HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#721 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 19:42

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:56

Az átlag felhasználónak tényleg nincs erre szüksége.
De ki mondta, hogy ezt egy átlag felhasználónak találták ki, és az átlag felhasználó vegye meg??
Akiknek ezt megalkották, azoknak pont erre van szüksége.
Továbbá tájékoztass legyél szíves, hogyan lehet egy kétszínű LED-ről egzakt módszerekkel leolvasni, hány mAh kapacitásra sikerült feltölteni az akkut...
Az emelkedő töltésfolyamat ugyanolyan, mint egy pirosan világító LED, egyébként ha a kijelző lehetővé teszi, miért ne? Ettől nem lesz drágább.
Ugyanakkor ez kis dizájn, ami ma már elvárás. A telefonod töltésjelzőjét miért nem tartod parasztvakításnak? Hiszen elég lenne arra is egy LED, hogy tölt, vagy kész... Felesleges a töltöttséget is jeleznie, majd észreveszed, hogy lemerült, mert akkor kikapcsol, nem?
Szóval van rendes (értelmes) érved is ennek a töltőnek a fikázására, vagy csak a szőlő savanyú?

Üdv!

Nos, egészen más véleményen vagyunk:
- Aki igazán komlyat akar, az nem UFC-5-öt vesz. (Félreértés ne essék, az UFC-k nagyon jó hobbitöltők, de a profinak kevés) Meg lehet nézni a rendes töltőállomásokat.
- A telefonomon sem érdekel a töltésjelzés. Csippan egyet mikor kész, és automatikusan lekapcsol, majd reggel leveszem.
- Felesleges a töltöttséget is jeleznie, majd észreveszed, hogy lemerült, mert akkor kikapcsol, nem? Ezzel elég nagy marhaságot mondtál, mert ennek semmi köze a töltőhöz, töltéshez. Ezt nem a töltő jelzi ki, hanem az eszköz, amiben használom az akksit.
- Savanyú a szőlő? A szóban forgó UFC-5-nél háromszor, de az IPC-1-nél is másfélszer drágább töltőm van, szóval ne gyere ezzel a rossz dumával. Mást preferáltam az LCD helyett.

Nekem vannak érveim. Neked nem voltak rendes érvek, az első hozzászólásodban írtakban! Idézem:
Mondjuk elmész mellette, ránézel, és rögtön tudod, merre hány méter az akkujaiddal.
Meg mondjuk a töltés végén látod, hogy esetleg melyik akku adta be az unalmast.

Ezekre az érvekre írtam, hogy _csak_ezek_miatt_ felesleges az LCD. Aztán kapásból írtam is más példát, ami miatt viszont jó, ha van, amiket viszont nem említettél meg. _Én_ tisztában vagyok vele, hogy mire jó az LCD. Te most kezdesz.

ZooLee

#722 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 30. 19:49

"Meg mondjuk a töltés végén látod, hogy esetleg melyik akku adta be az unalmast"

Az akkuk általában egy kimerítés után adják be a kulcsot, és a következő regenerálás és töltés nem tud végigmenni.

#723 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 31. 09:16

"Továbbá tájékoztass legyél szíves, hogyan lehet egy kétszínű LED-ről egzakt módszerekkel leolvasni, hány mAh kapacitásra sikerült feltölteni az akkut..."

Én azt nem értem, hogyha kijelzi a töltő hogy az egyes akkuk mennyire töltődtek fel akkor  ezeket az adatokat mire tudod felhasználni.

#724 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 12:21

Tudod, elég nehéz úgy objektíven vitázni (nem veszekedni és személyeskedni!), ha a másik nem a vita tárgyát, hanem saját igazát bizonygatja...

A felhasználók közt nem csak síkamatőrök, és brutálprofik vannak, a piac széles, valamivel le kell fedni. TV-ből sem csak 37 és 86cm-es van...
A telefonod ok, hogy csippan (ha az enyém csippanna, földhöz vágnám), de mi van, ha mégsem, és reggel rá se nézel, közben lehet, hogy kinyúlt az akksid? (Velem megtörtént, egyszerűen a szeparátor átlyukadt, de hogy mitől... Mondjuk még NiMh-s időkben, és akkoriban a hő elég kellemetlen jelenség volt).
A lemerítéses példám a visszajelzés hasznosságára- vagy haszontalanságára próbált apellálni, de mindenki azt olvas ki belőle, amit akar (és amibe bele akar kötni).

Az, hogy sokkal drágább töltőd van, csak azt jelzi, hogy szánsz rá többet, de a minőség nem elsődleges mérőeszköze az ár (bár általában eléggé meghatározza, de mondjuk ne menjünk messzire, ott a Sony, drága és tök kommersz ma már...), szóval csak az árral példálózni elég dőreség.
Nekem is k. drága notebookom van, és vásárlása után nem sokkal olcsóbban is megkaptam volna, kb.  2 hónapra rá meg a hasonló kategóriájúak ára nagyot esett, de előtte egy évig semmi! Szóval az ár egy dolog...

Érveket Tőled továbbra sem látok, csak feltételezéseket (hogy ki mit miért vesz), és személyes "élményeket".
Hogy az én érveim mennyire voltak rendesek... Gondoltam, nem kell egzakt módon fogalmaznom, mert félszavakból is érthető, de ha szájba kell rágni, úgy fogom írni.

Második nekem szánt válaszodra:
az ok, hogy az akkuk lemerülés után hibásodnak meg. De erről nem a lemerülés után, hanem a töltési kísérlet végén fogsz tudomást szerezni nemde? Leginkább úgy, hogy mondjuk a 2300-as akkud feltöltődött 650mAh-ra, és ezt a zölden vigyorgó LED nem fogja Neked megmondani, viszont az LCD igen. Ez kb. válasz az utolsó megállapításodra is, de azt mindjárt kifejtem.
A modellezés esetére szükséges akkuválogatás pedig pontosan lefedi azt a mondatomat, hogy : "rögtön tudod, merre hány méter az akkujaiddal"

Tehát, hogy mire jó, hogy tudom, mennyire töltődtek fel az akkuim:
1. Te magad írtál rá egy példát, vagy már elfelejtetted?
2. Rögtön kiderül belőle, hogy kell-e regenerálni egy akkut, illetve a regenerálási folyamat után láthatod, volt-e értelme, és sikerült-e visszatornászni a kapacitást, vagy kuka. Ez egy zöld LED-ből szintén nem derül ki.
Továbbemgyek, ha nem tudod, hogy az egyik akkud jelentősen alul van töltve, és berakod a fényképezőgépbe, akkor a gyengébbik a frankó nagy belső ellenállása miatt, vagy csak a hamarabb kimerülése miatt meglepetéseket fog okozni, pl. szó nélkül kikapcsol a gép vakutöltés közben úgy, hogy még az obit sem húzza vissza. Ha zöld LED helyett LCD-d van, az ilyen eseteket el lehet kerülni.
Továbbá: összepárosíthatom a közel azonos kapacitású akkukat, a legjobb teljesítmény elérésére, illetve a gyengélkedőknek keresek más, kevésbé energiaigényes területet (pl. a discman vagy walkman nem fogyaszt annyit, mint egy fényképező), az erőseket pedig megtartom fényképezéshez, mert ott csak a legjobb jöhet számításba.

Remélem, elég példa volt, hogy mire jó nekem az LCD-n vigyorgó adat, hozzáteszem, ez nekem jó, nem az átlagfelhasználónak, nem a síkamatőrnek, nem a vérprofinak, hanem nekem.
Ennél jobban körülírni már nem tudom.
De hozzá kell tenni (sajnos, mert szokás félreérteni), hogy én most vitázok, nem veszekszek, tehát mindennemű agresszió és indulat nélkül írtam a fentieket, ezt vedd figyelembe, ha válaszolsz! (A "rossz duma" és egyéb kifejezéseket pedig hanyagold kérlek, nem kell ez senkinek.)

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#725 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 13:25

Egy dolgot tisztázzunk! Én nem az LCD megléte ellen emeltem szót, hanem az általad, elsőként adott válasz ellen. Amit ott írtál, arra teljesen felesleges az LCD. Rengeteg olyan töltő van, ami csak azt tudja megjeleníteni, hogy éppen tölt, kész, hiba. Erre nem kell LCD.

a másik nem a vita tárgyát, hanem saját igazát bizonygatja...
Már bocsánat, de én leírtam, hogy miért kell LCD. Ezzel hol bizonyítgatom a saját igazam? Ez olyan, mintha magam ellen beszélnék, hiszen én mondtam, hogy elég lehet a LED-es kijelzés is.

Az utolsó hozzászólásban rendesen kifejtetted, hogy mire _kell_. Ha ezzel indítasz, akkor biztos, hogy nem hangzott volna el a "parasztvakító" jelző. Ne haragudj, de egy "merre hány méter" kifejezéssel nem sokat lehet kezdeni, nem ismerlek annyira, hogy fél szavakból is megértselek. Ennyi példa elég, de te is összehasonlíthatod a saját első hozzászólásoddal ezt.

(A "rossz duma" és egyéb kifejezéseket pedig hanyagold kérlek, nem kell ez senkinek.)
Erre én is ugyanígy megkérnélek... Azt írod, hogy objektíven vitázni, mikor Te használtad a "vagy csak a szőlő savanyú?" feltételezést???

Tovább téged is megkérnélek a figyelmesebb olvasásra, és ne ugord át az olyan részeket, ahol (szájbarágósan, kiemelve) leírom, hogy miről beszélek: Ezekre az érvekre írtam, hogy _csak_ezek_miatt_ felesleges az LCD. Aztán kapásból írtam is más példát, ami miatt viszont jó, ha van, amiket viszont nem említettél meg.

Kevered az embereket, és az általuk írt hozzászólásokat!

ZooLee

#726 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 18:38

Meglevő KODAK fotómasinám túl hamar jelzi, hogy lemerült az akksi (2000 mAh-s Ansmann HR), pedig még van benne kakaó bőven. Lehet, hogy túl magas a fesz. küszöb érték, amit figyel a gép. Próbaképp áttértem a RCR-V3 Li-ion battery-ra. Tapasztalatokat majd a hétvégén írok, addig meg nyüstölöm ezerrel:)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#727 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:14

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 14:25

Kevered az embereket, és az általuk írt hozzászólásokat!

ZooLee

Húúú, basszus, ezt tényleg nagyon mellénéztem 8)  :D
De azért a savanyú szőlő és a rossz duma nem egy súlyú megjegyzés.
A "merre hány méter" valóban pongyola kifejezés, de azért ez elég közkeletű "szleng".
Lényeg a lényeg, mindketten megmagyaráztuk, reményeim szerint meg is értettük, részemről a téma lezárva.

Teaway: milyen idősek az akkuk?
A korosodó akkuk növekvő belső ellenállása miatt idővel már csak egyre kisebb terhelést képesek folyamatosan elviselni, azaz egyre kisebb A terheléssel képesek lemerülésig tartósan szolgáltatni a megfelelő feszültséget.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#728 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:54

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 19:38

Meglevő KODAK fotómasinám túl hamar jelzi, hogy lemerült az akksi (2000 mAh-s Ansmann HR), pedig még van benne kakaó bőven. Lehet, hogy túl magas a fesz. küszöb érték, amit figyel a gép. Próbaképp áttértem a RCR-V3 Li-ion battery-ra. Tapasztalatokat majd a hétvégén írok, addig meg nyüstölöm ezerrel:)

Az én KM Z3-asom meg nagyon korán jelzi hogy le fog merülni az akksi de a gép még 1 1/2-2napíg vígan megy. Azért írtam le mert a NiMH akku hibájának mondják hogy bejelez a gép és pár kép után leáll. Pedig ahogy a két ábra mutatja ez a géptől is függ. Én már mondtam többször is.

#729 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:04

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:14

[...]
A korosodó akkuk növekvő belső ellenállása miatt idővel már csak egyre kisebb terhelést képesek folyamatosan elviselni, azaz egyre kisebb A terheléssel képesek lemerülésig tartósan szolgáltatni a megfelelő feszültséget.

Üdv!

Több, mint 2 évesek. De az egy éves 2300 mAh-sokkal is ez a helyzet.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#730 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:54

[...]Azért írtam le mert a NiMH akku hibájának mondják hogy bejelez a gép és pár kép után leáll. [...]

Pont ez történt nálam is. De most kicsit félretettem a NiMH akkukat, hogy lássam, mit penget a Li-Ion.

#731 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 05:56

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 19:14

Húúú, basszus, ezt tényleg nagyon mellénéztem 8)  :D
De azért a savanyú szőlő és a rossz duma nem egy súlyú megjegyzés.
A "merre hány méter" valóban pongyola kifejezés, de azért ez elég közkeletű "szleng".
Lényeg a lényeg, mindketten megmagyaráztuk, reményeim szerint meg is értettük, részemről a téma lezárva.

:) Písz :help: :)

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 19:14

Nálam is valami ilyesmi lehet, de eléggé furcsállom, mivel két évesek sincsenek az akksik, én nem voltak naponta töltve. (Nesze neked 1000x újratölteni.) Kíváncsi vagyok EV6 mire jut majd velük. (Ráadásul az a köcsög töltő meg nem írja ki, hogy mennyit töltött bele, csak villogtatja a rohadék ledjeit.  :reklamacio:  :D :D :D)

ZooLee

Szerkesztette: ZooLee 2005. 09. 01. 06:00 -kor

#732 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 15:35

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 5:56

(Ráadásul az a köcsög töltő meg nem írja ki, hogy mennyit töltött bele, csak villogtatja a rohadék ledjeit.  :reklamacio:  :D :D :D)

ZooLee

:D  :nevet: 
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#733 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 17:36

Tudom, nem vigasz, de nekem a múltkorában gyanúsan hosszú ideig mutatta a gép, hogy féltöltöttségűek az akkuk, a legkisebb jelzésre egyáltalán nem ugrott le. Viszont egyszer csak szó nélkül kikapcsolt, és közölte, cseréljek akkut.
Sanyo 2300-asokról van szó, nem voltak öszesen 40×töltve... (Viszont legutóbb több, mint 300 képet és rengeteg visszanézést bírt a 2 db :) )

Üdv!

#734 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 19:35

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 18:36

Tudom, nem vigasz, de nekem a múltkorában gyanúsan hosszú ideig mutatta a gép, hogy féltöltöttségűek az akkuk, a legkisebb jelzésre egyáltalán nem ugrott le. Viszont egyszer csak szó nélkül kikapcsolt, és közölte, cseréljek akkut.
Sanyo 2300-asokról van szó, nem voltak öszesen 40×töltve... (Viszont legutóbb több, mint 300 képet és rengeteg visszanézést bírt a 2 db :) )

Üdv!

Lehet, hogy ingadozik a gépben a fesz.limit figyelő. Bár lehet, hogy az akksi bunnyant meg, aztán ráncba szedte magát.

#735 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 19:48

Szokás azt emlegetni, hogy NiMH akku töltöttségét pontosan megállapítani kb. a jóslás tudománya  :cool:

Üdv!

#736 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 20:33

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 20:48

Szokás azt emlegetni, hogy NiMH akku töltöttségét pontosan megállapítani kb. a jóslás tudománya  :cool:

Üdv!

Úgy látszik, hogy nagyobb fesz kellett a gépnek, mert most nem nyivákol, mnt a NiMH-akkunál.

#737 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 02. 20:52

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 21:33

Úgy látszik, hogy nagyobb fesz kellett a gépnek, mert most nem nyivákol, mnt a NiMH-akkunál.

Hát olyan gép van ami feszültségérzékeny nekem is volt pár éve hp-m 4 ceruzaelemmel szépen ment, ha beletettem 2300-as akkukat rövid idő múlva bejelzett.

#738 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 20:53

A NiMH akku belső ellenállása nagyobb, mint a Li-ioné, ez is okozhat problémát, nagyobb fesz. igénynél például.

Üdv!

#739 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 12:15

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 11:04

Ilyen bébi, meg góliát elem konvertert nem lehet kapni valahol külön?

találtam kis elem-nagy elem konvertert a conrad-nal, kerestétek többen:
Kép
Elem adapter 3x
1490,- Ft

"Csináljon kis elembol nagy elemet! Így minden esetben a megfelelo méretu elem állhat rendelkezésére. Az adapter a mikroceruza elemet ceruzaelemmé, a ceruzaelemet baby elemmé, a baby elemet góliát elemmé tudja átalakítani. Ha mindegyik adaptert használja, akkor pl. egy meglévo mikroceruza elembol góliát elem lesz. Szállítás: 2 készlet egyenként 3 adapterrel"

egész mást kerestem, csak véletlenül botlottam bele.

#740 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 03. 12:33

"Ha mindegyik adaptert használja, akkor pl. egy meglévo mikroceruza elembol góliát elem lesz."

Na ezt hívják klasszikus parasztvakításnak! Miért kell nagyobb táskarádióba góliátelem vajon?

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.