AMD vs WinME Win98-ak installálása AMD-s konfigra...
Elküldve: 2004. 05. 18. 13:53
Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 13:35
Azt még nem próbáltam idő híján, csak a WinME-t setupcore.exe-vel... 98SE-t meg vásárolni kéne, mert nekem nincs...
Elküldve: 2004. 05. 18. 17:21
Elküldve: 2004. 05. 18. 19:29
Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 18:21
Nekem ilyet még anno Celeronon (433) is csinált, nem tudom, miért. Felraktam reggel, aztán este bekapcsoltam, gondolt egyet és vége. Reset, induláskor kék halál, javítani nem lehetett, de amikor újratelepítettem, onnantól kezdve jó volt.
Idézet
Néha nálam ez intelen is előfordult sajnos. Makacskodott, de aztán mikor egyszer felment, akkor stabilan
A másik dolog, ami idevág, hogy pár hónapja XP-t telepítettem, és a teljesen friss rendszerre (jogtiszta) SP1-et raktam fel. Újraindítottam, fekete képernyő fogadott, csak a telepítő cd-vel tudtam valahogy visszaállítani a régi konfigot
A WinME-hez annyit fűznék hozzá, hogy bár néhol jóval lassabb, mint a 9x, (nálam legalábbis) sokkal stabilabban ment, nem kellett havonta újratelepíteni, mint azelőtt a 98-at. Bár egyszer akartam használni a Rendszervisszaállítót, akkor is kék halál lett a vége
Szvsz biztosan nem a processzor a hiba oka, hiszen a szoftver szempontjából nincs sok különbség, max. pár regisztert kell neki másképpen kezelni... :confused:
Elküldve: 2004. 05. 19. 06:26
Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 18:21
Ugye, mint az én otthoni konfigomon... ott is ez volt, aztán egyszer csak felment, azóta nincs gond, sőt, nemrég újratelepítettem (komplett, tehát volt format), az is simán ment... ami még különbség az otthoni esetem és a szóban forgó eset között, hogy ezutóbbinál mindig ugyanott akad el (fájlok telepítése utáni első újraindítást követően) :confused:
Elküldve: 2004. 05. 20. 06:35
Win98SE telepítés; első újraindítás, "A Windows 98 első indítása" képernyő után a gép lekapcsolt!
Bekapcsoltam, bejött a szokásos menü, Normál módot választottam; a következő szöveg jelent meg: "A Windows hibát észlelt a config.sys 3. sorában", majd a kódlapok betöltése közben lekapcsolt a gép.
Újraindítottam Csökkentett módban, szokásos Windows 98 töltődik képernyő, majd az alábbi szöveg jelent meg:
"IOS eszköz inicializálása során
Hiba: Nem sikerült egy I/O alrendszer illesztőprogram betöltése
Vagy az .\iosubsys alkönyvtár egyik fájlja sérült, vagy kevés a memória."
Na, most mi van?
Ha ebből a leírásból nincs használható ötletetek, valószínűleg a következőt teszem: készítek a saját gépemen egy szűz Win98 (vagy ME) installt, majd a két gépet LAN-kábellel összekötöm és WinXP alatt átmásolom a cuccot cakk 'n pakk!
Ui.: a gépet nem akarom annyira megbontani, mivel az gari vesztéssel jár... a memória modul kiszedését nem veszik észre, de azért vinyót nem akarok rakosgatni...
Szerkesztette: Omega 2004. 05. 20. 07:03 -kor
Elküldve: 2004. 05. 20. 06:52
Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 7:35
Win98SE telepítés; első újraindítás, "A Windows 98 első indítása" képernyő után a gép lekapcsolt!
Bekapcsoltam, bejött a szokásos menü, Normál módot választottam; a következő szöveg jelent meg: "A Windows hibát észlelt a config.sys 3. sorában", majd a kódlapok betöltése közben lekapcsolt a gép.
Újraindítottam Csökkentett módban, szokásos Windows 98 töltődik képernyő, majd az alábbi szöveg jelent meg:
Ha nem olvastam volna végig a topicot erre azt mondanám, hogy nagyon tipikus memória vagy táphiba.
Egyébként a w9x vonal átmásolgatását kis szerencsével tényleg meg lehet csinálni.
Elküldve: 2004. 05. 20. 07:20
A bootsect.dos-t ne felejtsd el. Lehet, hogy a c:\bootsect.dos="Windows 98" sort is kézzel kell hozzáadni az inihez, a bootcfg hivatalosan csak NT-t keres.
Elküldve: 2004. 05. 20. 07:38
Elküldve: 2004. 05. 20. 11:12
Na, most mi van?
.....
Telepítéskor csinál egy megkehetősen részletes logot, nem lenne jó azt megnézni? Benne van, hol , mivel akadt el.....
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 05. 20. 12:05
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 12:12
Ezt a log file-t (gondolom log.txt?) merre találom meg?
Elküldve: 2004. 05. 20. 12:11
Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 13:05
Már nem emlékszem pontosan a fájl nevére, - az biztos hogy NEM log.txt
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 05. 20. 12:17
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 13:11
Mivel a sikertelen telepítés után nem követtem el format d:\-t, ezért lehetőségem lesz megnézni a log fájlt
Köszike
Elküldve: 2004. 05. 20. 12:17
Idézet
Ha a bootlog.txt utolsó sora: EndTerminate=KERNEL akkor, a kilépés megfelelő volt, ha nem akkor az egyenlőségjel után szereplő tétel a felelős.
Elküldve: 2004. 05. 20. 17:20
Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 8:38
Az NT boot managere az indításkor választható OS-eket a boot.ini fájlban tartja nyilván, ott kell szerepelni a c:\bootsect.dos="Windows 98"-hoz hasonló sornak, ami a 98-at indítja (betűjel változhat, a bootsect.dos fájlnév elhagyható, mert ez a default.). Bináris fájlba inkább ne szerkessz bele, mert fájni fog.
A bootlog nem rossz ötlet.
Szerkesztette: Hasse 2004. 05. 20. 17:20 -kor
Elküldve: 2004. 05. 24. 06:43
Idézet: Hasse - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 18:20
Van is ilyen... nem megy fel sehogy.
Utolsó próbálkozásom története: otthon installáltam a saját gépemre WinME-t, aztán egy-az-egyben felmásoltam egy CD-re; srác gépén elindítottam a WinME telepítést, hogy az XP bevegye a cuccot: szokásos kékhalál => XP alatt felülírtam a WinME telepítést a CD tartalmával; => WinME indítás, dll fájlt hiányolt, a hal.dll-t a SYSTEM32 könyvtárból
Szóval... hogy a manóba lehet felismertetni utólag egy másik oprendszeert, ami nem szabályos telepítéssel lett felrakva?!
Szerkesztette: Omega 2004. 05. 24. 06:45 -kor
Elküldve: 2004. 05. 24. 06:54
Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 7:43
Még mindig ez a felállás?
____Méret____Fájlrendszer_______Név
C:\01GB________FAT32_________BOOT
D:\10GB________FAT32_________WINME
E:\10GB________NTFS_________WINXP
F:\40GB________NTFS_________XPGAMES
G:\40GB________NTFS_________XPMOVIES
H:\19GB________FAT32_________MEDATA
Csak most vettem észre. Ugyanis w9x csak C: elsődleges partícióra megy fel. Evviszont régi szabály. És rendületlenül sehol semmi a bootlog.txt-ről, hanem csak a kapkodás....
Elküldve: 2004. 05. 24. 07:27
Elküldve: 2004. 05. 24. 07:37
Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 8:27
Ebben az esetben a C:-n valamilyen booter van?
(Én azért tennék egy próbát. Ha már úgyis szereted a halott ötleteket....)

Súgó
A téma zárva.