HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#861 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 19. 21:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 19:12

"Foglalkozott ezzel a problémával a pénztárosm az akárki"

Hát az biztos nem tudja nem is dolga. Minden berendezés egy akkut annyira tud lemeríteni amennyi az áramfelvétele. Ezért ajánlott fényképezőgéphez minél nagyobb akkut venni. Egy 800mA áramfelvételű gép nem tudja az akkut 600mA-re lemeríteni. ( ez csak példa, a fényképezőgépek némelyike 1500mA alatt meg se szólal)

Igen, ez logikus így belegondolva, de nem tudtam, és ezért ment tönkre 2 garnitúra akksi.
De még a műszaki osztályos fószer se tudta (vagy csak nem szólz), aki visszavette, 2x!
No mind1, ezzel a lemerítős módszerrel még elvagyok egy ideig, a következő kollekció biztosan kisütő funkciós lesz!

thx
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#862 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 19. 21:14

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 22:04

Igen, ez logikus így belegondolva, de nem tudtam, és ezért ment tönkre 2 garnitúra akksi.
De még a műszaki osztályos fószer se tudta (vagy csak nem szólz), aki visszavette, 2x!
No mind1, ezzel a lemerítős módszerrel még elvagyok egy ideig, a következő kollekció biztosan kisütő funkciós lesz!

thx

Régebbi akkuk ún. memória effektusosak lettek a nem kimerített és arra töltött állapot miatt. Ez azt jelenti hogy a nem kimerített akku a következő alkalommal csak annyi töltést vesz fel amennyit kivettek belőle "emlékszik" erre. Mostanában megjelentek olyanok melyekre rá van írva hogy nem lesz mem. effektusos, kérdés hogy ez mennyire áll.

#863 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 19. 22:57

http://www.hornos.hu/sziakku.htm

Itt van az akkukról szó. A google-ban "memória effektus" alatt is sok hasznos információ.

#864 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 23:17

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 17:02

És ezt egy laikus vásárló és felhasználó, mint ÉN, honnan tudjam?

Mondjuk onnan, hogy a dobozban hozzá csomagolt normál elemeket sec. perc alatt lemerítette :), amik más eszközzel napokig, hetekig, évekig mennek. (Remélem, macskát nem akarsz mikróban szárítani ;)  -a sztorit biztos ismered a vénasszonnyal :D )
Nálunk van elemhierarchia, a távirányítókból az órákba kerülnek az elemek (utóbbi kevesebbet kajál).

Amit fentebb írtak, miszerint az újabb NiMh akkukban nem alakul ki a memóriaeffektus, azt tudom hozzáfűzni, hogy vannak kifejezetten DECT telefonokhoz készült akkuk. Szerintem azok is ilyenek, emiatt lehet problémamentesen állandóan töltőn tartani egy DECT telefont. Belegondolva, a miénk is volt rengetegszer olyan helyzetben, hogy szinte teljesen lemerült állapotból töltöttük, de közben vagy 10× megszakítottuk a töltést telefon miatt, aztán visszatettük (tehát 10× rátöltöttünk össze-vissza), és semmi hátrányt nem okozott. 2,5 évesek az akkuk, azóta is jól teljesítenek. Igaz, a "végük" már nem tökéletes, 1 csíknál már fennáll a lemerülés veszélye (korábban csík nélkül is ment fél napot, vagy 10-15 perc telefonálást), de egy 150× töltött akkunál ez talán normálisnak nevezhető.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#865 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 08:52

Idézet

Magyarán ha 600mA van az akkuban akkor egy 800mA áramfelvételű fényképezőgép meg se szólal, míg egy 100mA áramfelvételű készülék még vígan megy.

Idézet

A NiMH akkuk 2x akkora töltőáramot igényelnek mint a NiCd akkuk.

Idézet

Egy 800mA áramfelvételű gép nem tudja az akkut 600mA-re lemeríteni. ( ez csak példa, a fényképezőgépek némelyike 1500mA alatt meg se szólal)

Nem tudom, honnan szeded ezt a sok baromságot, de többször kértünk már, hogy legalább ne terjeszd. Akkor megígérted, erre megint itt vagy. :(
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#866 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 20. 09:54

"Nem tudom, honnan szeded ezt a sok baromságot, de többször kértünk"

Egy beszélj te csak a saját nevedben! Ha vetted volna a fáradságot hogy megnézd egy olyan töltő lapját ami mindkét fajta akkut tölti hogy melyiket mennyi árammal tölti, de nem neked könnyebb lehülyézni bárkit.Nem tudok róla hogy a tied volna a Fórum! Nem hiszem hogy bármi jogod van ilyent mondani hogy megint itt vagy! Az se zavar hogy mindegyik idézet igaz? Miért is zavarna te kinézel magadnak valakit és az BÁRMIT mond te baromságnak mondod! Téged az se zavar hogy hányan tudták a tanácsaimat hasznosítani, én nem NEKED írok hanem annak aki igényli! Hányan igazolták vissza hogy jó volt az instrukcióm.

Szerkesztette: ottokar 2005. 12. 20. 10:08 -kor

#867 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 20. 10:24

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 14:04

Neked is csak azt tudom mondani, ami itt már 100× elhangzott: vegyél a Conradnál 7990.- -ért egy UFC-1 Plust, az 4 csatornás, tud kisütni és adnak hozzá 4 db 2300-ast.

És ha vetted volna a fáradságot, tudhatnád hogy az UFC-1 12990Ft a Conradnál már jópár hónapja! Csak mint tényt közlöm!

#868 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 10:39

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 11:24

És ha vetted volna a fáradságot, tudhatnád hogy az UFC-1 12990Ft a Conradnál már jópár hónapja! Csak mint tényt közlöm!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A többi ostobaságodnak is pont ennyi a valóságtartalma. :bolond:

Szerkesztette: EV6 2005. 12. 20. 10:40 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#869 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 20. 11:38

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...3hNdz09&page=50

Akkor ez mi a fene? A Conrad weblapján van már hónapok óta! Más UFC-1 -et én itt nem találok!

Szerkesztette: ottokar 2005. 12. 20. 12:01 -kor

#870 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 12:38

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...3hNdz09&page=50

Akkor ez mi a fene? A Conrad weblapján van már hónapok óta!

Ezt hívják úgy, hogy elírás, meg nem frissített weblap, te pedig tényként tálalsz mindent, amit innen-onnan összeolvasgatsz a neten.

Egyébként ezt is benézted, én UFC-1 Plust írtam, te pedig UFC-1-et linkeltél be, ami nem is 4 csatornás. Utóbbi 8990.- -ért startolt kb. 2 éve, ma az UFC sorozat legbénább, belépő szintű tagja, jelenleg az utolsó darabokat szórják ki valami 5000 körüli áron.

#871 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:14

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 13:02

Ezt hívják úgy, hogy elírás, meg nem frissített weblap, te pedig tényként tálalsz mindent, amit innen-onnan összeolvasgatsz a neten.

Egyébként ezt is benézted, én UFC-1 Plust írtam, te pedig UFC-1-et linkeltél be, ami nem is 4 csatornás. Utóbbi 8990.- -ért startolt kb. 2 éve, ma az UFC sorozat legbénább, belépő szintű tagja, jelenleg az utolsó darabokat szórják ki valami 5000 körüli áron.

Ez jelenleg a Conrad weblapja, más nincs! Akkor honnan a bús francból vegyek mást?

#872 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:27

"Ezt hívják úgy, hogy elírás, meg nem frissített weblap, te pedig tényként tálalsz mindent, amit innen-onnan összeolvasgatsz a neten."

Miért van másik Conrad weblap is a neten?

#873 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:57

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 13:27

"Ezt hívják úgy, hogy elírás, meg nem frissített weblap, te pedig tényként tálalsz mindent, amit innen-onnan összeolvasgatsz a neten."

Miért van másik Conrad weblap is a neten?

Nem, van Conrad bolt kasszával, amennyit ott fizetsz, az tény. Amit a neten olvasol, az meg csak információ, ami lehet hiteles és lehet hamis. Te pedig tényként tálalod, meghazudtolva engem. Hagyjuk.

#874 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 13:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 19:58

A NiMH akkuk 2x akkora töltőáramot igényelnek mint a NiCd akkuk. Ezért NiCd -hoz készített töltővel nem szerencsés tölteni őket.

Ezert is kerdeztem, hogy vajon hol kapok NI-CD akkut? :) Illetve ha megis NI-MH-t teszek bele, akkor mi tortenik? Legfeljebb lassabban tolti fel, nemde? Forditva lenne gazosabb talan, legalabbis nekem ez jon le... :think:

#875 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 20. 13:37

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 14:28

Ezert is kerdeztem, hogy vajon hol kapok NI-CD akkut? :) Illetve ha megis NI-MH-t teszek bele, akkor mi tortenik? Legfeljebb lassabban tolti fel, nemde? Forditva lenne gazosabb talan, legalabbis nekem ez jon le... :think:

Nem jól látod. A NiMH akku legkisebb töltőárama 0,1C. Ez egy 2500-as akkunál 250mA. De ezeknek az akkuknak az ideális töltőárama 0,3-0,4 C. Egy nikkel-kadmiumhoz készített töltő meg lehet hogy 150-170 mA-es nem fogja feltölteni a NiMH-et

#876 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 20. 13:39

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 13:57

Nem, van Conrad bolt kasszával, amennyit ott fizetsz, az tény. Amit a neten olvasol, az meg csak információ, ami lehet hiteles és lehet hamis. Te pedig tényként tálalod, meghazudtolva engem. Hagyjuk.

Csakhogy a neten ugyanúgy lehet vásárolni, és ha a lap nem hiteles arról nem én tehetek.

#877 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 13:42

Gyakorlatilag BÁRHOL. MM, Saturn, OBI, Interspar, stb. mindenhol szokott lenni, olvasd le a feliratokat, ott vannak a NiMH-k között.

#878 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 13:50

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 14:39

Csakhogy a neten ugyanúgy lehet vásárolni, és ha a lap nem hiteles arról nem én tehetek.

A kedvedért elolvastam, hogy mi ez a 12990.- -es UFC 1, ha már te nem voltál képes rá. Azért kerül ennyibe, mert ez nem a sima töltő, hanem a traveler set, jár hozzá univerzális hálózati adapter 4 féle cserélhető dugóval, 4 helyett 8 ceruzaakku, táska. Persze így sem éri meg, de ez már nem ide tartozik.

#879 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 14:36

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 13:42

Gyakorlatilag BÁRHOL. MM, Saturn, OBI, Interspar, stb. mindenhol szokott lenni, olvasd le a feliratokat, ott vannak a NiMH-k között.

Megneztem egy rahedli aruhazban (ilyenekben), de egyet sem talaltam, csak NIMH-kat. :(

#880 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 23:00

ne vitatkozzatok már..
:rolleyes:

písz'
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.