Kicseréltem a gyári dobozos ventijét a 2500+nak egy Whisper4-re. Tényleg jobban hűt, örültem neki, hogy ilyen olcsón megúsztam. Aztán azt vettem észre, hogy nagyon erős terhelés alatt fagy a gép. Mondom mi a fene, talán hülyén raktam fel a bordát? Dehát alacsonyabbak 8 fokkal hőmérsékletek. Tiszta ideg voltam. Végül kiszűrtem, hogy a mem a hibás, mert ha leveszem a mem sebességét (aszinkronban), akkor nincs gond. Szóval a proci bírja a tuningot. De a memória miért nem bírja azt, amit eddig bírt?
Arra jutottam, hogy a whisper4 bordája jóval nagyobb, a ventije erősebb és pont a memóriák felé fújja a levegőt. Gondolom, ez a levegő melegebb a környező levegőnél, és szépen felfűti a memóriát, ezért lett bizonytalanabb! Mindig teljesen levéve használom a házat, de a fal felé nézett a venti, és azt a kis levegőt maga körül szépen befűtötte. Ha kifordítottam, akkor visszállt a régi stabilitás, és 3 fokkal hűvösebb is lett minden, gondolom így még elbírja a memória is a rááramló melegebb levegőt, hogy van körülötte szabadon sok szobahőmérsékletű levegő