Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 23:50
Schmitt Pál úr szvsz lehangolóan nyilatkozott a Fazekas-ügyről a királyi egyesen. Kevésbé finoman fogalmazva csontig nyalt a NOB-nak. Persze, amit a TV lead, az korántsem biztos, hogy a teljes mondóka...
Azért nem értem, hogy miért csak most szólal meg. És azt sem értem, hogy miért nem jelenti ki azt, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy a fellebbezés során enyhítsen a NOB az ítéleten. Semmi erre utalót nem hallottam tőle, csak azt, hogy Fazekas hibázott (ami persze igaz), és tulajdonképpen megérdemelte ezt a büntetést (ami szvsz nem igaz).

Amit elmondott az teljesen jogos volt.
Fazekas hibázott. Lehet mellébeszélni mindenfélét, de akkor is ez a lényeg. Csak magának köszönheti, hogy elvették az érmét. Nehéz helyzetbe hozta az egész olimpiai csapatot. Ezt mondta el Schmidt Pál, és ez is az igazság.
Ugyanakkor Fazekas kijelentette, hogy a megfelelő fórumokon és bíróságon a végsőkig harcol, hogy visszakapja az érmét (amelynek elvesztéséről csak ő tehet).
Most el lehet gondolkodni azon, hogy valójában mi a nehezebb!
Egy megnyert érmet megtartani azzal, hogy még pár órát marad, vagy kéri a korházi felügyeletet és ad annyi vizeletet, amennyi kell.
Vagy egy jogosan elvett érmet, sok ember bevonásával, bíróságokon, meghallgatásokon, hosszú hónapok harca után megpróbálni visszaszerezni.