HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 éves alaplap lefagy - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 éves alaplap lefagy frissítés?De honnan? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 05. 14:24

Nekem egz egyventis 300as van, és vidáman visz 3 vinyót, 1 cdt, 512 ramot egy P3as procival egy SA6-R lapban, 4200GF4el.
Amugy, a wattnál arra kell figyelni hogy: nem minden táp ad le azonos teljesitményt az adott ágakban. Mi több, nincs kéát egyforma. Van amelyik a 12 voltos ágban terhelhető jobban, ez annyit tesz, hogy mivel a P4esek VRMje a 12 voltos körből táplálkozik, nagyobb teljesitményfelvételű procikat bir meghajtani az, amelyik 12 volton nagyobb teljesitmény-adatokkal rendelkezik. 12 voltról megy továbbá a vinyók, CDk főmotorja, és a ventillátorok is nagy általánosságban. 5 voltról mennek a vinyók, cdk, és másegyéb szirszarok, valamint az alapla áramköreinek tetemes része. És végül az se mindegy, 3,3on mennyit ad le, innen megy ugyanis a memóraia, meg az AGP-PCI. Ha sok kártyád van, ill nagyobbb teljesitményű, de még segédtápcsati nélküli VGA, valamint sok ram, akkor nem árt ha itt is van kakaó. Dióhéjban ennyit. Ha valami baromság van, valaki javitson majd, nem emlékszem az AGP meg a PCI a 3,3ról vagy az 5 voltól megy e, de a 3,3 rémlik jobban.

#22 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 16:21

Nekem is ez a kombó ment és megy most is második gépnek. A különbség csak annyi hogy a kábelmodem hálókártyán van rákötve, ugyanis ha usb-n keresztül megy (pl tipikusan dc használat közben vagy olyan programnál ahol fel/letöltés van egyszerre) kékhalál van akármelyik driverrel XP alatt. Detonatorból a 30.82-t ajánlom. Nem a 40Gb a probléma hanem az hogy nem bírja az ntfs-t, hat fat ra formázod(a hdd gyártó utiljával, mert a XP telepítőben már nem lehet) akkor stabilan fut rajta.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#23 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 11:11

Hmm... lesz akkor egy tápcsere,+FAT32-re formázás. Nekem is a kábelmodem USB-n keresztül csatlakozik a géphez és mint mondtam, nálam is bejön a kékhalál (bár nem a 98-as windowsoknál megszokott)

attilav: neked mit ír/írt ki a kékhalál?Bár gondolom a nálam megjelent dolgokhoz hasonlót, mert általában nálam is dc-zés közben jött a kékség. (bár volt ritkán,h máskor is). Formázás: most 2 particióra van osztva a winyóm, C-n van az xp,a másikon filmek,...stb+az installált dolgok. Elég csak a C-t fat32-re formázni,vagy mindkét particiót kell? Nem emlékszem pontosan,de a PQmagic 8-cal meg lehet azt csinálni,h úgy alakítom át FAT32-re az adott particót,h nem törlődik le a rajta tárolt cuccos?

2-More: akkor ha megnézem, mely készülékek működnek 12,5,3.3 V-on és beszorzom a hozzájuk írt A-számmal, akkor megkapom ugye a teljesítményt? És ha ez megvan ,akkor a teljesítményeket összeadva jön ki az igényelt összteljesítmény? És akkor az a jobb táp, aminél minél nagyobbak ezek az értékek, így több áramot kapnak a gép-részek, ezáltal jobban működnek? (gondolom az utóbbi triviális)
Ha van egy készüléken (pl.: az egyik winyomon) egy 5/12V -- 500/750mA jelölés, akkor melyik feszültségben működik, ill. hogyan tudom úgy alakítani, h mondjuk nekem a legmegfelelőbb beállításban működjön? (pl: amit a táp elbír) Egy másik tápkábelt csatlakoztatok inkább hozzá (mondjuk amiben kevesebb/több a sárga,piros... színű kábel)?
Ezek szerint, ha a 40GB-os winyón van egy hűtő még,akkor érdemes olyan tápkábellel csatlakoztatni, amiben mondjuk 2-2 sárga,fekete,piros kábel van. Vagy tévedek?
Segédtápcsatis videókártya? Ha egy videókártya ilyen az onnan látható, hogy pl.: egy tápkábel fut hozzá a tápból? De az ebben az esetben lényegtelen, nem,mert ugyanonnan szerzi az áramot?

Összefoglalva, akkor a V mellett az a fontos, h minél nagyobb legyen az A-szám? (ami a tápra van írva)

#24 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 11:21

Tényleg,azt,hogy van-e ütközés (közös IRQ használat) az eszközkezelőben az összes hardver tulajdonságának a végignézésével tudom ellenőrizni, vagy van külön infó ablak, amiben ezt jelzi a gép?

#25 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 11:31

És ha a tápkábelen van mondjuk 4 tápcsati, akkor az azt jelenti, h a teljestímény 4 részre osztódik és ha csak 3 tápcsati foglalt, akkor sem lesz jobb az eszközöknek, mintha mind a 4 tápcsati foglalt lenne?

Ha ez hülyeség,akkor ...hehe...izé...:p

#26 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:05

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 18:53

Nincs húzva a Celeronod?
A felsorolt eszközeidet a 200-250 Wattos tápok épphogy kiszolgálják.

Ekkora gephez boven eleg a 200-as tap is.

Egyebkent nekem egy hasonlo gepet vitt egy ugyanilyen LC235ATX-es tap, semmi baj nem volt vele, de biztos, ami biztos lecsereltem DTK 300-asra.

Aztan sokaig porosodott a polcomon, mikor egyik ismeros kolcsonkerte, mert meg akarta nezni, milyen alkatreszeket kell bele venni, mert az oveben eldurrant vmi, es at akarta epiteni megbizhatobbra.
Azota sem kaptam vissza a tapot, de nem kar erte :)

#27 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:15

http://www.lavalys.com/index.php?page=prod...iew=1&subpage=5

Ezzel meg tudod nézni az IRQ-kat!

Ha jól érzékelem kábeles nethozzáférésed van. Amennyiben van rá lehetőség, nem hogy USB-ről hanem egy külön betett hálókártyával is kipróbáld, ne habozz megtenni!

http://www.memtest86.com

Ez a memória tesztelésére alkalmas.

Ha mákod van az everest-tel meg tudod nézni a feszültségeket is.

Egy pontos konfigleírás jól esne!
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#28 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:43

Idézet: Gyoma - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 20:00

A kondikkal nincs baj, hűtenek rendesen, még le is poroltam őket:)

Ize. Mit csinalnak?

Idézet: Gyoma

Viszont a tanácsokat megfogadom és a táp röpülni fog. Ööö...szemétség lenne eladni vlkinek, vagy esetleg egy "gyengébb" gépnél lehetne biztonságosan használni? Vagy eleve semmire sem használható ez a márka?

Dehogynem, ajtoutkozonek kivallo, de csak egyszer hasznalhato. Az acorp tap levelnehezeknek spec. nem jo. Pech.
Markanak hivni meg tulzas. Bovebb info a PAF: Vargane es tarsa, a kozveszelyes bunosok c. topicjaban.
Tapcsere elott tok felesleges barmit is tesztelni, szinte egesz biztos, hogy egy normalis tap (mint elhangzott, akar 200W-os is boven eleg) megoldja az osszes problemadat.

#29 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:56

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 11:43

Ize. Mit csinalnak?

Én is ezen gondolkodom mióta olvastam :D

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#30 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:58

A tápoknál oda szokták irni, mi a max terhelhetőség az adott ágakban, pl a 3,3+5 voltos ágakat max mondjuk 190 wattos  teljesitményfelvételű cuccokkal lehet terhelni. Ha akarod, akkor számolgathatsz is. Az hogy melyik kábelre kötöd, az tökmindegy, mindegyik azonosat bír. Nemárt olyan tápot választani aminél alapból hosszabbak a kábelek, mert ha több Y tápeloszót, vagy hosszabitót használsz, lehetnek problémál belőle. Vinyóknál a szám amit irátl, annyit tesz, hogy 5 volton 500 milliamper, 12n meg 720 milliamper áramot eszik. Az 5 volt a fevezérlésnek, meg a cache-nek kell tudtommal, meg más egyéb apróságoknak a vezérlőpanelen, a 12 volt meg a főmotornak. Egy kommersz 300as táp 5 volton lead vagy 25 ampert, 12n meg olyan 15-18at, ebből kitünik, hogy a vinyó fogyasztás elég karcsu összemérve mondjuk a procival vagy egy videokártyával. A hűtő csatiját kötheted a vinyór is ha jump-kanócos a venti, az nem gáz, enm feltétlen kell külön csatira kötni, mondjuk én a ventiket mindig egy külön kábelre kötöd, lehetsőég szerint.
Segédtápcsati videokártyára igen, fut egy tápkanóc a táp felől. Ez azért van, mert egy nagyobb teljesítményfelvételű kártyákat már nekm lehet az AGPn keresztül táplálni, igy kell neki egy ilyen segédcsati, mint a P4eseknél a VRMnek. Régebbi alaplapoknál gáz lehet, hogy a régebbi AGP  szabvány kevesebbet ad le, igy habát a kártyák lefele kompatibilisek szoktak lenni, de pl egy LX chipes alaplap egy GeForce-t már nem bir meghajtani, 2Dben megy, de mikor 3Dbe vált és megugrik a teljesitményfelvétel, egyből kiakad.

#31 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 13:12

Ezért kértem a pontos konfigot. Sötétben tapogatózik mindenki. Ez simán lehet vinyó, lap, táp.

Egy vinyó tényleg nem eszik sokat a proci és a vga szokta elhabzsolni a tápot. Élen az új intel és nv csodákkal :D

#32 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 06. 13:24

Idézet: Gyoma - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 19:22

Sziasztok!

....
Ennek ellenére néha kapok egy kékhalált,amiben azt írja,h frissíteni kéne a BIOS-t,meg nem jön ki jól a kábelmodemmel,meg számlázza a fizikai memóriát,utáan reboot.
....

:eek:

ps: jo ez a topik.  :cool:

#33 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 20:14

Szvsz a leporolt jól hűtő kondenzátorok igenis jópofa :)
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#34 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:04

Idézet: bio - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 19:14

Szvsz a leporolt jól hűtő kondenzátorok igenis jópofa :)

Én inkább veszélyesnek titulálom :D

#35 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:06

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 22:04

Én inkább veszélyesnek titulálom :D

Veszélyes a rekeszizmokra?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#36 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:20

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 20:06

Veszélyes a rekeszizmokra?

Azóta is fáj :D

#37 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:46

Jól van na!:) A légkondiból erredeztettem a hűtőventire.

A konfigom:
-FCPGA Intel Celeron 800MHz, Azza i815epx (amiről bővebb leírás a Melinda által megadott oldalon: http://www.azza.cz/a...zza_815epx.html )
-256/133 SDRAM, ASUS 7100T GEFORCE2 MX 400, 32MB AGP TV OUT
-40 GB MAXTOR 7200+hűtőventilátor, (a másik 20 GB maxtor talán 7200)
-CDROM (LG,52x), CD-RW (TEAC, 8x/8x/42x)
-3.5-FLOPPY :)
-ATA 100 mobilrack
-memória kártya leolvasó
-kábelmodem WEBSTAR (még USB-n csatlakoztatva)
-EDMAX Fast ethernet adapter (10/100 Mbps)
-táp: 115/230V, 6/4A,60/50Hz, 235W
-HP Deskjet 610C,Daewoo monitor,a/4tech patkány, kelybórd (noname)
-csavarok...

Drukkoljatok, holnap államvizsgázok!

:wc:

#38 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 09:08

Idézet: Gyoma - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 7:46

Drukkoljatok, holnap államvizsgázok!

:respect:

Én ma "csak" vizsgázok :D

Szerkesztette: BoGab 2004. 06. 07. 09:08 -kor

#39 Felhasználó inaktív   Elusive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:47

Idézet: Gyoma - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 9:46

Jól van na!:) A légkondiból erredeztettem a hűtőventire.

:omg:    :)

#40 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 15:10

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 10:08

:respect:

Én ma "csak" vizsgázok :D

Én meg tegnap államvizsgáztam!

:dj:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó