, vagy valami mással? Azt sem sikerült életre kelteni?

#329 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 20:08

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 17:35

Szintén ATi kártyával, vagy valami mással? Azt sem sikerült életre kelteni?

Az egyik egy Abit RX600/256. A másik egy Expert vision X600/128.
Hiba ugyanaz...
Talán a táp, vagy a PciEx tápellátás?
Vagy a monitor csak 60Hz-en tud menni, nagyobb frekit nem bír?
Lehetséges, hogy minden hiba egy áramkimaradás után jött elő. Mondjuk nem kellett volna semminek elromlania, mivel az összes cucc szünetmentes áramforráson van. :(

#330 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 23:15

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 21:08

Vagy a monitor csak 60Hz-en tud menni, nagyobb frekit nem bír?...

Mondjuk elvileg a Catalyst telepítése után 60 Hz az alap, de csökkentett módban mindenképp át lehet váltani arra. De ha másik win alatt is ugyanezt csinálta, akkor hardverhiba tűnik valószínűnek sajnos.

#331 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 10:07

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 23:15

Mondjuk elvileg a Catalyst telepítése után 60 Hz az alap, de csökkentett módban mindenképp át lehet váltani arra. De ha másik win alatt is ugyanezt csinálta, akkor hardverhiba tűnik valószínűnek sajnos.

Nem a monitor rossz. :(
Kipróbáltuk másikkal és ugyanaz.
Én ilyet még nem láttam. Rossz lenne az alaplap? Hihetetlen...
Jó ez az új szabvány, csak kár, hogy minden szemét alkarész ebbe az országba köt ki.
Én meg magyarázzam meg a gazdinak, hogy miért nincs gépe, mikor 250K-t költött rá gyorsban. :mad:

#332 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 17:01

Ez miért kiemelt topic?  :think:
Senki nem szól hozzá, már 5 napja.
Várhatom én innen a segítséget... :mad:
Admin monnyon le. :Đ

#333 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 17:53

Gyakorlatilag már mindent megcsináltál először, amit lehetett, ha másik alaplapot vagy nem ATi PCI-Ex videokártyát nem tudsz előkaparni, akkor szervízben a helye. Gondoltam nyilvánvaló. ;)

#334 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 18:05

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 17:53

Gyakorlatilag már mindent megcsináltál először, amit lehetett, ha másik alaplapot vagy nem ATi PCI-Ex videokártyát nem tudsz előkaparni, akkor szervízben a helye. Gondoltam nyilvánvaló. ;)

Volt benne másik pciex vga karesz is. Azzal is ezt csinálta.
Csak azért kérdeztem, hátha járt már így valaki és el tudja mondani a tapasztalatait.
Alaplap vissza gariba...ez a következő lépésem. :smoker:

#335 Felhasználó inaktív   port 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:13

Bocsi a láma kérdésért. de mi az a native felbontás ?

#336 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:15

Idézet: port - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:13

Bocsi a láma kérdésért. de mi az a native felbontás ?

LCD képernyőnél a fizikai paramétereknek megfelelő felbontás, vagyis amikor a képernyő egy pixeljének pontosan egy megjelenítendő képpont felel meg. Az ettől eltérő felbontásokban a kép minősége romlik (kivéve, ha pont egész megfeleltetés áll fenn, 1600x1200-as natív felbontásnál a 800x600 is jó).

#337 Felhasználó inaktív   port 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:16

Köszönöm !

#338 Felhasználó inaktív   m4rtonka 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:16

[nem igazán ide kapcsolódik, de nem akartam új témát emiatt létrehozni] Van egy Gef FX 5200as 128megas vga-m, ennek a teljesítményét szeretném valamilyen módon növelni, ha úgy tetszik tuningolni, lehetséges ez?

#339 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 19:19

Idézet: m4rtonka - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 18:16

[nem igazán ide kapcsolódik, de nem akartam új témát emiatt létrehozni] Van egy Gef FX 5200as 128megas vga-m, ennek a teljesítményét szeretném valamilyen módon növelni, ha úgy tetszik tuningolni, lehetséges ez?

http://downloads.gur...oad.php?det=815

Ezt a dolgot letöltöd, kicsomagolod, rákattintasz a reg fájlra, aztán ha nem ősrégi ForceWare van fent, akkor lesz a driver beállításai közt órajelállító fül is. Azzal óvatosan növeled, kontrolként lehet 3DMarkolni kicsit, lényeg, hogy stabil maradjon és ne legyenek grafikai hibák.

#340 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 13:00

par hete elkezdodott nalam valami bug, hiba a "vidkartyaval"(? :think: , bar sztem nem az a baj) kapcsolatosan. Szoval tv nezes kozben (leginkabb fullscreen-nel!) vizszintesen "szetesik" a kep. Hogyis mondjam; szoval olyan efektus mint a fenytores, amikor pl a fenysugar belemegy a vizbe..... ize...nemtom ertheto-e. :D Szoval a kep fele (mondjuk alul vagy felul) el van tolodva bizonyos mozgasoknal. Megfigyeltem mar lassu es gyors mozgasoknal is es leginkabb villogasoknal van ez...De ugy egeszeben zavaro. Eddig ilyet meg sosem tapasztaltam!

Overlay hibara gyanaxom de nemtudom mitol romolhatott el. :think:  Az igaz, hogy kb egyidoben a jelenseggel valtottam dx8-rol dx9c-re egy jatek miatt... de azota mar visszaraktam a directx8 at es meg mindig csinalja. Probaltam videokartya cseret is es azzal is van eme jelenseg. Es pl akkor is csinalja ha egy ablakot huzok jobbra-balra az asztalon. Akkor is latszik, hogy megtorik a folytonossag pl az ablak oldalvonalanal es ilyen "tort" lesz...stb..

Most akkor miwan? Amugy a HL2 felrakasa utan 1-2 hettel jelentkezett eme problemam, addig meg sosem lattam ilyet!

Vsyncet bekapcsolom, kikapcsolom de nem szamit neki.
Orulnek valami help-nek. ;)

szerk: nemtom fontos-e de probaltam frissitest is allitani (60-85Hz), tobb videokartya drivert is megneztem, de semmi.. nem javult meg. (gef2gts).  :think:

Szerkesztette: Desorder 2005. 06. 10. 13:04 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.