HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 19. 20:40

Idézet: metre1 - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 10:21

Kezdetben ugyanaz volt mindkettő driver. De a játékra használt Xp-nél jelentkezik mindig ez a probléma.
Néztem a monitor Belinaként van felismerve, tehát ahogy felraktam az illesztőprogiját úgy maradt (nem plug&play monitor). Mindig amikor betöltök, mindig 60hz-en megy és 100ra van beállítva adapternél. Érdekes módon van egy kis progi asztal sarkán, ahol felbontásokat és egyebeket tudok beállítani, ott a freki állítóra nem reagál, csak ha adapternél állítom a frekit. És még egy érdekes, képernyő nem úgy jelenik ahogy be van állítva hogy maximális területen legyen látható, hanem kissé összenyomottan. Frekvencia állítgatással az is helyreugrik.

A frekiállítás alatti "ne jelenjen meg az a frissítés, amit a monitor nem bír" pipa be van kapcsolva? DDC kikapcsolása után (gondolom omegánál is úgy van, mint itt az első oldali képeken) nem javul meg? TV nincs rádugva a kártyára?

#382 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 12:57

Idézet: niarrain - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 21:38

semmi sem ír ki hibát, szerintem codec-ek is jók, az ace mega codec pack 6.03 pro van fent, meg divx, xvid, meg minden leszedhető cucc fent van már, de a ace-m c p -vel hasznákltam a régi kártyáimat is.

egyzerűen, ha video-t akarok megnyitni, kiírja, cstlakozás; iszonyatosan belassul minden, majd percenként reagál egy egérmozdulatra, vagy billentyűre. nagy nehezen be tudom ctrl+alt+del-el hozni a feladatkezelőt, és le tudom lőni a lejátszót, ennyi!!!

Akkor passz, az ACE és a driver lehet összevesztek, vagy tudja a fene. Én mondjuk nekiesnék a driver uninstall után DriverCleaner-el, aztán úgy raknám fel újra valamelyik nvidia.com-os drivert. Meg lehet érdeklődni a 6600 topikban, az áll szemre a témához legközelebb.

#383 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 17:51

bár én nem nagyon vágom a témát, de minek kell az a codec pack?
egy ffdshow+media player classic+esetleg egy real alternative ha ez is kell és bőven el mindenre..mindend visz, és lejátszik..
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#384 Felhasználó inaktív   Abbath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 17:01

A Tft-knél milyen hatással van, ha a display propertiesben 60-ra vagy 75 Hz-re állítom a monitor képfrissítését? Egyátalán mi értelme van?
"Spirits rideth with the ones that know no fear
They are the Sons of Northern darkness..."

#385 Felhasználó inaktív   extract 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 24. 17:39

ahoy!

nekem egy olyan problemam lenne, hogy ha 100hz fole allitom a kepfrissitest (tehat 120-140-150 etc.) akkor az olyan gamekben, amiknel 100-ra le van korlatozva az fps, remeg, szaggat a kep egy kicsit. pont annyira kicsit, hogy meg zavaro legyen. ha 100hz-et allitok be, akkor tokeletesen fut minden. a vicces benne, hogy a vsync allitgatasaval sem tudtam elerni semmifele valtozast. egyebkent azert nem allitom 100 fole a maxfps-t, mert "versenyszeruen" CSzem, es a komolyabb lanokon kotelezo ezt 100on tartani. es ha mar 160hz-et bir a monitorom 640x480-ban, akkor miert ne hasznaljam ki..

persze most az jon, hogy szar a monitor vagy a vga. a dolog masik vicces resze, hogy eloszor egy FX5700 kezdte el ezt csinalni LG F710B moncsival, most pedig egy 6600GT-vel szorakozok syncmaster 755dfx-el. totalisan ugyanaz a problema, es egyszeruen nem ertem, hogy haveromnal miert mukodik tokeletesen az LG moncsim 9600pro-val.. csak siman beallitom, hogy 120hz, vsync off, es gyonyoruen mukodik. itthon meg sehogy nem tudom belole kihajtani, hogy ne remegjen.

valakinek van esetleg vmi otlete? nagyon megkoszonnek minden tanacsot.

udv
extract

#386 Felhasználó inaktív   metre1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 06:14

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 21:40

A frekiállítás alatti "ne jelenjen meg az a frissítés, amit a monitor nem bír" pipa be van kapcsolva? DDC kikapcsolása után (gondolom omegánál is úgy van, mint itt az első oldali képeken) nem javul meg? TV nincs rádugva a kártyára?

DDC beállításoknál volt hogy 60Hz az első képernyő, és azt átírtam 100ra a frekvenciát. És azóta nem vibrál meg nem összenyomva jelenik meg az asztalom. (omega driverben rákerestem csomó fülek közül egyik a DDC)
Esetleg extract is megnézheti ezt a beállítást.

Köszönöm az eddigi értelmes hozzászólásokat!!!

Miles

#387 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 09:19

Idézet: Abbath - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 18:01

A Tft-knél milyen hatással van, ha a display propertiesben 60-ra vagy 75 Hz-re állítom a monitor képfrissítését? Egyátalán mi értelme van?

Vibrálás szempontjából semmi, Vsync-on esetben a játékokban a maximális FPS 75 lesz 60 helyett.

#388 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 18:10

Üdv!

Én ilyet még nem láttam, de hátha más igen: a gépem minden felbontásban, színmélységben és frissítési frekvencián függőleges csíkokat, vagy zöld "idézőjeleket" produkál a monitoromon - egyedül kivéve a 32 bites színmélységet, amivel semmi probléma, akármilyen felbontáson és frissítési frekvenciával. Hogy nem monitorhiba, az abból látszik, hogy a csíkok és a zöld hibák pillanatokra eltűnnek ott, ahol éppen képfrissítés történt, de pár pillanat múlva visszatérnek. Erőteljes vinyóhasználat alatt a kép vibrálni látszik, néha kitisztul. Nem is Windows hiba, és nem is vírus, mert már a karakteres boot képernyő alatt is látszik, a ramteszt alatt. Érdekes módon a BIOS Setup ablakkal viszont sincs gond. Megnéztem pár játékot is, olyanokat, amelyek pl. DirectX, vagy OpenGL alatt futnak, és nem 32 bites színmélységen. A jelenség azoknál is jelentkezik.
A hiba számomra erősen hardveresnek tűnik. Eddig soha nem jelentkezett, ma kb. egy órával ezelőtt kezdte el, a bekapcsolás után még jó volt. A kártyát kivettem, letisztogattam, a csatlakozókat megigazítottam, semmi.
A konfig itt alul látható, az aláírásomban. Nincs semmi húzva, soha nem is volt.
Jelenleg olyan helyen vagyok, ahol egyelőre nincs lehetőségem csere videókarival megnézni a dolgot, viszont szeretném behatárolni, hogy tényleg azzal van-e gond. Milyen irányba induljak, mit próbáljak még ki, amíg végleg be nem döglik, vagy meg nem javul? Esetleg valaki látott-e már ilyen jelenséget?
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#389 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 19:43

Tényleg kártyának tűnik, esetleg megpróbálhatsz órajelet csökkenteni.

#390 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 06:37

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 20:43

Tényleg kártyának tűnik, esetleg megpróbálhatsz órajelet csökkenteni.

Próbáltam GPU és videómem órajellel is sakkozni, egészen a felére lehúztam, semmi javulás, egyáltalán nem is volt rá hatással. Megnéztem egy liveCD-s linuxot, a jelenség ugyanaz, csak ott nem szemetel, hanem csíkoz (függőleges, párhuzamos zöld csíkok; de vinyóművelet közben/után el-eltűnnek, gondolom, ilyenkor frissít). A SuSE10-RC1 install CD-n lévő memtest-et végigfuttattam 100%-ig, a rendszermemória hibátlan. Egyéb rendellenességet nem tapasztalok, az XP egyébként is eldurranna, ha valami komoly gebasz lenne a rendszerrel.
Mint fentebb írtam, Win alatt 32 bites módban használható a kártya. Nos, ezt két dologgal egészíteném még ki:
-Az egérmutató mögött, kb. 4x4-es méretben (azaz kb. 4x nagyobb, mint a pointer grafikája, a nyilacska a "négyzet" bal felső sarkában van) nagyon halványan négy függőleges párhuzamos csík látszik. Ez bármilyen ablak-, vagy desktop felületen látszik.
-Részben meglévő videófájlok megnézésére a VideoLan-t használom. A kép ezen is szemetes (nem zöld, hanem fekete "idézőjelek" villódznak rajta).

A héten ki lesz próbálva egy másik kártyával, de most már 99%, hogy ebből csere lesz...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#391 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:12

A GF4 helyére bekerült egy Radeon 9550, a jelenség(ek) teljesen megszűnt(ek).

#392 Felhasználó inaktív   extract 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 11:47

Idézet: extract - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 18:39

ahoy!

nekem egy olyan problemam lenne, hogy ha 100hz fole allitom a kepfrissitest (tehat 120-140-150 etc.) akkor az olyan gamekben, amiknel 100-ra le van korlatozva az fps, remeg, szaggat a kep egy kicsit. pont annyira kicsit, hogy meg zavaro legyen. ha 100hz-et allitok be, akkor tokeletesen fut minden. a vicces benne, hogy a vsync allitgatasaval sem tudtam elerni semmifele valtozast. egyebkent azert nem allitom 100 fole a maxfps-t, mert "versenyszeruen" CSzem, es a komolyabb lanokon kotelezo ezt 100on tartani. es ha mar 160hz-et bir a monitorom 640x480-ban, akkor miert ne hasznaljam ki..

persze most az jon, hogy szar a monitor vagy a vga. a dolog masik vicces resze, hogy eloszor egy FX5700 kezdte el ezt csinalni LG F710B moncsival, most pedig egy 6600GT-vel szorakozok syncmaster 755dfx-el. totalisan ugyanaz a problema, es egyszeruen nem ertem, hogy haveromnal miert mukodik tokeletesen az LG moncsim 9600pro-val.. csak siman beallitom, hogy 120hz, vsync off, es gyonyoruen mukodik. itthon meg sehogy nem tudom belole kihajtani, hogy ne remegjen.

valakinek van esetleg vmi otlete? nagyon megkoszonnek minden tanacsot.

udv
extract

senki?  :rolleyes:

esetleg ha valakinek van hasolno kartyaja hasonlo monitorral, megoszthatna a driveren beluli beallitasait, amivel normalisan tudja hasznalni 100hz folott a cuccot. barminemu segitseget megkoszonnek :)

Szerkesztette: extract 2005. 09. 20. 11:51 -kor

#393 Felhasználó inaktív   pathfinder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 16:24

elsősorban elnézést, ha kérdésem lámaság okozná, de a legutolsó nem whql-es nvidia driver telepítése után "érdekes" dolgokat csinál a monitor, vagy a videókártya.
eltűnik a használt játék, vagy program képe, és a monitor ehelyett olyan lesz, mintha valamilyen elektronikus cucc bezavarná, vagy vmi ilyesmi, az egér egy nagy kockává válik a kijelzőn.
mi a búbánat lehet ez? próbáltam a 77.72-es, és 77.77-es driverekkel is, csökkentett módon kívül ugyan ez lép fel driver telepítés után...
köszönöm a helpeket. :(

#394 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 16:47

Szabályos mintázat és elszíneződések? Ha minden driverrel ezt csinálja, az nem jó.

#395 Felhasználó inaktív   pathfinder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 08:50

asszem megoldódott ( a hivatalos nvidia-oldalon lévő) whql-es 78.01-es tetszik neki.
újságmellékletről raktam fel a 77.-es drivereket, az állt mellettük, whql-es, sztem nem azok voltak.
most okésnak tűnik a dolog, para volt, mert a monitor+videókaresz cakk-pakk 200e pénz volt, monitor garos, videjó már nem....://
szal egyenlőre okés, remélem megoldódott,7év alatt még nem volt hasonló szitum.
:(

#396 Felhasználó inaktív   pathfinder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 22:54

nem,sajna nem okés vmi.
kb.20 percnyi Age of III. után ugyan ez a hibajelenség,aztán monitorról jel levesz,monitorled villog...
mi lehet ez???
65fokos grafmag, semmi sincs húzva, 78.01-es det, gef6800gt.

#397 Felhasználó inaktív   pathfinder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 09:39

:(
sehol senki?

#398 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 20:40

Idézet: pathfinder - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 23:54

kb.20 percnyi Age of III. után ugyan ez a hibajelenség,aztán monitorról jel levesz,monitorled villog...

Tipikus jelei egy döglődő videokártyának. Underclockolva talán még jó, hőfokot nem tudom, hogy most sok, vagy kevés, 6800-as topikban kéne utánanézni.

#399 Felhasználó inaktív   kekedildo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 08:03

Hello!

Nekem az a problémám lépett fel, hogy időnként újraindult a gépem, először azt hittem a táppal van baj, de kiakpcsoltam az Xp-ben az automatikus újraindítást és a kék halál ilyet írt ki:
DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
az lenne a kérdésem, hogy ez mit jelnet, lehet a videokártya driverje nem jó??
Kérlek segítsetek.

#400 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 16:19

Idézet: kekedildo - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 9:03

Hello!

Nekem az a problémám lépett fel, hogy időnként újraindult a gépem, először azt hittem a táppal van baj, de kiakpcsoltam az Xp-ben az automatikus újraindítást és a kék halál ilyet írt ki:
DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
az lenne a kérdésem, hogy ez mit jelnet, lehet a videokártya driverje nem jó??
Kérlek segítsetek.

Erősen valószínű, pláne ha a hivatkozott dll neve is arra utal. Egyébként bármelyik driver lehet, meg kehes memória/proci/alaplap is.

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.