HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#61 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 06. 15:31

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 9:03

Csak tippelek: nem lehet, hogy az egy egyszerű, timeres töltő?

Az olcsóbb töltők között sok ilyen van, X órán át tölt Y miliamperrel oszt szevasz! Ha kb. 1200-1500 mAh-os aksikra tervezték, akkor egy 2300-ast kb. félig fog feltölteni. Huzamos használat esetén még galyra is teszi ...

p.s. Ha kihúzod a töltőt, vársz egy kicsit, újra visszadugod, elméletileg elkezd rátölteni, de ha elfelejtkezel róla, simán túltöltheted az aksit! !  :doom:

elkepzelheto.... most kiproszaltam, hgoy feltoltottnek mutatott egy elemet aztan kihuz bedug, ujbol elkezdte tolteni. pedig aztirja hogy mikroprocessor :D

asszem beruhazok egy masik kisebb hordozhatobb toltobe mert ez igy nem az igazi... :(
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#62 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 16:45

Idézet: lehella - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 11:20

Vettem piaci Ikea/Varta elemeket 10db=800 HUF. Naponta hasznlom az mp3-s discmanamet kb 1 órát. ŐŐŐŐŐŐ: Nagyjábol másfél hetente kell töltenem őket (2db)  :lol:

Most mivan? Elemet vettél, vagy akksit? ilyen árban minimum gyanús, hogy akksi legyen. Viszont, ha elemet próbálsz meg tölteni, az nem lesz jó!

ZooLee

#63 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 17:29

Én végül egy Uniross 2100 mAh-es 9 órás töltőt vettem, 6 db akksival 6990 pénzért. Már untam a banánt és megvettem. Éjszakára bedugom, reggelre feltölt, a többi nem érdekel. Holnap érkezik a picikém (Minolta Z1). Ahogy lesz használható tapasztalatom, megírom, hogy meddig bírja az adott terhelés mellett! :)
Üdv!
strc prst skrc krk

#64 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 10:47

egy garnitura UNIROSS aksit siman kinyirtam mar az elejen.... :(
Azota csak felig-1/3ig lehet feltolteni.
Probaltam formazni.... remenytelen.
Kivancsi vagyok neked meddig birja.

A GP-t nem sikerult kinyirnom, pedig tortentek vele erdekes dolgok.(pl.teljesen kisult)

#65 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 11:15

Elemeket vettem, tölthetőket

#66 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 11:23

Idézet: TEST11 - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 11:47

egy garnitura UNIROSS aksit siman kinyirtam mar az elejen.... :(
Azota csak felig-1/3ig lehet feltolteni.
Probaltam formazni.... remenytelen.
Kivancsi vagyok neked meddig birja.

A GP-t nem sikerult kinyirnom, pedig tortentek vele erdekes dolgok.(pl.teljesen kisult)

Jövök, szólok, hogy mizujs velük. Remélem, hogy nem olyan vacak akksik, mint ahogy Te jártál velük. Az eladó nagyon rá akart beszélni, pedig volt sok más mellette. Eredetileg Energizert akartam volna venni, de az 13K volt, ez meg 7K Huf. De lehet, hogy egyben a tanulópénz is? :confused:
strc prst skrc krk

#67 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 07:51

ZooLee!!! Este megnéztem, és tutira tölhető elemek. Rájuk van rakva a "töltőbe helyezhető" ikonka

#68 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 13:52

Sziasztok!

Szerintetek errol LINK az oldalrol melyik a jo tolto? (Erdekes hogy nemlatom egyiknel sem a kisutest mint funkciot :rolleyes: )

4db 1800gp meg 4db 2100sanyo ceruza akksit toltenek vele, es nemszamit hogy menyi ido alatt. (ha 1 ejszaka akkor annyi :))

esetleg valami mas otlet olyan 10-12e ft korul?
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#69 Felhasználó inaktív   bwoay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 14:58

hááát, én annyira nem tartom jónak ezt a 15 perces Varta csodát.
Hiszen ugye azért tud ilyen hihetetlen rövid idő alatt tölteni,
mert ezekbe a speciális akkukba be van építve egy töltésfigyelő elektronika,
ami sokkal részletesebb infokat szolgáltat a töltőnek az akkumulátor állapotáról, mint amikor csak a töltő figyeli (az ilyen tekintetben passzív, hagyományos) akkut.
Viszont a Varta akkuit más töltő ugyanolyan sebességgel tölti, mint a többit,
és ami ennél lényegesebb: a Varta töltő "idegen" akkumulátorokat kimondottan lassan tölt fel a többi gyorstöltőhöz képest.

Lényeg a lényeg: nekem szimpatikusabbak azok a töltők, amik mindenféle akkukat képesek gyorsan feltölteni, a 15 perces töltés meg leírva jól hangzik,
de szvsz nem nehéz belátni,
hogy azért egy 1 órás gyorstöltést sem megerőltető egy helyben kivárni.
Nomeg ott van pl a GP 30 perces Ultra-Smart töltője,
ami a kutyaközönséges akkukat nyomja tele ennyi idő alatt.

A kisütés funkció szerintem annyira nem elterjedt még a drágább töltők között sem,
pedig jó lenne. Én legalábbis nem nagyon látom a GP, Ansmann termékek specifikációi között, aztán lehet, hogy én vagyok figyelmetlen.

#70 Felhasználó inaktív   bwoay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 15:04

Idézet: Vendor - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 12:52

4db 1800gp meg 4db 2100sanyo ceruza akksit toltenek vele, es nemszamit hogy menyi ido alatt. (ha 1 ejszaka akkor annyi :))

esetleg valami mas otlet olyan 10-12e ft korul?

amint látom,különböző kapacitású akkukat töltenél, ez esetben azt javallom, hogy kerüld el az időkapcsolós típusokat.
valaki korábban már írt egy nagyon jónak tűnő vételt, asszem 4 rugó körül volt,
quasar.hu volt talán a belinkelt cím...

mivel a töltési időt, meg az árat már belőtted,
szerintem nem lesz nehéz ezeknek megfelelő mikroprocis töltőt találnod.

#71 Felhasználó inaktív   popeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 01:40

Cső!
Én anno 2-3 éve vettem az MM-ben Uniross szettet (töltő+4*1600os akksi) - akkor ez volt kb ami most 2000mah és a mai napig használom minden gond nélkül, sőt időközben vettem még 2db 1700-es unirosst meg 2db 1800as GP-t, és a GP cellákkal több bajom volt valahogy mint az unirossal. Amúgy nálam sokáig szoktak tartani az akksik (a régi nicd-s akkuk kb 5 év után mentek tönkre mindennapos használat mellett); a titok: MINDIG teljes lemerülés után teljesen feltölteni. Van még egy C*nrad-ban vásárolt voltcraft töltöm amiben van valalami processzor, hőmérő, egyenként kisütés-töltés meg szuperintelligens csili-vili, '99-ben vettem 15k-ért, és amióta lejárt a gari, mindenféle furcsa dolgokat csinál, pl 3 perc után aszondja a lemerült akkumulátorra hogy fel van töltve, magyarul használhatatlan.  :confused:  :mad:
Let the sun shine in your heart

#72 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 08:04

Hasznalt mar valaki 2300mAh VARTA akkut?
Mostanaban johetett ki.LINK

#73 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 08:33

Láttam 15 perces Varta töltőt 4db 2000 vagy 2100 mAh-ás akkuval 10.400-. ért! Sok pénz ez érte??? Máshol mennyi?

#74 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 11:30

Idézet: M13 - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 7:33

Láttam 15 perces Varta töltőt 4db 2000 vagy 2100 mAh-ás akkuval 10.400-. ért! Sok pénz ez érte??? Máshol mennyi?

:eek: En 16e alatt nem lattam.
Hol lattad??? Rohanok es veszek eggyet.

#75 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 19:28

Na akkor ide is beirom :) Mert inkább itt a helye, úgy látom.

Idézet

Na megrendeltem arsztiából a Z1-est + 128MB Kingston SD-t. Együtt 305 EUR lesz, holnap reggel megyek értük Bécsbe.

Viszont nem jár hozzá akksi, csak 4 alkáli elem. Az a gáz, hogy nekem itthon van egy Hi-Energy Energizer akkutöltőm, amihez volt 4db 1200mAh energizer AA akksi. Ebből azonban az egyik időközben megadta magát (kifolyt) így csak 3 van már. Szal vennem kellene 4db valamilyen AA akksit.
A kérdés, hogy milyet? Az energizer töltőm ugye elvisz nagyobb mAh akksikat is, csak tovább tölti őket?

A shopban, ahova holnap megyek, van ilyen hogy "Vanson 2500mAh" akksi, 4db-os csomagban 20 EUR. Ez megéri, vagy itthon vegyek valami más fajtát?

Vélemény?

#76 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 05:43

A Powerline4 töltő használati utasításában olvastam:

"Feszültség-gradiens ellenőrzés, deltaU lekapcsolás"

Ezek mit jelenthetnek?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#77 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 08:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 20:28

Na akkor ide is beirom :) Mert inkább itt a helye, úgy látom.

Vélemény?

A 2500 mAh jól hangzik, viszont erről a Vanson márkáról még sohasem hallottam. Én inkább vennék itthon a MM-ban 4 db Sanyo 2300 mAh-st 3400 Ft-ért.

Szerkesztette: Andreas 2004. 07. 17. 08:37 -kor

#78 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 09:50

Idézet: TEST11 - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 10:30

:eek:   En 16e alatt nem lattam.
Hol lattad??? Rohanok es veszek eggyet.

Tolna megye, Dombóvár: Komfort üzletház

#79 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 10:03

Félif off, de nincs véletlenül valakinek olyan átfolyós vízmelegítője otthon (gáz), aminek nincs gyujtólángja, hanem a víz kinyitásakor csihol szikrát a készülék 2 elem segítséségével? Ionizációs valaminek hívják és egy Vaillant készülék.
Elég rendesen eszi a sima góliát elemet (duracell bírja a legjobban), de így is max 2 hónap és kifújt. Ugyan a megfelelő helyre dobom ki, mégis elég feleslegesnek érzem, ha menne így is.
A szervíz nem ajánlotta az aksikat, de hátha. Akksiban van 2200mAh-tól egészen 7-8000-ig, de mind csak 1,2V-os, ha jól csalódom.

#80 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 12:44

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 11:03

Elég rendesen eszi a sima góliát elemet (duracell bírja a legjobban), de így is max 2 hónap és kifújt. Ugyan a megfelelő helyre dobom ki, mégis elég feleslegesnek érzem, ha menne így is.
A szervíz nem ajánlotta az aksikat, de hátha. Akksiban van 2200mAh-tól egészen 7-8000-ig, de mind csak 1,2V-os, ha jól csalódom.

Eddig csak egy 20e Ft körüli HP fényképezőgép leírásában láttam hogy nem ajánlják az akkumulátort elem helyett, de szerintem ennek is inkább marketing okai lehettek. A készülékek 99%-ánál nem okoz gondot az 0,3V különbség, annál is inkább mert az alkáli elemek feszültsége fokozatosan csökken ahogy merülnek. A NiMH akksik pedig csak a kimerülés előtt ejtik le a feszültségüket.

Viszont vízmelegítőről lévén szó megkérdezném hogy az elem nincs kitéve hőhatásnak? A NiMH akksiknak ugyanis a hőmérséklet emelkedésével arányosan nő az önkisülésük. Ha jól emlékszem egy diagrammra 45 fok körül már a töltésének 60-80%át elveszíti az akku 1 hónap alatt. Arról nem is beszélve hogy tönkreteheti a magas hőmérséklet.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.