HWSW Informatikai Kerekasztal: BUTA KÉRDÉSEK - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BUTA KÉRDÉSEK Nagyokat fogtok nézni Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 21. 19:52

Idézet: amarci - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 16:34

Azt szeretnem megkérdezni hogy mia  különbség a a socket 478 és a socket 775 processzorok között.

Azonos magot feltételezve leginkább a tokozás. A Socket 478 PGA (Pin Grid Array), a Socket T (vagy Socket 775) meg LGA (Land Grid Array). Bővebbet ITT OLVASHATSZ. :)
... a trip back in time is all I need ...

#662 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 23:51

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:48

El. Csak jól meg kell szellőztetni a bordát (pl. duflaventis táppal, vagy min. 80 mm-es házventivel). Kolléganő asztalán olyan Compaq Deskpro van, amiben passzív hűtésű az 533 MHz-es Celeroncs.

Kösz. ;)

#663 Felhasználó inaktív   NZIM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:54

Van egy gép, PIII 733 mükszik benne, bele tudok én rakni egy celeron 400-at?  A gép csak szövegszerkeztésre van. (arra gondolok, hogy fog e működni)
Asus P5B ł Core 2 Duo E6300 ł Asus HD 2900XT 512MB ł 4GB 800MHz DDR2 RAM ł Chieftec cft620

"...há' nyálad se vót, ugy kellett a szádba köpni he'... "

Eladó Athlon 3500+ S939 ADA3500IAA4CN ára:5000Ft PÜ.

#664 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 14:06

Idézet: NZIM - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 13:54

Van egy gép, PIII 733 mükszik benne, bele tudok én rakni egy celeron 400-at?  A gép csak szövegszerkeztésre van. (arra gondolok, hogy fog e működni)

próba cseresznye  ;)
ha a foglalat nem egyezik akkor úgyse tudod belrakni :up:
bár celeron 400 és p3 733, szvsz esélyes, ha más nem akkor cerkához szerzel egy átalakítót!
bár asszem mind2 socket 370 mennie kéne :smoker:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#665 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 07:50

Sziasztok, én még mindig kérdezném, mitől lehet, hogy az XP-ben ha készenléti állapotra állítanám a gépet, leáll, de azonnal újraindul?
Köszi

#666 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 21:01

Idézet: auster - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 8:50

Sziasztok, én még mindig kérdezném, mitől lehet, hogy az XP-ben ha készenléti állapotra állítanám a gépet, leáll, de azonnal újraindul?
Köszi

Valami hiba történik, ami miatt az XP azonnal újra is indítja a gépet. Az újraindítást ki kéne kapcsolni: Vezérlőpult -> "Teljesítmény és karbantartás" -> "Rendszer" -> "Speciális" fül -> "Indítás és helyreállítás"-nál a "Beállítások" gombra katt, és az "Automatikus újraindítás" elől szedd ki a pipát. Innentől már látni fogod, hogy milyen hibaüzit ír ki, amikor megpróbálod elküldeni alukálni. :) Azt vésd fel ide, aztán majd meglátjuk.

#667 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 23:09

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 22:01

Valami hiba történik, ami miatt az XP azonnal újra is indítja a gépet. Az újraindítást ki kéne kapcsolni: Vezérlőpult -> "Teljesítmény és karbantartás" -> "Rendszer" -> "Speciális" fül -> "Indítás és helyreállítás"-nál a "Beállítások" gombra katt, és az "Automatikus újraindítás" elől szedd ki a pipát. Innentől már látni fogod, hogy milyen hibaüzit ír ki, amikor megpróbálod elküldeni alukálni. :) Azt vésd fel ide, aztán majd meglátjuk.

Kiszedtem, ahogy mondtad, de ugyanaz történik, és nincs semmi hibaüzi. :confused:  :confused:

#668 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 18:05

Idézet: auster - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 0:09

Kiszedtem, ahogy mondtad, de ugyanaz történik, és nincs semmi hibaüzi. :confused:  :confused:

van még valami ötlet? régebben ez a funkció tökéletesen működött.

#669 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 15. 18:41

Helló Mindenki!

Kaptam egy kidobott gépet P2- es, nem tudom a márkáját(talán tomato) alaplapot, Celeron 300Mh-es procival 96 MB memóriával és egy USB-s Sound Blaster-rel. Rádugtam egy 8 MB-os wichestert, floppy-t és CD olvasót, és rátettem egy Windows XP-t :eek: . Rádugtam, már a telepítés után egy soros Genius 3 gombos egeret, de nem ismerte fel. Ezután rádugtam egy USB-s Logitech egeret, mire lefagyott a gép. Újraindítottam, de nem akart boot-olni. Kikapcs, bekapcs és bebootol az XP, de az egér meg sem moccan, nem is ismerte fel.
Az USB vezérlő az eszközkezelőben, megvan és megfelelően működik.

BIOS-ban megnézem, az USB engedélyezve van, és COM2 PORT MODE pedig NORMAL. Az USB kiemenet pedig a COM2-re van dugva. Választható még IrDA vagy ASKIR. Átállítom ASKIR-ra, XP bootol, új hardware-t infraport-ot telepít. Kipróbáltam mindhárom beállítást, többször is fagyott, nem akart bootolni, egér meg sem moccan.  :D Visza a BIOS-ba, optimális konfiguráció menü, rendben bebootol, egér semmi. Ezután újra BIOS, majd USB KEYBOARD LEGACY SUPPORT menüpont ENABLE-ra, és nem bootol. Reset, de még a bejelentkező képernyő sem jön be. Kikapcs, bekapcs winchester, procihűtő felpörög, monitor bekapcsol, de nagy fekete képernyő. Lehúztam róla mindent, memóriát kivettem visszatettem, procit kivettem visszatettem, semmi. Próbáltam a BIOS törölni, de nincs neki jumpere. :confused: Kivettem az elemet, úgy hét órát nem volt benne, ugyan az mint előtte.
Ha rosszul tettem bele a videkártyát (még mikor nem barmoltam el), sípolt, de most még azt sem. Próbáltam memória vagy kártya élkül bootoltatni, de meg se nyikkant. Lehet kinyírtam az alaplapot? :confused: Nagy kárt nem okoztam, csak utálok elrontani valamit. :omg:

Be lehet még üzemelni ezt a gépet? :think: Segítségeteket előre is köszönöm! :respect:

#670 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:08

Miért van az, hogy néhány weblap 100%-os procihasználatot csinál?  :think: Opera böngészővel.. azt még megértem, hogy egy flash-es oldal csinál olyan 30-40%-ost, de néha egy sima oldalt megnyitok és már csutkán van.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#671 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 22:43

Csak itt merem megkérdezni, pedig hálózatis téma, de szerintem rajtam kívül mindenki tudja. A kábelnetemet szeretném vezetéknélkül megosztani, tehát egy olyan valamire lenne szükségem, amibe az Ethernet vezeték megy be és WLAN elosztás jön ki.
Ezt hívják WLAN ROUTERnek?
Köszi

#672 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 22:46

Idézet: auster - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 23:43

tehát egy olyan valamire lenne szükségem, amibe az Ethernet vezeték megy be és WLAN elosztás jön ki.
Ezt hívják WLAN ROUTERnek?
Köszi

Igen, LinkSys WRT54G a Te barátod.
Make love not Wor.

#673 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 23:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 23:46

Igen, LinkSys WRT54G a Te barátod.

:respect:  :respect:
Ez igazi villámválasz volt. 3perc!!!
Köszönöm!

#674 Felhasználó inaktív   Abbath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 12:46

Már máshol megkérdeztem, de lehet, hogy épp a kérdés minősítése alapján ide való :)

Tehát:

Most lett egy NEO4 Platinum lapom és a procihűtő egy zalman cnps7000-es, na most a retensön mehanizmus - a HSF-et elvileg tartó műanyag keret ugye ennél úgy van benne, hogy a hátlap fel van ragasztva. Mivel ezt lefeszegetni nem akartam, a keretre raktam rá szépen a keret csavarjaival a hűtőt. Szerintetek ez jó így? Úgy tűnik stabilan áll, ki még nem próbáltam.
"Spirits rideth with the ones that know no fear
They are the Sons of Northern darkness..."

#675 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 18:07

Nos megkérdezem itt, mivel "-=Geri=-" fórumtársunk szarkavarás cimmel elűzött topicjából mikor rákérdeztem, hogy Adott egy Proci PPGA 633Mhz celeron és a sarkon ahol a 3 tű van abból a bal szélső kitörött , dobhatom ki?? vagy attól függetlenül még működhet ??

#676 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 18:17

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 19:07

Nos megkérdezem itt, mivel "-=Geri=-" fórumtársunk szarkavarás cimmel elűzött topicjából mikor rákérdeztem, hogy Adott egy Proci PPGA 633Mhz celeron és a sarkon ahol a 3 tű van abból a bal szélső kitörött , dobhatom ki?? vagy attól függetlenül még működhet ??

próba cseresznye! :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#677 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 19:49

Idézet: laciband - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 19:41

Helló Mindenki!

Kaptam egy kidobott gépet P2- es, nem tudom a márkáját(talán tomato) alaplapot, Celeron 300Mh-es procival 96 MB memóriával és egy USB-s Sound Blaster-rel. Rádugtam egy 8 MB-os wichestert, floppy-t és CD olvasót, és rátettem egy Windows XP-t :eek: . Rádugtam, már a telepítés után egy soros Genius 3 gombos egeret, de nem ismerte fel. Ezután rádugtam egy USB-s Logitech egeret, mire lefagyott a gép. Újraindítottam, de nem akart boot-olni. Kikapcs, bekapcs és bebootol az XP, de az egér meg sem moccan, nem is ismerte fel.
Az USB vezérlő az eszközkezelőben, megvan és megfelelően működik.

BIOS-ban megnézem, az USB engedélyezve van, és COM2 PORT MODE pedig NORMAL. Az USB kiemenet pedig a COM2-re van dugva. Választható még IrDA vagy ASKIR. Átállítom ASKIR-ra, XP bootol, új hardware-t infraport-ot telepít. Kipróbáltam mindhárom beállítást, többször is fagyott, nem akart bootolni, egér meg sem moccan.  :D Visza a BIOS-ba, optimális konfiguráció menü, rendben bebootol, egér semmi. Ezután újra BIOS, majd USB KEYBOARD LEGACY SUPPORT menüpont ENABLE-ra, és nem bootol. Reset, de még a bejelentkező képernyő sem jön be. Kikapcs, bekapcs winchester, procihűtő felpörög, monitor bekapcsol, de nagy fekete képernyő. Lehúztam róla mindent, memóriát kivettem visszatettem, procit kivettem visszatettem, semmi. Próbáltam a BIOS törölni, de nincs neki jumpere. :confused: Kivettem az elemet, úgy hét órát nem volt benne, ugyan az mint előtte.
Ha rosszul tettem bele a videkártyát (még mikor nem barmoltam el), sípolt, de most még azt sem. Próbáltam memória vagy kártya élkül bootoltatni, de meg se nyikkant. Lehet kinyírtam az alaplapot? :confused: Nagy kárt nem okoztam, csak utálok elrontani valamit. :omg:

Be lehet még üzemelni ezt a gépet? :think: Segítségeteket előre is köszönöm! :respect:

Érdekes történet. Ez különösen:

Idézet

Az USB kiemenet pedig a COM2-re van dugva.

Az USB-nek ugyanis semmi keresnivalója a COM csatlakozáson. Ha még rágcsálót is tettél rá, jó eséllyel kinyírtad első körben az I/O chipet, majd a további próbálkozásokkor láncreakciót indíthattál el.

#678 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 20:24

Ez a topik a nekem való. Mi az az 1T/2T a memória időzítésnél?

Szerkesztette: JonesC 2005. 07. 14. 20:35 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#679 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 11:39

Már a hálózat részben is feltettem, de biztos, ami biztos alapon itt is. Mégiscsak, talán buta kérdés.

Adott egy hálózat:
Két db PC egy noti. Középen egy Linksys BEFW11S4 Router.
A net kábelen érkezik, és mindhárom szereplő nagyon jól használja.
A noti PCMCIA WLAN-nal
Az egyik PC etherbet vezetéken
A másik USB WLAN adapterrel csatlakozik
Tehát a NET jól megy nekik, de szeretném, ha ők hárman is alkotnának egy hálózatot. Azaz a cél, hogy a másik két gép használhassa az egyik mappáit, és a hozzá kapcsolt nyomtatót. Amikor próbálok hálózatot építeni, és fájl ás nyomtatómegosztást beállítani, figyelmeztetést kapok, hogy akkor az egész web látni fogja a mappáimat.
Ez mennyire komoly?
Hogyan építhetem ki ezt a hálózatot? Lehet egyáltalán?
Köszi

#680 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 19. 17:03

Sziasztok!

A gépem két napja - akár játszom, akár dolgozok rajta - időnként, de egyre sűrűbben a következőt irja ki:  " A 0x7c91888f" címen található utasítás a 0x0a47c430" memóriacimre hivatkozott. A memória területen nem végezhető el a következő feladat: read".
Ez memória hibára utal? Lefuttattam több tesztet, de hibát nem talált.
Konfig: Abit AI7, P4 2.8 HT, 2x512 Kingston dualban, HIS 9600XT turbó 256MB, Ultra Power 460W. :think:

Téma megosztása:

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.