HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#121 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 10. 06:50

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 17:43

Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy miért nem vettél 4ezerért töltőt és a maradék 17-4=13 ropiból meg 12db akksit?

Annyiban egyetértek, hogy mivel ehhez csak spec akksit lehet használni, nagyon sokba fog kerülni.
Abban viszont a saját tapasztalataim alapján nem, hogy én pl. három lépcsőn keresztül jutottam el a mostani töltőmhöz (Energy 8, most kb. 26e) és nagyon nem volt elég a 4e Ft-os töltő...
Volt több sima timeres töltőm, 12-16 óra töltési idővel. Ez kapásból sok volt, mivel este haza töltőre fel, és másnap reggelre sem töltődött fel. (Ez akkor volt gond, ha éppen úgy jött össze, hogy nem volt meg a garnitúra csereakksi, ugyanis én mindenhova akksit használok, elemet egyáltalán nem) ráadásul ezek nem tudták kisütni az akksit, és a félbe-harmadába töltött akksik megérezték előbb-utóbb.
Volt 8 órás töltőm is, ez már ki is sütötte, de még mindig idő alapú volt, és ezért a sokféle akksi miatti keveredésben mindig csak kevesebbet tudtam feltölteni (jó, jó ez már csak fél indok :) ) A nagyobb gond az volt, hogy ez is csak AA/AAA akksit tudott tölteni, ami kevés lett. Akkor vettem nagy levegőt (mivel a WiZ-féle töltő nem volt a láthatáron és ruháztam be ebbe a töltőbe. Mindent tölt, teljesen automata, blabla.
Ennyi pénzért vehettem volna a Digispeed-et, ami normál akksival működő 1 órás töltő, de csak AAA/AA. WiZ meg szerencsejátékos és nyert :)

ZooLee

#122 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 22:25

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 5:50

Annyiban egyetértek, hogy mivel ehhez csak spec akksit lehet használni, nagyon sokba fog kerülni.

Mármint a 15 perces? Mert az tud normál akksikat is tölteni, persze nem ilyen gyorsan.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#123 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 07:20

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 7:50

mivel ehhez csak spec akksit lehet használni, nagyon sokba fog kerülni

nem fog: 10 euro alatt kapható hozzá 2 akku, ami ugyan drágább az átlagosnál, de nem sokkal
(tölteni meg elvileg ugyanúgy 1000x lehet őket)

#124 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 12:43

Tenyleg nem kerul sokba a 15perces. Talan meg olcsobb is mint egy profi tolto egzszeru akkukkal.

#125 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 16:16

Hali!

Én is szeretnék egy töltőt venni a régi gagyesz Hama helyett.
Nézegettem sokfélét, de többnyire elég drágák, ellenben van 3 amelyik egészen tetszett leírás alapján.

Találkozott már valaki ezzel a töltővel? :

Gyorstöltő KC 983
Kép

"Intelligens készülék gyorstöltésre alkalmas, AAA, AA, C és D (mikro, ceruza, baby, góliát) méretu NiCd és NiMH akkukhoz. Egyszerre max. 4 db azonos méretu akkut lehet vele tölteni vagy kisütni. A formás asztali készülék kiemelkedo jellemzoi: mikroprocesszorral vezérelt akku diagnosztika; az LC kijelzo energia-oszlopok segítségével mutatja az akku töltöttségét; a lágy indítás (szoftstart) hosszabbítja az akku élettartamát; intelligens megoldású kisütés a memória hatás elkerülésére; 4 fokozatú töltési eljárás: szoftstart, gyorstöltés, “top-off” töltés, “trickle” (fenntartó) töltés. Muszaki adatok: töltoáram max 2 A (ha csak egy egy töltorekesz foglalt 1 db gyorstöltésre alkalmas akkumulátorral) Méret: 205 x 150 x 60 mm, tápfeszültség 12V"

11900 Ft, ez még nem annyira vészes - többet nem nagyon szánok a dologra.
Megérhet ennyit? Jó lehet a cucc? (Az hótt nem izgat, hogy relatíve noname cucc.)

A másik:

Kép

"Egy töltő - sok alkalmazás! Az LC-kijelzős P-200 töltőt mikroprocesszor vezérli, tölthetők vele NiCd, NiMH és még akár RAM-cellák is, góliát-, baby-, ceruza-, mikroceruza- és 9 V-os méretekben. A NiCd akkukat a behelyezés után automatikusan kisüti, a memória-hatás megelőzésére. Az egyes cellák töltöttségi állapotát áttekinthető kijelző mutatja. A készülék egyenként felügyeli a töltőrekeszeket, és az akkukat egyedileg kapacitásuk 100 %-ára tölti fel. Az akkukat a teljes feltöltés után nem kell kivenni a töltőből, mert a fenntartó töltés kiegyenlíti az önkisütést, és megelőzi a túltöltést. Műszaki adatok: feszültség 230V/50Hz tápegységről; töltőáram NiMH cellákhoz 4x600 mA; 9 V-os elemnél 40 mA; RAM-celláknál 130 mA. Kisütő áram 550 mA. Méretek: 170x140x65 mm."

PDF leírás
Ja igen: a leírás szerint ez egy Voltcraft cuccos.
Ez is 11900. A kérdések ugyanazok lennének, ha valaki tud válaszolni netán...

A harmadik amit még néztem, az itt már emlegetett Minwa 9168GS típus.
42

#126 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 20:19

UP! ;)

No meg lenne még egy kérdésem a fentieken kívül.
NiMH akkukat is ki kell sütni? Csak mert tudtommal ezek elég szépen lemerülnek maguktól is vagy nem?
No meg gyakorlatilag az összes töltő csak a NiCd akkukra ír kisütést (elég soknál azokra automatikusan), viszont a NiMH akkukhoz nem. Szóval akkor hogy is van ez?  :confused:
42

#127 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 07:48

lemerülnek maguktól - pár hónap alatt...

egyébként nem lenne hülyeség egy opcionálisan "előbb kisüt, aztán tölt" töltő, mert az elektronikus cuccok többnyire nem teljesen merítik le őket
de az sem vészes, ha nem: másfél éve használok digit gépben GP1800-as akkukat lemeríteni nem képes GP gyorstöltővel, és semmi panaszom a kapacitásukra

#128 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 08:27

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 8:48

egyébként nem lenne hülyeség egy opcionálisan "előbb kisüt, aztán tölt" töltő, mert az elektronikus cuccok többnyire nem teljesen merítik le őket
de az sem vészes, ha nem: másfél éve használok digit gépben GP1800-as akkukat lemeríteni nem képes GP gyorstöltővel, és semmi panaszom a kapacitásukra

Ez ok, csak éppan azt írtam, hogy ahogy néztem, tulképp az összes töltő cak NiCd akkukra ír kisütést, azokra akár automatikusan is, de NiMH akkukra nem.  :confused:
42

#129 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 08:38

A GP akkuk(NIMH) eleve jol birjak, ha nem is merulnek le mindig teljesen. De érdemes mindig kisütni.
Én akkunként külön töltésvezérlés párti vagyok.

#130 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 08:49

Idézet: TEST11 - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 9:38

A GP akkuk(NIMH) eleve jol birjak, ha nem is merulnek le mindig teljesen. De érdemes mindig kisütni.
Én akkunként külön töltésvezérlés párti vagyok.

Csak pont ezt mondom, hogy a legtöbb töltő sajna csak NiCd akkura ír kisütést...

Szerkesztette: BigBear 2004. 08. 12. 09:33 -kor

42

#131 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 09:29

Szasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy vettem egy nikon coolpix-et, ahhoz adtak 2 coolpix aksit (2000 miliamperest minimum. (ez van a használati utasításban)). Van hozzá ehy töltő is, ami 2 óra alatt elvileg feltölti teljesen őket, gyakorlatilag több idő, 3-3,5 óra. Ha veszek két GP, vagy más márkásabb ilyen paraméterű akkut, akkor azokat töltehem a nikon töltőben? Nem lesz baja a töltőnek? Képem sajnos nincs róla most, jövő héten tudok belinkelni egyet.

#132 Felhasználó inaktív   cz_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 13. 09:46

Idézet: bull1 - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 10:29

Szasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy vettem egy nikon coolpix-et, ahhoz adtak 2 coolpix aksit (2000 miliamperest minimum. (ez van a használati utasításban)). Van hozzá ehy töltő is, ami 2 óra alatt elvileg feltölti teljesen őket, gyakorlatilag több idő, 3-3,5 óra. Ha veszek két GP, vagy más márkásabb ilyen paraméterű akkut, akkor azokat töltehem a nikon töltőben? Nem lesz baja a töltőnek? Képem sajnos nincs róla most, jövő héten tudok belinkelni egyet.

persze, csak ne akarj aa-s töltővel aaa-st tölteni.
Szubjektív véleményem: Amúgy minden gyorstöltő sz@r, próbáltatok-e már összehasonlítani, egy lassú, szépen "csepegtető" töltővel sokkal tovább bírja az akku, most nemcsak a használatra gondolok, több kép, stb, hanem arra is, hogy talán tényleg elérhetsz vele egy olyan 1000(:?)körüli töltésszámot.

#133 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 13. 11:12

Idézet: cz_ - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 10:46

Szubjektív véleményem: Amúgy minden gyorstöltő sz@r, próbáltatok-e már összehasonlítani, egy lassú, szépen "csepegtető" töltővel sokkal tovább bírja az akku, most nemcsak a használatra gondolok, több kép, stb, hanem arra is, hogy talán tényleg elérhetsz vele egy olyan 1000(:?)körüli töltésszámot.

A "gyorsaságnak" mindig ára van, az "ide nekem azonnal mindent" a legdrágább. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#134 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 11:31

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 8:48

Az Ansmann Energy sorozata ilyen: Előbb süt, aztán tölt.
A NiMH-nál is van memória-effekt, csak nem annyira erősen jelentkezik, mint a NiCD-nél. De különben is, ne használjatok NiCD-t, mer' nagyon szennyező. Meg a NiMH sokkal jobb is.

ZooLee

#135 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 11:39

talán tényleg elérhetsz vele egy olyan 1000(:?)körüli töltésszámot

ezt nem gondolod komolyan...

ha naponta töltenéd, 3 év lenne az 1000x ciklus, de a legtöbb digitgép felhasználó átlag hetente/kéthetente töltöget - azt pedig aligha várja bárki is, h ennek megfelelően 20 év legyen az élettartam
ha a gyorstöltés akár a harmadára is csökkenti az élettartamot, az még mindig bő 6 év lenne

ám tegyük fel, h még ez sem teljesülne, és 2-3 évente venni kell egy készletet: node ugyan kit érdekel, ha az a mostani (és egyre csökkenő) árakon sem drágább 3-4e Ft-nál?!

a rövid távú kapacitás pedig jellemzően még nagyobb is gyorstöltés esetén

#136 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 07:33

persze, csak ne akarj aa-s töltővel aaa-st tölteni.

Ezt a Nikon mh-70-es töltőt a géppel adták, 4-5 naponta töltöm az aksikat. NiMH-s AA mérteű akkuk.

#137 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 05:15

Idézet: bull1 - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 6:33

Ezt a Nikon mh-70-es töltőt a géppel adták, 4-5 naponta töltöm az aksikat. NiMH-s AA mérteű akkuk.

És hány mAh-sak?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#138 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 07:05

Idézet: Teaway - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 6:15

És hány mAh-sak?

Ez elév vicces válasz lesz, minimum 2000. Ez van ráírva az eredeti nikon coolpix aksikra :D

#139 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 04:44

Idézet: bull1 - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 6:05

Ez elév vicces válasz lesz, minimum 2000. Ez van ráírva az eredeti nikon coolpix aksikra :D

Nem lepődtem meg, mert az én Panasonic AAA-s aksimra is az van írva: min. 750 mAh.

#140 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 07:04

Idézet: Teaway - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 5:44

Nem lepődtem meg, mert az én Panasonic AAA-s aksimra is az van írva: min. 750 mAh.

És ez mit tesz? Lehet, hogy több, de ennél biztos nem kevesebb? Ez hogy van egy akkunál?

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.