HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:23

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:07

Hát nemtom, nálam 9800xt-vel a déli volt elég meleg az északi meg épphogy langyos, most az északi is meleg, a délit nem fogtam meg azóta :)

Most hogy fel van húzva kissé a cuccos, egy 12cm-es ventivel megtámogattam az NB-t meg a memóriákat, mert igencsak melegedtek, és hol van még a kánikula? :confused:
Szal nekem lehet hogy azért fűt a cuccos?
Képek: valahol itt :)

#1442 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:36

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 10:49

Milyen alaplap?

Olyan meg nincs hogy "ráhárítja a munkát", mivel más a funkciójuk.

Ha olyan lap mint az enyém és AGP-s karival, akkor azért hideg az északi és meleg a déli híd, mert ennél a lapnál a déli hídba tették az agp vezérlőt, és az dolgozik (az ide vezérlő meg más egyéb mellett). Az északi azért hideg, mert az a pci-e kezeléséért felelős elsősorban. Ha pci-e karit használsz benne, akkor melegebb lesz az északi híd és hüvösebb a déli.

Ilyen lapom van.
Fákjúál!!

#1443 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 17:05

Idézet: chungee - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 13:36

Akkor ez tényleg furcsa, ugyanis az nf2 sem egy hüvös jószág. Mind az északi mind a déli hídnak melegnek kellene lennie.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1444 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 03. 17:12

Teszt, Asrock!!! i865 + ICH5 chipsetes AGP-s alaplapban ... CONROE proci!  :eek:
Kissé BX alaplap vs Tualatin érzésem van.

Tud valamit ez az Asrock  :smoker:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1445 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:15

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 18:12

Teszt, Asrock!!! i865 + ICH5 chipsetes AGP-s alaplapban ... CONROE proci!  :eek:

Tud valamit ez az Asrock  :smoker:

Reméljük a 2.576V-os magfesz csak a CPU-Z bugja. Az 1.2V-hoz képest egy kicsit sok lenne.  :spirit:
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#1446 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:25

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:23

Most hogy fel van húzva kissé a cuccos, egy 12cm-es ventivel megtámogattam az NB-t meg a memóriákat, mert igencsak melegedtek, és hol van még a kánikula? :confused:
Szal nekem lehet hogy azért fűt a cuccos?
Képek: valahol itt :)

Csodálattal nézem a vízhűtéses képeket, igazán tetszenek a rezes munkák. Ilyenkor elgondolkodom, hogy lehetne alkotni ezt-azt, ha lenne időm foglalkozni vele.

Bár nem értem, hogy pontosan miért is jó a vízhűtés (talán halk?), az én E6-os Venice-m (3200+)a gyári hűtővel megy 2500MHz-en problémamentesen, max 47C-on Everest szerint...

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#1447 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:07

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 23:25

Bár nem értem, hogy pontosan miért is jó a vízhűtés (talán halk?)

Valóban halk, a léghűtésnél hatékonyabb, lehet barkácsolni, jól néz ki, lehet vele vagizni, stb...

Nekem a gallium-indium övözeten alapuló folyékony fém hűtés tetszik. Abban az a poén, hogy egy elektromágnes a pumpa, így gyakorlatilag nincs mozgó alkatrész a hűtőrendszerben (kivéve a folyadék).
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#1448 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:34

Idézet: Nigel - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 0:07

Nekem a gallium-indium övözeten alapuló folyékony fém hűtés tetszik

:fear:  :bolond:  :Đ

Idézet

Teszt, Asrock!!! i865 + ICH5 chipsetes AGP-s alaplapban ... CONROE proci!

Tud valamit ez az Asrock

Jöjjön má' vazzameg, kíváncsi vagyok a tesztekre, nomeg persze az árára  :rolleyes:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1449 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:44

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 22:25

Bár nem értem, hogy pontosan miért is jó a vízhűtés (talán halk?),

Yess!
Perpill, ha éjszaka felébredek onnan tudom hogy megy még a gép, hogy világítanak az elején a ledek... :eek:  :cool:  :p  :D
Szal szerintem ez mindent elmond.  :D
Ja vidéken müxik a gép, ahol éjszaka a max zajt a pár száz méterre nemi életet élő békák keltik, a társadalmi életet élő kutyákkal karöltve... :D

#1450 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:58

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 8:44

Yess!
Perpill, ha éjszaka felébredek onnan tudom hogy megy még a gép, hogy világítanak az elején a ledek... :eek:  :cool:  :p  :D
Szal szerintem ez mindent elmond.  :D
Ja vidéken müxik a gép, ahol éjszaka a max zajt a pár száz méterre nemi életet élő békák keltik, a társadalmi életet élő kutyákkal karöltve... :D

Oké, oké, Így minden világos!  :D  :

(én csináltam mozgó alkatrész nélküli PC-t, csak hát a teljesítmény... :rolleyes: ) na az halk volt

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#1451 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:47

Idézet: rollingrock - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 17:57

Üdv.

Egy Inteles konfigurációval gyűlt meg a bajom az utóbbi pár napban.

Egy P4VM800-as alaplapban egy 2.4 Ghz-es Celeron D volt egy 9600XT és 1GB RAM társaságában.
A gép hibátlanul müködött.

A tulaj szerette volna gyorsítani a vasat így tetett bele egy 3.06 Ghz-es CPU-t szintén Celeron-t.
Azóta a gép látszólagosan jól müködik de játékok alatt néha kilép a progiból. nem kékhalállal áll le.

Viszont lefuttattam a Prime95 - SuperPI - S&M triót egyszerre is de nem vágott hibát több órán keresztül sem.

Próbálgattam 3DMark 2001 - 03 progikkal is LOOP üzemmódban de atomstabilnak bizonyult.
Elsőre a játék tűnt gyanúsnak, de a régi processzort "visszahelyezve" már jó.

A CPU-t garanciába nagykerileg kicseréltettem, de pár napi müködés után ez is bedobta magát.

Később másik alaplappal (ALBATRON tipusát nem tudom) is próbálkoztam de ott is csak a 2.4-es stabil.

Tápot nem cseréltem (Codegány 350-es  :omg: ) de "ránézésre" a feszültségek jók.

Hol lehet a probléma? THX!  :(

Szóval kivágtuk az Intel f*s háromezres sz*rt és alaplappal együtt átszereltük AMD vonalra a cuccot. A lényeg hogy többeknek meggyűlt már a baja a háromezres celeronnal. Szóval a későbbiekben úgy ánblokk felejtős intel inszájd..... :D
Gigabyte GA-K8N51GMF-9 * AMD Athlon64 3000+ Venice * 768 MB DDR-400 * 120 GB 8MB Maxtor SATA HDD * 400W ATX táp * LG-GSA4165B DVD-RW

#1452 Felhasználó inaktív   Csoki Yuing 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 14:11

Van egy P4V88 alaplapom benne egy 3.00 gigás p4-gyel.
Win xp +sp2 megy alatta de az istenért sem képes a shutdown után kikapcsolni az atx-es házat.
A ház Mercury. Próbálkoztam már mindennel: bios frissítés, örökölt apm bekapcsolása az eszközkezelőben.
Arra már rájöttem hogy az eszközkezelőben a gép Standard pc-ként jelenik meg és nem Acpi Uniproc. gép.
Erre kérnék segítséget, hogy mi a rákot lehetne csinálni mert elég idegesítő a problem.

#1453 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 21:12

Idézet: Csoki Yuing - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:11

Van egy P4V88 alaplapom benne egy 3.00 gigás p4-gyel.
Win xp +sp2 megy alatta de az istenért sem képes a shutdown után kikapcsolni az atx-es házat.
A ház Mercury. Próbálkoztam már mindennel: bios frissítés, örökölt apm bekapcsolása az eszközkezelőben.
Arra már rájöttem hogy az eszközkezelőben a gép Standard pc-ként jelenik meg és nem Acpi Uniproc. gép.
Erre kérnék segítséget, hogy mi a rákot lehetne csinálni mert elég idegesítő a problem.

bios-ban tiltva lehet az acpi  :think:
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#1454 Felhasználó inaktív   Csoki Yuing 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 08:44

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 21:12

bios-ban tiltva lehet az acpi  :think:

Hát nem vagyok egy nagy pc guru de már ezzel a legelső körben foglalkoztam :)
Minden vackot ami az acpi van összefüggésben azt  be kapcsoltama biosban.
Esetleg tucc vmi olyan bios beállítást, amit én nem?

Bios version : 1.80

#1455 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:13

Idézet: Csoki Yuing - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 9:44

Hát nem vagyok egy nagy pc guru de már ezzel a legelső körben foglalkoztam :)
Minden vackot ami az acpi van összefüggésben azt  be kapcsoltama biosban.
Esetleg tucc vmi olyan bios beállítást, amit én nem?

Bios version : 1.80

Van egy rossz hírem: BIOS piszkálással ezt a problémát nem fogod megoldani. A hiba a vindóz telepítőjében van, mert nem ismerte fel korrektül a BIOS típusát.

Ilyenkor a leggyorsabb megoldás újrahúzni az XP-t. Amikor elindul a telepítő és kiírja a képernyő aljára, hogy nyomjál F6 gombot, ha SCSI vagy RAID driverre van szükséged, akkor nyomd meg az F5-öt.
A megjelenő menüből válaszd ki az Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC pontot és telepítsed újra a rendszert.

#1456 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:35

Sziasztok.

Kellene némi segítség, mivel nem vagyok nagyon tudora a biosnak.
Létezik valami magyar nyelvű teszt Asrock 775i65PE laphoz?
Olyan kérdéseim lennének, hogy a 400as ramot a bios nem engedi csak 133/266/auto módra állitani.
Ha auton van, akkor is csak 333nak látja.
És még sorolhatnám kérdéseimet, de egyenlőre ez érdekelne leginkább.

Köszönettel várom tippjeiteket.

Üdv

Szerkesztette: Der,Die,Das Gumis 2006. 05. 11. 09:35 -kor

Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1457 Felhasználó inaktív   Csoki Yuing 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 09:36

Idézet: Nigel - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 9:13

Van egy rossz hírem: BIOS piszkálással ezt a problémát nem fogod megoldani. A hiba a vindóz telepítőjében van, mert nem ismerte fel korrektül a BIOS típusát.

Ilyenkor a leggyorsabb megoldás újrahúzni az XP-t. Amikor elindul a telepítő és kiírja a képernyő aljára, hogy nyomjál F6 gombot, ha SCSI vagy RAID driverre van szükséged, akkor nyomd meg az F5-öt.
A megjelenő menüből válaszd ki az Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC pontot és telepítsed újra a rendszert.

Ezt a megoldást már olvastam jópár fórumon, de azért nevetséges, csak ez lenne a járható út....
Annyi dolog van feltéve, progik meg hasonlók, hogy nem éri meg nekem, inkább marad a gombnyomogatás...
Azért még reménykedem, hátha  :)

#1458 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 10:10

Idézet: Der,Die,Das Gumis - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 10:35

Sziasztok.

Kellene némi segítség, mivel nem vagyok nagyon tudora a biosnak.
Létezik valami magyar nyelvű teszt Asrock 775i65PE laphoz?
Olyan kérdéseim lennének, hogy a 400as ramot a bios nem engedi csak 133/266/auto módra állitani.
Ha auton van, akkor is csak 333nak látja.
És még sorolhatnám kérdéseimet, de egyenlőre ez érdekelne leginkább.

Köszönettel várom tippjeiteket.

Üdv

Milyen proci, ill. mennyi a cpu fsb? Ha 533, akkor max 333-nak látja a memóriát. Kép a manualból:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1147338609.jpg

#1459 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 10:13

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 10:10

Milyen proci, ill. mennyi a cpu fsb? Ha 533, akkor max 333-nak látja a memóriát. Kép a manualból:

Szia.

Igen 533as.
Pentium D-805 2,66 dual core.

És akkor most így jártam??
Nem is lehet dual 400-ban hajtani a ramot?
Vagy biosban kell bűvészkednem?

THX
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1460 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 10:49

Idézet: Der - Dátum: Die,Das Gumis,2006. máj. 11., csütörtök - 11:13

Szia.

Igen 533as.
Pentium D-805 2,66 dual core.

És akkor most így jártam??
Nem is lehet dual 400-ban hajtani a ramot?
Vagy biosban kell bűvészkednem?

THX

Hát alapban valóban így jártál. A jó hír, hogy ez egy jól húzható proci, a topicjában olvashatsz erről. Ha pedig emeled az fsb-t, a memória sebessége is megyen  a procival. Nézz utána a tuningnak szerintem.

Szerk: valamit az is visszahoz, hogy a 400-as ramok 333-on jobb időzítésekkel képesek menni, tehát a vérveszteség távolról sem akkora, mint első hallásra tűnhet.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 05. 11. 10:54 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.