HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#2541 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 09:45

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 8:50

Ezek elkézelhető dolgok.Ha prímer oldal lesz csak "úgy spontán" menetzárlatos akkor ott eleve gond volt a szigeteléssel.(huzal szigetelés).olyat még nem tapasztaltam,hogy prímer zárlat miatt a szekunder oldalon lévő elektronika meghibásodott volna(elképzelhető).A villámcsapás energiája félelmetes.Egyszóval :pusztít.Erről ennyit.

A félvezetők is "úgy spontán" mennek tönkre? :) Elég gyakori treafóhiba ez, főleg a mai, anyagtakarékos világban.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2542 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 10:28

Nagyon kezd az off felé terelődni a társalgás.

#2543 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 04. 24. 11:30

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 11:28

Nagyon kezd az off felé terelődni a társalgás.

Viszont hasznos ismeretek hangzanak el és azért az elekromossággal elektronikával kapcsolatosak, azért nem annyira OFF ez, UFF!

#2544 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 11:50

Én is csak kapkodom a fejem. :hemuveg:  :Đ  :D

#2545 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 10:31

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 8:04

Egyébként eneloopok várakozáson felül beváltak, egy brilliánsan jó terméknek tartom őket és csak ilyet fogok vásárolni ezután.

Légy szíves írj erről pár sorral többet.  Egyrészt mennyivel töltöd, másrészt mi volt, amiben _neked_ jobban tetszett, mint a "hagyományos".  A markeing dumát olvastam a lapon, ahol is a "hagyományos" akku egy év után már 0%-os töltöttségen van.  Persze, a tv távirányító meg másfél év után visszatölti az akkut :-)

#2546 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 10:55

Ja, és meglepő módon a honlapon lévő AA akku adatlap szerint az Eneloop töltése 2000mA*1.1h, bár elismeri, hogy ez Fast Charge :-)

A hozzá ajánlott töltő 600mA-rel tölt (AAA esetében 380mA-rel).

#2547 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 11:22

Eddig nem IPC-1L-el töltögettem, hanem egy uniross x-press 1000-es 1 órásként reklámozott töltővel. Szerintem a töltőárama kb 200-400 mA között lehet (Mivel természetesen nem tölt fel 1 óra alatt :cool:) , majd megnézem mi van ráírva, mert otthon van én meg dolgozom. A lényeg: Párhuzamosan használom egy 2500 mAh-s, szintén nagyon jónak mondott Sanyo akku garnitúrával, de mivel nem vagyok túlzottan rendszerető és rendszeres ember, ezért általában mire használatba veszem 2500-as kupacot azokban már nincs annyi delej hogy a 430EX-es vakumat (jó esetben)  10-15 villanásnyinál többet tudjam használni (ehhez 1-2 hét már elegendő) Ha egyszerre töltöm fel őket, az eneloopokat ugyanilyen állásidő után is bizalommal tehetem a vakuba, hosszú időn keresztül tudok velük fotózni.

Meglehet, hogy töltőről frissen levett 2500-as sima picit több villanást tudna kiszolgálni mint a töltőről frissen levett eneloop, de mindegyikkel olyan (nagyon) hosszan tudok dolgozni, hogy nem vettem a fáradtságot, hogy összevessem a kettőt - bőven megütik azt a szintet amire nekem szükségem van (A két garnitúrával végig lehet nyomni egy esküvőfotózást és utána a lagzit hajnalig). Ha viszont hirtelen kell és nincs időm feltenni töltőre a 2500-ast, akkor az eneloophoz nyúlok és bevágom a vésztartalék AA elemeket is a táskába - megnyugtató érzés az eneloop, na. Utóbbi időben rászoktam hogy a töltőn hagyom a 2500-ast, és ha indulok valahová akkor veszem ki őket, mert elvben csepptöltéssel szépen szinten tartja őket. Majd kiderül mennyire okos ez az x-press 1000-es.

Sajna a conrad az ipc-1l-ből készlethiánnyal küzd, de remélem péntekre a kezemben foghatom a töltőt.

#2548 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 25. 11:27

Idézet: GBogyó - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 11:55

Ja, és meglepő módon a honlapon lévő AA akku adatlap szerint az Eneloop töltése 2000mA*1.1h, bár elismeri, hogy ez Fast Charge :-)

A hozzá ajánlott töltő 600mA-rel tölt (AAA esetében 380mA-rel).

Az eredeti Eneloop töltő 250mA-el tölt. Én nem tudom miért kell az akkuknak nekiesni, miért nem lehet 2 garnitúrát használni. Ha idő elött tönkreteszi az akkut valaki többe kerül mintha venne egy pótgarnitúrát.

#2549 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 12:42

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 11:22

Eddig nem IPC-1L-el töltögettem, hanem egy uniross x-press 1000-es 1 órásként reklámozott töltővel. Szerintem a töltőárama kb 200-400 mA között lehet (Mivel természetesen nem tölt fel 1 óra alatt :cool:) , majd megnézem mi van ráírva, mert otthon van én meg dolgozom. A lényeg: Párhuzamosan használom egy 2500 mAh-s, szintén nagyon jónak mondott Sanyo akku garnitúrával, de mivel nem vagyok túlzottan rendszerető és rendszeres ember, ezért általában mire használatba veszem 2500-as kupacot azokban már nincs annyi delej hogy a 430EX-es vakumat (jó esetben)  10-15 villanásnyinál többet tudjam használni (ehhez 1-2 hét már elegendő) Ha egyszerre töltöm fel őket, az eneloopokat ugyanilyen állásidő után is bizalommal tehetem a vakuba, hosszú időn keresztül tudok velük fotózni.

Meglehet, hogy töltőről frissen levett 2500-as sima picit több villanást tudna kiszolgálni mint a töltőről frissen levett eneloop, de mindegyikkel olyan (nagyon) hosszan tudok dolgozni, hogy nem vettem a fáradtságot, hogy összevessem a kettőt - bőven megütik azt a szintet amire nekem szükségem van (A két garnitúrával végig lehet nyomni egy esküvőfotózást és utána a lagzit hajnalig). Ha viszont hirtelen kell és nincs időm feltenni töltőre a 2500-ast, akkor az eneloophoz nyúlok és bevágom a vésztartalék AA elemeket is a táskába - megnyugtató érzés az eneloop, na. Utóbbi időben rászoktam hogy a töltőn hagyom a 2500-ast, és ha indulok valahová akkor veszem ki őket, mert elvben csepptöltéssel szépen szinten tartja őket. Majd kiderül mennyire okos ez az x-press 1000-es.

Sajna a conrad az ipc-1l-ből készlethiánnyal küzd, de remélem péntekre a kezemben foghatom a töltőt.

Köszi a választ.  Nekem az önkisüléssel nem volt ennyire rossz tapasztalatom, illetve az, hogy ilyen tünetek esetén az egyik akkum kicsit nagyobb önkisüléssel rendelkezett, kicsit odavolt már.
Ha meglesz az IPC-1ed, akkot azért teszteld le az ominózus 2500-ös csomagot mondjuk 2 hét állás után, hogy mennyi Apmér marad benne.  Nekem gyanús.

#2550 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 11:04

sziasztok!

Szeretbém megkérdezni akksi ügyekben járatos kollégákat, hogy mivel meguntam hogy a Sony Alloy EVO elemeim 1hét tárolás után annyira lemerülnek, hogy a VAKUM ON ledjét sem villantja fel, így vettem Eneloop AA 2000mAh elemeket. Hátha tényleg olyan jók alapon... Azt is olvastam, hogy hagyományos (nekem IPC-1 van) töltővel is tölthető.

A kérédsem az, hogy ma vettem meg, de mivel holnap reggel már kell, így nem mertem hosszas TEST -re nyomni a töltőt, sima CHARGE módban töltöttem. Annyi lett, hogy a 4ből 2db 570mAh -nál kiírta hogy Full, a másik kettő meg 670mAh -nál hogy Full.
Én arra számítottam hogy 1800 ig  elmegy... Gondolom már eleve töltve voltak. Ez normális így?
:think:

köszi a válaszokat

#2551 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 11:41

Jól gondoltad, így is hirdetik, hogy a polcra feltöltve kerül ki az akku, szóval a töltő csak azt rakta bele, ami a gyártás óta elveszett.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2552 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 27. 13:16

Hogy minek kellett az Eneloopba tölteni.

#2553 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 14:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 14:16

Hogy minek kellett az Eneloopba tölteni.

Úgy érted a gyárban gyárilag vagy nekem?  :D

#2554 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 27. 14:16

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 15:02

Úgy érted a gyárban gyárilag vagy nekem?  :D

Világosan le van írva hogy az Eneloop fel van töltve. (mellesleg minden akku) mivel kicsi az önkisülése könnyű túltölteni.

#2555 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 14:35

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 15:16

Világosan le van írva hogy az Eneloop fel van töltve. (mellesleg minden akku) mivel kicsi az önkisülése könnyű túltölteni.

Jó, de most töltöttem fel a második 4db szekciót, két darab 1200mAh -nál állt meg x óra után. Szal azok annyira nagyon nem voltak feltöltve...  És ha nekem reggel holnap nincs vakum, halott vagyok...

#2556 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 15:34

Ha 2 garnitúrát kellett tölteni, akkor gondolom az idő is fontos volt.
Kicsit soknak tűnnek ezek a betöltött árammennyiségek, ha elvileg csak 15%-át veszíti el 1 év alatt (szerintem pár hónapja gyárthatták). Persze lehet, hogy nem tökéletesen töltik fel gyárilag? Ki tudja.

Én biztos ami biztos felraktam volna 1 órára 500mA-es kisütésre (hogy biztosan legyen mit betölteni), utána kivettem volna, és vissza 500mA-es töltésre. Egyébként sem biztos, hogy szerencsés túl lassan tölteni, nehogy későn vegye észre a töltő, hogy tele. Úgyhogy szerintem az 500mA-es töltés az ajánlott. (Gondolom 200mA-rel töltötted.)

A legelején nem nézted meg véletlenül a feszültségüket? Mondjuk multiméterrel, vagy az IPC-1-be rakás után? Kíváncsi lennék, hogy mennyin voltak.

#2557 Felhasználó inaktív   ivannorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 00:16

Sziasztok!
Még új vagyok itt, visszaolvastam pár oldalt, de nem kaptam választ a bennem felmerülő kérdésekre.
Az eneloop töltőkről nem igazán találtam infókat a neten.
A 2db akkut töltő "gyorstöltőről" annyit tudok, hogy az AA méretet 600mA-rel 250 perc alatt tölti fel, az AAA-t 380-al 170 alatt. És feltöltés után kikapcsol? Mert ugye a csepptöltés nem használ az eneloop-nak.
A 4 akkut töltő "éjszakai töltőről" még ennyit sem sikerült kiderítenem. Annyit azért igen, hogy a töltési idő min. 5-6óra. Hogy ez mennyivel tölt, arról sehol semmi! És hogy egyszerre csak a négyet, vagy csak kettőt is lehet-e vele tölteni? Ezekről tud valaki valamit? Van valakinek ilyenje közületek?
Nekem IPC-1L töltőm van, illetve lesz (még nincs nálam), de ajándékba szeretnék venni valakinek eneloop akkukat, és akkor már töltőt is illene hozzá adni. A négy akkus a Metroban 4800HUF, 800-at csak megér a töltő!

#2558 Felhasználó inaktív   ivannorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 00:33

Időközben a német eneloop-os oldalt böngészve "rájöttem", hogy két darabot is lehet tölteni a 4 darabos töltővel, mivel két akkuval is kapható! Tehát egy kérdéssel kevesebb :)

#2559 Felhasználó inaktív   ivannorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 01:01

Erős a gyanúm, hogy az eneloop-nál tényleg csak egy marketingfogás a töltős felhajtás!
A Varta R2U-hoz ugyanazt a töltőt adják, mint a hagyományos 2500-as Varta akkukhoz. A töltési idő mindkét esetben 7-11 óra. Szóval, ha vartáéknál mindegy, akkor szerintem eneloopéknál sem nagyon számít! Vagy tévednék? (ja, az adatokat az edigital oldaláról lestem, felelősséget nem vállalok az esetleges hibákért :hemuveg: )

Szerkesztette: ivannorbi 2007. 04. 28. 01:02 -kor

#2560 Felhasználó inaktív   ivannorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 01:09

Idézet: ivannorbi - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 0:33

Időközben a német eneloop-os oldalt böngészve "rájöttem", hogy két darabot is lehet tölteni a 4 darabos töltővel, mivel két akkuval is kapható! Tehát egy kérdéssel kevesebb :)

Ja, és 10 óra alatt tölti fel az AA-t, és 8 alatt az AAA-t. (szintén a német oldalról)
De hogy hány mA-rel, azt még mindig nem tudom :hemuveg:
Bocs, hogy ennyit hozzászólok! :Đ

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.