HWSW Informatikai Kerekasztal: ZeneszHUB, mert szabad - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ZeneszHUB, mert szabad Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   macsogabe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 08. 07:14

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 1:17

Nekem most van itthon 15 giganyi zenem vinyon, es 10 CD-n... :D
Tiszta zene. :p

?

Ezzel, most mire célzol?

Vagy csak poénkodni akartál? :rolleyes:

#402 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 08:43

sztem arra ,hogy tenyleg sokan vannak igy hogy  :rolleyes:  nem osztanak meg mindent csak ami epp szukseges....

:)  :(
Hidegben is pöcre indulok (by Bikemag)

#403 Felhasználó inaktív   macsogabe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 09:08

Idézet: Gui - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 10:43

sztem arra ,hogy tenyleg sokan vannak igy hogy  :rolleyes:  nem osztanak meg mindent csak ami epp szukseges....

:)  :(

Hmm szal a kemény 40giga vinyombol, amiből persze 3G az XP, tehát

tulajdonképp 37G-ból jelenleg éppen: 27.29G-t osztok meg,

míg nem lesz nagyobb...

Remélem követendő példa, én is mondhatnám, hogy kicsi a winyo és 6G-nál megállok,

de inkább minden mozdíthatót megosztok, :up:

persze csak olyat ami nem szemét... :cool:

Persze tudom van akinek UT 5G-s jateka van pl,vagy több is, de ha valaki akar, tud többet....

Szerkesztette: macsogabe 2004. 07. 08. 09:09 -kor

#404 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 09:35

Nekem egy 80 G-s winyóm van, és most kb 40G van megosztva... csak azért nem több, mert ennyi értelmes anyagom van. Meg lehet nézni bátran, nem sok szemét van benne :)

Valószínű 50G-ig tudok elmenni, mert van még egy csomó más is a gépen, aztán majd meglátjuk, lesz-e uj winchester :D

***Boxx

Ui.: mellesleg én szivem szerint nem bánnám, ha a beugró nem 6, hanem 10G lenne... ez asszem, nem olyan nagy elvárás... Az opoknak meg körbe kellene nézni, hogy tényleg hasznos dolgok legyenek megosztva. IMHO aki havi 10Gnél kevesebbet tölt le (mondjuk zenét) annak tök felesleges ide járnia, szal ne legyen már az kifogás, hogy "jajj, nincs annyi anyagom, mert a zene file-ok kicsikék..." Ha meg valaki többet tölt le ennél, akkor igenis ossza vissza, pláne ha primary target anyaghoz jutott hozzá!  :reklamacio:

Szerkesztette: Xabi 2004. 07. 08. 09:41 -kor

#405 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 08. 09:59

Helo.

Csak egy gondolat...
Azt hizem mindenkinek vannak olyan anyagai amiket nem oszt meg, de szerintem ez nem is mindig baj, egy megosztási mennyiség fölött. Én most kb. 135GB-t osztok amikor online vagyok, de sokszor ugy érzrem hogy nem kéne ennyit. Szabad slotom kb 3 másodpercig szokott lenni nap közben, éjjel megesik hogy pár percre is van,  de amikor látom hogy mennyien várnak rám...
Szoval az se biztos hogy a hub érdekeit szolgálja ha néhányan töménytelen mennyiségü adatot osztanak meg, de nem lehet tölteni roluk...
Szoval ebben a kérdésben sem ártana állást foglalni, hogy mennyi az a megosztás ami még mindenki érdekeit szolgáglja, vagy elfogadhato-e az, hogy esetenként napokat kell várni szabad slotra...

Bye

#406 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 10:24

Idézet: Atapi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 10:59

Szoval ebben a kérdésben sem ártana állást foglalni, hogy mennyi az a megosztás ami még mindenki érdekeit szolgáglja, vagy elfogadhato-e az, hogy esetenként napokat kell várni szabad slotra...

Azt hiszem, amíg ilyen kevesen vagyunk, a minél több, annál jobb elv működik... vagyis nem azzal van baj, ha valaki sokat oszt meg, hanem azzal, hogy aki lehúz tőlük valamit, az nem osztja vissza, mert ha visszaosztaná, máris nem lenne ez a nagy tülekedés, mert az alternatív helyekről is töltögetnének, vagyis egyből több "hasznos slot" lenne. (Cicero rlz :D )

Másrészt: én is napokat várok egy-egy anyagra, és lassan a t**öm televan azzal, hogy jön valaki 2 napra egy hónapban, és mindenkitől slotot kér, és kap. SzVSz: ha valaki slotot kér, ne adjunk már automatice neki, mert így jó esélyjel azok járnak carul, kik nem pofátlankodnak, hanem türelmesen várnak. Nyilván ha az a valaki cimbi, vagy tudjuk, hogy sokat van, akkor adjunk neki bátran.

Itt lenne értelme a *-oknak: Nálam például aki *** vagy fölötti, és minima 25G-je meg van osztva, az ha kér, akkor kap slotot, mert: 1.: jó esélyel visszaosztja 2.: mert ide tartozik. Ha bárki másnak kell valami anyag, az meg várjon szépen türelmesen.

X

#407 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 10:54

Idézet: macsogabe - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 8:14

?

Ezzel, most mire célzol?

Vagy csak poénkodni akartál? :rolleyes:

Nem celoztam semmire, es nem is poennak szantam...

#408 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 12:08

Nem lenne célszerűbb a DC-t leváltani emule (edonkey) szerverre???

Ez is sorbanállásos módszer szerint működik, de itt pici részeket is lehet egymástól tölteni, nem kell az egész filenak meglennie.

Értsd pl  :cool: : nekem megvan a teljes Shrek 2 HUN, és ezt elkezdi mondjuk például macsogabe  :D tölteni. Letölt pl két megát, de ezt a két megát már más is tudja tölteni tőle, és így tovább...

Talán egyetlen hátránya, hogy nem tudom hogyan lehet benne minimum megosztási korlátot megadni, egyáltalán lehet-e. Meg azt se tudom lehet-e rá bot-ot tenni....

No milyen ötlet?

ui: persze itt is minden a hozzáálláson múlik, mert ugye lenne olyan aki semmit nem oszt meg (v. 6 giga szemetet), és lenne olyan aki tényleg mindent megoszt és amit letölt azt is egyből "kiajánlja" újra.

Lehet, hogy be kéne vezetni a regisztrációt? Némelyik HUB már ilyen.

Szerkesztette: KZKZKZ 2004. 07. 08. 12:16 -kor

k s

#409 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 12:21

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 12:08

Nem lenne célszerűbb a DC-t leváltani emule (edonkey) szerverre???

Ez is sorbanállásos módszer szerint működik, de itt pici részeket is lehet egymástól tölteni, nem kell az egész filenak meglennie.

Értsd pl  :cool: : nekem megvan a teljes Shrek 2 HUN, és ezt elkezdi mondjuk például macsogabe  :D tölteni. Letölt pl két megát, de ezt a két megát már más is tudja tölteni tőle, és így tovább...

Talán egyetlen hátránya, hogy nem tudom hogyan lehet benne minimum megosztási korlátot megadni, egyáltalán lehet-e. Meg azt se tudom lehet-e rá bot-ot tenni....

No milyen ötlet?

Helo.

Az edonkey más elven szervezödik mint a dc++. Innentöl kezdve csak azon lehetne vitatkozni, hogy mi a jobb. A dc++/edonkey/imesh/kazaa/stb...
A dc++ talán aztért az egyik legnépszerübb fájlcserélö program, mert lehetöség van hubokra menni, ahol az ember megismerhet másokat, akikkel akár napi szinten tud komunikálni e prog. segitségével, miközben persze kielégitheti töltögetési vágyaqit is. Nemtudom mennyire lehet kivenni ebböl azt amire igazábol gondoltam, de talán a dc++ emberközpontubb mint a többi ilyesféle program...

Bye

#410 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 12:26

Idézet: Atapi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 13:21

Helo.

Az edonkey más elven szervezödik mint a dc++. Innentöl kezdve csak azon lehetne vitatkozni, hogy mi a jobb. A dc++/edonkey/imesh/kazaa/stb...
A dc++ talán aztért az egyik legnépszerübb fájlcserélö program, mert lehetöség van hubokra menni, ahol az ember megismerhet másokat, akikkel akár napi szinten tud komunikálni e prog. segitségével, miközben persze kielégitheti töltögetési vágyaqit is. Nemtudom mennyire lehet kivenni ebböl azt amire igazábol gondoltam, de talán a dc++ emberközpontubb mint a többi ilyesféle program...

Bye

Értem!
de
Az emule-ben is van chat, itt is lehet dumcsizni, ismerkedni... , és mellesleg jobban ki lenne használva a sávszélesség. (mert valljuk be, csak azért nem megy valaki a HUB-ra hogy dumcsizzon, mert arra ott vannak a chat oldalak)
k s

#411 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 12:33

Közben eszembejutott mégegy hátrány: ha jól tudom nincs filelista, tehát nem lehet lekérni azt, hogy egyes emberek mit osztanak meg, csak akkor derül ki hogy valami meg van-e osztva, ha rákeresés történik.
k s

#412 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 12:55

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 12:26

Értem!
de
Az emule-ben is van chat, itt is lehet dumcsizni, ismerkedni... , és mellesleg jobban ki lenne használva a sávszélesség. (mert valljuk be, csak azért nem megy valaki a HUB-ra hogy dumcsizzon, mert arra ott vannak a chat oldalak)

Helo.

A sávszélességkihasználásrol annyit, hogy ha valami fontos, akkor többszálu kliens ---> nagy hub, és akkor nincs az a cucc ami pár ora alatt le ne jönne...
A másik hogy nemtudom hogy ki hogy van ezzel, de én mostanság egyszerüen nemtudom hogy mit töltsek...  Ami érdekel azt már rég lehuztam, és még annyi idöm sincs mostanság hogy azokat végignézzem... Csak azért járok a hubra hogy rolam tölthessenek, és az upload sávom elég jol ki van használva, igy tök mindegy hogy mit használok...

Bye

#413 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 13:06

Idézet: Atapi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 13:55

Helo.

1. A sávszélességkihasználásrol annyit, hogy ha valami fontos, akkor többszálu kliens ---> nagy hub, és akkor nincs az a cucc ami pár ora alatt le ne jönne...

2. Csak azért járok a hubra hogy rolam tölthessenek, és az upload sávom elég jol ki van használva, igy tök mindegy hogy mit használok...

Bye

1. Igen, de ekkor több embernél meg kell lennie teljes egészében ugyanannak a filenak!

2. Lehet, hogy neked ki van használva az up sávod, de emiatt 10-en 20-an várnak rád, és nem tudnak tölteni rólad, mert csak 2 slotod van. :mad:

Szerkesztette: KZKZKZ 2004. 07. 08. 13:07 -kor

k s

#414 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 13:32

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 14:06

2. Lehet, hogy neked ki van használva az up sávod, de emiatt 10-en 20-an várnak rád, és nem tudnak tölteni rólad, mert csak 2 slotod van. :mad:

Az emuleben sem járnánk sokkal jobban, mint itt...

Hogy miért?

Elviekben az összsávszél az X*25Kb, ahol X a hubon lévő emberek száma, 25Kb meg a naivan vett feltöltési sávszélesség (és akkor tényleg naiv voltam, mert szerintem nagyátlagban nanyjából 20Kb van)
Szal elviekben ugyanannyival is fogsz tudni letölteni, ha mindenki le is tölt, vagyis 25K-val, és minél kevesebben töltenek, annál gyorsabban tudsz lehúzni anyagokat.

Ennyi azért itt is összejön, ha az ember egyszerre több vasat tart a tűzben...

Az előnye max annyi lenne, hogy a népszerűbb anyagok gyorsabban tudnának terjedni, viszont ha jól tudom, ott leginkább az IP tartomány engedélyezések/tiltások a fő akadályok (vagyis hogy csak chellosok tudjanak tölteni chellosokról) (legalábbis nekem valami ilyesmi rémlik Borz egyik hozzászólásából...)

X.

#415 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 13:44

Idézet: Xabi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 14:32

Az emuleben sem járnánk sokkal jobban, mint itt...

Hogy miért?

Elviekben az összsávszél az X*25Kb, ahol X a hubon lévő emberek száma, 25Kb meg a naivan vett feltöltési sávszélesség (és akkor tényleg naiv voltam, mert szerintem nagyátlagban nanyjából 20Kb van)
Szal elviekben ugyanannyival is fogsz tudni letölteni, ha mindenki le is tölt, vagyis 25K-val, és minél kevesebben töltenek, annál gyorsabban tudsz lehúzni anyagokat.

Ennyi azért itt is összejön, ha az ember egyszerre több vasat tart a tűzben...

Az előnye max annyi lenne, hogy a népszerűbb anyagok gyorsabban tudnának terjedni, viszont ha jól tudom, ott leginkább az IP tartomány engedélyezések/tiltások a fő akadályok (vagyis hogy csak chellosok tudjanak tölteni chellosokról) (legalábbis nekem valami ilyesmi rémlik Borz egyik hozzászólásából...)

X.

No itt semmi nem igaz amit írtál!
k s

#416 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 08. 13:47

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 13:33

Közben eszembejutott mégegy hátrány: ha jól tudom nincs filelista, tehát nem lehet lekérni azt, hogy egyes emberek mit osztanak meg, csak akkor derül ki hogy valami meg van-e osztva, ha rákeresés történik.

E-mule-on is van filelista, más kérdés, hogy ki is lehet kapcsolni. Azt nem tudom mire képes egy e-mule szerver, DC-ről simán kidobnak ha letiltod a listádat :D

#417 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 15:01

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 13:06

1. Igen, de ekkor több embernél meg kell lennie teljes egészében ugyanannak a filenak!

Helo.

1. Ez igaz, de nagy hubokon ez nem akadály általában.
2. igazábol 4 sloton huznak rolam, de tény hogy sokaknak kell várnia, de ez van... Viszont nem hiszem hogy kevesebbet kéne várni akkor ha 20an töltenének rolam, mert a letöltési idö viszont drasztikusan megnöne...

No és még annyi az emule témához, hogy tényleg nemhiszem hogy megoldhato hogy csak chellosok legyenek, márpedig a zenész hubnak ez az értelme, igy asszem marad a dc...

bye

#418 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 15:03

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 14:44

No itt semmi nem igaz amit írtál!

:think:  áruld már el, hol hibáztam?  :p  :cool:

#419 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 15:06

Idézet: Xabi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 13:32

Helo.

Már bocs de ha végiggondolod ez most is igy müködne... Leszámitva hogy vannak chello+osok, meg akik kivülröl is huznak...

Bye

#420 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 15:08

Idézet: Atapi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 16:01

No és még annyi az emule témához, hogy tényleg nemhiszem hogy megoldhato hogy csak chellosok legyenek, márpedig a zenész hubnak ez az értelme, igy asszem marad a dc...

bye

de megoldható.

Nem a DC server van úgy belőve, hogy csak chellost engedjen be, hanem egy tűzfal progi, amiben be van állítva, hogy a DC server milyen IP-kre/ről kommunikálhat.
k s

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.