HWSW Informatikai Kerekasztal: ZeneszHUB, mert szabad - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ZeneszHUB, mert szabad Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 07. 10:53

Idézet: Xabi - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 2:54

No igen, a topic színvonalának nem igazán tesz jót a sok "mérsékelten zsíreccerű" hozzászólás... (bár nem tudom, a flood vagy a flame kifejezés fedi-e ezt le, de tartom valószínűnek, hogy az utóbbi) Az emberek meg nem fognak jönni ide, ha elolvassák az utolsó 3 oldalt, és azt látják, amit látnak, vagyis veszekedést, anyázást, én vagyok a szabadelvű igazság bajnoka hozzáállást, meg pár szavas helóogyvagymost, micsinálsz, köszénjólvagyokéste szintű hozzászólást. Sajnos azt kell mondjam, a lényegi információk elsikkadnak a sok lényegtelen között, és elég kevés ember van, akinek van türelme végigolvasni a sok baromságot, hogy megtudjon pár hasznos infót... Igy igazán nem kell csodálkozni, hogy így az érdemi funkciója megszűnt, és pár ember chatelési igényeit elégíti ki...

Tovább nem ragozom... akinek nem inge, ugye...

tom, menjek a 3,14cs'-ba...

Boxx

Ne haragudj Boxx!

De az a nagy igazsag ,hogy van azert valami abban amit mondasz ,de ha nincs ember akkor nehez olyan temat irni amihez hozzaszolast tesznek.

Fikazni konnyu alkotni nehez.... Nem tom ismered e a mondast. Szal inkabb segiteni kellene neked is nem csak nagy ritkan beirni es leirni ,hogy ez nem jo meg ez az hulye.

Igen is van ertelmes tema...

Pl.: nezd meg a hub weblapjat

http://chellohub.dyndns.org]Zeneszhub[/URL]

Azert egy dolog latszik akar milyen is a hozzaszolasok minosege ,hogy aki itt feldob egy  ket temat es gyakran ide ir az tesz is valamit a hubert.

Koszi
Gui
Hidegben is pöcre indulok (by Bikemag)

#382 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 13:38

Idézet: Gui - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 11:53

Fikazni konnyu alkotni nehez.... Nem tom ismered e a mondast. Szal inkabb segiteni kellene neked is nem csak nagy ritkan beirni es leirni ,hogy ez nem jo meg ez az hulye.

Igen is van ertelmes tema...

Pl.: nezd meg a hub weblapjat

Semmi bajom azzal, hogy alkottok, és csináltok, sőt, örülök neki. A bajom azzal van, hogy a magánbeszélgetésre nem a megfelelő platformot haszáljátok (arra ott a hub, meg a privi is). Hidd el, erre rajtatok kívül senki nem kíváncsi. Annál inkább pl a honlap aktuális fejlesztésére, az aktuális információkra, mire figyelj és mire nem, stb.

A honlapról:

A tartalom igéretesen fejlődik, már csak megfelelő fomába kellene önteni, kicsit még fapados, a kezdőlap meg még mindig idegesítően villog. A frame-ket inkább rögzítsétek, a feliratok meg jobban néznének ki, ha jpeg vagy gif képek lennének. Valami pofás design-t is össze lehetne ütni, mert a háttérkép meglehetősen igénytelen (ennél az is jobb, ha egyszínű). Ha ezeket sikerülne megoldani, máris sokkal esztétikusabb lenne a dolog, és nyilván gyakrabban nézelődnének arrafelé az emberek.

Belbecs: amit fölraknék, az a legnépszerűbb keresések top10 heti összefoglaló lenne.

Még mielőtt feltámad a vérengző vadállat bennetek, előre szólok, ezt nem fikázásként írtam, ez a véleményem. Ha udok segíteni, segítek, de nem vagyok infós, és már baromi régen csináltam weblapot, akkor se notepaddel, hanem frontpage-el meg dreamwieverrel...

Hát igy :)

Boxx

#383 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 07. 13:45

Idézet: Gui - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 10:53

Ne haragudj Boxx!

De az a nagy igazsag ,hogy van azert valami abban amit mondasz ,de ha nincs ember akkor nehez olyan temat irni amihez hozzaszolast tesznek.

Helo.

Egy-két dologra reagálnék...

>De az a nagy igazsag ,hogy van azert valami abban amit mondasz ,de ha nincs ember akkor nehez olyan >temat irni amihez hozzaszolast tesznek.

Ez igaz, de attol még hogy kevesen szolnak hozzá a forumhoz nem kéne teleirkálni faxságokkal mert az jo poén...

>Fikazni konnyu alkotni nehez.... Nem tom ismered e a mondast. Szal inkabb segiteni kellene neked is nem >csak nagy ritkan beirni es leirni ,hogy ez nem jo meg ez az hulye.

Azt hiszem azok amik elhangoztak nem fikázások. Azért lettek beirva, hogy néhány emberke figyelmét felhivják arra, hogy értelmetlen dolgot ne irjanak be. Ez sajnos nem sikerült ahogy észrevettem.

Bye

#384 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 13:50

Idézet: Gui - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 10:33

Ajanlanam neked a netlimiter prg ,mert az szamolja az adatforgalmadat es ha beallitod az uploadodat is 20k ra
akkor konzekvensen oszlik meg .....

Helo.
Ehhez csak annyit hogy tényleg jo az a prog, de talán lehetne kicsit nagyobb uploadot is engedélyezni. nekem ugy 26K-ig simán jo.

Bye

#385 Felhasználó inaktív   macsogabe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:01

Idézet: Xabi - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 15:38

A tartalom igéretesen fejlődik, már csak megfelelő fomába kellene önteni, kicsit még fapados, a kezdőlap meg még mindig idegesítően villog.

Ez a 3mp-s frissítés miatt van, majd átállítom...

#386 Felhasználó inaktív   macsogabe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:04

...a feliratok meg jobban néznének ki, ha jpeg vagy gif képek lennének...

Amig képek voltak, addig az volt a probléma,

ha eleinte is ránéztél volna akkor talán feltűnik.

Mellesleg ha több user vagy link lesz,

exponenciálisan növekszik a letöltési idő...

Szerkesztette: macsogabe 2004. 07. 07. 14:05 -kor

#387 Felhasználó inaktív   macsogabe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:09

Valami pofás design-t is össze lehetne ütni, mert a háttérkép meglehetősen igénytelen (ennél az is jobb, ha egyszínű). Ha ezeket sikerülne megoldani, máris sokkal esztétikusabb lenne a dolog, és nyilván gyakrabban nézelődnének arrafelé az emberek.

Amint olvastam, dream. és frontpage-el csinaltál lapokat.

Nah ahhoz kell szaktudás....

Ha láttál már 1szinű hátteret amit az editor generál ,rájönnél milyen borzalmasan néz ki.

Az igénytelen szót eddig senki nem használta a háttérre.

Szerintem egy felhasználó bemutatásához pl tökéletes,

ne a háttér vonja már el az emberek figyelmét a tartalomról..

és végül....Pofás design? Ez a háttéren alapszik?

#388 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:33

Idézet: macsogabe - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 15:09

> Amint olvastam, dream. és frontpage-el csinaltál lapokat. Nah ahhoz kell szaktudás...

De előtte azt is olvashattad, hogy nem vagyok infós, vagyis nincs hozzá szaktudásom, lévén nem azon a területen mozgok. Ha es hiba, úgy mea culpa...

> Ha láttál már 1szinű hátteret amit az editor generál ,rájönnél milyen borzalmasan néz ki.

Sose csináltam vele hátteret, ahhoz sokkal jobb progik vannak, pl photoshop, fireworks, de én jobban szeretem az egyszínűt, mellesleg jobban is olvasható.

> Az igénytelen szót eddig senki nem használta a háttérre.

Hát, izlések és pofonok. Van aki a tojásrántottát is cukrozza, ugye...

>Szerintem egy felhasználó bemutatásához pl tökéletes,
ne a háttér vonja már el az emberek figyelmét a tartalomról..
és végül....Pofás design? Ez a háttéren alapszik?

Értelemszerűen az egyszínű háttér még kevésbé vonja el a figyelmet.
A design nyilván nem a háttértől függ, utólag szerkeszteni akartam, de aztán igy hagytam, gondolva, csak nem ebbe köttök bele... tévedni emberi dolog, persze :D

> Mellesleg ha több user vagy link lesz, exponenciálisan növekszik a letöltési idő...

A neveknél értelemszerűen nem kell használni, és nem is kellene a neveket a navbarba tenni, mert nem ott van a helye :) viszont a nav-bart nemkicsit feldobná a jpg + jscript :)

Jahh, és 768K-nál meg nehogymár az a 10k-s kép legyem már a szűk keresztmetcet, mert elsírom magam :)

X.

#389 Felhasználó inaktív   macsogabe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:34

Mellesleg 100 , 50 , vagy akárcsak 10 ember ízlése sem fog soha egyezni...

Legalábbis szerintem...

Mellesleg -ez persze az én véleményem- ha az igénytelen szót használja vki, semmiképp sem pozitív

építő jellegű a hozzászólás...

#390 Felhasználó inaktív   macsogabe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:42

Szóval, ahogy idéztem, amíg képek voltak addig az nem tetszett.

Látom, olvastál ilyen szavakról , hogy Javascript, akkor biztos azt is tudod,

hogy ez egy tág fogalom, egy olyan kódrendszter ami a HTML hiányosságait hivatott kiküszöbölni.

Tehát ez a +Javascript megjegyzés olyan, mintha azt mondanám nem jó valamit változtatni kellene.

Szóval semmitmondó.

Ha részleteznéd mit takar ez nálad megköszönném.

Mellesleg ha DC-n keményen töltögetsz máris nem 768K az a sávszél, és persze a gépnek is van némi

beleszólása a dolgokba.

Jajh csak hozzátenném én sem vagyok abbszzollutte infos.

"macsogabe a szintén átlagfelhasználó"

#391 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 16:00

Idézet

Amig képek voltak, addig az volt a probléma,

Azért vannak fokozatok. A mostani logingomb.gif több mint 200 kbyte. Ha jól emlékszem, ehhez hasonló jellegű animált gifek voltak az egyes userekhez is. Az már 10 user esetén 2 mega, ami mégiscsak túlzás. Egy szimpla, a designhoz illeszkedő jpeg gomb bőven megteszi szvsz.

Hamár a szélső menü a mumus, akkor szerintem feldobná a dolgot, ha az elválasztó léc nem látszana, és a háttér megváltozása jelezné a határt a framek közt. Ezen kívűl a Gui által írtaknál elég..khmm...formabontó, hogy megjelenik mégegy menüsor másodiknak, ezt valahogy meg lehetne oldani jobban is. (ha pl. ez a külön szerkeszthetőség miatt van, mint ahogy feltételezem, akkor nyugodtan lehetne a második menüt felülre tenni, ott egyébként is kevesebb helyből kihozható)

Nemtudom, hogy itt-e, de volt olyan vélemény, amelyik az aktuális designt eléggé lehúzta, de ez el lett intézve egy "ízlések és pofonok" megjegyzéssel. Szerintem viszont igen is zavaró, hogy egy kék-szürke háttér előtt szürke feliratok és kék linkek vannak. A Gui által írt részekkel nincs baj, de a többi szerintem elég rossz színvilágúra sikerült.

Na, remélem nem az jött le az eddigiekből, "hogy szar az egész", csak arra szerettem volna rámutatni, hogy azért van még mit alakítani.

Idézet

amit fölraknék, az a legnépszerűbb keresések top10 heti összefoglaló lenne.

Ennek szvsz túl sok értelme nem lenne. Akkor már inkább egy olyan (kívánság)listának, amelybe azok a (főként újkeletű, frissen megjelent) dolgok kerülnének, ami még nincs meg senkinek de nagy rá az érdeklődés, úgyhogy ha valaki valahonnan megszerezte, az tegye közzé, aki pedig a hubról szedte az seggberúgás elkerülése végett sürgősen ossza vissza.

Szerkesztette: ZXer 2004. 07. 07. 16:02 -kor

#392 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 16:19

Azert annak orulok ,hog yvegre mindenki foglalkozik valamivel es bel is szol .. a dolgokba ,ami mindenkeppen jo ha jo eszrevet ha nem.

Atlag userrol annyit,hogy azert egy flasses animmal teli oldalt senki ne varjon ettol az egesztol.
Ez inkabb egyszeru hublap ,mint divat animmal teli akarmi.

Ha mar itt jarunk... :)

Akkor ZXER bot altal keszitett lapot is be lehetne tenni szerintem valamibe ,hogy az oldalhoz passzoljon.

Az ,hogy  a lapon hol legyenek  a gombok... hummm :think:

Nemtudom, hogy itt-e, de volt olyan vélemény, amelyik az aktuális designt eléggé lehúzta, de ez el lett intézve egy "ízlések és pofonok" megjegyzéssel.

es ez ... szal nem konnyu dolog hisz nekem a oiros neked  asarga x nek zold ... szal errorl  es menusavrol akkor szavazast kellene tartani, Szerintem...
Mert ez 5-8 ember velemenye.

Boxxernek & Atapinak uzenem ,hogy en szemely szerint orulok ,hogy vegre ertekes hozzaszolasokkal gyarapitjak a forumot :D csak igy tovabb. Igy a valaszok is ertelmesek lesznek... Remelem elindul a lavina es sikerul ertekes munkat vegezni..

Pl.: Az jutott az eszembe ,hogy mehetne egy forumreklam ,hogy itt a lap
lap szerkesztessel kapcsolatban irjanak be es tobbseg elven meg mehetne a valtoztatas.

nnek szvsz túl sok értelme nem lenne. Akkor már inkább egy olyan (kívánság)listának, amelybe azok a (főként újkeletű, frissen megjelent) dolgok kerülnének, ami még nincs meg senkinek de nagy rá az érdeklődés, úgyhogy ha valaki valahonnan megszerezte, az tegye közzé, aki pedig a hubról szedte az seggberúgás elkerülése végett sürgősen ossza vissza.

Ezzel egyetértek  :up:

#393 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 16:50

Idézet: macsogabe - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 15:42

>> Szóval, ahogy idéztem, amíg képek voltak addig az nem tetszett.

Ezt már megválaszolták előttem... (lásd ZXer :) )

>> Tehát ez a +Javascript megjegyzés olyan, mintha azt mondanám nem jó valamit változtatni kellene.

teljesen jól érted, én is ezt mondtam :) A megoldás felé csak utaltam, de a kivitelezést ezáltal avatottabb kezekre bíztam...

>> Jajh csak hozzátenném én sem vagyok abbszzollutte infos.

>> "macsogabe a szintén átlagfelhasználó"

Na most már akkor döntsd el, hiogy nagyon rettenetesen értesz hozzá, és azért próbálsz mindenbe belekötni, vagy átlagfelhasználó vagy, és nem érted, amit mondok...

>> Ha részleteznéd mit takar ez nálad megköszönném.

Olyan szavaknak a beillesztésére gondoltam (a forrásba), mint onmouseover, onmouseout, onclick, stb...

Mellesleg ha én hülye vok ehhez (márpedig ez tény :) ), akkor most mondhatjuk, hogy vak vezet világtalant? :D

X.

#394 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 18:48

Idézet: ZXer - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 17:00

Ennek szvsz túl sok értelme nem lenne. Akkor már inkább egy olyan (kívánság)listának, amelybe azok a (főként újkeletű, frissen megjelent) dolgok kerülnének, ami még nincs meg senkinek de nagy rá az érdeklődés, úgyhogy ha valaki valahonnan megszerezte, az tegye közzé, aki pedig a hubról szedte az seggberúgás elkerülése végett sürgősen ossza vissza.

No igen, valami ilyesmire gondoltam, de naivan arra gondoltam, hogy ami a legnépszerűbb az adott időben, arra fognak a legtöbben rákeresni...

Ha megoldható így, hát az talán mégjobb :)

X.

#395 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 19:52

Idézet

No igen, valami ilyesmire gondoltam, de naivan arra gondoltam, hogy ami a legnépszerűbb az adott időben, arra fognak a legtöbben rákeresni...

Ezzel csak az a baj, hogy az automatikus keresések megbolondítanák az egész statisztikát.

Idézet

Ha megoldható így, hát az talán mégjobb :)

Ez csak a webmestereken múlik...  :)

Szerkesztette: ZXer 2004. 07. 07. 19:53 -kor

#396 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 20:30

igazaából ez nagyon sok munkaval jar hisz naponkent hetenkent mindenkeppen valtozik a dolog....
:(

Nem lehetetlen csak nem konnyu...

Igazabol az usereken mulik ,hogy ki mit oszt meg.
Mindenkinek van meg legalabb 10g ami megosztason kivuli.:( Ahogy ma elneztem az osses user megosztasat egy eros 2-est tudnek ra adni.
Rengeteg a felesleges cucc... pl sok van kodekekbol es shareware prg bol amit terminal.hu rol is le lehet vadászni :)

Alapvetően erre szeretnék valamit kitalálni, hogyan tudnánk motiválni az usereket.
;)

#397 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 21:55

Idézet: Gui - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 21:30

Alapvetően erre szeretnék valamit kitalálni, hogyan tudnánk motiválni az usereket.
;)

Mindenki, aki megoszt 40G hasznos anyagot, kap egy láda sört... :D

már sak szponzort kell keresni :)

Motiváció rlz  :reszeg:  :D

Szerkesztette: Xabi 2004. 07. 07. 21:55 -kor

#398 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 21:57

nem rossz  :cool: már sak szponzort kell keresni

Motiváció rlz   

nah sopronban leszek volt fesztivalon...  :reszeg:  :dj:  :dj:  :dj:

#399 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 23:14

Helo.

A megosztásos dolog megvitatására (mi számit hasznos megosztásnak, stb.) szerintem kiválo lenne a forum, csak a hubon is kéne reklámozni kicsit. Igazábol valaki valamikor azt mondta, hogy a userek hozzáállásával nincs gond. Akkor viszont lehet, hogy amennyiben kialakulna egy viszonylag egységes álláspont, tartanák is magukat ehhez a userek. Ki tudja? a csillagos dolgot is egyre többen követik...

Bye

#400 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 23:17

Idézet: Gui - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 21:30

igazaából ez nagyon sok munkaval jar hisz naponkent hetenkent mindenkeppen valtozik a dolog....
:(

Nem lehetetlen csak nem konnyu...

Igazabol az usereken mulik ,hogy ki mit oszt meg.
Mindenkinek van meg legalabb 10g ami megosztason kivuli.:( Ahogy ma elneztem az osses user megosztasat egy eros 2-est tudnek ra adni.
Rengeteg a felesleges cucc... pl sok van kodekekbol es shareware prg bol amit terminal.hu rol is le lehet vadászni :)

;)

Nekem most van itthon 15 giganyi zenem vinyon, es 10 CD-n... :D
Tiszta zene. :p

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22