HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#2521 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 04. 22. 19:27

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 20:18

Ezesetben autóban teljesen meg fog felelni arra az évi maximum két-három alkalomra az x-press 1000. Mondjuk így hallva a 3V kicsit kevésnek tűnik, de nemsokára megbizonyosodhatom róla személyesen. :)

Mi a kutyafarkának kellene 3V-nál nagyobb tápfesz ha a fő alkatrészek 3V-osak?

#2522 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 22. 19:56

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 19:27

Mi a kutyafarkának kellene 3V-nál nagyobb tápfesz ha a fő alkatrészek 3V-osak?

Ez a 3V mennyire biztos? Mert 4 akku esetén ez vagy 5A áramerősség, amit vékony vezetékkel nem lehet elvezetni az adapter-töltő között, mert egyrészt el kell bírja, másrészt a csatlakozón, másfll m hosszú vezetéken simán leesik fél V, ami a logikai terület működéséhez már nem lesz elég. A D-link router tápkábele másfeles kanóc volt, ezen a maximum 2A áramfelvételre adott eszköz 100mV-ot elhagyott..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2523 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 22. 21:06

:cool:

Szerkesztette: RiCS 2007. 04. 22. 21:07 -kor

#2524 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 22. 21:30

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 20:56

Ez a 3V mennyire biztos? Mert 4 akku esetén ez vagy 5A áramerősség, amit vékony vezetékkel nem lehet elvezetni az adapter-töltő között, mert egyrészt el kell bírja, másrészt a csatlakozón, másfll m hosszú vezetéken simán leesik fél V, ami a logikai terület működéséhez már nem lesz elég. A D-link router tápkábele másfeles kanóc volt, ezen a maximum 2A áramfelvételre adott eszköz 100mV-ot elhagyott..

Valamit nem értek. Ha rá van írva a tápegységre hogy kimenet 3 V szűrt stabilizált egyenáram 4 A akkor miért meditál valaki hogy az e olyan aki nem látta ezt az adaptert. Annyira már nem kellene az embert gyengeelméjűnek nézni. Szabványos 5,5- es hengeres tápdugó közepén a +. És milyen vékony vezetékről van szó? Nekem két éve van de a kézbevétel után 10mp-el már elolvastam a műszaki adatait.

Szerkesztette: ottokar 2007. 04. 22. 21:38 -kor

#2525 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 21:35

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 21:30

Valamit nem értek. Ha rá van írva a tápegységre hogy kimenet 3 V szűrt stabilizált egyenáram 4 A akkor miért meditál valaki hogy az e olyan aki nem látta ezt az adaptert. Annyira már nem kellene az embert gyengeelméjűnek nézni. Szabványos 5,5- es hengeres tápdugó közepén a +

Mivel nem kísérem szóról szóra a témát figyelemmel, ezért sajnos nem tudtam megelőzni, hogy gyengeelméjűséged gyanúja felmerüljön Benned. Ne haragudj.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2526 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 23. 07:20

Hello!  Én ha kirándulok és ha szálláshelyemen nincs 230V-os hálózati áram egy Yellowstone nevű 4 csatornás 12V-ról is használható gyors töltöt használok.Ez egy évben néhány nap.Az IPC-1L-nek valóban 3V-os az adapterje.Én nem alakítgatnék rajta semmit és 3V-os átalakított sem készítenék(bár képes vagyok rá)Egy átalakító meghibásodás miatt IPC-1L elhalálozás drága mulatság lenne.A kísérletezős korszakomon már túl vagyok.Szívleljétek meg a tanácsom. :(

#2527 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 07:45

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 7:20

Hello!  Én ha kirándulok és ha szálláshelyemen nincs 230V-os hálózati áram egy Yellowstone nevű 4 csatornás 12V-ról is használható gyors töltöt használok.Ez egy évben néhány nap.Az IPC-1L-nek valóban 3V-os az adapterje.Én nem alakítgatnék rajta semmit és 3V-os átalakított sem készítenék(bár képes vagyok rá)Egy átalakító meghibásodás miatt IPC-1L elhalálozás drága mulatság lenne.A kísérletezős korszakomon már túl vagyok.Szívleljétek meg a tanácsom. :(

Durva. Érdekes, hogy miért ilyen relatíve kicsi feszültséggel táplálják (logika feszültségét helyben is elő lehet állítani tokon belül, sok töltőlogikát ismerek, a legtöbbnek tól-ig feszültsége van és mind magasabb, többszöröse), ilyen esetekben nem szoktak külső adaptert használni a fenti okok miat, hanem azt beépítik a töltő mellé (melegedés itt nem gond, egy jó hatásfokú kapcsolóüzemű tápon ekkora terheléssel 1W sem marad ott).
A 12V->3V átalakítás biztosabban kivitelezhető, mint az IPC1 eredeti hálózati adaptere (mely a bonyolultsága és a hálózati működés okán sokkal nagyobb eséllyel megy tönkre), ha ért hozzá az ember, a nagy áramerősséggel van csak gond, de erre még mindig létezik egytokos kapcsolóüzemű megoldás, az egész kütyü egy ezres alatt kihozható anyagáron NS Simpleswitcher megoldásokkal.
Szerintem ilyen dolgokon ne akadj fennt, én egy 60k-s notihoz is gyártok tápegységet, mert szükség van rá és otthon elfekvő alkatrészekből hamar megvolt, mert csak 24V van "otthon", valamint ennél drágább berendezésekben is kellett már kiváltani tönkrement, pótolhatatlan elektronikát saját terbvezésű megoldással. Ha itt is attól félnék, hogy mi lesz, ha tönkremegy, akkor bele sem kezdenék semmilyen elektronikába :) . A tapasztalat arra jó, hogy tanulj belőle, nem arra, hogy elrettentsen valamitől, ha pedig értesz az elektronikához és kellő elméleti háttered is van hozzá, egy eszköz adatlapja majdhogynem elegendő egy jó terv, stabilan működő áramkör elkészítéséhez. A maradék jön össze a tapasztalatból.

#2528 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 08:42

Mérlegre raktam a kockázatot és a lehetőségeket.Ha már van eredeti,gyári 12V-ról is működő töltöm akkor nem építek.Ha nem lenne,tovább mérlegelnék.Súlyából itélve az IPC-1L-nek hagyományos transzformátor van beépítve az adapterébe.Nagyságrendekkel biztonságosabb mint bármely kapcsoló üzemű táp.A biztonság alatt azt értem,hogy egy ilyen táp meghibásodása esetén,a névlegesnél nagyobb feszültség nem kerülhet a kimentre.Természetesen csak osztot csévés biztonsági transzformátornál.Ezt 100%-osan nem lehet garantálni egy kapcsoló üzemű tápnál.Nem 99,999999%-ra gondolok,hanem 100%-ra.

#2529 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 23. 09:20

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 9:42

Mérlegre raktam a kockázatot és a lehetőségeket.Ha már van eredeti,gyári 12V-ról is működő töltöm akkor nem építek.Ha nem lenne,tovább mérlegelnék.Súlyából itélve az IPC-1L-nek hagyományos transzformátor van beépítve az adapterébe.Nagyságrendekkel biztonságosabb mint bármely kapcsoló üzemű táp.A biztonság alatt azt értem,hogy egy ilyen táp meghibásodása esetén,a névlegesnél nagyobb feszültség nem kerülhet a kimentre.Természetesen csak osztot csévés biztonsági transzformátornál.Ezt 100%-osan nem lehet garantálni egy kapcsoló üzemű tápnál.Nem 99,999999%-ra gondolok,hanem 100%-ra.

Az én IPC-1-emnek nagyon könnyű az adaptere nen tudom hogy a 4 A-t hagyományos trafóval ilyen súllyal le tudná e adni.

#2530 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 09:26

Most nincs a zsebemben az adaptere,otthon megnézem mi van rá írva.A kimeneti fesz. 3V.Ez sicher,de 4A úgy rémlik mintha kevesebb lenne.Holnap reggelre kiderül,vagy esetleg néz meg most valaki  :) akinél kéznél van az IPC-1L adaptere. :)

#2531 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 23. 09:35

"ilyen táp meghibásodása esetén,a névlegesnél nagyobb feszültség nem kerülhet a kimentre."

Kérdés hogy primer zárlat esetén mit szólnak az alkatrészek.
Különben nagyon faszányosan van stabilizálva a táp 3.03 V jó alkatrész került bele.

#2532 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 23. 09:42

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 10:26

Most nincs a zsebemben az adaptere,otthon megnézem mi van rá írva.A kimeneti fesz. 3V.Ez sicher,de 4A úgy rémlik mintha kevesebb lenne.Holnap reggelre kiderül,vagy esetleg néz meg most valaki  :) akinél kéznél van az IPC-1L adaptere. :)

Most esett le hogy az L-esnek eleve kisebb az adaptere a 700mA miatt.

#2533 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 10:50

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 8:42

Primeroldali átütés estén ez semmit sem ér, ez pedig jellemző hiba, közel sem 99,999999...%-os a biztonság.. Az osztott cséve kapcsolóüzemnél is megvan, itt sem ez a gond, hanem az, hogy szilíciumoxid van benne :) .

Szerkesztette: didyman 2007. 04. 23. 10:51 -kor

#2534 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 11:15

Miféle prímer átütés?!Biztonsági,osztot csévés traforól beszéltem.Direkt kiemeletem! :mad: Ezeknek a trafoknak több kilovoltos átütési fesz.kell kíbírni.Ezért hívják ezeket BIZTONSÁGI transzformátoroknak.

#2535 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 23. 15:33

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 12:15

Miféle prímer átütés?!Biztonsági,osztot csévés traforól beszéltem.Direkt kiemeletem! :mad: Ezeknek a trafoknak több kilovoltos átütési fesz.kell kíbírni.Ezért hívják ezeket BIZTONSÁGI transzformátoroknak.

Hívhatják azt bárminek én olyant még nem láttam ami nem hibásodott meg.Mlyen több kilovolt? Megsérül a szigetelés és összeég a menet és a szekunder feszültség máris megnőtt. Nálunk egyszer 290 Vra ment fel a fázisunk én már 250 V nál lekepcsoltam mindent míg akik ezen a fázison voltak sorba nyiffantak ki a készülékeik.

#2536 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 07:05

IPC-1L adapter adatai:3V-os kimeneti feszültség,2,8A kimeneti áram.Minden bizonyal kapcsolóüzemű.Ebben tévedtem. :respect:

#2537 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 08:07

Biztonsági transzformátornál a prímer fesz.nem kerülhet át a szekunder oldalra.A prímer oldal szét éghet akkor sem.Ezért sichertransformator.Szabvány szerint 4kV a fesz.amire a szigetelést vizsgálják.

#2538 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 08:28

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 8:07

Biztonsági transzformátornál a prímer fesz.nem kerülhet át a szekunder oldalra.A prímer oldal szét éghet akkor sem.Ezért sichertransformator.Szabvány szerint 4kV a fesz.amire a szigetelést vizsgálják.

Nem érted, mire gondolounk: A primer oldalon ég össze menet, hibás szigetelés, vagy feszültségtüske miatt. Emiatt a menetszám lecsökken a primer oldalon, ami a kismértékű kiegyenlítetlenséggel együtt arányos szekunder oldali növekedést produkál. Namost ha a primeren két réteg között átüt, az a szekunderen könnyen bír lenni 20%-os emelkedés, ami már sok tartósan. De a hozzávezetés is előszeretettel üt át valamely rétegre, ami ugyan zárlatba is viheti a primer oldalt, de addig is a szekunderen produkál egy akkora lökést, ami a hálózati feszt is meghaladja. Ez is tapasztalat :) . A biztonsági trafó életet véd, nem készüléket, és a menetzárlatos trafó továbbra is leválasztott kimenetet nyújt, tehát az életvédelemnek megfelel..

A 4kV-ról meg annyit, hogy egy villámnak ez nem gond még 5-10km távolságból sem.

Szerkesztette: didyman 2007. 04. 24. 08:29 -kor

#2539 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 08:50

Ezek elkézelhető dolgok.Ha prímer oldal lesz csak "úgy spontán" menetzárlatos akkor ott eleve gond volt a szigeteléssel.(huzal szigetelés).olyat még nem tapasztaltam,hogy prímer zárlat miatt a szekunder oldalon lévő elektronika meghibásodott volna(elképzelhető).A villámcsapás energiája félelmetes.Egyszóval :pusztít.Erről ennyit.

#2540 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 24. 09:21

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 9:50

Ezek elkézelhető dolgok.Ha prímer oldal lesz csak "úgy spontán" menetzárlatos akkor ott eleve gond volt a szigeteléssel.(huzal szigetelés).olyat még nem tapasztaltam,hogy prímer zárlat miatt a szekunder oldalon lévő elektronika meghibásodott volna(elképzelhető).A villámcsapás energiája félelmetes.Egyszóval :pusztít.Erről ennyit.

Nem értem hogy nem érted. Van egy trafó és az ő áttétele. Ha a primer oldalon átégnek a szigetelés meghibásodása miatt menetek akkor kevesebb lesz a menetszám és a trafó áttétele megváltozik emiatt a szekunder feszültség nő és sok alkatrész nem bír el egy 20-30%-os növekedést. Ha viszont megszakad a primer oldal (vezetékszakadás) akkor meg áramlökés indul meg ami a szekunder oldalon is jelentkezik és még nagyobb feszülségnövekedés lehet mint menetzárlatnál. Mindennapi meghibásodások ezek.

Szerkesztette: ottokar 2007. 04. 24. 09:37 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.