HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#831 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 23. 14:42

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 18:18

új Sanyo akksi típus, a lényeg, hogy teljesen feltöltve árulják, mivel nagyon lassan veszíti el a töltését. 1 év alatt csak kb 15%!
Alkaline elemek helyett lehet jó, de ez is NiMH.
http://us.gizmodo.com/gadgets/gadgets/sany...ries-134903.php

végre valami tényleg hasznos újdonság...

ilyet akarok :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#832 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:08

Üdv!

Vettem két 850mA-es AAA akkut. Feltöltöttem teljesen.
Miért van az, hogy a Panasonic vezeték nélküli telefonba téve, a kijelző 1/3 értéket mutat, holott teljesen fel vannak töltve az akkuk?
Vagy a vezeték nélküli telefonoknál csakis a telefon saját töltőjét szabad használni?
Vagy a saját töltő jobban feltölti az akkut?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#833 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:40

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:08

Üdv!

Miért van az, hogy a Panasonic vezeték nélküli telefonba téve, a kijelző 1/3 értéket mutat, holott teljesen fel vannak töltve az akkuk?
Vagy a vezeték nélküli telefonoknál csakis a telefon saját töltőjét szabad használni?

Nézd meg a dokumentációt, szerintem benne lesz, hogy ha nem tudja a töltöttséget megállapítani a telefon, akkor hogy jelzi. A vezetéknélküli telefonok jó része valami miatt olyan háklis, hogy csak akkor tudja megállapítani a töltöttséget, ha a saját töltőjén, vagy a bázison töltötted. Ha legközelebb lemerül, töltsd a bázison. Egy Swissvoice Avena kütyüvel ugyanez van, ha nem vele töltöd az akkukat, nem tudja megállapítani, milyen töltöttségűek, igaz, ettől még az utolsó 5%-nál villogtatja az indikátort. Apropó vezetéknélküli telefon: elvileg szívbaj nélkül hagyhatod állandóan a bázison, szinte mindenki ezt csinálja. Hogy ez jó-e az akkunak, az kétséges, de tény, hogy sokéves folyton töltőn lévő telefonok is kifogástalanul működnek hosszú beszélgetések alatt is, igaz, az valószínű, hogy a gyári készenléti időt már nem fogják ezek tartani, de még ez sem biztos, ugyanis pont a Panasonicnak van kifejezetten DECT készülékekhez kitalált NiMh akkuja.
Az említett Swissvoice egyébként 0,1C-vel tölt (12 óra töltési idő), tehát nagyon kíméletesen.

A fentebb linkelt új Sanyo akkuk kifejezetten olcsóak, AA - 10$/2db, AAA - 8$/2db. Nálunk mikor lesz kapható?

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#834 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:52

A doksi azt írja, hogy az akku töltéséhez kizárólag a bázis állomást használjam.
A töltési ideje 700mA-es akkuval 7 óra.
Egyébként éppen azért akarom a gyorstöltővel tölteni, mert az egy óra alatt feltölti. Nem kell 7 óráig a bázison tölteni. Ráadásul azt nem tudom, hogy lekapcsolja-e a töltést, ha befejezte, mert akkor még azt is kell figyelnem, hogy ha feltöltött akkor levegyem, nehogy túltöltse.
Van egy másik DECT telefonom, aminek a kijelzője azt mutatja, hogy megállt a töltés, ugyanakkor 3 hónap alatt tönkremegy az akkuja, mert mindig túltöltöm.

Azt nem írja, hogy rajta hagyhatjuk folyamatosan a bázison, csak azt írja, hogy még az akku feltöltése előtt is használhatom a készüléket.
Ebben viszont az a bibi, hogy ha megszakítom a töltést, akkor amikor visszarakom, rátölt, és ez szerintem egy akkunak sem tesz jót.

Most majd meglátom, hogy meddig bírja ki a készülék a gyortöltőben feltöltött akkuval. A bázison töltve 5 napot bírt. Ha így is kibír 5 napot, akkor nem foglalkozom vele, hogy mit mutat a kijelző.
Saját képekről is!

#835 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 20:46

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 17:08

Üdv!

Átkapcsoltad a menüben a NiCD/NiMH opciót? Lehet, hogy NiCD-re van állítva. Egyébként nekem is Pana DECT-em van, gyári 750mAh-s Pana aksikkal, és nyugodtan rajta lehet hagyni a bázison, semmi baja se lesz. A leírás szerint 1 hétnél tovább ne tartsuk rajta egyhuzamban. Ilyenkor le kell venni néhány napra, aztán mehet vissza.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#836 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 21:39

Ezeknél a kütyüknél a rátöltés nem annyira vészes, az csak akkor okoz gondot, ha nagyobb fogyasztású eszközzel használod, mert a rátöltési pontnál az akku nem tud nagy terhelés mellett kellő energiát szolgáltatni, de ha kis terhelés éri, akkor azon a ponton szépen átsiklik, de szerintem a kifejezetten DECT telefonokhoz készült NiMh akkuknál kevésbé jelentkezik a memóriaeffektus, ráadásul általában nem túl nagy árammal töltenek. Azzal nem kell különösebben foglalkozni, hogy a bázison töltés közben leveszed egy telefon erejéig, majd visszateszed, mert a következő töltésnél biztosan nem fogod ugyanannál a pontnál megszakítani a töltést, és ezzel szépen el is simítottad az esetleges memóriaeffektust. (A memóriaeffektus kialakulásához általában több, ugyanazon a ponton kezdődő rátöltés kell.)

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#837 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 21:57

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 20:46

Átkapcsoltad a menüben a NiCD/NiMH opciót? Lehet, hogy NiCD-re van állítva. Egyébként nekem is Pana DECT-em van, gyári 750mAh-s Pana aksikkal, és nyugodtan rajta lehet hagyni a bázison, semmi baja se lesz. A leírás szerint 1 hétnél tovább ne tartsuk rajta egyhuzamban. Ilyenkor le kell venni néhány napra, aztán mehet vissza.

Lehet, hogy félreérthetően írtam.
Ha a bázison töltöm, akkor rendesen mutatja a töltöttségi szintet. Akkor mutat csak 1/3 töltöttséget, ha a Voltcraft gyorstöltőmmel töltöm az akkut, és utána berakom a telefonba.

Nekem nem írj a doksi, hogy rajta lehet hagyni a bázison, de akkor lehet, hogy mégis azon fogom tölteni. Csak meg akartam magam kímélni a gyors akku elhasználódástól.
(Mint írtam egy Ni-Cd-os DECT telefonomba egy hónap után tönkrement az akksi, mert nem vettem le a töltőről pont akkor amikor végzett a töltéssel.)
Saját képekről is!

#838 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 22:00

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 21:39

Ezeknél a kütyüknél a rátöltés nem annyira vészes, az csak akkor okoz gondot, ha nagyobb fogyasztású eszközzel használod, mert a rátöltési pontnál az akku nem tud nagy terhelés mellett kellő energiát szolgáltatni, de ha kis terhelés éri, akkor azon a ponton szépen átsiklik, de szerintem a kifejezetten DECT telefonokhoz készült NiMh akkuknál kevésbé jelentkezik a memóriaeffektus, ráadásul általában nem túl nagy árammal töltenek. Azzal nem kell különösebben foglalkozni, hogy a bázison töltés közben leveszed egy telefon erejéig, majd visszateszed, mert a következő töltésnél biztosan nem fogod ugyanannál a pontnál megszakítani a töltést, és ezzel szépen el is simítottad az esetleges memóriaeffektust. (A memóriaeffektus kialakulásához általában több, ugyanazon a ponton kezdődő rátöltés kell.)

Üdv!

Köszi. Bár, nem írja a leírás, de számításaim szerint olyan 140mA-el tölti a AAA akkukat.
Saját képekről is!

#839 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:19

Azt meg tudná mondani nekem valaki, hogy mondjuk egy Duracell ultra elem kb hány mAh-val rendelkezik?
Azért kérdezem, mert ezzel kb 40 percet bír ki a fényképezőm, és így meg tudnám saccolni, hogy 1700 mAh-ás akkuval mennyit bírna. Épp most láttam a Metróban Sanyo töltőt+4db 1700 mAh-ás készletet 3500 Ft-ért.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#840 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 17:34

Pontosan csak méréssel lehetne megmondani, de nem csak a töltöttsége, hanem a terhelés is számít. Egy normál elem a nagy terhelést nem bírja sokáik. A mi gépünk alig fél órát ment el normál elemmel, akkuval megy garantáltan megy kis szüneteket tartva, a bekapcsolva töltött időt alapul véve két órát minimum. 2300mAh-s akkuval hajtjuk, az elemekkel pár perc után már fél töltöttségi szintet mutatott (3 szinten jelzi a töltöttséget).

Üdv!

#841 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 11. 30. 18:16

Idézet: Syner - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 17:19

Azt meg tudná mondani nekem valaki, hogy mondjuk egy Duracell ultra elem kb hány mAh-val rendelkezik?
Azért kérdezem, mert ezzel kb 40 percet bír ki a fényképezőm, és így meg tudnám saccolni, hogy 1700 mAh-ás akkuval mennyit bírna. Épp most láttam a Metróban Sanyo töltőt+4db 1700 mAh-ás készletet 3500 Ft-ért.

Fényképezőgéphez inkább 2300 v nagyobb akksit vegyél. Az elem hiába lenne mondjuk 1700mA áramtartalékú, mert a nagyobb belső ellenállása miatt rövid idő múlva már nem tud annyi áramot leadni, amennyi a fényképezőgép működtetéséhez szükséges.

Szerkesztette: ottokar 2005. 11. 30. 18:30 -kor

#842 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 19:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 18:16

Fényképezőgéphez inkább 2300 v nagyobb akksit vegyél. Az elem hiába lenne mondjuk 1700mA áramtartalékú, mert a nagyobb belső ellenállása miatt rövid idő múlva már nem tud annyi áramot leadni, amennyi a fényképezőgép működtetéséhez szükséges.

Így van. Nekem a digitális fényképezőgép normál elemmel el sem indul, csak tartóssal, vagy akkuval.
Saját képekről is!

#843 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 08:37

köszönöm mindenkinek :respect: , azt hiszem megveszem azt a Sanyo szettet, ha meg nem lenne elég, akkor 1500Ft-ért tudok venni 2db Duracell 2300mAh-ás akkut.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#844 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 12:30

Ma be akartam tenni a kb 1,5 hónapja feltöltött Hama 2200mA-es akkukat a fényképzőbe. Meglepve tapasztaltam, hogy lemerült.
Rámértem, és 0,6V volt benne. Mint ha itt olvastam volna, ha ennyire lemerül, akkor kuka. Most megpróbálom feltölteni.
Van egy más márkáju garnitúrám is, és az is lemerült az állásba, de annál a feszültség legalább 1,2V körül maradt.
Sok  rosszat hallottam a Hama-ról ezek szerint nálam is igaz.

SZERK: Feltöltődött. Normális értéket mutat. :confused:

Szerkesztette: Kicsiati 2005. 12. 01. 12:48 -kor

Saját képekről is!

#845 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 06:49

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 12:30

Ma be akartam tenni a kb 1,5 hónapja feltöltött Hama 2200mA-es akkukat a fényképzőbe. Meglepve tapasztaltam, hogy lemerült.
Rámértem, és 0,6V volt benne. Mint ha itt olvastam volna, ha ennyire lemerül, akkor kuka. Most megpróbálom feltölteni.
Van egy más márkáju garnitúrám is, és az is lemerült az állásba, de annál a feszültség legalább 1,2V körül maradt.
Sok  rosszat hallottam a Hama-ról ezek szerint nálam is igaz.

SZERK: Feltöltődött. Normális értéket mutat. :confused:

Elvileg a NiMh aksik 30 nap alatt maguktól is lemerülnek. Sajnos.
A NiCd aksik 100 napig bírják.
( A 0,6V persze nem szerencsés. Próbáld meg formázni őket.)

Szerkesztette: vocsok 2005. 12. 02. 06:50 -kor

#846 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 20:17

Idézet: vocsok - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 6:49

Elvileg a NiMh aksik 30 nap alatt maguktól is lemerülnek. Sajnos.
A NiCd aksik 100 napig bírják.
( A 0,6V persze nem szerencsés. Próbáld meg formázni őket.)

A formázás max annyiból állhat, hogy lemerítem teljesen, és utána feltöltöm, mert gyorstöltőm van. Vagy hagyjam rajta azon is csepptöltésen?
Saját képekről is!

#847 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 23:02

Idézet: vocsok - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 7:49

Elvileg a NiMh aksik 30 nap alatt maguktól is lemerülnek. [...]

Dehogy merülnek! Legalábbis a Varta és az Ansmann nem; mindkettő van távirányítóban és 4-5 hónapig vígan mennek.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#848 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 23:36

A NiMh akkuk önkisülése szobahőmérsékleten kb. 15% havonta. Egyébként pont a távirányító az a terület (a másik az óra), ahol értelmetlen akkut használni, mert egy normál tartóselem (200Ft) elmegy bennük 2 évig (minimum, mert nálunk van, ami már 4 éve megy és bőven van használva). Az akkuk vegyi stabilitása (ezzel tölthetősége és kisüthetősége) pedig az évek folyamán romlik, egy 4 éves akku már nagyon megbízhatatlan.

Üdv!

#849 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 02:03

sikerült kint németben egy vivanco töltőt vennem, típusszám most nem ugrik be be,
a szokásos NiCd +NiMH párosításban tud bármilyen hengerest (A, AA, C,D) +9 voltost tölteni, frissíteni, kisütni, de a töltést csak párban sajnos - én még ilyenel nem futottam össze bár tudom hogy van! sőt főleg ilyen van,  - a kisütési funkciót, meg a frissítést ikerben nem próbáltam még ki-- kiszedtem és cserélgetéssel hoztam mélyen sült állapotba....aztán izomból töltés
-érdekes hogy 1 óra alatt töltötte a ceruzát illl a mignon pedig 0 V-osak voltak egyes darabok...
a másik garnitúránál egy nap után kivettem mert féltem hogy elszáll az egész ----szó szerint forró volt! de mégsem váltott cseppre!!
C,D nél már volt jó pár óra amíg csepptöltésre váltott... de csurig ment az 1,2 es NiCd sőt volt amelyik
1.5 voltot adott vissza !! és nem 5 percig....

1
Mostmár csak NiMH akku kell hozzá,  ki tud jó áron ceruzát ill. a tapasztalatok kellenének
hogy ki milyet javsol és főleg hol, mert a tescoban vegyenek a bolondok ....!!

#850 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 08. 15:21

"C,D nél már volt jó pár óra amíg csepptöltésre váltott... de csurig ment az 1,2 es NiCd sőt volt amelyik"

NiCd akkunál kétszer annyi ideig tart a töltés legalább mert az fele akkora árammal megy mint a metáll hidrid.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.