Idézet: laciband - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 19:41
Kaptam egy kidobott gépet P2- es, nem tudom a márkáját(talán tomato) alaplapot, Celeron 300Mh-es procival 96 MB memóriával és egy USB-s Sound Blaster-rel. Rádugtam egy 8 MB-os wichestert, floppy-t és CD olvasót, és rátettem egy Windows XP-t

Az USB vezérlő az eszközkezelőben, megvan és megfelelően működik.
BIOS-ban megnézem, az USB engedélyezve van, és COM2 PORT MODE pedig NORMAL. Az USB kiemenet pedig a COM2-re van dugva. Választható még IrDA vagy ASKIR. Átállítom ASKIR-ra, XP bootol, új hardware-t infraport-ot telepít. Kipróbáltam mindhárom beállítást, többször is fagyott, nem akart bootolni, egér meg sem moccan.

Ha rosszul tettem bele a videkártyát (még mikor nem barmoltam el), sípolt, de most még azt sem. Próbáltam memória vagy kártya élkül bootoltatni, de meg se nyikkant. Lehet kinyírtam az alaplapot? :confused: Nagy kárt nem okoztam, csak utálok elrontani valamit.

Be lehet még üzemelni ezt a gépet?

Érdekes történet. Ez különösen:
Idézet
Az USB-nek ugyanis semmi keresnivalója a COM csatlakozáson. Ha még rágcsálót is tettél rá, jó eséllyel kinyírtad első körben az I/O chipet, majd a további próbálkozásokkor láncreakciót indíthattál el.