HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#821 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 14:15

A "memory free" talán azt jelenthetné, hogy az akkuban nem alakul ki memóriaeffektus, de ez marhaság, úgyis kialakul, ha helytelenül tölti/meríti az ember.
A töltő hátulján feltüntetett időből ítélve ez egy timeres töltő, és 500mAh-s Ni-Cd akkukhoz készülhetett, ami azt jelenti, hogy nem is biztos, hogy megfelelő a Ni-Mh akkukhoz, másrészt öt óránként abbahagyja a töltést.
Harmadrészt, egy 2600mAh-s akkut legalább 0,1C töltőárammal "illik" tölteni, sőt, a mai akkuk szeretik, ha ennél többet kapnak, 0,2-0,3C-re reagálnak igazán jól. 0,1C töltőáram az 260mA, a 130 ennek pont a fele, szerintem az akku nem fog reagálni a 130mA áramra, nem lesz elég, hogy beindítsa a vegyi reakciót, vagy ha igen, akkor is nagyon lassan, sokkal lassabban, mint azt a töltőáram/akkukapacitás függvényében számolná az ember.
Javaslat: pár HSZ-szel feljebb van néhány töltő, ajánlatos közülük választani, ha nem akarsz megőszülni akkutöltés közben :)

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2005. 11. 22. 14:16 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#822 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 14:26

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 14:20

Az első és utolsó készülék alkáli elemek (RAM) töltésére van, szerintem az nem igazán elterjedt dolog, főleg, hogy nem is lehet a RAM cellákat annyiszor újratölteni, mint a NiMH akkukat. Szóval azok kiestek.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#823 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 14:56

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 14:26

Az első és utolsó készülék alkáli elemek (RAM) töltésére van, szerintem az nem igazán elterjedt dolog, főleg, hogy nem is lehet a RAM cellákat annyiszor újratölteni, mint a NiMH akkukat. Szóval azok kiestek.

Üdv!

Tényleg, ezt nem is néztem.  :respect:
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#824 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 15:13

Szeretnék venni mini ceruza akkut (AAA).
Lehetőleg minél nagyobb kapacitásút. Azt hiszem 950mA-es a legnagyobb.
Milyent lenne érdemes venni? Persze valami jó áron keresném.  :D
Saját képekről is!

#825 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 15:38

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:13

Szeretnék venni mini ceruza akkut (AAA).
Lehetőleg minél nagyobb kapacitásút. Azt hiszem 950mA-es a legnagyobb.
Milyent lenne érdemes venni? Persze valami jó áron keresném.  :D

Olyat keress, amelyiknél a negatív terminálba bele van ütve egy HR jelzés, ezeket a Sanyo gyártja (márkától függetlenül), a legjobbak között vannak. Energizert láttam, ami ilyen és még viszonylag olcsó is.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#826 Felhasználó inaktív   rex007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:11

Értelek Laca, a töltési idő hosszával semmi bajom sincs, ráérek és az akkuk is lassan merülnek (kis kapacitású gépekbe használom.) A töltő nem időkapcsolós, nem kapcsol ki 5 óra után, csak ne rontsa el az akkut. ha ez így bírja, j 1 előre, és ha jobban belejövök, lehet veszek valami komolyabbat. azt íja lehet vele NiCd akkut is tölteni, akkor ez jót vagy kevésbé jót jelent?? /azt olvastam itt h a NiCd akkunak más a töltési karakterisztikája/. Jó Kis kínai termék, teszek fel róla képet a sok csoda közé.  :D 

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  011.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

#827 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 18:17

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 15:38

Olyat keress, amelyiknél a negatív terminálba bele van ütve egy HR jelzés, ezeket a Sanyo gyártja (márkától függetlenül), a legjobbak között vannak. Energizert láttam, ami ilyen és még viszonylag olcsó is.

Köszi!
Most láttam GP-t 850mA-es, és a nagykerben 500Ft-ért meg tudom venni darabját.
Saját képekről is!

#828 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 11:48

Idézet: rex007 - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 18:11

Értelek Laca, a töltési idő hosszával semmi bajom sincs, ráérek és az akkuk is lassan merülnek (kis kapacitású gépekbe használom.) A töltő nem időkapcsolós, nem kapcsol ki 5 óra után, csak ne rontsa el az akkut. ha ez így bírja, j 1 előre, és ha jobban belejövök, lehet veszek valami komolyabbat. azt íja lehet vele NiCd akkut is tölteni, akkor ez jót vagy kevésbé jót jelent?? /azt olvastam itt h a NiCd akkunak más a töltési karakterisztikája/. Jó Kis kínai termék, teszek fel róla képet a sok csoda közé.  :D

Ha DV-t figyel, és nagyon kis amperrel tölt, akkor inkább ne próbálgasd, MH-s akkuknál C/10 alatt nem ajánlják, nem annyira határozott a végpont, mint a Cd-seknél.
Ja, de nem is, C/3-C/10 a nem ajánlott tartomány.

olvasd végig, de a 3. lapon találod, ami ebből leginkább érdekel:
http://www.duracell....hers/nimh_6.pdf

Szerkesztette: Claude Leon 2005. 11. 23. 11:50 -kor

#829 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 13:49

Idézet: Claude Leon - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 11:48

Ja, de nem is, C/3-C/10 a nem ajánlott tartomány.

Öööö... mi van? :)

Üdv!

#830 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 11. 23. 14:03

"Ja, de nem is, C/3-C/10 a nem ajánlott tartomány"

A C/3 az egyik legajánlottabb töltőáram. Kicsit belekeveredtél mint csuka a hálóba. 2400mAh akkunál 800mA, ez ideális! 0,1 C és ennél kevesebb nem jó a NiMH akkukhoz.

Szerkesztette: ottokar 2005. 11. 23. 14:38 -kor

#831 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 14:42

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 18:18

új Sanyo akksi típus, a lényeg, hogy teljesen feltöltve árulják, mivel nagyon lassan veszíti el a töltését. 1 év alatt csak kb 15%!
Alkaline elemek helyett lehet jó, de ez is NiMH.
http://us.gizmodo.com/gadgets/gadgets/sany...ries-134903.php

végre valami tényleg hasznos újdonság...

ilyet akarok :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#832 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:08

Üdv!

Vettem két 850mA-es AAA akkut. Feltöltöttem teljesen.
Miért van az, hogy a Panasonic vezeték nélküli telefonba téve, a kijelző 1/3 értéket mutat, holott teljesen fel vannak töltve az akkuk?
Vagy a vezeték nélküli telefonoknál csakis a telefon saját töltőjét szabad használni?
Vagy a saját töltő jobban feltölti az akkut?
Saját képekről is!

#833 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:40

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:08

Üdv!

Miért van az, hogy a Panasonic vezeték nélküli telefonba téve, a kijelző 1/3 értéket mutat, holott teljesen fel vannak töltve az akkuk?
Vagy a vezeték nélküli telefonoknál csakis a telefon saját töltőjét szabad használni?

Nézd meg a dokumentációt, szerintem benne lesz, hogy ha nem tudja a töltöttséget megállapítani a telefon, akkor hogy jelzi. A vezetéknélküli telefonok jó része valami miatt olyan háklis, hogy csak akkor tudja megállapítani a töltöttséget, ha a saját töltőjén, vagy a bázison töltötted. Ha legközelebb lemerül, töltsd a bázison. Egy Swissvoice Avena kütyüvel ugyanez van, ha nem vele töltöd az akkukat, nem tudja megállapítani, milyen töltöttségűek, igaz, ettől még az utolsó 5%-nál villogtatja az indikátort. Apropó vezetéknélküli telefon: elvileg szívbaj nélkül hagyhatod állandóan a bázison, szinte mindenki ezt csinálja. Hogy ez jó-e az akkunak, az kétséges, de tény, hogy sokéves folyton töltőn lévő telefonok is kifogástalanul működnek hosszú beszélgetések alatt is, igaz, az valószínű, hogy a gyári készenléti időt már nem fogják ezek tartani, de még ez sem biztos, ugyanis pont a Panasonicnak van kifejezetten DECT készülékekhez kitalált NiMh akkuja.
Az említett Swissvoice egyébként 0,1C-vel tölt (12 óra töltési idő), tehát nagyon kíméletesen.

A fentebb linkelt új Sanyo akkuk kifejezetten olcsóak, AA - 10$/2db, AAA - 8$/2db. Nálunk mikor lesz kapható?

Üdv!

#834 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:52

A doksi azt írja, hogy az akku töltéséhez kizárólag a bázis állomást használjam.
A töltési ideje 700mA-es akkuval 7 óra.
Egyébként éppen azért akarom a gyorstöltővel tölteni, mert az egy óra alatt feltölti. Nem kell 7 óráig a bázison tölteni. Ráadásul azt nem tudom, hogy lekapcsolja-e a töltést, ha befejezte, mert akkor még azt is kell figyelnem, hogy ha feltöltött akkor levegyem, nehogy túltöltse.
Van egy másik DECT telefonom, aminek a kijelzője azt mutatja, hogy megállt a töltés, ugyanakkor 3 hónap alatt tönkremegy az akkuja, mert mindig túltöltöm.

Azt nem írja, hogy rajta hagyhatjuk folyamatosan a bázison, csak azt írja, hogy még az akku feltöltése előtt is használhatom a készüléket.
Ebben viszont az a bibi, hogy ha megszakítom a töltést, akkor amikor visszarakom, rátölt, és ez szerintem egy akkunak sem tesz jót.

Most majd meglátom, hogy meddig bírja ki a készülék a gyortöltőben feltöltött akkuval. A bázison töltve 5 napot bírt. Ha így is kibír 5 napot, akkor nem foglalkozom vele, hogy mit mutat a kijelző.
Saját képekről is!

#835 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 20:46

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 17:08

Üdv!

Átkapcsoltad a menüben a NiCD/NiMH opciót? Lehet, hogy NiCD-re van állítva. Egyébként nekem is Pana DECT-em van, gyári 750mAh-s Pana aksikkal, és nyugodtan rajta lehet hagyni a bázison, semmi baja se lesz. A leírás szerint 1 hétnél tovább ne tartsuk rajta egyhuzamban. Ilyenkor le kell venni néhány napra, aztán mehet vissza.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#836 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 21:39

Ezeknél a kütyüknél a rátöltés nem annyira vészes, az csak akkor okoz gondot, ha nagyobb fogyasztású eszközzel használod, mert a rátöltési pontnál az akku nem tud nagy terhelés mellett kellő energiát szolgáltatni, de ha kis terhelés éri, akkor azon a ponton szépen átsiklik, de szerintem a kifejezetten DECT telefonokhoz készült NiMh akkuknál kevésbé jelentkezik a memóriaeffektus, ráadásul általában nem túl nagy árammal töltenek. Azzal nem kell különösebben foglalkozni, hogy a bázison töltés közben leveszed egy telefon erejéig, majd visszateszed, mert a következő töltésnél biztosan nem fogod ugyanannál a pontnál megszakítani a töltést, és ezzel szépen el is simítottad az esetleges memóriaeffektust. (A memóriaeffektus kialakulásához általában több, ugyanazon a ponton kezdődő rátöltés kell.)

Üdv!

#837 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 21:57

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 20:46

Átkapcsoltad a menüben a NiCD/NiMH opciót? Lehet, hogy NiCD-re van állítva. Egyébként nekem is Pana DECT-em van, gyári 750mAh-s Pana aksikkal, és nyugodtan rajta lehet hagyni a bázison, semmi baja se lesz. A leírás szerint 1 hétnél tovább ne tartsuk rajta egyhuzamban. Ilyenkor le kell venni néhány napra, aztán mehet vissza.

Lehet, hogy félreérthetően írtam.
Ha a bázison töltöm, akkor rendesen mutatja a töltöttségi szintet. Akkor mutat csak 1/3 töltöttséget, ha a Voltcraft gyorstöltőmmel töltöm az akkut, és utána berakom a telefonba.

Nekem nem írj a doksi, hogy rajta lehet hagyni a bázison, de akkor lehet, hogy mégis azon fogom tölteni. Csak meg akartam magam kímélni a gyors akku elhasználódástól.
(Mint írtam egy Ni-Cd-os DECT telefonomba egy hónap után tönkrement az akksi, mert nem vettem le a töltőről pont akkor amikor végzett a töltéssel.)
Saját képekről is!

#838 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 22:00

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 21:39

Ezeknél a kütyüknél a rátöltés nem annyira vészes, az csak akkor okoz gondot, ha nagyobb fogyasztású eszközzel használod, mert a rátöltési pontnál az akku nem tud nagy terhelés mellett kellő energiát szolgáltatni, de ha kis terhelés éri, akkor azon a ponton szépen átsiklik, de szerintem a kifejezetten DECT telefonokhoz készült NiMh akkuknál kevésbé jelentkezik a memóriaeffektus, ráadásul általában nem túl nagy árammal töltenek. Azzal nem kell különösebben foglalkozni, hogy a bázison töltés közben leveszed egy telefon erejéig, majd visszateszed, mert a következő töltésnél biztosan nem fogod ugyanannál a pontnál megszakítani a töltést, és ezzel szépen el is simítottad az esetleges memóriaeffektust. (A memóriaeffektus kialakulásához általában több, ugyanazon a ponton kezdődő rátöltés kell.)

Üdv!

Köszi. Bár, nem írja a leírás, de számításaim szerint olyan 140mA-el tölti a AAA akkukat.
Saját képekről is!

#839 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:19

Azt meg tudná mondani nekem valaki, hogy mondjuk egy Duracell ultra elem kb hány mAh-val rendelkezik?
Azért kérdezem, mert ezzel kb 40 percet bír ki a fényképezőm, és így meg tudnám saccolni, hogy 1700 mAh-ás akkuval mennyit bírna. Épp most láttam a Metróban Sanyo töltőt+4db 1700 mAh-ás készletet 3500 Ft-ért.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#840 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 17:34

Pontosan csak méréssel lehetne megmondani, de nem csak a töltöttsége, hanem a terhelés is számít. Egy normál elem a nagy terhelést nem bírja sokáik. A mi gépünk alig fél órát ment el normál elemmel, akkuval megy garantáltan megy kis szüneteket tartva, a bekapcsolva töltött időt alapul véve két órát minimum. 2300mAh-s akkuval hajtjuk, az elemekkel pár perc után már fél töltöttségi szintet mutatott (3 szinten jelzi a töltöttséget).

Üdv!

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.