HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 21:20

A problema a kovetkezo: Adott egy 17-es 92kHzes monitor, ami gyarilag az 1024-et 115Hz-en tudja. Az Atinal (Radeon 9000) viszont legfeljebb 100-at tudok neki beloni. A kovetkezo lepes a 12, amit mar nem birna el. 110-en szeretnem jaratni, powerstrippel megy is, de nekem nem tetszik ez a felallas. Nem lehetne vmit ugy buheralni, hogy legyen a valaszthatok kozt 110 is vagy barmi mas megoldas? :think:

#422 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 21:31

Idézet: Maarki - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 21:28

CSátok van egy kis problémám a monitorom egy aoc 9glr max felbontás 1600*1200az 75hz en tudja
én 1024*768ban használom 85hz en de szeretném 100hzen viszont csak ugy tudom ha kikapcsolom a monitor támogatot lehetöséget szeretnék tanácsot kérni vagy segitságet

ELöre is köszönöm

Nyugodtan tedd fel ugy, hogy kikapcsolod azt a pipat. A monitorod boven birja a 100-at, a 115-ot is, talan meg a 120-at is, de ez utobbi mar nem biztos, termeszetesen csak 1024-es felbontason. Amugy a monitorok ki is szoktak jelezni az OSD menukon vhol, hogy epp milyen uzemmodban futnak. A te monitorod 95kHz-et tud, ha az alatt vagy, akkor semmi gond, de az alatt lesz ugyis, folotte meg altalaban ugyis fekete kepet kapsz. :D

#423 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 21:37

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 21:20

A problema a kovetkezo: Adott egy 17-es 92kHzes monitor, ami gyarilag az 1024-et 115Hz-en tudja. Az Atinal (Radeon 9000) viszont legfeljebb 100-at tudok neki beloni. A kovetkezo lepes a 12, amit mar nem birna el. 110-en szeretnem jaratni, powerstrippel megy is, de nekem nem tetszik ez a felallas. Nem lehetne vmit ugy buheralni, hogy legyen a valaszthatok kozt 110 is vagy barmi mas megoldas? :think:

Szerintem driverből ezt nem lehet kihozni, csak programmal.

#424 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 21:40

Idézet: Maarki - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 20:28

CSátok van egy kis problémám a monitorom egy aoc 9glr max felbontás 1600*1200az 75hz en tudja
én 1024*768ban használom 85hz en de szeretném 100hzen viszont csak ugy tudom ha kikapcsolom a monitor támogatot lehetöséget szeretnék tanácsot kérni vagy segitságet

ELöre is köszönöm

Felraksz olyan monitordrivert, ami szerint tudja az adott felbontást, vagy megpiszkálod a registryben a "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\<xxxx>\MODES" alatt, vagy nem foglalkozol a pipával.

#425 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 22:25

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 22:37

Szerintem driverből ezt nem lehet kihozni, csak programmal.

Akkor menjenek a francba... :D
Amugy a powerstrippel feltettem 115-re is, de ott jot az out of syncr... Es 93kHz-et irt ki, lehet hogy a kis kerekitgetesek miatt jott ki ennyi? Mert elvileg mennie kellene.

#426 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:25

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 22:25

Akkor menjenek a francba... :D
Amugy a powerstrippel feltettem 115-re is, de ott jot az out of syncr... Es 93kHz-et irt ki, lehet hogy a kis kerekitgetesek miatt jott ki ennyi? Mert elvileg mennie kellene.

Az elektronnyaláb túlmegy a kép szélein, úgy kell számolni, mintha nem csak 768 sor lenne, hanem vagy 5%-al több.

#427 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 08:46

Üdv!
Nem találtam jobb topicot, ezért ide teszem fel a kérdést:
Adott egy NVidia geforce 4 mx 440 típusú videókártya, 128 MB memóriával. (Nem tudom, hogy lényeges-e, de jobb a fölös sok adat, mint a hiányos :) egy Asus SA7 típusú, sis 645 lapkakészlettel megáldott alaplapon csücsül.) Tegnap feltelepítettem a legújabb nvidia drivert (81.valahanyas, ebben a hónapban jött ki). Újraindítás után viszont csak 640*480-ban volt hajlandó futni, 16 színes üzemmódban, ráadásul a megjelenítés tulajdonságainál, azon a lapon, ahol a monitor képfrissítését lehet állítgatni, a szokásos 60Hz-70Hz-75Hz-85Hz lista helyett csak ennyit láttam: "Driver's default settings", ami "ránézésre" 60Hz volt, és nem is lehetett átállítani. Azon a lapon, ahol a képernyő felbontását és a színmélységet lehet állítgatni, ránézésre semmi gond sincs, a csúszkát felhúzom 1024*768-ra, a színmélységet 32 bitre. Az Apply gomb megnyomása után úgy tűnik, hogy minden rendben van, semmilyen hibaüzenetet nem dob, viszont minden visszaugrik az eddigi értékekre, tehát 640*480, 4 bitre. (A monitor Samsung SyncMaster 763MB,  a legfrissebb microsoftos driverrel.)
A kártyával, monitorral nem lehet gond, hiszen a Roll back driverre kattintva (igaz, csak a microsoftos drivert tudja visszaállítani) újraindítás után minden rendben van, gond nélkül vissza tudom rakni a felbontást 1024*768, 32 bit@75Hz-re. Megpróbáltam párszor így leszedni-újratelepíteni a drivert, de ugyanez a probléma. A korábbi, hetvenvalahanyas driverrel is ment rendben a kártya, kizárólag az új meghajtóprogival van gond. (Elolvastam a readme-jét, az én kártyámat 100%-ig támogatnia kellene.)
Találkozott még valaki ezzel a problémával? Orvosolható valahogy, vagy kénytelen leszek feltúrni a netet a korábbi driverért? (Sajnos hülye szokásom, hogy nem szoktam a drivereket lementeni, inkább minden újratelepítéskor letöltöm őket újra.)

Szerkesztette: debaj 2005. 11. 18. 08:53 -kor

#428 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 15:17

IMHO szenteltvíz és keresztrázás, vagy marad a régi driver. ;)

#429 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 16:03

Más úton megoldottam, mivel teljesen kinyírtam a gépem (valamiért a BIOS is elcsesződött, szerencsére az átjumperelős módszer visszahozta). Mivel a WinXP cd karcos, mint a nemtudommi, ezért server 2003 települt, ezzel meg süvít :)

#430 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 00:41

Nem teljesen ontopic, de remélem elfér itt a kérdésem.
A képernyőkímélők és a monitor kikapcsolása x perc után csak a monitort kímélik, vagy a VGA-t is?
Kevesebbet fogyaszt pl. egy 7800GT, ha a monitort szoftveresen kapcsoltatom ki? Ez "kikapcsolja" a VGA-t is? Mert nem kell jelet küldenie? Vagy hogy?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#431 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 22:42

Szerintem csak standbyba kapcsol ki, egyébként érdemben nem csökken a felvett teljesítmény. 2d-ben amúgy is lényegesen kevesebbet fogyaszt a maxnál, nem?

#432 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 23:14

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 22:42

Szerintem csak standbyba kapcsol ki, egyébként érdemben nem csökken a felvett teljesítmény. 2d-ben amúgy is lényegesen kevesebbet fogyaszt a maxnál, nem?

Igen, 2d-ben kevesebbet fogyaszt, mert visszaveszi az órajelet. Csak az nem tiszta, hogy mi történik a VGA-val, amikor a monitor standby módba kerül. Ugyanúgy dolgozik tovább?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#433 Felhasználó inaktív   Amartus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:34

Ide is felteszem, hátha előbb jön a válasz.

Az új driverekkel (81.94; 81.95) nem tudom beállítani opengl alatt a frissítést 85Hz-re.
Eddig mindig reforceszal állítottam be, de most az új driverek alatt hiába állítottam be, nem érvényesült.
Aki a fennti drivereket használja és opengl-t futatt (Doom3, Quake4) és még a frissítés is 85Hz, nem az alap 60; az legyenszíves megosztani velem a tudományát.

Köszönöm

#434 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:37

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 23:14

Igen, 2d-ben kevesebbet fogyaszt, mert visszaveszi az órajelet. Csak az nem tiszta, hogy mi történik a VGA-val, amikor a monitor standby módba kerül. Ugyanúgy dolgozik tovább?

Kifele nem jön belőle semmi, de maga a GPU azért kapja a 2D üzemmódnak megfelelő feszt és órajelet (hacsak a driverben nincs valami turpisság mégis, de nem hallottam ilyenről). Mérni kellene a bizonyossághoz.

#435 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:57

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 23:37

Kifele nem jön belőle semmi, de maga a GPU azért kapja a 2D üzemmódnak megfelelő feszt és órajelet (hacsak a driverben nincs valami turpisság mégis, de nem hallottam ilyenről). Mérni kellene a bizonyossághoz.

Mérni sajnos nem tudom :( De azért legalább megpróbáltuk kitalálni, mi is történik :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#436 Felhasználó inaktív   Amartus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 18:18

Idézet: Amartus - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 22:34

Ide is felteszem, hátha előbb jön a válasz.

Az új driverekkel (81.94; 81.95) nem tudom beállítani opengl alatt a frissítést 85Hz-re.
Eddig mindig reforceszal állítottam be, de most az új driverek alatt hiába állítottam be, nem érvényesült.
Aki a fennti drivereket használja és opengl-t futatt (Doom3, Quake4) és még a frissítés is 85Hz, nem az alap 60; az legyenszíves megosztani velem a tudományát.

Köszönöm

A megoldás: le kell tölteni a coolbits2-t és beregisztrálni. A többi már adja magát a tulajdonságok között.

#437 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 21:50

Ma feltűnt egy olyan móka, hogy ha 85Hz-en fut a monitorom (Samsung SyncMaster 763MB), akkor halk (éppen hallható) sípolás hallatszik belőle. Néha erősebb, néha halkabb, de sípol. Ha 75 Hz-re visszaveszem, akkor a sípolás megszűnik. Mi lehet a gond? Nem fog egyszercsak az arcomba robbanni? :)
(Lehet, hogy eddig is sípolt 85 Hz-en, de a régi videókártyám ezen a frissítésen olyan maszatos képet adott, hogy 75 Hz-en használtam.)

#438 Felhasználó inaktív   gameosz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 29. 10:14

S.O.S!!

Van egy kis (NAGY) problémám, ami a következő:

gy asrock k7s41gx alaplap amon van egy alaplapi videókártya, Erre kötve egy 17" síképernyős Sampo monitor (Model: km-777-1) Ezzel működik is a gép, de most jön a probléma, raktam a gépbe egy Nvidia GF4 MX 440 -es videókártyát, és a kép elég gázos, ami azt jelenti hogy a windowsba a felbontás 640*480 és a leggyengébb szinmélység :reklamacio: gondoltam én a drivercserére de a gond enyivel még nem állt meg... Még a gép indulásánál karakteres mód sem látható... a biost sem jeleniti meg a monitor, semmit csak a windowsba 2 szint piros/fekete! aztán elővettem a régi kis monitoromat egy 15" Zenith, és láss csodát minden megy és tökéletesen fut! Tehát a sampo monitor csak az alaplapi kártyáról megy itt minden rendben, a régi zenith megy mindkettőről perfekt! Ilyenkor mi van????? :think: A monitorok jók, mert mennek, a videkártya se rosz mert a zenitet meghajtja..... ha driver és frissitési frekvencia lenne rosz attól még a biosnak menni kéne!! Ja és még a sampoval azt se látom amikor a gép elindil és kiirja milyan meghajtókat vannak... a zenith itt is tökéletes!

Amúgy a gf4 mx-et kipróbáltam egy másik gépbe is egy 17" Miro-monitorral alaplap msi k7t266 pro2 és tökéletes!

Ötleteket és isteni sugallatot várok?? Mia Probléma????? :confused:

#439 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 10:22

Nem volt véletlenül tuningolva az mx440 biosa? Nekem is ilyesmi problémám volt az "új" Sapphire Radeon kártyámmal (az előző tulaj ész nélkül tuningolta, aztán a karesz még azt is elfelejtette, hogy van rajta 3d gyorsítási lehetőség, kép a monitoron csak a Windows logótól volt, utána is úgy vibrált, hogy bele lehetett vakulni), visszatöltöttem egy gyári biost (sajnos csak más gyártótól találtam), és megoldódott a probléma. Egyébként lehet, hogy simán a monitor nem bírja a gf4 alap frissítési frekvenciáját.

#440 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 22:04

v3g374 a 4. oldalon mar irta ezt a problemat ami mar engem is a sirba visz lassan 3/4 eve. :(
[roviden: amikor fullscreenben tvzek a kep vizszintesen "szetesik", mintha ellett volna vagva. ez mindig mashol jelentkezik. neha felul, neha kozepen, neha alul.stb.. a kep also illetve felso resze (ha a vonalat nezzuk mint valasztovonal) akkor nem esik egybe, van egy kis elteres. pl ha van egy valami a kepernyon azt ez "elvagja" es nem lesz folytonos.....stb.. es nem mindig csak bizonyos mozgasoknal.]
de nalam az ablak mozgatas nem problema, ott elviselem ezt. a problema a tvnezesnel zavaro nalam. (ablakban valo tvzesnel nemis lattam meg ezt csinalni csak fullscreenben.) egy hete szinte mar minden cserelve lett a gepemben es meg mindig csinalja.  :reklamacio:  (nem emiatt, szimplan az alaplapom doglott ki alolam de ettol fuggetlenul szinte komplett gepet kellett vennem. csak a monitor es a hdd maradt a regi. + par pci kartya) a pctv sajat progijaval is es a dscalerrel is megvan. esetleg ebben "romlott" el valami? :confused: nvidia driverel is csinalja akarmit is allitok ott. vsync be/ki nem hasznal neki. de most a sima Xp-s driver van csak fent. bar a tv kartyatol fuggetlenul is csinalja ha egy jo nagy kepet mondjuk egy weboldalon gorgetek le, fel gyorsan akkor is mintha latnek ilyen vonalakat. :think:

hasse mar emlitette hogy ezt tearingnek nevezik. de hogy a francba lehet ezt kivedeni? emlexem, hogy ezt regen soha nem lattam. egyaltalan nem volt ilyenem azelott, aztan egyszer csak "lett" a regi gepemen. aztan onnantol kezdve ez megmaradt mar, es a mostanin is van. :mad:  :down: 

most gef3-am van amugy. a monitorban (samsung syncmaster 763mb @ barmilyen felbontason) "faradt" el valami? vagy "WTF"?  :confused:  :o
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.