HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#1001 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 23. 21:33

És ami nem kínai tervezésű, 75%-ban Kínában gyártják :D

#1002 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 21:59

Idézet: Tibi24 - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 19:43

Én meg vagyok győződve róla, hogy a kínaiak nem normálisak. Egy normális átgondolt termékük nincs.

Azért, mert ide nem jön, attól még van.
Kínai divat és divattervező is létezik, meg jó minőségű ruha és cipő is. Az más dolog, hogy hozzánk csak a szar jut el, de attól még nem ez az általános.

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2006. 01. 23. 22:00 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1003 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:10

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 21:31

"Én meg vagyok győződve róla, hogy a kínaiak nem normálisak. Egy normális átgondolt termékük nincs. Kivéve amit véletlenül elnéznek..."

De amit a Kínaiak gyártanak annak 98%-a nem kínai tevezésű csak ki van helyezve gyártásra.

Detto.:up:
|||---[Thermaltake Soprano Silver]---[Thermaltake PurePower 480W]---[AMD Athlon 64 3000+ S754]---[MSI K8T800 Neo]---[1024 MB Kingston CL2.5]---[Thermaltake Hardcano 13]---[Chameleon Panel]---[MSI Ati Radeon X800 256MB DDR3]---[LG 4120B]---[Leadtek Winfast TVR 2000 Xp]---[HD0-Seagate Barracuda 160 GB]---[6*320 GB Western Digital Sata]---[StLabs PCI Sata 4 port]---||| ---[Microsoft Explorer 4.0]---[MS Multimedia keyboard]---[Philips 109B5]---[Creative 5.1]---|||

#1004 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:35

Van vkinek tapasztalata a 15perces Vartával?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1005 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 23:05

Sziasztok !
Nem vettemmeg még az IPC- -et, de közben találtam egy másik töltőt, lehet hogy ennek a tudásai s megfelelne nekem:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...0hCUFVrZGtOUT09
Csak az zavar, hogy a leírásban csak az van, hogy az NiCd akkukat automatikusan kisüti, viszont azt nem írja, hogy az NiMh akkukat ki lehet-e vele sütni. Ha nem, akkor mégsem felel meg.
Vagy az a 6 ezer többlet megéri aakor már az IPC-1 - re?
Ez most akciós: 9990.- Ft
Mennyit kell még tanulnom, hogy hallgatni tudjak?

#1006 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 07:22

Idézet

A NiCd akkukat a behelyezés után automatikusan kisüti, a memória-hatás megelozésére.
Hát nem tudom, szerintem ezt elírták jól, NiMH-t akartak írni. A nikkel-kadmium akkukban, ha jól tudom, nincs memóriaeffektus. (A telefont is akkor dugom rá a töltőre, amikor csak akarom, nem kell lemerülésig várni.)

SZERK.: Jól tudtam: http://www.repairfaq...iCd_Memory.html

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 24. 07:24 -kor

#1007 Felhasználó inaktív   Tibi24 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 08:52

Idézet: McLaca - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 21:59

Azért, mert ide nem jön, attól még van.
Kínai divat és divattervező is létezik, meg jó minőségű ruha és cipő is. Az más dolog, hogy hozzánk csak a szar jut el, de attól még nem ez az általános.

Üdv!

Nem akarok különösebben vitatkozni, de van elég 100%-os kínai termék. Az egész világ, de főleg a szegényebb fele nyakig el van velük árasztva. Én ezeknek az átgondolatlan agyalágyult tervezéséről beszéltem, nem a bérmunkában ott készült holmikról. Ezek az "eredeti kínai" sz@rok nagyon rövid időn belül mind a szeméttelepen kötnek ki.
Vagy lehet, hogy pont ez a cél?

Az előzőhöz: A NiCD celláknál van a legerősebb memória effektus!! Utána lehet olvasni.

#1008 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 09:16

Megtettem, linkeltem is (olvasd el!), meg tapasztaltam is. Ha valóban olyan erős lenne a memóriaeffektus a NiCd cellákban, akkor már rég akkucserés lett volna a mobilom. (Akkor dugom rá a töltőre, amikor hosszabb ideig töltőn maradhat (ha a hét vonalból egy "fogyott le", akkor is rádugom), nem akkor, amikor már le van merülve.)

Idézet

In one particular test program -- especially designed to induce memory -- no effect was found after more than 700 precisely-controlled charge/discharge cycles.

#1009 Felhasználó inaktív   Tibi24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 09:55

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 9:16

Megtettem, linkeltem is (olvasd el!), meg tapasztaltam is. Ha valóban olyan erős lenne a memóriaeffektus a NiCd cellákban, akkor már rég akkucserés lett volna a mobilom. (Akkor dugom rá a töltőre, amikor hosszabb ideig töltőn maradhat (ha a hét vonalból egy "fogyott le", akkor is rádugom), nem akkor, amikor már le van merülve.)

Átnéztem, és már olvastam hasonló okfejtéseket.
Azért mert VALAKI ezt írta a neten, nem jelenti azt, hogy ez a szent igazság! Van benn valami, de mégis a gyártó adatlapjai a mérvadóak, és ott részletezik a memóriahatást. Még az ún. "no-memory effect" NIMH típusoknál is.
Valamikor olvastam szintén egy ilyen írást arról, hogy alapvetően nem mérvadó a mem. hatás, és célszerű nem meríteni le az akkukat az átpolarizálódás veszélye miatt. Ebben is van igazság.

Saját tapasztalat: Jelentős memóra vagy ? akármi hatás, ha nem megfeleően vannak töltve (!), kisütve az akkuk. Nagyon meghálálják a gondos töltés-kisütést még a Li-ion típusok is!

Az akkumulátorok töltési-kisütési karakterisztikái nagyon komlexek, rengeteg dolog befolyásolja a kivehető energiát és élettartamot. Szinte lelkük van.

#1010 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:01

Idézet: Tibi24 - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 9:55

Azért mert VALAKI ezt írta a neten, nem jelenti azt, hogy ez a szent igazság!

Nem csak erre támaszkodok, saját tapasztalatra is.

#1011 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:04

[quote name='debaj' date='2006. jan. 24., kedd - 10:16'] Megtettem, linkeltem is (olvasd el!), meg tapasztaltam is. Ha valóban olyan erős lenne a memóriaeffektus a NiCd cellákban, akkor már rég akkucserés lett volna a mobilom. (Akkor dugom rá a töltőre, amikor hosszabb ideig töltőn maradhat (ha a hét vonalból egy "fogyott le", akkor is rádugom), nem akkor, amikor már le van merülve.)

Itt vannak a Conradnál kapható mobil akkuk. Ezek Li-ion akkuk mind ezekre rá lehet tölteni kimerülés elött is. Én itt NiCd akkut nem látok.

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...kVKUVVrZDBOUT09

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 24. 10:13 -kor

#1012 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 11:31

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 10:16

Nem Li-ion akksi van a telefonodban? :)
A memóriaeffektust egyébként NiCd akkuknál tapasztalták először, de ahhoz az kellett, hogy precízen mindig ugyanannyira süljön ki az akku feltöltés előtt. NiMh nem tudom hogyan áll memóriaeffektussal  :think:

#1013 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 11:58

Bazz, tényleg, jól összekevertem :nevet:

:lama: vagyok, köpjetek le. :D

#1014 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 12:05

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 12:58

Bazz, tényleg, jól összekevertem :nevet:

:lama: vagyok, köpjetek le. :D

Idézet

Két laposat kérek és egy zacskó kavicsot
:D :D :D
Ontopic:
http://en.wikipedia....d#Memory_effect
http://en.wikipedia....i/Memory_effect

Szerk.: 0x100 :)

Szerkesztette: gxa 2006. 01. 24. 12:06 -kor

#1015 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 14:11

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 7:22

Elbeszélgetnék a cikkíróval, mi a véleménye azokról a NiCd akkukról, amikben kiszúrta a cella falát a kristálycukor méretűvé összekristályosodott elektrolit, mert nem volt soha megmozgatva (vö. rátöltés).
Na, maradjunk annyiban, hogy az a cikk jön szembe az összes többi "őrülttel" az egyirányú utcában :)

Tibi24: én sem vitatkozok, csak azt írom, hogy Kínában nem azt a kínai tervezésű kütyüt lehet kapni, amit exportra szánnak. Hidd el, hogy van náluk minőségi saját tervezésű cucc is, de azt nem éri meg exportálni, mert drága is. A gagyit meg direkt exportcéllal csinálják, olcsón, emiatt rosszul tervezve Hajószámra viszik ki az országból, jó nagyot kaszálnak rajta. Drágát és minőségit minek vinnének más országba, az eleve van máshol is, nem lenne versenyképes. Érted már, mit akartam mondani?

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2006. 01. 24. 14:13 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1016 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 14:18

Mint tisztázódott is nem elírás, mert igazi memóriaeffektusa a az NiCd-nek van, De az NiMh-t is illik néha kíméletesen lemeríteni. Ezt nemtudom hogy tudja-e a kérdéses töltő. Azt olyan valaki tudná megválaszolni, akinek van ilyen.
Viszont RAM cellát is tölt, ami egyes dolgokhoz (emihez kevés az 1.2 V) jól jöhet.
Mennyit kell még tanulnom, hogy hallgatni tudjak?

#1017 Felhasználó inaktív   Tibi24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 20:26

Idézet: McLaca - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 14:11

Tibi24: én sem vitatkozok, csak azt írom, hogy Kínában nem azt a kínai tervezésű kütyüt lehet kapni, amit exportra szánnak. Hidd el, hogy van náluk minőségi saját tervezésű cucc is, de azt nem éri meg exportálni, mert drága is. A gagyit meg direkt exportcéllal csinálják, olcsón, emiatt rosszul tervezve Hajószámra viszik ki az országból, jó nagyot kaszálnak rajta. Drágát és minőségit minek vinnének más országba, az eleve van máshol is, nem lenne versenyképes. Érted már, mit akartam mondani?

Üdv!

Ezt a minőségi kínai tervezésű árut saját tapasztalatból ismered netán?

Egyébként az olcsóságból miért kell fakadni a rossz tervezésnek?

#1018 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 21:53

Mert a jó tervezés nem olcsó, az olcsó tervezés (általában) nem jó.
Nézd meg pl. a PC tápokat.
Vargáné: éppenhogy működik, semmi plusz elem, minden totál leegszerűsítve (és rosszul tervezve), és nézz meg egy FSP-t, vagy Chieftecet, ahol odafigyelnek a részletekre, stabilabb, biztonságosabb (és emiatt bonyolultabb) felépítés és tervezés, emiatt több alkatrész, emiatt drágább is. 1 Chieftec táp súlya 5 Vargánét (Codegent, Acorpot, Mercury-t) tesz ki. Mondjuk a Chieftecet nem kínában tervezték :), de mint mondtam, azért, mert exportra nem jön minőségi (mivel az ára annak nem versenyképes), még nem kell sztereotíp módon arra következtetni, hogy nem létezik minőség ott.
No és hogy tapasztalatnál legyünk: a minőségi számítógéptápok gyártói és tervezői közt akad kínai.

Üdv!

#1019 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 11:50

NiCd-ben borzalmas memóriaeffektus van sajnos, nem érdemes használni egyáltalán, FŐLEG pakkban nem, de sajnos a legtöbb fúrógép ezt használja csak hogy példát mondjak.
Össze vissza merülnek, ha átpolarizálódik megdöglik, vagy legalábbis a kapacitása nagyrészét elveszti, utána méginkább roncsolódik használat közben mert megint minuszba merül, tönkremennek seccperc alatt!
NiMh sokkal jobb, kevésbé van memória effektusuk, azonos celláknak azonos az önkisülése kb, én a fúrógéphez (amelyikhez nem PB akkut használok) NiMH akkupakkot használok, és tökéletesek, nem kell 2 havonta lecserélni :p (én ha melózok vele, akkor 5x is töltöm legalább naponta:D)
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1020 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 11:53

Jaés valaki helyesen mondta, NiCd akkupakkot (se) szabad lemeríteni, mert az tutti nagyon megrongálja (nem egyből azért általában)..
Én kivezettem vezetéket a fúróból, és 12V 2Ah vagy 12V 7Ah akkuról hajtom, de általában még a kicsi két amperes is elég :) Sokkal jobban fúr, mert a Pb akkuknak alig van belső ellenállásuk, nagyobb a kapacitásuk jóval, és NINCS memóriaeffektusuk egyáltalán (Li-ionnak sincs meg lipolynak se).
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53