HWSW Informatikai Kerekasztal: Komplett házimozi cucc eladó! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Komplett házimozi cucc eladó! JM Lab,Denon Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 22. 16:55

Idézet: Boba - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 14:09

Akkor valszleg az lesz, hogy még egy kicsi gyűjtögetés, és valami efölötti. Nemtudom mennyire lehet a Cobalttól távol az elektra. Remélem árban nem túlságosan (max +25-30%)...
Hmm, asszem most engem lehetne márkabuzinak hívni:) Próbálok tenni ellene, szóval más 5letet is szívesen fogadok ebből az árkategóriából:)

Hallgattál már Dynaudio hangfalat? Kivancsi vagyok az milyen.
Akkor elmondhatnád nem vagy márkabuzi :p annyira.... :D
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#102 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 16:59

Idézet: S W - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 16:46

JBL 2123H

A fenti hangszoro' tud folyamatos 250 W-os terhele'st elviselni adott frekvenciatartoma'nyban! / e'rdemes megtekinteni a parame'tereit /

Drága barátom, de az 250mm membránnal bir :) Vajon a Panasonicnál milyen mérőműszerek vannak? Igazán rájuk férne már egy hitelesités :D

Szerkesztette: topeti 2004. 07. 22. 17:01 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#103 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 19:50

jajj, skacok, ne hozzatok példákat, mi mennyit bír, ezért írtam mögé, hogy ennyi pénzért. Lehet sok-sok-sok-sok pénzböl valaki elő bír állítani akkora 6centist, ami ilyen terhelést elbír (mondjuk 70dB érzékenységgel :) ), de a Pana 150e-ért nem ilyen motorokat alkalmaz. :)

Egyébként valami olyasmi lehet a dolog mögött, hogy ezek ugye sat sugárzók, azaz a mélyet a mélynyomó adja. Valszeg 1-1 csatornába, pl. center beleszámolják a mélyomóra jutó teljesítményt is, persze minden csatinál többször, és még kettővel is szoroznak, a biztonság kedvéért. :) Ekkor kijön a 150/180watt.

Üdv!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#104 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 19:51

Idézet: topeti - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 17:55

Hallgattál már Dynaudio hangfalat? Kivancsi vagyok az milyen.

Én is kíváncsi vagyok. Én sem hallgattam még Dynaudio hangfalakat. Valahogy a nehezen "hajtható" hírük nem fekszik, bár lehet lesz majd egy próba... majd.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#105 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 19:54

Idézet: S W - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 16:46

JBL 2123H

A fenti hangszoro' tud folyamatos 250 W-os terhele'st elviselni adott frekvenciatartoma'nyban! / e'rdemes megtekinteni a parame'tereit /

Ez szép... az első pár soríg jutottam el. Egy szókapcsolaton megakadt a szemem : "10in midrange" Nemsemmi, durva lehet egy hozzá passzoló mélynyomó:) Egyik haverom a dunántúli diszkókat hangosítja (pl black magic... azt sztem sokan ismerik) és neki van 6 darab 48 centis mélynyomója. Azokat hallottam szólni nyílt téren, hát az brutális. Nem, nem valami minőségi darabok, de asszem a mélynyomók darabja 300-450eze forint között mozgott. Nem a minőségre ment, hanem a hangerőre, de abban nagyot alakítanak.

#106 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 20:20

Idézet: Boba - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 20:54

...

Én nemrég egy pesti discoban a Cerwin-Vega csúcs mélynyomóját "teszteltem", azazhogy tánc közben füleltem, mint állat. (hál istennek a hangerő nem volt elviselhetetlen, ami sajna a discok többségéről - számomra - nem mondható el) hááát. Olyan durva, erőteljes, brutális...de nem különösebben mély! Nem tudom miért, demintha már hallottam volna mélyebb hangokat is. Ütős volt, annyi szent :)
Ja és, ami nagyon tetszett: a CW-k egymás mellett a földön voltak, olyan 5db. Mögöttük egy hatalmas erkélyajtó, ami soxor ki volt nyitva. Még annyit, hogy a disco körül lakóházak dögivel. Asszem nem laknék ott... :)

#107 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 20:25

Nem a membránméreten múlik a terhelhetőség. Lehetne készíteni 16 centis hangszórót 4 collos tekerccsel, kapton csévetestre réz hűtőbordával, ami akár 500W-ot is vígan eldisszipál. Csak "kicsit" drága lenne. Értelme viszont nem sok.

A PA egy más világ. Értetlenül néznének, ha 10-13 centis középsugárzót akarnál egy dobozba építeni. ;)

#108 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 21:19

Idézet: subvoice - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 21:25

A PA egy más világ. Értetlenül néznének, ha 10-13 centis középsugárzót akarnál egy dobozba építeni. ;)

Ők már nem "kicsiben" játszanak:)

#109 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 21:20

n.drews: haverom asszem jbl mélyládákat használ, de fogadni nem mernék rá. meg K2-ket középre és magasra. (subvoice: a nagyobb testvérfajtáját annak mint ami kintvan a főtéren.)

#110 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 20:14

Hali!

Mar meg vettem!! :)
Hat RMS ide,DIN oda hat eleg jol szol.
20m2 szobaban szupi.
De nekem amugy azt mondta egy szaki,ha persze ok amit mond,hogy DIN-ben leadjak ezek azt a teljesitmanyt,mert azok a hangszorok amik pl a frontban vannak benne nem minden hangtartomanyban dolgoznak hanem vmelyik csak a magas vmelyik csak a kozep hangot adja.A mely hangnak meg ott a melynyomo.
Hat ezt mondtak.
Bar mostmar mindegy mit mondanak mert mar megvan. :)  :)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#111 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 00:19

Ezek szerint nem sokat adtál az itt hozzászólók véleményére csak beszélgetni akartál...? :think:
SW

#112 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 05:21

Idézet: S W - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 0:19

Ezek szerint nem sokat adtál az itt hozzászólók véleményére csak beszélgetni akartál...? :think:

Kerlek szepen nem csak itt kerdeztem rola. :omg:
Meghalgattam kulon allo erosito,hangfal comot is amiket annyira istenitenek,(marmint igy osszerakni,erre ertem nem tipusra)es nagyon nem volt kulonbseg a ketto kozott.Csak ugye leginkabb arban!
Amugy fateromnak is kulon erosito,hangfal stb van(onkyo),tehat ott is megtudtam nezni,hogy szolnak azok a parositasok.Amugy meg szerintem ha az ember itt kerdez vmit vmirol,meg nem muszaly azt megvenni amit mondanak.Itt csak ugye tanacsot lehet adni. :)
Meghat ugye a penz sem egy hatrany, hogy kinek mennyi van vagy mennyit szan ilyen cuccra.
De szerintem Te nem is hallottad szolni mondjuk meg ezt a Panat.
En nem azt mondom, hogy azok a parositasok amiket kulon lehet megvenni nem jobbak, En csak azt mondom, hogy ar/teljesitmenyben szerintem jobbak mint amit kulon megveszel.
Meg szerintem mndenki azt vesz amit akar, de attol meg tanacsot lehet kerni eg ket cumoval kapcsolatban.
Na de min1. :)  :)

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#113 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 19:31

Használd egészséggel...
SW

#114 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 15:11

Idézet: S W - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 19:31

Használd egészséggel...

Azt teszem...

#115 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 21:47

Hali!

Lenne 1 kerdesem.
Adott 1 hazimozi cucc,es a kerdesem az, hogy:
az elso ketto hangfalat ha megcserelem akkor az meg ugyanugy fog szolni?
A vezeteket nem cserelem meg csak a hangfalat,tehat a jobb hangfal zsinor jobb oldalt marad a bal bal oldalt.Errol vitaztam a sogoromal.Szerinte a hangfalat nem lehet megcserelni mert az van rairva, hogy jobb elso akkor azt csak jobb elsonek lehet hasznalni.
Mondjuk En meg azt mondtam neki, hogy nyugodtan fel lehet cserelni a balt a jobbal.Mert nem a hangfaltol fugg, hogy jobb oldalon jon-e a jobb oldali hang hanem ahogy a vezeteket bedugja az erositobe.(jobbot a jobb oldaliba stb)
Szerintetek meg lehet cserelni a ketto elso hangfalat vagy sem.
Es meg annit, hogy hol lehet errol olvasni, hogy esetleg 1 oldalt kinyomtasak neki.
Elore is koszike! :)  :)

#116 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 22:01

Uhh. Miért ne lehetne megcserélni? Gondolj bele, ha csak egy iciripicirit is másmilyen lenne az egyik oldal, máris máshogy szolna, és akkor "féloldalas" lenne a hangzás: egy akármilyen hangszer az egyik oldalon máshogy szolna mint a másikon.
A jelölés _csak_ azért van, hogy össze tudja rakni egy kevésbé képzett embör is.
Ha jól emléxem, még anno az asszimetrikus orionokon se mondták meg melyik hol legyen...

Ps. ypiii és ezzel megint törzsvendég lettem...na most már mehetek aludni :)

Szerkesztette: n.drews 2004. 08. 04. 22:01 -kor

#117 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 22:04

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 22:01

Uhh. Miért ne lehetne megcserélni? Gondolj bele, ha csak egy iciripicirit is másmilyen lenne az egyik oldal, máris máshogy szolna, és akkor "féloldalas" lenne a hangzás: egy akármilyen hangszer az egyik oldalon máshogy szolna mint a másikon.
A jelölés _csak_ azért van, hogy össze tudja rakni egy kevésbé képzett embör is.
Ha jól emléxem, még anno az asszimetrikus orionokon se mondták meg melyik hol legyen...

Ps. ypiii és ezzel megint törzsvendég lettem...na most már mehetek aludni :)

Koszike!

Es errol hol lehetne olvasni?Ki szeretnem menteni vagy nyomtatni az oldalt mert a sogorom igy nem hiszi majd el.Mert ugye neki ra van irva, hogy jobb elso es bal elso es szerinte ezert nem lehet megcserelni.
Koszike! :)

#118 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 05. 05:50

Komolyan ez most vicc?  :bolond:  ??? Kép :D :nevet: Vagy inkább  :omg:  :reklamacio: Rádbízom.
Képzeld már el, ha a bal hangfalból több mély szolna, a jobból kevesebb akkor milyen lenne a hangzáskép? Nem születik úgy az ember hogy az egyik füle a magasra, a másik meg a mélyre érzékenyebb. De menj el a sógoroddal egy hifi szaküzletbe (de NE egy Med**M**rtkt vagy E**onics jellegű helyre!!) és mutass neki egy 100-150ezer Ft közüli összegű hangfalat, majd mond meg neki, hogy addig haza nem mehet, amig meg nem találja a hangfal hátulján a feliratot ami arról ad tájékoztatást, hogy az a hangfal a jobb vagy a bal csatornáé; vagy első vagy hátsó. Hogy mik vannak!!

#119 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 06:15

Idézet: topeti - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 6:50

Komolyan ez most vicc?  :bolond:  ??? Kép :D :nevet: Vagy inkább  :omg:  :reklamacio: Rádbízom.
Képzeld már el, ha a bal hangfalból több mély szolna, a jobból kevesebb akkor milyen lenne a hangzáskép? Nem születik úgy az ember hogy az egyik füle a magasra, a másik meg a mélyre érzékenyebb. De menj el a sógoroddal egy hifi szaküzletbe (de NE egy Med**M**rtkt vagy E**onics jellegű helyre!!) és mutass neki egy 100-150ezer Ft közüli összegű hangfalat, majd mond meg neki, hogy addig haza nem mehet, amig meg nem találja a hangfal hátulján a feliratot ami arról ad tájékoztatást, hogy az a hangfal a jobb vagy a bal csatornáé; vagy első vagy hátsó. Hogy mik vannak!!

Van olyan hangszóróelhelyezés ahol bezony megmondják, hogy melyik a bal-jobb...

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#120 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 06:37

En elhiszem,tudom, hogy fel lehet cserelni!
Neki mutatnek vagy kuldenek el egy oldalt ahol errol irnak, hogy ertse mar meg.
Amugy Sony DAV-SC8-as van neki.Komplett szett.Es erre mondja, hogy a jobb az jobb a bal meg bal.
(mert ez van rairva)Ezzel ugy fel tudott idegesiteni tegnap.
:)  :) 

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó