HWSW Informatikai Kerekasztal: 3 éves alaplap lefagy - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 éves alaplap lefagy frissítés?De honnan? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 08. 15:35

Szurkolok minden államvizsgásnak :respect:

Ma is vizsgázok :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#42 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 18:30

Thnx! Sikerlüt a mai!:D Már csak 1 másik van hátra,és meg lesz a diplomám! Én is szurkolok mindenkinek!!!

Ui.: a lefagyásra még azért visszakék térni!

#43 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 19:29

Idézet: Gyoma - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 12:11

Hmm... lesz akkor egy tápcsere,+FAT32-re formázás. Nekem is a kábelmodem USB-n keresztül csatlakozik a géphez és mint mondtam, nálam is bejön a kékhalál (bár nem a 98-as windowsoknál megszokott)

attilav: neked mit ír/írt ki a kékhalál?Bár gondolom a nálam megjelent dolgokhoz hasonlót, mert általában nálam is dc-zés közben jött a kékség. (bár volt ritkán,h máskor is). Formázás: most 2 particióra van osztva a winyóm, C-n van az xp,a másikon filmek,...stb+az installált dolgok. Elég csak a C-t fat32-re formázni,vagy mindkét particiót kell?

Csak a rendszerpatíciót kell fat32-re formázni. A modemet hálókártyán keresztül kötni.
Nálad is 100% hogy az usb driverre vagy a kábelmodem driverre ír hibát.

Viszont fatnál lehet arra számítani hogykékhalálkor, vagy sima fagyás+reset kombónál (ha fut a dc) sérül a queue.xml elvesznek a letöltések folytatásához szükséges információk, illetva a futtatott programok könyvtáraiban levő fájlok gyakran sérülnek) bár a modem átkötése után a kékhalál valószínű elhárul. Először köds át a modemet és ha stabil a rendszer akkor maradjon az ntfs.

Nálam amikor először próbáltam xp-t a winyó kattogások közepette 2-3 percenként kékhalált kaptam, visszaraktam a 98-at, közben történt egy kébelcsere, majd ment vissza az xp formázás nélkül, azóta nem próbáltam ntfs-t a régi gépen. Ha a kábelmodem átkötése után továbbra is dobálja a kékhalálokat akkor próbáld meg a vantec árnyékolt csőkábelt ami maximum 60cm es legyen.

Szerkesztette: attilav 2004. 06. 08. 19:55 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#44 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 08:10

Oké,akkor elsőnek a kábelmodem átkötés. Akkor most már meg van az oka,h miért tűnt el a queue.xml-nek a fele!

Kérdés: ha rákötöm a hálókártyára a modemet, akkor nem ütközik majd a LAN-nal, ill. nem lassul le a NET az adatátvitel más módja miatt? (arra gondolok, h mindennek át kell még futnia a hálókártyán is)

#45 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 08:57

Idézet: Gyoma - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 7:10

Oké,akkor elsőnek a kábelmodem átkötés. Akkor most már meg van az oka,h miért tűnt el a queue.xml-nek a fele!

Kérdés: ha rákötöm a hálókártyára a modemet, akkor nem ütközik majd a LAN-nal, ill. nem lassul le a NET az adatátvitel más módja miatt? (arra gondolok, h mindennek át kell még futnia a hálókártyán is)

A net nem lesz lassabb.

A másik részét nem értem. A gépeid hálóba vannak kötve és abban a gépben, amibe a modemből megy az usb kábel van egy hálókártya is? Mert ha rosszul értelmezem és valójában a gépben csak egy hálókaresz van, de az nincs bekötve sehova, akkor ott LAN sincs :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#46 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:32

Ha lan is van akkor két hálókártya kell, lanra lehet gagyi, de internetre ajánlott normálisat használni.
Az edimaxra mehet a net, lannak pedig veszel egy 2-5K-s gagyit.

Sőt még gyorsulhat is a net mert a hálókártya adatátviteli képessége hajazza az usb-t.
Előfordulhat hogy átkötés után nem lesz net, ekkor be kell szólni és törlik a usb mac addresst, hogy a hálokártyáé legyen érvényes, ki kell kapcsolni a gépet, a modemet áramtalanítani kell egy időre.

Szerkesztette: attilav 2004. 06. 09. 12:45 -kor

Intel Pro/100S

#47 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 09:44

Akkor azért nem megy a hálókártáyra kötött kábelmodem? Átkötöttem,és csak szabályos időközönként sűrűn villog!

Jah,1 kártyám van,és vagy LAN,vagy a NET menne,ha átdugnám:)

#48 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 10:24

Ha a pc led villog akkor azt jelenti hogy a modem látja a hálókártyát. Lehet azért is hogy nem megy a net mert a kártya fix ip-re van beállítva, állítsd dhcp-re.
Intel Pro/100S

#49 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 10:39

Automatikus IP az alapértlemezett. Amugy az Edimaxnál nem kell gagyibb, az is elég gagyi:D Tovább, szerintem pont forditva van: netre lehet gagyi, mert max 2Mbit/secel megy  cuccos, LANnál viszont elég gázos, mikor a jóféle Realtek 8139 tud 100 Mbit helyett szűk 20at.
Érdemes ilyen esetben valami 7-8 rugó csumpi routerre befektetni, és akkor még a szolgáltatónak sem kell beszólni, mert a router tud MACet bujtatni. Az egyik hely ahova járok, egy X-micro-t használ kábelnetre, és eddig vagy 5 hálókártya meg 3 gép fordult meg a modem alatt:D

#50 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 08:25

Megnéztem az IRQ-t és 2-2 alkalmazás ugyanazt használja:
a 9-en van az "intel hangvezérlő AC97" és a hálókártyám is (egyébként Realtek márkájú)
a 11-en van a rendszereszközökből a "Microsoft ACPI szabványnak megfelelő rendszer" és az "USB univerzális állomásvezérlő"

Mi a teendő? A hálókártyát más slot-ra rakjam át? És a 11 IRQ-val kapcs. mit csináljak? Hiszen az USB-re szükségem van (modem...)

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó