HWSW Informatikai Kerekasztal: Expire - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Expire Exposé Windowsra

#1 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 05. 18:09

Aki nem ismeri, annak adok néhany linket:

Exposé Mac OS X-hez

Kicsit bővebben, hogy mire is képes:
http://www.ambrosiasw.com/news/upcoming/im...ther_expose.mov 10MB
http://www.ambrosiasw.com/news/upcoming/im...pose_slowmo.mov 6MB
http://www.ambrosiasw.com/news/upcoming/im...expose_drag.mov 2MB

Erre a dologra rengetegen gerjednek, és készítettek is már jónéhány változatot Windowsra, de egyik sem volt igazán jó próbálkozás:

Az első volt az iEx, amit az Aqua-Soft.org-on publikált egy francia fiú.
Utána lett a WinPlosion, amit senki se kedvel, mert fizetni kell érte, és nem shareware.
Még találtam olyat, hogy Windows Exposer és WinGlance - ezek sem ingyenesek.
Ami ingyenes, az az XPoser és a SmallWindows - mindkettő nagyon kezdetleges, és nem is fejlesztik tovább.

No de. A francia fiú, Siwu eldobta az iEx-et, és összeszedte két haverját, hogy elkezdjék csinálni az Expire-t az évvégi egyetemi vizsgájukra:

Idézet

- plugin system (animations, effects, organisation, ...)
- SDK release in order to create your own plugins
- use of the Direct3D API for an infinity of animations (from moving objects to pixel shading)
- max optimisation (assembly) for the prog to remain very usable even of "old" machines

And, if it's possible, those options could be integrated:
- make the OpenGL plugin for the graphic engine
- Unix port
- make the video or 3D windows play while in expose mode using advanced hooking techniques (DirectX only then Unix maybe)

It is good to note that the graphic engine will be made on plugins too. In fact, plugins allow us better possibilities of extension (for exemple a Direct3D and OpenGL plugin for the same graphic engine).

Lehetett jelentkezni béteteszternek (engem is beválasztottak), és tegnap ki is adták az első béta verziót a teszterek részére. Mit mondjak, k*rvajó. A teszterek első visszajelzései szerint Voodoo kártyákkal egyelőre nem akar elindulni a program. Továbba a Windows PrintWindow() API hibája miatt néha, lassabb gépeken egyes ablakokat üresen mutat. A képek szűrése még kezdetleges, ezért minden ablak képe nagyon életlen. Az ablakok szortírozása a képernyőn még kezdetleges, stb.

1-2 héten belül publikussá teszik az új bétát, érdemes rájuk odafigyelni itt.

Innen letölthető egy videó a bétáról, fraps-szel készítették. Én is próbálok majd csinálni egyet.

Szerkesztette: ion 2004. 06. 05. 18:20 -kor

#2 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:51

osszedobtam egy videot, hat eleg ramatyul nez ki..
azert a lenyeg latszik.

expire1.mov

#3 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 18:14

valahogy igy fognak kinezni a dialogus ablakok:
options plug-ins exclude

Szerkesztette: ion 2004. 06. 07. 18:16 -kor

#4 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 21:38

szép meg látványos meg minden... de ez mennyivel csökkenti a gép sebességét?  :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 00:07

Gyakorlatilag semmivel sem csokkenti, meg tobbeves konfignal is nagyon jol teljesit.
Az oka egyszeru. A program kihasznalja a GPU-t (mint egy jatek), hardveres gyorsitasu. Mondhatnok, az eredeti programnal is gyorsabb, ha egyaltalan ossze lehet hasonlitani a Windows fapados GUI-jat az OSX-hez kepest.
Barmit megadnek, ha feltupiroznak mar a Windows-t.. Baromsag, hogy a Longhorn-ig kell varni, ami lehet, hogy nem is lesz olyan jo, mint hiszik... Fura, hogy a vilag leggazdagabb emberenek nincs penze eleg programozot megfizetni, hogy hatszor gyorsabban haladjon a fo szoftverenek fejlesztese. Ehelyett csoportositgatjak a programozokat az XPSP2 es a Longhorn kozott.

#6 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 23:30

Az egyik gepen (p4-2.4c, 128MB8xti4200, 2x256ddr400) amin tesztelem stabil 4MB memoriat foglal maga a program, es kb 10%-ot mutat a proci terheltseg,termeszetesen csak akkor, ha megmozgatom az egeret es tancolnak az ablakok.
En sem rajongok a csicsas dolgokert, inkabb a minimalista interface-eket kedvelem, de a vegleges verzioban mar latszani fog, hogy az animacio csak egy opcio. A lenyeg, hogy az eredeti funkciojat tokeletesen betolti.
Azt meg tudni kell, hogy a cucc csak XP-n fut. Tervezik, hogy w2k-val is kompatibilissa teszik, de w98-on mar biztosan nem fog menni - ez van, az Exposé is csak X-en fut.

#7 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 17:04

tkp akkor ennek mi is a lényege, ha nem az animáció? (a movokat most nem tudtam megnézni)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#8 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 20:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 18:04

tkp akkor ennek mi is a lényege, ha nem az animáció? (a movokat most nem tudtam megnézni)

Az a lenyege,hogy minden ablakot lekicsinyit es felsorakoztatja oket a kepernyon (mintha kartyakat teriteni ki). Utana egerrel kivalasztod, amelyiket keresed, es azt elorehozza. Olyan, mint az Alt-Tab, csak itt latod az ablakokat lekicsinyitve. Baromi hasznos (es gyors is), ha rengeteg ablak van nyitva.

#9 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 23:21

Epp most talaltam ezt a gif-et. LOL :D
Ezredfordulo elott keszult.

http://research.microsoft.com/adapt/TaskGa.../window_ops.gif

Megjegyzem az Apple a Dockjat sem csak ugy kitalalta, hanem a WindowMaker Wharf-jabol vette az otletet. Es ez jo! Csak az a baj veluk, hogy ha mas is csinal hasonlot, egybol beperlik.
Igaz a M$ se kiskutyafa*a, ahogy a Lindows-t b*szogatja.

#10 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 17:32

nahat, teljesen elfelejtettem szolni, mert fingorszagban nyaralok..
az expire elso betaja letoltheto

download (directx 9 kell a futtatasahoz) - bovebb info a forumban.
ha valamelyikotok kiprobalja, es nem mukodik, de erdekli a dolog, akkor kuldje be a hibauzenetet oda a forumba. regebbi (pl voodoo) kartyakkal nem valoszinu, hogy elindul, es egyelore nehany mobil vga-val is problemak vannak.

elvileg jovo heten mar jon a kovetkezo beta, de abban mar sokkal tobb funkcio lesz.

#11 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 22:02

az mar dofi
aki elinditas utan nem lat semmit ertelmet az egeszben es meg angolul semt ud az nyomja meg az F9-et
ez amugy sztemn ugy mukodik h amikor megnyomod a gombot minden ablakrol csinal 1 pillanatkepet es azoakt latjuk, szal szerintem ez igy nem az igazi mertt mondjuk nem latmo ha a sok icq ablakba irnak

Szerkesztette: playback 2004. 07. 04. 22:09 -kor

- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#12 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 11:20

Szerintem jó. Egy kicsit még csiszolni kéne rajta, de jó. Nekem néha az ablakok széleivel van gond. Az tényleg jó lenne ha nem csak pillanatképeket mutatna, de gondolom az valamivel processzorigényesebb lenne.

#13 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 15:55

Idézet: Foley - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 12:20

Nekem néha az ablakok széleivel van gond. Az tényleg jó lenne ha nem csak pillanatképeket mutatna, de gondolom az valamivel processzorigényesebb lenne.

Nem, ez sajnos kivitelezhetetlen a jelenlegi win rendszereken. A pillanatkepek a WinXP PrintWindow() API-javal keszulnek. Az ablakok szelein viszont csak egy kiserleti 3D effektet lathattok - ez nem lesz benne a vegleges verzioban, ahol mar akarmilyen effektet lehet kesziteni hozza.

En is nagyon orulnek, ha nem csak pillanatkepeket mutatna, de sajna ez mar csak a Longhorn-ban lesz lehetseges. Egyelore oruljunk, hogy ilyen furge ez a program a hardveres gyorsitas miatt - gyakorlatilag mar szinte kesz es hasznalhato: a taskswitcher funkciojat toketelesen betolti, akarcsak az Alt+Tab.

#14 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 20:21

A programon belül valóban jól megy de azért eltart egy darabig míg összeállítja a felületet. Valamint nekem egy kicsit rendezetlennek tűnik az ablakok kezelése. Nyitva van 5 ablak és ha a 4.-et ki akarom választani végiggörget 3-at. Ez nem volna baj csak a bibi ott van hogy ha a4-es ablak kissebb mint a 3-as vagy 5-ös akkor nem tudok rákattintani mert miközbe vinném rá az egeret kiforgatja a többit is és a 4-es elveszti a fokuszt.

Gondolom még javítanak azért rajta. Hajrá hajrá mert amúgy aranyos motyó.
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#15 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 22:52

a vegleges verzioban /vagy talan kovetkezo betaban/ barmit be lehet majd allitani. azt is, hogy forogjanak-e az ablakok vagy ne, hogy ne nojjon a meretuk... stb. - valamint kulon kiemelendo resz maga szortirozo, ami majd kiteriti az ablakokat a kepernyore, tehat nem csak egymas melle fogja lerakni, mint a mostani betaban lathato, hanem szepen kihasznalja a teruletet.
szoval teljes mertekben konfiguralhato lesz, SDK is lesz hozza, igy ha nem forgatni akarod az ablakokat, hanem hullamoztatni, akkor azt is megteheted, es szerintem a kepek minosegen is lehet majd allitani, hogy jobb vagy rosszabb legyen (anti-aliasingot es anisotropic filteringet is tamogatja), ezzel befolyasolva a betoltodes folyamatat, bar az en gepemen nagyon gyorsan betoltodik a dolog, ha 20 ablakkal csinalom, akkor is.

Szerkesztette: ion 2004. 07. 06. 23:02 -kor

#16 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 16:30

nekem si gondolkozik a barton 2500+ on mielott mutatja az ablakokat, tehat az alt+tab-nal lassabb
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#17 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 17:52

sztem a legfontosabb lenne hogy az ora melle menjen az icon ha mukodesben van ne foglalja a talcan az ertekes helyet

#18 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 17:54

beta ;)

#19 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 02:10

megint akkor jott meg a kovetkezo beta, amikor epp nyaralni voltam...
itt van a beta2 changelog-ja:
-Added tray icon
-Added right click menu
-Added configuration system
-Added exclusion system (browse and grab don't work yet)
-Added hotkey configuration
-Added screen corner activation and configuration
-Added DirectX configuration (antialiasing and texture filtering)
-Animations are now XML driven!
-Added 3 sample animations xmls
-Added a new organisation plugin: plop.dll (thanks DrDick!)
-Added Direct3D device recovery after loosing (when you Ctrl+Alt+Del for example)
-Added Direct3D default setting when you choose a mode that you card can't handle.
-Added expire only windows of same class
-Added expire only windows of same application
-Done A LOT (i mean it) of optimisations!
-Fixed: lots of memory leaks
-Fixed: lots of dirty directx stuff
-Fixed: multi monitors now expire only on the primary monitor

nem tudom, hogy gyorsabb lett-e, de itt (p4-2.4,ti4200agp8x,512ddr400) nagyon gyorsnak erzem. ha 20-30 ablakkal probalom, akkor is kevesebb, mint 1 masodperc, amig beindul a program.

#20 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 18:09

Beta 2 letoltheto innen:

expire_beta2_07152004.zip

A trayicon-ra kattintva jobb gombbal erheto el a menu.
- Settings menupont: gyorsbillentyuket es kepernyosarkokat
- Display menupont: FSAA erteket es a texture filteringet lehet allitani.
- Animation menupont: 3 elore elkeszitett animacio kozul lehet valasztani, az organisation pluginbol mar ketto van, de meg kozel sem tokeletesek.
- Az Exlusions egyelore csak manualisan allithato (a celkereszt kesobb kapja meg a funkciojat).

A program meg mindig megfekszik a kepernyofelbontas valtoztatasa eseten.
Az anti-aliasing eseten bizonyos rendszereken felpattanhat egy hibauzenet, a fejlesztok azt mondtak, majd intezkednek.
Az xml file-okat pedig egy szovegszerkesztovel lehet valtoztatni, igy barmilyen animacio elkeszitheto a programhoz.

Ha valakinek eszrevetele van, amit megosztana angolul a fejlesztokkel, itt megteheti.

udv

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó