HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#21 Felhasználó inaktív   Gsnake 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 24. 13:02

Hi! Nem tudom mennyire gagyi a "vájtfülűek" szerint, de nekem ilyen van és eddig jól szuperál:

Kép

Auchanban volt cirka 4000 Ft :)

#22 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 13:11

Idézet: Gsnake - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 12:02

Hi! Nem tudom mennyire gagyi a "vájtfülűek" szerint, de nekem ilyen van és eddig jól szuperál:

Kép

Mik a paraméterei?

#23 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 13:22

Idézet: Gsnake - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 14:02

[imidzs]

NEM GAGYI! Kevesebbet tud, lassabb és kész. Gagyi az, amit a kínai piacon veszel, és másnap leég a házad tőle.
Ha elég az a tudás, amit az egyszerűbbek nyújtanak, akkor jó. Nekem kb. 20-24 db ceruza (AA) akksim van 1500-tól 2200 mAh-ig, 8-10 mikro (AAA), két 9V-os (9v Block), és néhány Baby (Baby C) Ahogy a gyerekjátékokat elnézem lesz több is (pl. góliát /Mono D/) Ha megint belevágok az autómodellezésbe, akkor még 10-20 db AA-s típustól függően. Ehhez már nem elég egy egyszerű töltő.

ZooLee

#24 Felhasználó inaktív   Gsnake 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 13:31

Idézet: M13 - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 12:11

Mik a paraméterei?

Fejből nem vágom, de ezt találtam, azt hiszem ennek a leírása:

Használati utasítás

Egyébként ha jól emlékszem a NiCd aksis 10 óra alatt tölti fel és automatikusan lekapcsolja. Kicsit lassú, de nekem megfelel.

#25 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 13:50

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 8:37

Kérdés, hogy mikori, milyen idős az akksi? Hogyan használtad? Folyamatos töltésen volt a lejátszóban, vagy megvoltak a rendes lemerítési/feltöltési ciklusok? Ha nem, akkor elképzelhető, hogy az ún. memóriaeffekt miatt nem hajlandó az akksi leadni a tényleges teljesítményét.

5let: csinálj egy pár akkufrissítős ciklust, vagyis teljes lemerítés/teljes feltöltést. Ha van kisütős töltőd akkor  azzal, ha nincs, akkor egyszerűen addig hajtod amíg teljesen lemerül, és utána hagyd rajta a teljes javasolt töltési ideig (12-16 óra) Ezt ajánlott mindig betartani, inkább legyen két garnitúra akksi, és cserélgesd, hogy mindig meglehessen a teljes lemerítés, ne kelljen rátölteni.

Adapter közbeni merülés: Nézd meg a könyvében, hogy mi a normál működése. (Működés közben ált. nem szokta tölteni az akksit, bár ettől még merülnie nem kéne.)

:idea: Ha ez a frissítés sem segít rajta, akkor kuka, ús akksik, és odafigyelve használni.

ZooLee 

Ez mind jó lenne, ha nem 1 hónaposak lennének a az akksik. És már egyből az elején is ugyanez volt a gond... Ráadásul mindig 24 órás töltővel töltöttem 24-30 óráig, és mindig teljesen lemerítettem(a discman szerint).
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#26 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 08:57

Idézet: Levente - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 14:50

Ez mind jó lenne, ha nem 1 hónaposak lennének a az akksik. És már egyből az elején is ugyanez volt a gond... Ráadásul mindig 24 órás töltővel töltöttem 24-30 óráig, és mindig teljesen lemerítettem(a discman szerint).

Akkor keresztpróba: Barátod discmanjében próbáld ki a te akksijaidat, és fordítva is. Ha akkor is ez a hiba, a másikban pedig jól mennek az akksik, akkor discman gari (szerviz).

ZooLee

#27 Felhasználó inaktív   PyroS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 18:02

Sziasztok.Lenne egy kérdésem van egy Noname NI-CD töltőm szerintetek ezzel fel tölthetem a most vásárolt NI-MH 2300 Mh Hama akkumlátorjaimat?Vagy érdemesebb egy rendes töltőt venni hozzá? :confused:
Abit KV8Pro 3rd Eye,Amd 3000+(2300Mhz) ,Kingmax Hardcore 2* 512Mb ,SbLive5.1,Sapphire Radeon 9800Pro,Toshiba DVD-Rom SD-M1712,Pioneer 108DVD író,Samsung 1213N 120Gb,2xMaxtor 80Gb SATA RAID0,Codegen 7002 Ház,ULTRA POWER SDT-550 Táp,Zalmann ,7000B AL-Cu,Samsung 757DFX,Leadtek Winfast 2000XP Tv Tuner.

#28 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 06:50

Idézet: PyroS - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 19:02

Sziasztok.Lenne egy kérdésem van egy Noname NI-CD töltőm szerintetek ezzel fel tölthetem a most vásárolt NI-MH 2300 Mh Hama akkumlátorjaimat?Vagy érdemesebb egy rendes töltőt venni hozzá? :confused:

NEM! "meggyilkolja" a NiMH akksikat, más a töltési karakterisztikája. inkább egy olcsó NiMH töltő, mint egy NiCD.

ZooLee

#29 Felhasználó inaktív   PyroS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 26. 07:56

Köszi.

Akkor megyek is venni egy normális töltőt.
Abit KV8Pro 3rd Eye,Amd 3000+(2300Mhz) ,Kingmax Hardcore 2* 512Mb ,SbLive5.1,Sapphire Radeon 9800Pro,Toshiba DVD-Rom SD-M1712,Pioneer 108DVD író,Samsung 1213N 120Gb,2xMaxtor 80Gb SATA RAID0,Codegen 7002 Ház,ULTRA POWER SDT-550 Táp,Zalmann ,7000B AL-Cu,Samsung 757DFX,Leadtek Winfast 2000XP Tv Tuner.

#30 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 13:34

Érdekesen "viselkednek" a vadiúj Hama 2300 mAh-ás akkuim. Fullra feltöltöm és fényképezek. X db kép után azt mondja nyekk, de ez természtetes mert minden akku lemerül. Hanem...! 1 óra pihentetés után megint egy csomó képet tudok vele csinálni annyi energia van benne. Ezt akár többször is megismétlem. Azért zavar, mert az optimális töltéshez ugye le kell meríteni teljesen, de amikor azt hiszem, hogy nincs benne több kraft akkor egy kis pihivel még akár 30db képet is készíthetek vakuval és TFT-vel. Pedig azok zabálják az áramot. Mérvanez??? :(  :(  :(

#31 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 18:08

Idézet: M13 - Dátum: 2004. máj. 28., péntek - 12:34

Érdekesen "viselkednek" ......1 óra pihentetés után megint egy csomó képet tudok vele csinálni annyi energia van benne. Ezt akár többször is megismétlem. Azért zavar, mert az optimális töltéshez ugye le kell meríteni teljesen, de amikor azt hiszem, hogy nincs benne több kraft akkor egy kis pihivel még akár 30db képet is készíthetek vakuval és TFT-vel. Pedig azok zabálják az áramot. Mérvanez??? :(  :(  :(

Jol teszed, hogy lemerited oket.
A gyengebb akkuk  merulnek le ugy , hogy kesobb
olyan mintha alig hasznaltak lettek volna.
Ez lenne a memoria-effektus. :(
A GP akkut lehet nyuzni... viszonylag erzeketlenebb
a felig kisutott ujratoltesre stb.
es mindig igyekszenek teljesen lemerulni.
En ezt ajanlanam(GP), ha ilyen gondod van  :)

#32 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 07:40

Idézet: M13 - Dátum: 2004. máj. 28., péntek - 14:34

Érdekesen "viselkednek" a vadiúj Hama 2300 mAh-ás akkuim. Fullra feltöltöm és fényképezek. X db kép után azt mondja nyekk, de ez természtetes mert minden akku lemerül. Hanem...! 1 óra pihentetés után megint egy csomó képet tudok vele csinálni annyi energia van benne. Ezt akár többször is megismétlem. Azért zavar, mert az optimális töltéshez ugye le kell meríteni teljesen, de amikor azt hiszem, hogy nincs benne több kraft akkor egy kis pihivel még akár 30db képet is készíthetek vakuval és TFT-vel. Pedig azok zabálják az áramot. Mérvanez??? :(  :(  :(

Az eszközök (digit fényképezőgép, lejátszók, stb.) nem (illetve nem mindegyik) meríti le teljesen az akksikat. főleg a fényképezőgépeknél jellemző, hogy bizonyos szintet elérve kikapcsolnak, nem az utolsó elektronig préselik ki az akksi tartalmát. Ha csak a gépbe meryíted le és utána töltöd fel, akkor előállhat a memória-effektus, úgyhogy javasolt direkt kisütő eszköz használata.
Egyébként mindegyik akksi magához tud térni kis pihentetés után ideig-óriág.

ZooLee

#33 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 07:44

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 6:40

Az eszközök (digit fényképezőgép, lejátszók, stb.) nem (illetve nem mindegyik) meríti le teljesen az akksikat. főleg a fényképezőgépeknél jellemző, hogy bizonyos szintet elérve kikapcsolnak, nem az utolsó elektronig préselik ki az akksi tartalmát. Ha csak a gépbe meryíted le és utána töltöd fel, akkor előállhat a memória-effektus, úgyhogy javasolt direkt kisütő eszköz használata.
Egyébként mindegyik akksi magához tud térni kis pihentetés után ideig-óriág.

ZooLee

Ilyen "kisütőeszközt" lehet házilag is gyártani, vagy jobb ha boltban veszem??? Vagy csak egyszerűen rákötök egy zseblámpaizzót? :D

#34 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 07:55

Idézet: M13 - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 8:44

Ilyen "kisütőeszközt" lehet házilag is gyártani, vagy jobb ha boltban veszem??? Vagy csak egyszerűen rákötök egy zseblámpaizzót? :D

https://forum.hwsw.h...73&hl=t%F6lt%F5
WoT nick: Atti77

#35 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 10:02

Idézet: M13 - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 8:44

Hát 1,2 voltról nem sok izzót hajtasz meg... Ha külön eszközt akarsz, akkor modellboltban vehetsz kisütőpadot, de nem ajánlom, mert drága, (ha modellezel, akkor meg úgyis ajánlott) hanem inkább egy olyan töltőre beruházni, ami tudja a kisütést is. Barkács javaslat meg már van is. :) De amúgy baromi egyszerű, egy ellenállás, egy dióda meg két elemtartó-lapocska/elem, párszáz forintból megvan.

ZooLee

#36 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 11:15

BP-511/512 élettartamáról van valakinek infója? Kb. hány töltés után kezd fáradni?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#37 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 14:10

Idézet: Atti - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 6:55

Kösz a linket! Így már menni fog a dolog.

#38 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 17:10

Litiumos akut lemerítve, vagy feltöltve érdemes tárolni?

#39 Felhasználó inaktív   jama12 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:47

üdv, mindenkinek,
a problem a következő: vettem egy discmant melynek a prospektus szerint van akku töltö funkcioja, vagyis akku bele, hálozati adapter rákapcs és tölt, na vettem négy db AAA Varta 800mah akkut, NiMh, de nem tölti a cucc! az akkun vna irva ilyen hogy HR03, ez miben különbözik a R03tol, mert régebben ilyen akkum volt (de nem ugyanebben a discmanben)
ja discman Dc in 4,5V
varta akku töltési karakteristztikája : 15óra, 80mA-rel
szerintetek vennem kéne egy origin varta töltöt vagy jo vmi gagyibb is csak ilyen paraméterekkel?
üdv: jama

NF7 v2.0; AMD Athlon XP 2200+; 512Mb DDR; Samsung 160Gb; Palit GeForce 6200; Antec Sonata 2 450W TruePower; Dell 19' monitor

#40 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 13:26

Idézet: galileo - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 18:10

Litiumos akut lemerítve, vagy feltöltve érdemes tárolni?

szerintem majdnem tökmind1, elég nagy az önkisülése, így aránylag hamar úgyis lemerül...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó