HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 04. 20:08

Sziasztok!
Végre megvan a új 22" moncsim meg egy jobb video karim (4670).
Az lenne  a problémám, hogy a monitor és a video kari is tudja 1680x1050-es felbontást, ez be is állitottam de  mikor rá nézek a monitorra mintha káprázna a szemem, a monitor 60Hz van. esetleg használjak kisebb felbontást és kész. :think:
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#742 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 21:41

Üdv!

Kérdésem az lenne hogy a képen látható monitornak mennyi a képfrissítési frekvenciája. Miért ír ki MHz-t (10^6 Hz)? :think:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#743 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 21:52

A MHz az órajele. Amúgy tudomásom szerint TFT-nél nem sokat számít a frissítés, ezek már nem villognak, mint a CRT-k.

#744 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 22:39

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 21:52

A MHz az órajele. Amúgy tudomásom szerint TFT-nél nem sokat számít a frissítés, ezek már nem villognak, mint a CRT-k.

:respect: Én azt sem értem, hogy TFT-nél egyáltalán hogyan lehet értelmezni a képfrissítést, hiszen itt nincs elektronágyú.  :think: Talán a háttérvilágítás "frekvenciáját" kell nézni?  :confused:
A válaszidőnek pedig elvileg nincs köze hozzá.

Amúgy meg ha képfrissítésnek adják meg akkor biztos hogy számít, és akkor a 100Hz-es biztosan jobb... :smoker:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#745 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 11:54

Itt a képfrissítés azt jelenti másodpercenként hány képet/képinformációt (sort, pixelt...stb) fogad és dolgoz fel az LCD monitor elektronikája, nem pedig azt, hogy a monitor hányszor frissíti az általa megjelenített képet (mivel erre ugye nincs szükség a statikussága miatt).

A MHz CLOCk amugy a "pixel clock", ha jól emlékszem (hány pixelinformáció megy át 1 másodperc alatt).

60Hz amugy kb 16.66 ms, így már lehet jobban látszik miért nem kell ennél nagyobb az LCD monitoroknak, mivel a legtöbb fizikailag sem tud ennél jobb valódi frissítést elvégezni legrosszabb esetben.

Hiába küldenél rá pl 100 képet (100 Hz-es jelet), ha a monitor fizikailag nem tudná lekezelni. Ekkor csak "framedrop", vagyis kép/képrészlet kihagyás történne, ami rosszabb, mint bármi más (nem folyamatos, hanem ugráló mozgás pl). :)

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 11. 06. 11:58 -kor

#746 Felhasználó inaktív   costello 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 07. 17:16

Sziasztok!

Nekem van 1 olyan problémám hogy ha a Lineage 2-t elindítom kifagy és utána ati2dvag.dll hibára hivatkozik és a gép újraindítását kéri, Ati Radeon 9600-as videokártyám van a gyári cdről vannak a cuccok hozzá felrakva mert ezzel fut csak normális már ha ez normális.Ugyanis ha frissítem vagy újabb Catalysatorral próbálkozok,vagy nem megy normálisan vagy már kékhalállal indul a Windows!
Szóval a labda fel van dobva várom a játékosokat ;)
Előre is köszönöm! :respect:

#747 Felhasználó inaktív   kufa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 19:50

Helló!
Tudna valaki segíteni az alábbi problémámban:
Samsung 931BF 5:4 arányú monitorom van, 1280x1024-es felbontást használok. A játékok többségében (COD, RainbowSix, Mass Effect) nem tudom beállítani az 5:4 arányt. 1280x1024-es beállításon is megnyújtja egy kicsit a képet.
Videokártyám GeForce8800Gt, és a monitorom driverét is frissítettem. Esetleg az Nvidia vezérlőpult zavarhat be? Nagyon köszi minden segítséget

#748 Felhasználó inaktív   Kess 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 10:25

Hello mindenkinek

Volna egy kerdesem
Van-e olyan program amivel a monitor valaszidejet(reakcioidejet) tudom tesztelni? :respect:

#749 Felhasználó inaktív   slesher91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 08:52

Hali

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de nagyon kéne a help :) 2 napja vettem 1 Sapphire Ati RadeOn HD 3650 DDr-512 MB os videókártyát. Már átestem 5 Windows reinstallon, több driver leszedésen, és egész 1szerűen nem akar menni. Ha feltelepítem a catalyst centert hozzá, (Eszközkezelőben jelzi a kártyát) és utána megnyitok 1 alkalmazást (jelen esetben 1 game-t) akkor a következőt írja ki: "A VPU Recover alaphelyzetbe állította a grafikus gyorsítót, mivel az nem válaszolt a grafikus illesztőprogram parancsaira." - Namost ezt felolvastam 1 embernek, akiknél vettem a kártyát, és aztmondta, hogy kicsi a tápegységem hozzá. a 300W os helyett vettem egy 450-est, és ugyanez..- Ha csak a driver része van fenn, akkor elindul a játék, csak nem olvasható ilyen összevisszaságot hoz be. tehát a színek rendebn vannak, de a betűk el vannak csúszva, és nem is betűk hanem összevisszaságot látni... És már az alvás rovására megy ez nekem, de nem tudom megcsinálni. Valaki hozzáértő "pro" Segítsen pls mert megőrülök biggrin_2.gif (bocsi a hosszú regényért)
Köszi a helpet előre is.

#750 Felhasználó inaktív   Gordon1985 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 18:36

Hello!
Érdekes problémába ütköztem, az új 9800GX2-m nem támogatja az 1440*900as felbontást.
Eddig egy 4850-esem volt és az természetesen meg tudta jeleníteni.
A legújabb 180.48-as drivert használom és a monitorom driverét is frissítettem.
Fontos lenne a 1440*900as felbontás, mert ahhoz a gépem még elég erős, de az 1680*1050-eshez már nem annyira.
Segítségeteket előre is köszönöm!

#751 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 17:39

Segitséget kérek monitor beállitáshoz, hogyan lehet lebeszélni a srollozásról. :think:
Kölcsöngépem van, örültem neki, hogy a monitor 1600x1200-as felbontást tud, de valójában nem tudja, a képnek csak a közepét jeleniti meg, a többit görgetni kell.  :mad:
Hogyan kell rábeszélni, hogy rendesen jelenitse meg a képet?
Direkt kikapcsoltam a másodlagos monitornál az asztal kiterjesztést, hogy ne legyen másik képernyő, de sehogy se rakja ki egy monitorra a képet.  :(
Mit javasoltok, mit csináljak? :think:

Szerkesztette: We3Re3 2008. 12. 25. 17:39 -kor

--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#752 Felhasználó inaktív   djtomtom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 21:50

Üdv mindenkinek!
tegnap (dec24)vettem 1 gb ramot a gépbe de ez elállitotta a gépemen a felbontást és nem tudom visszaállitani 1680*1050re ,de elötte sikerül.(LG W2242T monitorom van)
Most csak 1600*900ra sikerül utánna meg 1600*1200 de ez már nem birja.
(a videokártyám alaplapos)
Aki ért hozzá és tudja a megoldását a problémámnak irja meg legyenszives!
Elöre is köszönöm!
Üdv! :confused:  :confused:

#753 Felhasználó inaktív   baNci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 12:35

Üdv!

Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy nincs-e rá mód TFT-nél a kép élesítésén? Mert ugyebár van egy optimális felbontás (ami nekem 1280x800), amin tökéletesen éles a CS képe, azonban ha annál lejjebb veszem (én 640x480-ban játszom) egyre homályosabb. :( Az 1280-as felbontást meg nem bírja a kártyám, egy füst és máris 40fps. :( - GeForce 9300M G (minden Teljesítményre van állítva, full nullára levéve:)

#754 Felhasználó inaktív   Steve64 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 17:30

Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy egy Samsung 32"-os lcd tvt használok monitornak is 1366x768-as felbontásban vga bemeneten, XP alatt nvidia kártyával, minden gond nélkül működik szép tiszta, éles képpel. Már korábban próbálkoztam Vistával is, de valamiért nem jelenik meg ez a felbontás a beállítások között, csak az 1024x768 használható, ott viszont életlen és torz a megjelenített kép. Megpróbáltam a legújabb Nvidia drivert letölteni Vistához, de telepítés után nem az indul, hanem a Vista alap-drivere és ezen továbbra sem jelenik meg az 1366x768-as felbontás. Gondoltam kipróbálom a Windows 7-est, de ugyanazt tapasztaltam, mint a Vista esetében. Olvastam, hogy a Vista driverek jók hozzá, nosza Nvidia-Vista Driver telepít, újraindít és megint nem történt változás. Tehát a kérdésem, miért lehet, hogy  XP-n igen, Vistán és Windows7-en nem használható az 1366x768-as felbontás és a Vista miért nem fogadja el az Nvidia driver-ét?
Köszönöm előre is az ötleteket.

#755 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 11:08

Van e olyan program, amivel nem szabványos felbontást is be lehet állítani?

1280x720-as felbontást szeretnék beállítani egyik virtuális gépen futó XP-mnek.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#756 Felhasználó inaktív   emzeperiksz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 11:22

Vettem egy M228WA tuneres monitort
TV ként és notebook másodlagos monitorként is használom.

Már a kezdetektől vibrál a kép, ha monitorként használom.

Nincs valakinek tippje, hogyan lehet ezt megszüntetni? Eléggé fárasztja a szemet és idegesítő is egyben.

Néhány infó:
- "analóg" minotorként tudtam felinstallálni a drivereket. Próbáltam unistallall eltüntetni, de frissítéskor újra felrakja
- frissítésként csak 60 Hertz-et tudok kivalasztani,  mig a monitor tudná a 75-öt
- amikor rákattintok a tulajdonságokra, a "Default monitor" jelenik meg - arra tippelek, hogy valami miatt annak ellenére hogy a saját drivere van felinstallálva, nem akarja típusként megjegyezni
- a monitor beállítás menüjében (magán a monitoron) van olyan funkció, hogy "Auto konfigurálás". Kiválasztás után két paraméter állítódik be, érdekes módon minden "Auto konfigurálás" után más érték smile2.gif
Ezek: Képfázis (= 20), Órajel (= 50). Próbáltam az órajellel játszani, de azt tapasztaltam, hogy 60-ra állítva a kép szélesebb lesz és néhány pixel kicsúszik jobbra és balra, és a hibajelenség sem szűnik meg. Amikor a képfázist állítottam nagyobbra, a vibrálás sűrűbben jelentkezett. 0-ra állítva azonban nem szűnt meg.

A vibrálás érdekes jelenség: 5-10 másodpercenként jelentkezik, és hasonló hatása van, mint amikor az "Auto konfigurálás" menüpontot választom ki: meg-megremeg a kép vízsyintesen néhány pixelt. Az "Auto konfigurálás"-nál pedig konstans rángatja a képet, 3-4 másodpercig.

Arra tippelek, hogy valami rosszul van beállítva, és emiatt a monitor állandóan próbál alkalmazkodni.

Még néhány kérdés: igazából nem tudom, mi a képfázis, és abban sem vagyok biztos, hogy az órajel egyezik a képfrissítés órajelével.

#757 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 12:36

Idézet: charlie - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 12:08

Van e olyan program, amivel nem szabványos felbontást is be lehet állítani?

1280x720-as felbontást szeretnék beállítani egyik virtuális gépen futó XP-mnek.

próbáltad a Powerstrip-et?

#758 Felhasználó inaktív   emzeperiksz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 10:41

Idézet: emzeperiksz - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 11:22

Vettem egy M228WA tuneres monitort
TV ként és notebook másodlagos monitorként is használom.

Már a kezdetektől vibrál a kép, ha monitorként használom.

Azt hiszem, sikerült behatárolnom a problémát, de továbbra sincs megoldás.
Másik gépre kötve a monitort nincs vibrálás.

A notebookomban ATI Radeon X700-as videókártya van.
Letöltöttem a legújabb ATI Catalyst Control Center-t (v.: 2009.0113.2222.40119)
Próbálkoztam különböző beállításokkal, sikertelenül.

Tipp?

(érdekesség: ha terhelés alatt van a proci, a vibrálás intenzívebb  :eek: )

#759 Felhasználó inaktív   csabyka666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 12:06

Üdv!

Kérdésem annyi lenne, hogy hogyan tudnék rávenni egy alapvetően régi VGA-t (Riva 128), hogy támogassa a wide felbontást? Azért kéne, mert összedobtam egy letötlős gépet (266Mhz-es full integrált HP), és abban ilyen kártya van, de a monitorom 19 colos wide Samsung, és így ugye eléggé nyújtott a kép.

Próbáltam azt is, hogy tettem mellé egy Voodoo2-t, de akkor sincs semmi változás. Mondjuk lehet, hogy a Voodoo nem is szólna bele a felbontásba, csak 3D gyorsítást ad neki...

Próbáltam még jó pár kártyával - többek közt az alaplapival is - de semmi eredmény.

Lehet attól, hogy a legnagyobb kártya is csak 4 megás, és ezért bizonyos felbontás felett elvérzik?

Ötlet valakinek? Fontos lenne...köszi!

#760 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 16:26

Helló!

Volna egy problémám. Mégpedig a Lineage 2-vel.
Win Vista Ultimate + Radeon x1950 párossal volna az a gondom, hogy valahányszor alt+tabolnék vissza a játékba, mindig visszadobja a monitort 85Hzről 60H-re. Ilyenkor állíthatom be játékon belül a 60Hzet, fogadhatom el. Majd állíthatom vissza újra a 85Hzet. Ezt minden egyes alt+tabnál el kell játszani. Volna valami tippetek vagy esetleg ötletetek, hogy mit tudnék tenni ez ügyben?
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó