HWSW Informatikai Kerekasztal: pendrive hiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

pendrive hiba windoz +találja, de +hajtót nem csinál Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 14. 22:34

Idézet: kerekperec87 - Dátum: 2010. 04. 14. 19:33

Biztos, hogy nem. Ha leformázom a pendrive-ot akkor jó. De ha kihúzom és visszadugom, akkor megint mappa jellel jelenik meg és csak jobb gomb intézővel nyitható. Két pendriveal próbáltam mindkettővel ez van. Telefonom is mappa ikonos cserélhető meghajtóval jelenik meg, de azt nem formázom le. 

Másik számítógépen --esetleg ott megformázva-- működik?
Ha igen, akkor Nálad van valami elállítás vagy kártevő.

Azért is gyanús, mert nem csak a pendirve, hanem a telefonod is így viselkedik: kicsi az esélye, hogy mindkettő egyszerre és ugyanúgy romoljon el. Valami a gépeden nem OK.

#62 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 22:38

Idézet: popzi - Dátum: 2010. 04. 08. 20:59

Hali!
128 Kingstonra felmásoltam úgy 70 Gb-ot, hibátlanul működött. Letöröltem felraktam egy csomó mp3-at, vagy 5 Gb-t lejátszotta, de ahogy kihúztam és visszadugtam elveszti az adatokat, ami rajta marad nem használható. Exfatra van formázva a windows látja felismeri. ChkFlsh progival végignézettem, a végefelé talált 1 crc hibát. Újra formáztam de nem változott semmi. Van valami ötlete valakinek?

Lehet, hogy hülye kérdés, de leválasztottad rendesen a kihúzás előtt?
Az egy CRC nem nagy baj: a filerendszerben hibásra kell állítani azt a clustert, amelyikben van. És akkor nem kerül használat alá. (A chkdsk, ha lehet futtatni usb-s diszkre, és a felület ellenőrzést bepipálod, akkor megteszi ezt)
Ha ez után is rossz lesz, akkor lehet, hogy a pendrive haldoklik.
Esetleg próbáld ki másik gépben megformzáva, és ott rámásolva.

#63 Felhasználó inaktív   kerekperec87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:50

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 04. 14. 22:34

Másik számítógépen --esetleg ott megformázva-- működik?
Ha igen, akkor Nálad van valami elállítás vagy kártevő.

Azért is gyanús, mert nem csak a pendirve, hanem a telefonod is így viselkedik: kicsi az esélye, hogy mindkettő egyszerre és ugyanúgy romoljon el. Valami a gépeden nem OK.

Meglett a hiba oka. Első tipped volt jó. Féreg volt az autorunjukban, amit ugye a formázás nem old meg. A nod sikerese karanténba tette.,de megtisztítaani nem tudja, ezért ha bedugom, akkor rendesen felismeri, de 3mp-ként felugrik az ablak, hogy még az ott van, csak karanténba tette. Ezzel mit lehetne csinálni? Köszi a segítséged.

#64 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 15. 22:04

Idézet: kerekperec87 - Dátum: 2010. 04. 15. 18:50

Meglett a hiba oka. Első tipped volt jó. Féreg volt az autorunjukban, amit ugye a formázás nem old meg. A nod sikerese karanténba tette.,de megtisztítaani nem tudja, ezért ha bedugom, akkor rendesen felismeri, de 3mp-ként felugrik az ablak, hogy még az ott van, csak karanténba tette. Ezzel mit lehetne csinálni? Köszi a segítséged.

Rossz következtetés. A formázás megoldja, de a fertőzött rendszered azonnal ismét fertőzi. Valami trójai dobálja szét a vírust, amit a nod megtalál,de a trójait magát nem. Offline víruskeresés, vagy szakértőbb átnézése az automatikus indulóknak javasolt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#65 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 13:28

Idézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 15. 23:04

Rossz következtetés. ...

...mint a "biztos, hogy nem fertőzött". Mert végülis a lappangási idő alatt - főleg ha a víruskereső sincs a helyzet magaslatán - semmit sem lehet észrevenni egy "normálisabb" fertőzésből.

A fertőzött gépen meg lehet keresni a feladatkezelőben is a férget, meglehet, hogy hasonló neve van, mint valamely meghajtó gyökerében indítandó autorun.inf-ben szereplő exe-nek. Azt kilőve/kiszedve az indulókból, ahogy írtad is, elviekben meg is oldódik a probléma. Persze ha csak ennyi. :)

Mostanság elég sokat látok ilyen autorun-os férgeket., az exe kézzel is törölhető, memóriából meg feladatkezelővel. Nincs semmi extra. Már amit láttam, azokban...

ps.: ja igen, memóriából kell először "törölni", mert ahogy írtod is, visszafertőz. Kitalálták ezeket rendesen. S még ez nem is olyan bonyás.

Szerkesztette: Warrior 2010. 04. 21. 13:40 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#66 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 13:35

Idézet: kerekperec87 - Dátum: 2010. 04. 06. 09:49

... Ha sajátgépből akarom megnyitni, akkor ott van, hogy F: cserélhető lemez, de nem olyan az ikonja, mint a C: nek, hanem egy mappa és hiába kattintok rá. A jobb gomb intézővel nyílik csak meg. ...

Kérdésem csak költői volt természetesen, vastagítottam a lényeget. Ha ilyet látsz tutira van/volt valami fertője, ugyanis ha intézővel két kattintással akarsz "megnyitni" egy meghajtót, akkor biza nem tallózni fogja a windows, hanem a gyökerében levő autorun.inf-ben szereplő "open" kulcsszó melletti file-t próbálja meg elindítani. Ezzel elindul maga a kód (ha esetleg nem futna)... Namost ezt megakadályozhatja a víruskereső, de gyanús, ha nem úgy "nyílik" meg, mint szokott. Amúgy ilyen pendrive-ot egy tiszta és víruskereső-mentes gépben elég sajátgépből 2 bal-gombbal nyitni, oszt be is indult a kártevő... Szoktuk javasolni mostanság a "jobb-gomb+intéző" kombinációt. Ott ugyanis az autorun.inf nem "hajtódik végre".

Szerkesztette: Warrior 2010. 04. 21. 13:36 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#67 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 15:05

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 04. 21. 14:35

Amúgy ilyen pendrive-ot egy tiszta és víruskereső-mentes gépben elég sajátgépből 2 bal-gombbal nyitni, oszt be is indult a kártevő... Szoktuk javasolni mostanság a "jobb-gomb+intéző" kombinációt. Ott ugyanis az autorun.inf nem "hajtódik végre".

Vagy a megfelelő jogosultságok beállítása, hogy az aktuális felhasználó ne tudjon telepíteni semmit, meg ne tudjon írni a gyökérbe, meg mindenhova, csak a saját könyvtárába.

#68 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 24. 07:38

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 04. 21. 13:28

...mint a "biztos, hogy nem fertőzött". Mert végülis a lappangási idő alatt - főleg ha a víruskereső sincs a helyzet magaslatán - semmit sem lehet észrevenni egy "normálisabb" fertőzésből.

A fertőzött gépen meg lehet keresni a feladatkezelőben is a férget, meglehet, hogy hasonló neve van, mint valamely meghajtó gyökerében indítandó autorun.inf-ben szereplő exe-nek. Azt kilőve/kiszedve az indulókból, ahogy írtad is, elviekben meg is oldódik a probléma. Persze ha csak ennyi. :)

Mostanság elég sokat látok ilyen autorun-os férgeket., az exe kézzel is törölhető, memóriából meg feladatkezelővel. Nincs semmi extra. Már amit láttam, azokban...

ps.: ja igen, memóriából kell először "törölni", mert ahogy írtod is, visszafertőz. Kitalálták ezeket rendesen. S még ez nem is olyan bonyás.

mi ez az avatar? :fear: :Đ
Mondjuk aholmár a duplakattra nem történik semmi, ott lehet, hogy a fájl már nincs jelen, mert fertőzöttségüket úgy rejtik, hogy az intézőt rendesen elindítják maguk lefutása után. A víruskergetők közül meg sok az autorun.inf-et ott hagyja, hiszen az nem fertőzött, hanem csak fertőzött tartalomra mutat. Ez örök bajom amúgy a víruskergetőkkel, a registry-t sem képesek kitakarítani egy-egy féreg után, holott nagyon sok féregről nagyonis jól lehet tudni, mit és hova írogat. Nem bánnám, ha az elkurvuló fájlméretű definíciókba ez is beleférne és nem kéne kézzel, vagy harmadik programmal (abszurd..) egy vírusfertőzés nyomait eltüntetni. Másik véglet a combofix, amelyik erre képes, de ritkán olyan lelkesen, hogy a teljes rendszert hazateszi, egyszer olyat csinált, hogy a system32 könyvtár nagy részét fertőzöttnek vélte és karantémba tette. Ezt rendesen kiírta dolga végeztével, majd újraindult, hogy akkor most befejezi. Hát, sikerült neki :Đ .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#69 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 08:23

Idézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 24. 08:38

mi ez az avatar? :fear: :Đ

Jaja! Valaki Muppet show-s figurából átment nagyon keménykedő alienbe :-D Asszem innen kétszer is meggondolja, aki beszól neki. Kivéve én, mert az éhes prérifarkas megkajálja nemcsak az élieneket, de a predátorokat is :Đ

Ráadásul még az aláírása is hibásan lett átvéve az imdb miatt: "Fray half a city with this puppy." :-p

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#70 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 10:28

:offtopic: Ne szívassatok má, nekem így természetes a mosolyom... :D

Igaz, a szöveget ismerem jól, de azért tutira kellett menni: valahonnan bekopiztam. Ha már az ember idéz, legalább a hibákat is vigye tovább... Majd mingyá megnézem az originalt, oszt a te mosolyod nem lesz természetes jól. :eat: :)

#71 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 21:02

Idézet: Wile E - Dátum: 2010. 04. 24. 09:23

"Fray"
:omg: pediglen süt lesz az! nem csatáz.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#72 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 16:55

úgy néz ki, nekem is döglődik...

adott egy 4 gigás kingston dt100. elmúlt három éves, eddig tökéletesen működött. ma másolnám rá néznivalót, gép nem ismeri fel. másik port, szintén. ezt végigjátszottam a 8 szabad porton, csak villog a led ütemesen, és se kép, se hang. próbáltam több gépen, usb2.0/1,1, ugyanaz. más minden működik.

viszont: wiin tökéletesen működik, mind írás, mind olvasás terén. bármi ötlet?

szerk: téma sztornó, mert "megjavult" :D

Szerkesztette: DGabor_ 2010. 05. 30. 17:08 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#73 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 17:48

Nyugi. Elmúlik.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#74 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 19:34

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. 05. 30. 18:48

Nyugi. Elmúlik.

tudom. jön helyette egy 8 gigás, ugyanannyiért, mint anno ez...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#75 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 06:50

Sziasztok!

Újratelepítettem a gépen és egy érdekes, s egyben idegesítő probléma lépett fel.
Az XP SP3 az újratelepítés óta a 4 pendriveomat nem ismeri fel, előtte SP2 volt rajta.
Ezt követően ismét többször újratelepítettem kíváncsiságból a rendszert, a végeredmény az lett, hogy SP1 esetén tökéletesen működik, de annyit ír ki, hogy nagy sebességű USB van csatlakoztatva nem nagy sebességű USB-hez, ennek ellenére szépen működik.
SP2 telepítése esetén már nem ismeri fel, SP3 dettó.
SP2, SP3 esetén azonban a 2 db USB-s mp3 lejátszómat rendesen felismeri, gyorsan lehet rájuk/róluk másolni oda-vissza, így valami driver problémára tippelek elsőre.

Leszedtem az USB driverét, majd feltelepítettem a gép mellé kapott gyárit, de nem jó. Próbáltam a lemezkezelős megoldást is, hátha megjelenik ott a pendrive és a betűjel megváltoztatásával működésre tudom bírni, de nem jelenik meg a listában, így sajnos ez a lehetőség nem működik.
Mi a fenét tegyek? Mi lehet a megoldás?!
Előre is köszönöm!

#76 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 07:29

Idézet: walex - Dátum: 2011. 08. 24. 07:50

Sziasztok!

Újratelepítettem a gépen és egy érdekes, s egyben idegesítő probléma lépett fel.
Az XP SP3 az újratelepítés óta a 4 pendriveomat nem ismeri fel, előtte SP2 volt rajta.
Ezt követően ismét többször újratelepítettem kíváncsiságból a rendszert, a végeredmény az lett, hogy SP1 esetén tökéletesen működik, de annyit ír ki, hogy nagy sebességű USB van csatlakoztatva nem nagy sebességű USB-hez, ennek ellenére szépen működik.
SP2 telepítése esetén már nem ismeri fel, SP3 dettó.
SP2, SP3 esetén azonban a 2 db USB-s mp3 lejátszómat rendesen felismeri, gyorsan lehet rájuk/róluk másolni oda-vissza, így valami driver problémára tippelek elsőre.

Leszedtem az USB driverét, majd feltelepítettem a gép mellé kapott gyárit, de nem jó. Próbáltam a lemezkezelős megoldást is, hátha megjelenik ott a pendrive és a betűjel megváltoztatásával működésre tudom bírni, de nem jelenik meg a listában, így sajnos ez a lehetőség nem működik.
Mi a fenét tegyek? Mi lehet a megoldás?!
Előre is köszönöm!

Mi a vas? Konfigot kérünk! Eredeti XP telepítő, vagy "VérPistike OverDrive Edísön"?

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 08. 24. 07:30 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#77 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 09:23

Intel Celeron 2.66 GHz/533 S478
Asrock P4V88+ alaplap S478
PQI 512DDR PC3200
Samsung 160GB 7200 SATAII
LG GSA-4160 DVD+/-RW
Asus A9550TD 128 MB
Hang: Integrált 5.1 csat
Hálózat: 10/100 LAN
Táp: Q-Tec 350W

Eredeti XP telepítő.

Szerkesztette: walex 2011. 08. 24. 09:24 -kor

#78 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 09:43

Van egy kis fejlemény: az első hozzászólásban rosszul írtam, a 4 pendriveomból egyet felismert, de nem lehetett vele semmit sem csinálni, mert befagyott.
Egy ismerős gépén a pendriveokat megformáztam, majd nálam is megformáztam pár perccel ezelőtt azt az egyet, amit felismert a gép és ez az egy pendrive immár használható, de a másik 3 darabot továbbra sem ismeri fel. Lövésem sincs, hogy mi lehet a probléma...:rolleyes2:

A 3 pendriveból 2 db Kingston 1 és 4 GB, 1 db Cruzer Mini 256 MB.

Szerkesztette: walex 2011. 08. 24. 09:47 -kor

#79 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 11:19

Idézet: walex - Dátum: 2011. 08. 24. 10:43

Van egy kis fejlemény: az első hozzászólásban rosszul írtam, a 4 pendriveomból egyet felismert, de nem lehetett vele semmit sem csinálni, mert befagyott.
Egy ismerős gépén a pendriveokat megformáztam, majd nálam is megformáztam pár perccel ezelőtt azt az egyet, amit felismert a gép és ez az egy pendrive immár használható, de a másik 3 darabot továbbra sem ismeri fel. Lövésem sincs, hogy mi lehet a probléma...:rolleyes2:

A 3 pendriveból 2 db Kingston 1 és 4 GB, 1 db Cruzer Mini 256 MB.

Simán haldokolhatnak, a Via csipszet sem egy mai bizalomgerjesztő jószág, Táp: Q-Tec 350W ezzel is lehetnek problémák. Előlapi USB kivezetés is lehet hiba forrás. Hátsó USB portokon kéne lepróbálni őket, akár USB hosszabbító kábellel.

2 GB alatti pendrive-okkal nem éri meg foglalkozni, amikor egy 8GB-os Kingston csak 2500-3000 Ft.

Más gépen mennek hibátlanul?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#80 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 11:55

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 24. 12:19

Simán haldokolhatnak, a Via csipszet sem egy mai bizalomgerjesztő jószág, Táp: Q-Tec 350W ezzel is lehetnek problémák. Előlapi USB kivezetés is lehet hiba forrás. Hátsó USB portokon kéne lepróbálni őket, akár USB hosszabbító kábellel.

2 GB alatti pendrive-okkal nem éri meg foglalkozni, amikor egy 8GB-os Kingston csak 2500-3000 Ft.

Más gépen mennek hibátlanul?

Más gépen hibátlanul mennek, ezen is, ha XP SP1 van rajta, de amint SP2 vagy SP3 kerül rá, már nem ismeri fel őket.
Driver probléma inkább lehet, nem? Pont ezért, mert SP1 esetén működnek. Leszedtem már mindenféle drivert, de egyikkel sem sikerül működésre bírni, hogy felismerje a 3 pendriveot.
SP1-et meg nem szívesen tennék fel rá. Bár, egy jó tűzfal + vírusírtó kombóval talán lehetne használni hosszabb távon is.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.