HWSW Informatikai Kerekasztal: pendrive hiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

pendrive hiba windoz +találja, de +hajtót nem csinál Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 24. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 24. 12:55

Más gépen hibátlanul mennek, ezen is, ha XP SP1 van rajta, de amint SP2 vagy SP3 kerül rá, már nem ismeri fel őket.
Driver probléma inkább lehet, nem? Pont ezért, mert SP1 esetén működnek. Leszedtem már mindenféle drivert, de egyikkel sem sikerül működésre bírni, hogy felismerje a 3 pendriveot.
SP1-et meg nem szívesen tennék fel rá. Bár, egy jó tűzfal + vírusírtó kombóval talán lehetne használni hosszabb távon is.

Ha van 3 eFT-d, vegyél egy 8 GB-s pendrive-ot, oszt próbáld ki, hogy élből megy-e a gépen. Ha nem, akkor az SP2-3 csúnyán összeveszik valamivel, én főképpen a Via csipszetre gyanakszom.
(Intel csipszetnél i845-...-i865 ilyen problémáról még nem hallottam.)
Az is lehet, hogy valamitől kipusztul a Via csipszet driver SP2-3 telepítéskor.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#82 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 24. 14:44

Köszi, megpróbálom.
Valószínű, hogy valami akadás lehet, mert SP1 mellett tökéletesen működik. Ilyen problémával mindenesetre eddig még nem találkoztam.
XP telepítés után már azt is próbáltam, hogy még egyszer felraktam a VIA VT8237R drivert, de továbbra is bambi, nem változott semmi.

#83 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 24. 18:12

Tegyél fel újabb SP2/3 kompatibilis VIA drivert és működni fog, amit ahoz az alaplaphoz adtak az már ezer éves driver.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#84 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 06:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 08. 24. 19:12

Tegyél fel újabb SP2/3 kompatibilis VIA drivert és működni fog, amit ahoz az alaplaphoz adtak az már ezer éves driver.

http://driverscollec...SS=Windows%20XP
http://www.via.com.t...ort/drivers.jsp
Teszek egy próbát.

Szerkesztette: walex 2011. 08. 25. 06:05 -kor

#85 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 07:26

Leszedtem a VIA honlapjáról a legújabb 6.10a verziójú (2011. május 13-i) drivert, felraktam, de továbbra is semmi. Kifogytam az ötletekből. :(
http://www.imagebam....805c54146575812

Szerkesztette: walex 2011. 08. 25. 07:28 -kor

#86 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 07:48

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 25. 08:26

Leszedtem a VIA honlapjáról a legújabb 6.10a verziójú (2011. május 13-i) drivert, felraktam, de továbbra is semmi. Kifogytam az ötletekből. :(
http://www.imagebam....805c54146575812

Jó lesz ahhoz egy régebbi is. 2007-es Via Hyperion driver is az XP SP2-höz. SP3-at elhanyagolhatod nyugodtan.

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#87 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 25. 08:48

Jó lesz ahhoz egy régebbi is. 2007-es Via Hyperion driver is az XP SP2-höz. SP3-at elhanyagolhatod nyugodtan.

Sajnos nem nyert ez sem. :(

#88 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 25. 09:15

Sajnos nem nyert ez sem. :(

Akkor:
http://pcbonto.hu/po...590_873139.html
vagy komplett konfig csere a hosszú szopás helyett.

#89 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 25. 08:26

Kifogytam az ötletekből. :(

Win. frissítései fent vannak? Vagy pont hogy nincsenek? Biztos a jó driverd szeded le? BIOS-ban nincs valami elállítva?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#90 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 25. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 08. 24. 19:12

Nehogy azt hidd, hogy az egyes összetevők mindig frissülnek, sőt. Amivel nincsenek problémák, azokhoz tartozó inf-et nem írják újra, minek. A gart meg az ide meg nem játszik. Az USB kezelésben más összetevő nincs, az inf is csak az energiagazdálkodás révén érintett. Célszerű lehet megpróbálni kikapcsolni az eszközkezelőben az USB energiagazdálkodását, valamint megnézni, hogy az eszközzel mi a helyzet, jelen van-e, és csak betűjelet nem kap, vagy valami hibaüzenet is van.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#91 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 25. 10:22

Win. frissítései fent vannak? Vagy pont hogy nincsenek? Biztos a jó driverd szeded le? BIOS-ban nincs valami elállítva?

Fent van minden. Jó drivereket szedtem le, a VIA honlapján nehéz lenne ezt eltéveszteni. Valami összeakadás lehet talán, mert SP1 esetén kiválóan működik, csak SP2, SP3 esetén nem. Egyelőre visszarakom az SP1-et átmenetileg, Avasttal és egy jó tűzfallal karöltve, aztán veszek némi RAM-ot és mehet fel a Windows 7.
BIOS-ba nem nyúltam bele (a boot sorrendet kivéve, hogy telepítésnél a lemezről induljon el a telepítő), így ott tuti nem változott semmi.

Szerkesztette: walex 2011. 08. 25. 10:23 -kor

#92 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 10:41

Ubuntu Live CD-vel is megpróbálhatnád. Mondjuk a linux drivertámogatását is kezdik már elbarmolni (régi hw-ek támogatását néha kiveszik), de ingyen van megpróbálni és feltelepíteni sem kell.

BIOS-ban meg nézz körül. Olcsóbb, mint RAM-ot venni. Nem kell ahhoz belenyúlni, hogy ne menjen. Lehet, hogy pont az alapértelmezett BIOS beállítás miatt nem megy, csak SP1 alatt.

Szerkesztette: Raynes 2011. 08. 25. 10:42 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 08. 25. 11:54

Nehogy azt hidd, hogy az egyes összetevők mindig frissülnek, sőt. Amivel nincsenek problémák, azokhoz tartozó inf-et nem írják újra, minek.

XP SP1-el nem volt USB2.0 támogatás, ez az SP2-vel jelent meg.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#94 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 25. 12:22

BIOS-ba nem nyúltam bele (a boot sorrendet kivéve, hogy telepítésnél a lemezről induljon el a telepítő), így ott tuti nem változott semmi.

Az alapodon 6db USB2.0 csati van a leírása szerint. Kipróbáltad mind a 6 csatit, hogy mindegyiken ugyanezt a hibát produkálja vagy sem ?

Ha mind a 6 csatlakozó használatával ugyanez a hiba akkor nézd meg a BIOS beállításoknál az USB Configuration menüt.
Itt pedig nézd meg hogy be van-e kapcsolva az USB2.0 támogatás:

Idézet

USB 2.0 Support
Use this item to enable or disable the USB 2.0 support.

Mert ha nincs bekapcsolva(disable) akkor csak USB 1.1-ként működik az USB vezérlő. Te pedig pont ez a hibát írtad le:

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 24. 08:50

de annyit ír ki, hogy nagy sebességű USB van csatlakoztatva nem nagy sebességű USB-hez, ennek ellenére szépen működik.

A Legacy USB Support pedig legyen bekapcsolva(enable), ne hagyd Auto beállításon !

http://europe.asrock...nual/P4V88+.pdf

#95 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 08. 25. 12:40

Az alapodon 6db USB2.0 csati van a leírása szerint. Kipróbáltad mind a 6 csatit, hogy mindegyiken ugyanezt a hibát produkálja vagy sem ?

Ha mind a 6 csatlakozó használatával ugyanez a hiba akkor nézd meg a BIOS beállításoknál az USB Configuration menüt.
Itt pedig nézd meg hogy be van-e kapcsolva az USB2.0 támogatás:

Mert ha nincs bekapcsolva(disable) akkor csak USB 1.1-ként működik az USB vezérlő. Te pedig pont ez a hibát írtad le:

A Legacy USB Support pedig legyen bekapcsolva(enable), ne hagyd Auto beállításon !

http://europe.asrock...nual/P4V88+.pdf

Igen, ki. Mind a 6 csati ugyanezt produkálja.
USB 2.0 támogatás be volt kapcsolva, a Legacy USB support auton volt, de átállítottam enable-re, ennek ellenére így sem jó.

#96 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 25. 15:29

Igen, ki. Mind a 6 csati ugyanezt produkálja.
USB 2.0 támogatás be volt kapcsolva, a Legacy USB support auton volt, de átállítottam enable-re, ennek ellenére így sem jó.

...

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 25. 12:22

Egyelőre visszarakom az SP1-et átmenetileg

...

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 08. 25. 13:25

XP SP1-el nem volt USB2.0 támogatás, ez az SP2-vel jelent meg.

#97 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 13:51

Az USB legacy támogatás arról szól, hogy natív DOS alatt is legyen USB támogatás (egér, esetleg thumdrive, CD, akármi támogatása. Windows alatt az opció állapota lényegtelen, a PNP kiterjesztés dolgozik. Ha tiltva van, a POST gyorsabb enumerálást eredményez az USB eszközökre, ezért ha nincs USB billentyűzet, amivel XP boot-menüt kell lapozni, vagy USB alatt kell butulni CD-t vagy pendrive-ot, akkor nyugodtan tiltható.

USB2.0 natív támogatás az SP1-gyel került be az XP-be, máskülönben hogy írná ki, hogy nem nagy sebességű hubhoz van csatolva eszköz.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#98 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 25. 11:22

Fent van minden. Jó drivereket szedtem le, a VIA honlapján nehéz lenne ezt eltéveszteni. Valami összeakadás lehet talán, mert SP1 esetén kiválóan működik, csak SP2, SP3 esetén nem. Egyelőre visszarakom az SP1-et átmenetileg, Avasttal és egy jó tűzfallal karöltve, aztán veszek némi RAM-ot és mehet fel a Windows 7.

Nem a tűzfal és a vírusvédelem a szükséges védelem. A rendszer foltjait is muszáj bevarrni, kell az SP3. Eszközkezelő pontosan mit ír a fel nem ismert eszközről?

#99 Felhasználó inaktív   walex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 08. 25. 14:53

Nem a tűzfal és a vírusvédelem a szükséges védelem. A rendszer foltjait is muszáj bevarrni, kell az SP3. Eszközkezelő pontosan mit ír a fel nem ismert eszközről?

Íme:
http://www.imagebam....b05e95146614173
http://www.imagebam....683a10146614218
http://www.imagebam....50bdaf146614279

Mivel az eszközt nem ismeri fel, meg sem jelenik az eszközkezelőben.

#100 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: walex - Dátum: 2011. 08. 25. 15:09

Íme:
http://www.imagebam....b05e95146614173
http://www.imagebam....683a10146614218
http://www.imagebam....50bdaf146614279

Mivel az eszközt nem ismeri fel, meg sem jelenik az eszközkezelőben.

Hogyne jelenne meg. Ott van az utolsó képeden. Dupla katt, majd speciális és eszközpéldány egyedi azonosítója sort kukkantsd meg!

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.