Idézet: Top cat - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 8:29
Köszi mindkettőtöknek a segítséget.
Ezek szerint belevan integrálva a chipsetbe.
South Bridge:VIA VT8237, supports USB 2.0, ATA 133, SATA 1.5Gb/s
Raid nem kell úgyse, csak egy vinyó lesz. De amit leszedtem pdf doksit az alaplap leírásáról abban nemigen találok Raid kikapcsolás funkciót.
nyunyu amiket felsoroltál azok NForce chipstes alplapok, ez meg Via. Sajnos nembiztos, hogy a Via is tudja ide vinyóként kezelni de azért reménykedek.
yeahsp hallottam már az nLite-ról. Ezzel lehet módosítani a telepítő lemezeket. Ha tudsz egy linket ahol leírják hogyan kell belerakni a sata drivert megköszönném

sajna én se látok olyat, hogy RAID mód tiltása, úgyhogy valszeg nem ilyen egyszerű...
ha nem akarsz nagyon elmélyülni az os herélgetésében, akkor nagyon egyszerű az nLite használata:
-szedd le a VIA oldaláról ezt a csomagot:
RAID driver
-winrar-al tömörítsd ki valahová
-xp cd-ről felmásolsz mindent egy könyvtárba
-nlite-ban rámutatsz erre a könyvtárra, és valamelyik menüpontja az, hogy driver integrálása
-a "VIA_RAID_V520C\VIARAID\driver\winxp" könyvtárban megtalálod az XP-hez való "VIAMRAID.INF" fájlt, és mehet bele
-utolsó menüpont az ISO készítése, amivel újra egy bútolható XP telepítő CD-t készíthetsz
nem vennék rá mérget, hogy így megtalálja a telepítés elején a RAID vezérlőt, de reméljük a legjobbakat...