HWSW Informatikai Kerekasztal: Sulinetes Athlon64 alaplap dilemma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sulinetes Athlon64 alaplap dilemma Melyiket vegyem? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 29. 18:49

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 19:11

Hát az nForce3 150-es lapokon se működik a PCI fixálás, úgyhogy amiatt nem éri meg ezt a chipet választani. Egyébként meg gyengébb az alapfelszereltsége és a tesztek szerint lassabb is egy kevéssel.

A PCI fixálással kapcsolatba talán kérdezd meg Templomegere-t. 240+ FSB-t nem hiszem hogy másképp el lehetne érni, hacsak nem a PCI visszaváltással, a sulinetes ASUS-on ez nem működik (úgy tudom). A lap felszereltsége pedig nem csak a Chipset-től függ hanem a gyártótol és tipustól is. Ha jól tudom a Giga ezen lapja (K8Npro) az IEEE1394 miatt felszereltebb mint a SEX-es ASUS, bár én ezt nem fogom használni. Winchik terén majdnem megegyeznek Giga: 2 SATA 8 PATA - ASUS: 4 SATA 6 PATA (+RAID kombinációk mindkettőnél). Lan mind a kettőn gigabit (igaz az asuson 3com van a Gigán meg Rialtec), a hang meg mind a kettön elég kaki.
Nos a sebességkülönbség nem jelentős (remélem ;)  ).
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#42 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 19:12

Idézet: Vagany - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 19:49

A PCI fixálással kapcsolatba talán kérdezd meg Templomegere-t. 240+ FSB-t nem hiszem hogy másképp el lehetne érni, hacsak nem a PCI visszaváltással, a sulinetes ASUS-on ez nem működik (úgy tudom). A lap felszereltsége pedig nem csak a Chipset-től függ hanem a gyártótol és tipustól is. Ha jól tudom a Giga ezen lapja (K8Npro) az IEEE1394 miatt felszereltebb mint a SEX-es ASUS, bár én ezt nem fogom használni. Winchik terén majdnem megegyeznek Giga: 2 SATA 8 PATA - ASUS: 4 SATA 6 PATA (+RAID kombinációk mindkettőnél). Lan mind a kettőn gigabit (igaz az asuson 3com van a Gigán meg Rialtec), a hang meg mind a kettön elég kaki.
Nos a sebességkülönbség nem jelentős (remélem ;)  ).

Nem ugyanarról beszélünk. ;)
A PCI nem fixálható az említett chipseten, ezt kimérték, és már az nVidia is elismerte, bár veszettül tiltakozott, miszerint a referencialapon még működött... :confused: Azért furcsa, hogy egyik lapgyártónak se sikerült implementálnia ezt a "tudást". :D
Szerk: Az osztó 230-as FSB-nél vált 6:2:1-ről 7:2:1-re a K8T800-nál, valószínűleg a te lapodon is 230-233-nál van a váltás, azért nincs gond az AGP/PCI frekikkel 240-nél. Majd próbáld meg 229-nél... (245-ön még csak 70/35 az AGP/PCI, és valószínűleg 260-266 magasságában újabb – 8:2:1-es – osztó lép be)

A felszereltség: A 600 vs. 800 MHz-es Hypertransport busz (8 ill. 16 bit), a natív SATA-vezérlő, stb. nem a lapgyártón múlik. Persze adhatnak hozzá pl. SATA-vezérlőt, de az már a PCI sávszélességét ezsi, ellentétben a natívval. Asuson a hang és a LAN is igényesebb valamivel, és már a közeljövőt sem az IDE HDD-k nagy száma jelenti (főleg nem PCI buszos RAID-vezérlőn).
Egyáltalán nem akarom azt mondani, hogy a lapod vacak, de a K8T800 előremutatóbb mint az nForce3 150. K8T800Pro vs. nForce3 250 között már kisebb a különbség, a PCI lock is működik mindkettőn. ;)

Szerkesztette: ekoder 2004. 05. 29. 19:17 -kor

#43 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 19:35

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 20:12

Nem ugyanarról beszélünk. ;)
A PCI nem fixálható az említett chipseten, ezt kimérték, és már az nVidia is elismerte, bár veszettül tiltakozott, miszerint a referencialapon még működött... :confused: Azért furcsa, hogy egyik lapgyártónak se sikerült implementálnia ezt a "tudást". :D
Szerk: Az osztó 230-as FSB-nél vált 6:2:1-ről 7:2:1-re a K8T800-nál, valószínűleg a te lapodon is 230-233-nál van a váltás, azért nincs gond az AGP/PCI frekikkel 240-nél. Majd próbáld meg 229-nél... (245-ön még csak 70/35 az AGP/PCI, és valószínűleg 260-266 magasságában újabb – 8:2:1-es – osztó lép be)

A felszereltség: A 600 vs. 800 MHz-es Hypertransport busz (8 ill. 16 bit), a natív SATA-vezérlő, stb. nem a lapgyártón múlik. Persze adhatnak hozzá pl. SATA-vezérlőt, de az már a PCI sávszélességét ezsi, ellentétben a natívval. Asuson a hang és a LAN is igényesebb valamivel, és már a közeljövőt sem az IDE HDD-k nagy száma jelenti (főleg nem PCI buszos RAID-vezérlőn).
Egyáltalán nem akarom azt mondani, hogy a lapod vacak, de a K8T800 előremutatóbb mint az nForce3 150. K8T800Pro vs. nForce3 250 között már kisebb a különbség, a PCI lock is működik mindkettőn. ;)

Hát lehet rosszul választottam, talán Templomegere is benézhetne neki van ilyen lapja.

"már az nVidia is elismerte, bár veszettül tiltakozott"
Ehhez van egy linked?
webradio

#44 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 20:03

Idézet: Vagany - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 20:35

Hát lehet rosszul választottam, talán Templomegere is benézhetne neki van ilyen lapja.

"már az nVidia is elismerte, bár veszettül tiltakozott"
Ehhez van egy linked?

Link1
Link2
Link3

Csak a legfontosabbak. ;)

#45 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 21:09

Idézet: Vagany - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 20:08

Na Megrendeltem! Sőt az alaplapot ki is fizettem, mert még a héten be kellett regisztrálni a sulinetbe.

Gigabyte K8Npro                CHS
AMD Athlon64 3000+          Ramiris Rubin (a 3 év gar miatt) ;)
Kingston 512 MB DDR400    CHS

Megtudtam, hogy a CHS kiveszi a K8Npro-t és az ASUS K8V-t, ezért gyorsan kellett lépnem, mert az új listájukban már csak a K8VT800 marad az egyetlen lap a K8-hoz.

Mellesleg azt hiszem Templomegere írta, hogy a K8Npro nem tudja a Cool'n'Quet-et. Nos utánajártam a CHS-en keresztül. A Giga support azt mondta, hogy minden lapjuk, köztük ez is tudja. Már az F11 bios elött is, de a biztonság kedvéért küldtek nekem 2 biost (a hivatalos honlapról az utolsó letölthető bios az F11-es) 12c -t és a beta 12e -t (akinek kell szóljon).
A cuccok úgy néz ki jövő hét végére meglesznek. Remélem nem bánom meg, hogy a Giga mellett döntöttem, nem voltam biztos benne, hogy júl 1-ig új lapok bekerülnek a Sulinetbe (az új lapok bevezetése 2-4 hét is lehet)

Én is megrendeltem, de nekem már csak a Gigabyte K8VT800 maradt. :D
Viszont csúnya szívás volt a cucc "átvétele", mert a h@lye Sulinetes regisztráció nem volt hajlandó engedélyezni a deszka eladását. Azt mondta, hogy nem jó a termékkód. :eek: Ott kellett hagynom a boltban (ma délelőtt akartam átvenni), mert persze a CHS-nél senki, a Sulinetes support meg csak széttárta a karját. Csak azt mondja meg valaki, hogy ha egyszer már hetek óta szerepel a lap a CHS árlistáján, senkinek nem tűnt fel, hogy rossz a kód? Vagy esetleg nincs engedélyezve? :mad: :reklamacio: :mad:
... a trip back in time is all I need ...

#46 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 22:15

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. máj. 29, szombat - 21:03

Link1
Link2
Link3

Csak a legfontosabbak. ;)

Köszi. Hát nem mondom, hogy örülök  :mad:
webradio

#47 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 02:37

Na ezt találtam így kora reggel (ez egy márciusi K8Npro teszt, az utolsó oldalon van a lényeg) :D .
6,5x346,5 - 2252 MHz egy 3000+-szal, AGP 66,80 PCI 33,40 itt már 10:2:1 :think: ?

http://www.neoseeker...html?rlid=73785
webradio

#48 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 07:41

Idézet: Vagany - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 3:37

Na ezt találtam így kora reggel (ez egy márciusi K8Npro teszt, az utolsó oldalon van a lényeg) :D .
6,5x346,5 - 2252 MHz egy 3000+-szal, AGP 66,80 PCI 33,40 itt már 10:2:1 :think: ?

http://www.neoseeker...html?rlid=73785

Idézet

PCI clock is a function of HTT speed as well, since the PCI lock is non-functional. AGP lock is entirely functional though, and will remain set to what you set it to in the BIOS regardless of HTT speed.

Ezek szerint az AGP fixálható, csak a PCI nem. VÉgülis az is valami, a mai PCI eszközök többet bírnak, mint az újabb Radeonok.
Elvileg 30-33 MHz-enként vált az osztó, úgyhogy elképzelhető a 10:2:1 is.

#49 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 00:00

Látott már vki itthon microATX-es A64-es alaplapot?

#50 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 00:02

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 8:41

Ezek szerint az AGP fixálható, csak a PCI nem. VÉgülis az is valami, a mai PCI eszközök többet bírnak, mint az újabb Radeonok.
Elvileg 30-33 MHz-enként vált az osztó, úgyhogy elképzelhető a 10:2:1 is.

Te ezt most komolyan mondod?  :omg:  :confused:
Az AGP órajele mindig a PCI órajelének a kétszerese!

#51 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 01:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 1:00

Látott már vki itthon microATX-es A64-es alaplapot?

Én még nem láttam itthon. Talán Gigabyte forgalmazóknál érdemes körülnézni (GA-K8VT800M).
webradio

#52 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 15:28

Azt hiszem, ez lenne az ideális alaplap:

ASRock puts Two Sockets on Motherboards

Egy Socket754 és Socket939 lap egyszerre! :eek:
Semper Fi

#53 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 15:31

Idézet: Vagany - Dátum: 2004. máj. 28., péntek - 21:52

Biztos lesznek jobbak majd benne. Felhívnám a figyelmedet a Gigabyte GA-K8NS pro és az ASUS K8NE  lapokra :cool: .

Aha... Ezek a Nforce3 250-es lapok.
Ezekkel szemezgetek újabban. :)
Semper Fi

#54 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 18:39

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 16:28

Azt hiszem, ez lenne az ideális alaplap:

ASRock puts Two Sockets on Motherboards

Egy Socket754 és Socket939 lap egyszerre! :eek:

Ez nem is rossz, csak kár, hogy ezzel a lapal valoszinüleg elfelejthetjük a tuningot :(.

#55 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 20:13

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 1:02

Te ezt most komolyan mondod?  :omg:  :confused:
Az AGP órajele mindig a PCI órajelének a kétszerese!

Ha elolvasod az általam beidézett cikket, akkor látod, hogy nem én mondom...
Egyébként is végig csak a PCI lock hiányáról volt szó a netes méréseknél/vitáknál, nVidia is azt ismerte be.
Miért lenne szükségszerű az általad említett arány? Még akkor is, ha eddig mindig így volt.

#56 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 20:15

Ajajjj! :(
Írtam egy levelet CHS-nek azt kérdezve, h hogyan fog alakulni a jövőbeli A64 alaplap kínálatuk és ez jött vissza:

Idézet

Az Athlon64-es platform viszonylagos népszerűtlensége miatt döntöttünk a
termékskála átcsoportosítása mellett. Egy stabil, igen kedvező és jó
teljesítményt nyújtó alaplapot választottunk, ez a Gigabyte K8VT800.
Egyelőre ez a lap képviseli az Athlon64-es alaplapokat. A jövőben,
amennyiben úgy látjuk, hogy ez a platform igényelné nagyobb választék
nyújtását, természetesen berakunk más modelleket is, ahogy idővel az
Athlon64FX és az LGA775-ös tokozású alaplaok is bekerülnek természetesen -
ha van rá kereslet.

Nekem ebből az jön le, h nem fog változni belátható időn belül és legnagyobb sajnálatomra nem valószínű a Nforce3 250-es és K8T800 Pro-s lapok megjelenése sem. :rolleyes:  :(
Semper Fi

#57 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 20:18

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 19:39

Ez nem is rossz, csak kár, hogy ezzel a lapal valoszinüleg elfelejthetjük a tuningot :(.

Kell az nekünk? :)

#58 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 20:23

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 21:15

Ajajjj! :(
Írtam egy levelet CHS-nek azt kérdezve, h hogyan fog alakulni a jövőbeli A64 alaplap kínálatuk és ez jött vissza:

Nekem ebből az jön le, h nem fog változni belátható időn belül és legnagyobb sajnálatomra nem valószínű a Nforce3 250-es és K8T800 Pro-s lapok megjelenése sem. :rolleyes:  :(

A CHS-nél. Talán a Socket 939 megjelenésével beszáll a többi nagyker/konzorcium is az Athlon64 buliba.

Ma amúgy sikerült végre átvennem a Gigabyte K8VT800-as deszkámat. Kipróbálni persze nem tudom (ahhoz kéne egy proci is :D ), de áttekintve a szolgáltatáskínálatot rajta, azért otthonra nem egy rossz darab. Igazából egyetlen negatívumot tudnék rá mondani (értem ez alatt azt, ami nekem hiányzott róla): nincs rajta Dual BIOS. De ez is csak azért fáj, mert Gigabyte. :)

#59 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 20:31

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 21:23

A CHS-nél. Talán a Socket 939 megjelenésével beszáll a többi nagyker/konzorcium is az Athlon64 buliba.

Ma amúgy sikerült végre átvennem a Gigabyte K8VT800-as deszkámat. Kipróbálni persze nem tudom (ahhoz kéne egy proci is :D ), de áttekintve a szolgáltatáskínálatot rajta, azért otthonra nem egy rossz darab. Igazából egyetlen negatívumot tudnék rá mondani (értem ez alatt azt, ami nekem hiányzott róla): nincs rajta Dual BIOS. De ez is csak azért fáj, mert Gigabyte. :)

Nekem meg proci van, lap nincs! :)
Ha meglesz a teljes konfig, írj már tapasztalatokat légyszi!
Hát igen, szolgáltatásokat tekintve nekem sincs semmi extra kívánságom. Ami miatt nekem nem tetszik ez a lap az az, h tuning terén nem (lehet) túl ütős, mivel nincs benne agp/pci lock és a max. Vcore fesz 1.55V. (Ha majd működik a cucc, azért nézd már meg ezt nekem! :) )
Semper Fi

#60 Felhasználó inaktív   wasa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 16:15

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. máj. 29., szombat - 20:09

"Viszont csúnya szívás volt a cucc "átvétele", mert a h@lye Sulinetes regisztráció nem volt hajlandó engedélyezni a deszka eladását. Azt mondta, hogy nem jó a termékkód. :eek: Ott kellett hagynom a boltban (ma délelőtt akartam átvenni), mert persze a CHS-nél senki, a Sulinetes support meg csak széttárta a karját. Csak azt mondja meg valaki, hogy ha egyszer már hetek óta szerepel a lap a CHS árlistáján, senkinek nem tűnt fel, hogy rossz a kód? Vagy esetleg nincs engedélyezve?

Nem tudom, hogy mitol "h@lye" a regisztracios felulet?
Mindent lehet kritizalni, de - talan - megindokolva!
En ott dolgozom (Sulinet Expressz Monitor), s sokkal inkabb arrol van szo, hogy nem tudjak megfelelon kezelni (az azzal megbizott szemelyek; termeszetesen tisztelet a kivetelnek).

Mire gondolok?
Alapvetoen nem hasznaljak - az ezzel megbizott eladok - a TERMEKLISTA menupontot, s emiatt van rengeteg felreutes, elutasitas a webes felulet reszerol (tipikus pelda: A hiba oka: tul magas ar!).
Sok szallito, palyazo hibas arlistakat kuld ki (altaban kesobb, de nem szandekosan; tehat itt is tisztelet a kivetelnek), sot, olyan cuccok is szerepelnek rajtuk, amit meg el sem fogadtak (!) a Oktatasi Miniszterium szakertoi!
Ezek az un ALKODOK, amivel szetvalasztodnak az EGY kodon levo, de ELTERO termekek!
Fiktiv pelda: OM888-E099/1, OM888-E099/2, OM888-E099/99

Na, ebbol van a sok - felesleges - telefon, e-mail!

Bar nem tartozik a "nagykozonsegre", de a Keretszerzodes MINDEN szallitora, palyazora egyarant vonatkozik: termekvaltasoknal az elbiralas hatarideje a benyujtastol szamitott 15 munkanap. Altalaban 2-4 munkanap alatt lezajlik ez, tehat - velemenyem szerint - eleg gyors (az orszagban van, tobb mint 2000 ertekesiteti pont!).

Szoval nem a karomat tartam szet - ne'mi kepzavarral elve - a telefon masik vegen, hanem pl.: az elado nem nezte meg a TERMEKLISTA menupontot.

Udvozlettel:
wasa

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.