HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#981 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 20. 21:08

Idézet: Tibi24 - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 21:44

Honnan veszed a 0,1% alatti meghibásodást?
És mi van a melegedéssel? Erre szerettem volna érdemleges válaszokat kapni.

A hozzászólásomban már leírtam hogy kellemes meleg, olyan hogy nem károsítja az akkut semmiképp. Én csak az arány miatt mondtam pld 50000 db-ból 50 meghibásodás az jelentéktelen nem azt jelenti hogy rossz minőségű a termék. és én az 50 meghibásodást sem tartom valószínűnek hanem kevesebbet.
Én olyan akkutöltőt ami 30 fok körülire melegszik még nem láttam, de azt hiszem sokan mások sem.
Mellesleg 1A-el töltött 4 akku esetén hideg töltő és akkuk mintha a fizika törvényeinek ellentmondanának.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 20. 21:55 -kor

#982 Felhasználó inaktív   Tibi24 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 12:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 21:08

A hozzászólásomban már leírtam hogy kellemes meleg, olyan hogy nem károsítja az akkut semmiképp. Én csak az arány miatt mondtam pld 50000 db-ból 50 meghibásodás az jelentéktelen nem azt jelenti hogy rossz minőségű a termék. és én az 50 meghibásodást sem tartom valószínűnek hanem kevesebbet.
Én olyan akkutöltőt ami 30 fok körülire melegszik még nem láttam, de azt hiszem sokan mások sem.
Mellesleg 1A-el töltött 4 akku esetén hideg töltő és akkuk mintha a fizika törvényeinek ellentmondanának.

Én nem írnék olyan adatokat hasraütéses alapon amiről fogalmam sincs: 50/ 50.000 ??? Pl. a Magyarországon eleadott nagyságrend szerintem néhány x 10, és ebből is volt hiba. Én azon a néhány fórumon, amibe beleolvastam, mindegyikben írt valaki az IPC-1 leégős-robbanós hibáról és ezért is kritizáltam a szerelését.
Ha az akkuk melegedése töltés után kellemes meleg, az nagyon jó, de ezzel kapcsolatban is panaszkodtak (50 fok fölött), ezért is érdekelt volna több hozzászóló tapasztalata.

#983 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 14:49

A rossz akku jobban melegszik.
A fórumok pszichológiája szerint pedig akinek valami gondja volt egy termékkel, az rögtön megírja, hogy rossz, leégett, nem az, amit várt, stb. Ha ezek alapján ítélnénk, semmit nem lenne szabad megvenni, mert mindenről leginkább a rosszat olvasni a fórumokon (meg pár eleve fórumlátogató, témában lévő termépk tulajdonosától néha jót is :)), mert:
akiknek minden stimmel, azok nem rohannak a fórumokra csapatostul azt ecsetelni, hogy nekik minden szuper, semmi hiba. Miért tennék, hiszen nem éreznek rá késztetést. De ha valami romlik, azt szeretik az emberek inkább megosztani.
Ha dugóba kerülsz, azt is beírod egy közéleti fórumba bosszankodva, de ha két hónapig haladsz rendesen, nem írod be naponta, hogy semmi gondod nem volt a közlekedéssel.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#984 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 21. 15:11

Megkérdezheted a Conradékat mennyit adtak el itt De én világviszonylatban írtam mert te is megemlítetted hogy kinti fórumokban írtak meghibásodásról, csak azt nem hiszem hogy olyan tömeges lenne. Itt is írta valaki hogy eldurrant visszavitte a Conrádhoz és szó nélkül kicserélték, sőt megkérdezték a delikvenst hogy ilyent kér e vagy más típust, ezt kért. Világviszonylatban írtam több tízezerről mert a legtöbb országban lehet kapni. Nekem is van olyan garnitúrám amiben az egyik akku jobban melegszik mint a többi de azt ki is jelzi hogy jóval kisebb a kapacitása, mint McLaca írja ott az akku döglődik.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 21. 15:24 -kor

#985 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:37

ha bárkinek bármi infoja van arról hogy Sanyo Eneloop akkukat merre lehet kapni, az szóljon pls.
(novemberbe jelentették be, és azt mondták hogy még a hónapban elindul az értékesítés, ha jól emléxem)
külföld se gáz, megrendelem ha lehet...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#986 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:46

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 14:11

Megkérdezheted a Conradékat mennyit adtak el itt De én világviszonylatban írtam mert te is megemlítetted hogy kinti fórumokban írtak meghibásodásról, csak azt nem hiszem hogy olyan tömeges lenne. Itt is írta valaki hogy eldurrant visszavitte a Conrádhoz és szó nélkül kicserélték, sőt megkérdezték a delikvenst hogy ilyent kér e vagy más típust, ezt kért. Világviszonylatban írtam több tízezerről mert a legtöbb országban lehet kapni. Nekem is van olyan garnitúrám amiben az egyik akku jobban melegszik mint a többi de azt ki is jelzi hogy jóval kisebb a kapacitása, mint McLaca írja ott az akku döglődik.

Ez velem történt meg...
Mondjuk nem tudom ,hogy a készülék durrant el, vagy pedig a táp és az vitte magával a készüléket, ez már sosem fog kiderülni. De szó nélkül cserélték.
A melegedésről: amikor 750 milliamperrel töltöttem, többször előfordult, hogy a készülék leállította a töltést egyes akksiknál túlmelegedés miatt, az akksik forróak voltak. A többit közben töltötte tovább.
Úgyhogy általában 500 millivel töltök, ott sosem fordult elő túlmelegedés. Biztos igaza van aki azt mondja, hogy ez függ az akksi kapacitásától, öregségétől stb. stb. De nekem annyira nem fontos, hogy 1.8A-al töltsek, mert 2 akksival ezt is tudja...
Mindenesetre amióta ezt a töltőt használom, és kihasználom a lehetőségeit, úgymint akku regenerálás, és töltés előtti lemerítés, sokkal tovább bírják az akkuk a készülékekben. És ez nem 4db akku által szerzett tapasztalat mert kb 70 db AA és AAA ceruza akkum van, úgyhogy aki az IPC-1 vásárlásán töri a fejét, szrintem nem csinál rossz vásárt, és ehhez nyugodtan hozzátehetjük, hogy tovább fogják bírni az akkuk, tehát kevesebbet kell venni, magyarán spórolsz.
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#987 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:48

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 22:13

Ha meg valami hiba van, nem fognak alkatrészeket csereberélni rajta, a nyákot cserélik kompletten, de ez minden kisméretű elektronikai eszközben így van.

Így van. Ma már kevés az az elektronikai készülék aminek a nyákját javítják.
Nem régen bevittem a szervízbe a vezeték nélküli telefont. Azt hittem, hogy majd javítják két hétig, de a szerelő szédszette, kicserélet az egész panelt, összerakta, és kb 10 perc után az új paneles készülékkel távoztam. Még az akkut is kicserélte benne garanciában.  :cool:
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#988 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:58

Még annyit tennék hozzá, hogy nagyon intelligens a készülék. Nyugodtan rakhatsz bele keverve NiCd és NiMh akkukat, vegyesen AA és AAA-t, és mindemellett mindegyik töltőhelyen más-mást csinálhatsz. Pl. egyszerre csinálsz egy akkuregenrálást, mellette egy lemerítés-töltést, következő akkun egy lemerítéses tesztet, és emellet töltesz egy negyediket...
Ja és mindegyik helyen még külön is tudod szabályozni a kisütési és töltési áramerősségeket.
És még nem beszéltem arról, hogy a csatornánkénti LCD kijelzőjén minden aktuális adatot látsz.
Szóval nem nagyon van még egy ilyen tudású készülék ennyiért.
De most már be is fejezem ezt a dicshimnuszt...  :D
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#989 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 22:25

Ahhoz képest, hogy a töltőm (típusát lásd feljebb) nem kapcsolt le a töltés után, egész frankón feltöltötte a 2000-es akkuimat, kedden raktam bele a gépbe az első kettőt, és elmúlt már azóta kb. 300 kép vakuval, vaku nélkül, tévéhez, számítógéphez kötéssel meg LCD-n visszanézegetéssel. Most szombat este van, és nem úgy tűnik, hogy a végét járná, vígan működik. Első rátöltéssel nem rossz, kíváncsi vagyok, mi lesz a harmadik feltöltés-kisütés után :)

#990 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 22. 01:15

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 23:25

Ahhoz képest, hogy a töltőm (típusát lásd feljebb) nem kapcsolt le a töltés után, egész frankón feltöltötte a 2000-es akkuimat, kedden raktam bele a gépbe az első kettőt, és elmúlt már azóta kb. 300 kép vakuval, vaku nélkül, tévéhez, számítógéphez kötéssel meg LCD-n visszanézegetéssel. Most szombat este van, és nem úgy tűnik, hogy a végét járná, vígan működik. Első rátöltéssel nem rossz, kíváncsi vagyok, mi lesz a harmadik feltöltés-kisütés után :)

Hát imádkozz hogy ez nem egy erős túltöltés lett aminek bőjtje lehet.

#991 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 16:43

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 18:37

ha bárkinek bármi infoja van arról hogy Sanyo Eneloop akkukat merre lehet kapni, az szóljon pls.
(novemberbe jelentették be, és azt mondták hogy még a hónapban elindul az értékesítés, ha jól emléxem)
külföld se gáz, megrendelem ha lehet...

szerintem még csak japánban lehet kapni.
http://www.amazon.co.jp

engem meg az érdekelne, hogy a mostani jobbfajta töltők tudják-e majd optimálisan tölteni, vagy új töltővel az igazi?

#992 Felhasználó inaktív   Tibi24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 11:08

CHG2000PDSC Quick smart charger

Good for charging NiMH re-chargeable batteries.
  AC 90V to 264V input voltages using worldwide.
  Charge 4 or 2 AA/AAA battery cells per time.
  MCU-controlled
  Peak cut off, thermal, and timer termination controls.
  Short, overload, and battery short protections.
  85% to 90% high charging efficiency.
  Over-discharged battery detect and rescue.
  Has a discharging function.
  “ Cool-Charging” to prevent overheating.
  Switching power supply mode.
  4 charging statuses LED indications.
  AC direct plug in.
  Compact and lightweight.
  Physical size : 11cm(L) x 6.5cm(W) x 3cm (H).
  Weight : 148 gm (US), 162 gm ( Euro ).
  UL/CUL/CE safety approval achieved. 
Feature Description Feature Description
Controller Microprocessor Charging Current 800mA * 2
Battery size AA / AAA Discharging Current 300 mA
Battery Chemistry NiMH / NiCD
Re-chargeable Charging Efficiency 85 ~ 90% in average
Cells Per Time 2, 4 Termination Control Peak Cut-off, thermal, timer
Power Supply Switching mode
Input Voltage 90-264VAC LED Indication 2 LEDs,4 statuses each LED
Power Connection AC Direct Plug-in Type
1. Foldable flat plugs
2. Fixed European plugs

No. of Cells Charged Charging complete time
/ No. of cells charged
( 1800~2400 mAh battery )
Input Current 160mA 4 cells 120~150 minutes
Output Voltage 3.7VDC 2 cells 120~150 minutes
NOTE : Charging time is subject to change with battery cell charged.
Performance with Maha Powerex AA220BH 2200 mAh cells
Cell Peak Temp. "Quick Charge" Performance 24 Hour Charge Performance
Charger Max Charge
Current Partially
Charged Fully
Discharged Length
(2 cells) Current Capacity
mAh (%max) Energy/Cell
Joules (%max) Current Capacity
mAh (%max) Energy/Cell
Joules (%max)
Rayovac PS4 1.7A 40° C 38° C 56 min 1594 (77%) 6760 (78%) 2053 (99%) 8590 (99%)
Lenmar MACH1-Gamma 2.3A 38° C 34° C 65 min 1732 (83%) 7284 (84%) 1793 (87%) 7398 (85%)
The Charger 1.0A (pulsed) 31.5° C 31° C 109 min 1795 (87%) 7550 (87%) 2033 (98%) 8554 (98%)
Sony BCG34 1.15A 49° C 47.5° C 114 min 1958 (95%) 8218 (94%) 1914 (93%) 7964 (92%)
Maha C401FS (fast mode) 1.1A (pulsed) 50° C 45° C 136 min 1975 (95%) 8345 (96%) 2069 (100%) 8680 (99%)
Maha C204F 0.54A (pulsed) 45.5° C 43° C 232 min 1920 (93%) 7990 (92%) 2005 (97%) 8341 (96%)
Maha C401FS (slow mode) 0.4A (pulsed) 39° C 38° C 423 min 2010 (97%) 8430 (97%) 2060 (99%) 8701 (100%)

Table 1 : Source : “ Performance measurements of some NiMH battery chargers “ by Matt Blaze, Dec. 2003.

Nem tudom mennyire olvasható?
Ez egy összehasonlítás különféle töltőkről. Látható, hogy az ominózus "CHG2000PDSC Quick smart charger " 31 fokra melegíti fel ugyanazt az akkut, kb. olyan töltőárammal mint egy másik de az 47 fokra melegít! Azt írja :Peak cut off tehát ez PVD azaz Peak Voltage detection alpján működik.
Egyébként ez a töltő az USA-ban 3-4000 Ft. Csak tölteni és kisütni tud 2/4 akkut, de azt nagyon jól!

#993 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:21

Lehet, hogy mindenki jobban járt volna, ha az oldalt linkeled ;)

#994 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:22

"31 fokra melegíti fel ugyanazt az akkut, kb. olyan töltőárammal mint egy másik de az 47 fokra melegít! Azt írja :Peak cut off tehát ez PVD azaz Peak Voltage detection alpján működik."

Nyáron sokszor egy helyiség melegebb mint 31 fok, nekem ez az adat inkább nagyotmondásnak tűnik. PVD észlelésen sok töltő működik.

#995 Felhasználó inaktív   Tibi24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 13:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 12:22

"31 fokra melegíti fel ugyanazt az akkut, kb. olyan töltőárammal mint egy másik de az 47 fokra melegít! Azt írja :Peak cut off tehát ez PVD azaz Peak Voltage detection alpján működik."

Nyáron sokszor egy helyiség melegebb mint 31 fok, nekem ez az adat inkább nagyotmondásnak tűnik. PVD észlelésen sok töltő működik.

Elnézést, itt küldöm a pontos linkeket: http://www.crypto.com/chargers/ és http://www.hubgiant....g2000PDSCE.html
Érdemes elolvasni, mert nagyon korrekt, nem "nagyotmondásnak" tűnik. Én is felvettem már jó pár töltő hőmérséklet és feszülség karakterisztikáját, és mondhatom elég hosszadalmas: 2-5 órás mérések/ töltés/ kisütés.
Egyébként a mérések ott 20 fokos szohőmérsékleten készültek. Ennél x fokkal melegebb szobahőm. x fokkal megemeli a töltés végén a végeredményt! 45 fok feletti hőm. káros lehet az akkura, ami nyáron könnyen be is következik a legtöbb típusnál. Ezért pl. a GP smart2 meg is szaggathatja a töltést (hővédelem 50 fokon).
5 típuson végeztem én is mérést (18 fokos szoba), és megerősíthetem: 30-47 fokos végeredmények jöttek ki. A leghidegebb C/ 4 árammal töltött a legmelegebb 1,2 C-vel, azonban C/2 -nél is 45 fok jött ki. Az IPC-1-et sajnos nem állt módomban tesztelni.
Még egyszer mondom a fennti töltő nagyon ügyes, külön kiemelik, hogy “ Cool-Charging” to prevent overheating. ("hűvös-töltés" a túltöltést megakadályozandó)!

Mely töltők működnek még PVD elven ebben az árfekvésben hővédelemmel ellátva?

#996 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 13:29

Idézet: Tibi24 - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 13:19

("hűvös-töltés" a túltöltést megakadályozandó)!

a túlmelegedést. ;)

#997 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:19

"2 cells - 120~150 minutes
4 cells - 120~150 minutes"

De ez a töltő nem 4 csatornás és ha van egy gyenge akku akkor mit csinál?

#998 Felhasználó inaktív   Tibi24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 19:19

"2 cells - 120~150 minutes
4 cells - 120~150 minutes"

De ez a töltő nem 4 csatornás és ha van egy gyenge akku akkor mit csinál?

Sajnos kettesével lehet csak tölteni. Ennek ez a NAGY hátránya, de egyébként nagyon jó. Természetesen nem az ICP-1 versenytársa, de az árfekvése is jóval alacsonyabb. Az ICP-1-et szerintem csak a "profik" veszik meg. Én most is árulok akkukat és töltőket, és gondolkodom az üzlet kibővítésén. Szeretnék valami korrekt, megfizethető töltőt becserkészni, és eddig a fennti tűnik a legjobbnak.
Én meg vagyok győződve róla, hogy a kínaiak nem normálisak. Egy normális átgondolt termékük nincs. Kivéve amit véletlenül elnéznek...
Arra lennék kíváncsi, hogy az ICP-1 is csak ennyire melegíti-e az akkukat (1A-on).

#999 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:07

Biztos hogy az IPC-1-ben nem 35 fokos az akku hanem 40-50 körül. Az nem forró és nem is károsítja az akkukat. A másik meg hogy nekem egy garnitúra Hama akkuból egynek felhólyagosodott a fóliája ez sem a töltő hibája hanem az az akku gyártási gyengesége. Nem az IPC-ben volt töltve.Az olcsóbb töltőkben Varta Hama 60-70 fokosak az akkuk.

#1000 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 23. 21:31

"Én meg vagyok győződve róla, hogy a kínaiak nem normálisak. Egy normális átgondolt termékük nincs. Kivéve amit véletlenül elnéznek..."

De amit a Kínaiak gyártanak annak 98%-a nem kínai tevezésű csak ki van helyezve gyártásra.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.