HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:15

Idézet: Komi8 - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:21

Ismertek olyan progit amivel a monitor színhelyességet belehet állítani, kalibrálni?

Nokia Monitor Test? Vagy http://www.construnet.hu/nokia/Monitors/TE...nitor_test.html, az 1.0 helpjében több szöveg van.

Szerkesztette: Hasse 2005. 04. 04. 16:17 -kor

#302 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 16:31

Idézet: Glorius - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 13:07

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet egy DOS-os programnak a frekvenviáját megváltoztatni? Dosboxal az a baj, hogy ott szépen megy, de túl kicsi az ablak. Ha simán futtatom, 85 Hz-ről 60-ra vált vissza, és nem is lehet ablakban futtatni, mindíg átvált teljes képernyősre.
ATI videókártyám van, próbáltam több progit már (pl. RefreshLock) de egyik sem hatásos.

Valami ötlet?

Előre is köszi!

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=1620682

DOS témában eddig jutottunk, UniRefresh nem szeret XP alatt futni, a BIOS berhelés jó lehet oda is.

#303 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 07:56

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 15:15

Köszönöm.  :up:
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#304 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 18:17

Hali!
Tudtok olyan progit ajánlani, ami kiírja a tényleges AGP frekvencia értékét?
Az előző videokártyámnál (7500) kiírta a SiSoft Sandra, de most az istenért nem találom sehol... ;)
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#305 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 17:20

Tudna valaki segíteni rajtam? A következő furcsa gondom lenne:

Pár napja tűnt fel, hogy mintha csak 16 bites színfelbontásban futna az asztal. Könnyű észrevenni, mert pl. egy naplementés vagy bármilyen más képnél észrevehető, hogy nem olyan szépen az átmenetek, ilyen foltos, biztos tudjátok miről van szó. Hiába állítgatom a színfelbontást, sőt, próbáltam másik driverrel is. 5.2 Cata leszed, 5.4 felrak. De nem segített. Valószínű nem driverhiba, de gondoltam hátha majd az rendbevágja. Próbáltam 1 héttel ezelőtti rendszervisszaállítási pontot is, de nem segített. Radeon 9600 XT, Win XP SP2, most 5.4-es Catalyst van rajta.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#306 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:51

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 18:20

...

Azt hiszem, megvan a baj. Bár nem értem hogyan. Ha a TFT-n állítom a brightness-t, a foltok nagyobbak lesznek, vagy kisebbek, akár el is tűnnek, de úgy nagyon sötét a képernyő. Lehet, hogy a monitorom adja be a kulcsot szép lassan?
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#307 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:57

Na, megvan, jó ez a fórum, 1 órán belül segítettem magamnak. :D :D :D
Az volt a gond, hogy a colors menüben valahogy el lett állítva egypár beállítás (nem tudom hogyan, lehet tesóm piszkált bele), és ahogy a brightness-t 20-as érték alá tettem, a szürke árnyalatok kicsit bezöldültek, majd még egy kicsit lejjebb pedig bekékültek. Nem tudom, mi volt rajta elállítva, de betettem egy factory presetet, azóta tökéletes. Egyébként a fórum szürke hátterénél tűnt fel ez az elszineződés.

#308 Felhasználó inaktív   thethunder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:36

Üdv!

Valaki mondja meg légyszi, hogy mi a külömbség a "dpi"  és a "ppi" között!? :confused:

#309 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:44

Idézet: thethunder - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:36

Üdv!

Valaki mondja meg légyszi, hogy mi a külömbség a "dpi"  és a "ppi" között!? :confused:

A dpi-t a nyomtató (scanner) felbontását jellemzi, a ppi-t (pixel) pedig a monitorokkal kapcsolatban használják. Vagy valahogy úgy.

http://www.fairprint.hu/cikkajanlo/2003/8....elbontóképesség

#310 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:48

Idézet: crescent - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 19:17

Hali!
Tudtok olyan progit ajánlani, ami kiírja a tényleges AGP frekvencia értékét?
Az előző videokártyámnál (7500) kiírta a SiSoft Sandra, de most az istenért nem találom sehol... ;)

NVidia NTune
...köszi...
...szivesen ;)
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#311 Felhasználó inaktív   AZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 12:03

Hello,
a követkeő problémám lenne - valamiért 1280*1024-ben nem müködik az Anti-Aliasing. Sem ha a catalyst control center-ben sem ha atitool-ban kapcsolom be :confused: . Más felbontásban tökéletesen megy. 5.3 catalyst és winxp sp1.

Ha van valami ötletetek, kérlek segítsetek.

Thinkpad x60s

#312 Felhasználó inaktív   thethunder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 16:03

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 23:44

A dpi-t a nyomtató (scanner) felbontását jellemzi, a ppi-t (pixel) pedig a monitorokkal kapcsolatban használják. Vagy valahogy úgy.

http://www.fairprint.hu/cikkajanlo/2003/8....elbontóképesség

Köszi! :cool:

#313 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 09. 15:59

Szasztok! Nekem van egy olyan problémám, hogy bexart a 17"-es monitorunk és rögtönöztönk egy nagyon régi 14"-os monitort. Nade a gép egy 2,8-as p4 256 rammal, gef 4 ti 128-al és az kis 14"-es nem bírt mit kezdeni a rákapcsolt hardware-rel és tiszta dzsuva volt a kép, tehát használhatatlan lett, nem lehetett látni semmit. Aztán kitaláltam valamit, elővettem a régi s3 savage 4 pro karit, beleraktam a gépbe, és most már van kép, de amikor le akarok játszani egy videot, akkor mindeig bexarik, azt mondja, hogy meghibásodott a képillesztő és hogy indítsam újra (és lerakja a színmódot 4 bitre), ami ha megteszek, minden helyreáll, de akkor sem tudok videot lejátszani rajta.Tehát mit kell nekem csinálni ahhoz, hogy videot tudjak lejátszani?
Feltettem egy régi s3-as drivert, tehát az rendben van, viszont az gáz, hogy a directx 9.0c van fennt, és a tulajdonságoknál a színbeállításoknál pedig csak 32-16 bites színmódot választhatok, amit háát gondolom nemnagyon bír í savage és ezért baxik be a videok lejátszásánál.De akkor most mit csináljak?

Szerkesztette: sKeLeToR 2005. 05. 09. 16:01 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#314 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 17:14

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 16:59

Szasztok! Nekem van egy olyan problémám, hogy bexart a 17"-es monitorunk és rögtönöztönk egy nagyon régi 14"-os monitort. ...

Savagehez a legújabb driver itt van (8.40.02), persze ez is öt éves, vagy megy, vagy nem.

Ti4200-nak is kéne mennie azért 640x480x60Hz felett, ki kéne próbálni csökkentett módban, illetve kiírtott refresh override mellett, valószínűleg csak túl akarta vezérelni a szerencsétlent.

#315 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 19:37

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 18:14

Savagehez a legújabb driver itt van (8.40.02), persze ez is öt éves, vagy megy, vagy nem.

Ti4200-nak is kéne mennie azért 640x480x60Hz felett, ki kéne próbálni csökkentett módban, illetve kiírtott refresh override mellett, valószínűleg csak túl akarta vezérelni a szerencsétlent.

Köszi, már sikerült részben megoldani a video lejátszást! Wmv-t már le tudok játszani, egyszerűen csak lejjebb kellett venni a videogyorsítást a lejátszóban a csuszkával, viszont a quicktimeos videok még mindig becsesznek :-(
Szerk : a ti 4200-om meg az idétlen új driverek miatt nem enged 800*600 alá :omg:  :(

Szerkesztette: sKeLeToR 2005. 05. 09. 19:41 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#316 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 22:25

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 20:37

Köszi, már sikerült részben megoldani a video lejátszást! Wmv-t már le tudok játszani, egyszerűen csak lejjebb kellett venni a videogyorsítást a lejátszóban a csuszkával, viszont a quicktimeos videok még mindig becsesznek :-(

AVI megy rendesen? Ha az Apple féle lejátszóval disznózik, akkor meg lehet próbálni a QT Alternative filtert, az nem köti az embert egy lejátszóhoz.

Ti4200-on meg talán segíthet egy monitordriver, ilyen XxY SVGA típusok vannak alapból. 800x600-at sem tud a cucc?

#317 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 07:09

Tiszteletem mindenkinek!
Lenne egy elég nagy problémám, remélem jó helyre írom.
Van egy 6600gt videókártyám,illetve egy Samsung 763MB monitorom. Eddig minden tökéletesen működött, az ég világon semmi baja nem volt a gépnek.
Aztá vettem egy Audigy 1 es hangkártyát, azóta a feje tetjére állt minden.Úgy ahogy kell, uninstalláltam a régi hangkari drivert, kivettem a gépből, be az újat (audigy-it) s innentől fogva nem indult el a gép.Windows töltő képernyő bejön, aztán marad a feketeség mikor bejönne az asztal.A gép nem is tölt semmitsem. :eek:
Mondom jó,fasza. Kiveszem hangkarit, úgy indírom el a gépet.UGYANAZT csinálja!:eek:
Ok mondom, be csökkentett módba,vga-drivert leszedem.Úgy beindul a gép utánna normálissan.Fel akarom tenni a vga-drivert, fel is teszem,újraindítom a gépet,de megint megáll ott ahol mondtam,a windows betöltése után.Tudjátok szokott villanni egyet a kép.Na nekem nem villan,csak áll egy helyben.
Egyszer valami csoda folytán sikerült beindulnia a gépnek, játszottam is vele kicsit, hogy megnézzem nem szállt e el a vidkari,de ment minden rendessen.De akkor hangkari nem volt benne.Aztán beletettem hangkari megint nem töltött be.Kivettem hangkarit,utánna sem töltött be.
Végső megoldás mondom vissza minden régi módba,vissza régi hangkártya...HÁT NEM UGYANEZT PRODUKÁLTA? :eek: :eek:
Mi lehet a probléma??
Köszönök előre minden választ!!

Szerkesztette: dani83 2005. 05. 10. 07:22 -kor

Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#318 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 09:04

Idézet: dani83 - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 8:09

...
Aztá vettem egy Audigy 1 es hangkártyát, azóta a feje tetjére állt minden.Úgy ahogy kell, uninstalláltam a régi hangkari drivert, kivettem a gépből, be az újat (audigy-it) s innentől fogva nem indult el a gép.Windows töltő képernyő bejön, aztán marad a feketeség mikor bejönne az asztal.A gép nem is tölt semmitsem. :eek: ...

Tehat felraktad az Audigy 1-hez adott CD-rol a cuccot es hazavagta a gepedet. Uninstallald a hangkartyadivert, ha a vezerlopulton keresztul nem segit, akkor keress valami CTZAPXX.EXE-t a CD-n, az leszedi. Ha a CD-n levo cucc
latvanyosan regi, akkor ismeros a tema, allj at az audigy2 fele full driver CD-re, az valamennyire mukodik (fullCD utan menjen fel a ctcomp.exe-vel hackelt friss driver is):

https://forum.hwsw.h...showtopic=57193 (Csak igazi audigyvel mukodik, LS-el nem).

#319 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 09:43

Köszönöm Hasse!
Úgynéz ki közben megoldódott a probléma.Nem értem hogy tudta így hazavágni az egész rendszert?Még ha bennt sem volt egy hangkari sem, csak videokártya,úgysem indult el. :eek:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#320 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 10:07

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 23:25

AVI megy rendesen? Ha az Apple féle lejátszóval disznózik, akkor meg lehet próbálni a QT Alternative filtert, az nem köti az embert egy lejátszóhoz.

Ti4200-on meg talán segíthet egy monitordriver, ilyen XxY SVGA típusok vannak alapból. 800x600-at sem tud a cucc?

Nem, a monitor csak 640*480-at támogat, valami iszonyat régi, még márka sincsen rajta :D
Ezt meg megpróbálom, amit adtál linket :-)
Ja és köszi.

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.