Idézet: Karesz - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 12:43
Nem illegális a függetlenítés szerintem.
A vodafone szerződésben asszem benne is van, hogy a szerződés lejárta után lehet kérni a függetlenítést (persze valami irreális összegért 20k asszem

)
Természetes, hogy nem legális a telefon szoftverének a megváltoztatása, egyrészt mert ezzel egy jogvédett terméket (a szoftvert) módosítasz, másrészt pedig mert ezzel lehetővé teszed, hogy a szolgáltatóhoz kötött és ezért kedvezményesen megvásárolt telefon más hálózatba kerülhessen. De...
Én pl. a garancia lejárta után függetlenítettem a telefonom. Ezt ugyan megtette volna a szolgáltató is legálisan, de horror áron. Miért is kellene ilyen árat fizetnem, hogy a saját tulajdonomat úgy használjam, ahogy akarom?

Azóta is ugyanazzal a szolgáltatóval használom, de most már bele tudok tenni más kártyát is, ha szükségem van rá.
A K700-asomat szintén függetlenítettem volna a garancia lejártával, mert igencsak piszkos húzás a t-mobile-tól, hogy a telefonnak két gombját is átprogramozzák, hogy fixen hozzájuk tárcsázzon, ráadásul ebből az egyiket minden hívás befejezésekor megnyomhatja az ember véletlen.