HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 16:55

Idézet: memberjoe - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 17:22

Közelebbről megvizsgáltam alaplapomat, s a fotón talán látható, hogy mégis van az Asrock P4i45GL alaplapom AGP. A következő van alá írva:

Kép

Az nekem nem AGP slotnak tűnik, hanem csak egy hely a nyákon, ahol lehetne  :omg:  (gondolom egy másik, nem annyira irodaira butított típusnál a helyére van forrasztva az AGP slot)
Amúgy meg a 9600pro nem éri meg az árát (ha újonnan gondolod) és az AGP-be sem éri meg befektetni. Ha jobbat akarsz, akkor legalább egy normálisabb integrált videós lap PCI-E bővíthetőséggel a legolcsóbb átépítési lehetőség, de ugye +proci és +ram....igazából belépőszinten ezeket is egész olcsón meg lehet oldani....

Szerkesztette: Nurba 2007. 07. 21. 16:59 -kor

#2122 Felhasználó inaktív   memberjoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 18:57

Bevallom őszintén, csak a Vista miatt szerettem volna egy olcsó DX9-es kártyát belevarázsolni a gépbe, játékokra egyáltalán nem gondolok. Nem tudom ezért megéri-e kicserélni az egész alaplapot +RAM, +PROCI. Ha a videókártya-frissítés nem oldható meg ezen az alaplapon, akkor inkább nem is foglalkozom vele. Mit gondolsz erről?

#2123 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 19:00

Idézet: memberjoe - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 19:57

Bevallom őszintén, csak a Vista miatt szerettem volna egy olcsó DX9-es kártyát belevarázsolni a gépbe, játékokra egyáltalán nem gondolok. Nem tudom ezért megéri-e kicserélni az egész alaplapot +RAM, +PROCI. Ha a videókártya-frissítés nem oldható meg ezen az alaplapon, akkor inkább nem is foglalkozom vele. Mit gondolsz erről?

Azt, hogy szived joga! Mint írtam: ha kevés lenne...ez azt is jelenti, hogy ha így is megfelel a célnak, akkor no problem ;)

szerk: amúgy a Vista elég erőforrásigényes...sajnos

Szerkesztette: Nurba 2007. 07. 21. 19:08 -kor

#2124 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 12:38

Idézet: memberjoe - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 11:39

Asrock P4i45GL alaplapom van. A kérdésem, hogy ebbe tudok-e egy ATI 9600 Pro AGP-s videókártyát illeszteni?

Ebbe a deszkába csak sima PCI VGA zsugákat tehetsz, de azok ritkák mint a fehér holló.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2125 Felhasználó inaktív   Sonlox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 19:13

Sziasztok! van nekem egy 4 Core dual vsta alaplapom, ami nem akar elindulni.. A power gombra semmit nem reagál, ha a tápot kapcsolom be , akkor is csak a venti pörög fel. Mondták lehet hogy a meleg miatt.. egyszer már sikerült valahogy eljutnom a bios-ig , de leállt az egész. A ram tuti jó, a proci tuti jó stb.. tippek?

#2126 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 19:50

Idézet: Sonlox - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 19:13

Sziasztok! van nekem egy 4 Core dual vsta alaplapom, ami nem akar elindulni.. A power gombra semmit nem reagál, ha a tápot kapcsolom be , akkor is csak a venti pörög fel. Mondták lehet hogy a meleg miatt.. egyszer már sikerült valahogy eljutnom a bios-ig , de leállt az egész. A ram tuti jó, a proci tuti jó stb.. tippek?

- A "szokásos" hibajavítást javaslom: Másik táp + cpu + RAM + VGA-val próbálkozz, egyenként cseréld az említett elemeket a lapban.
- BIOS RESET is segíthet amiről a kézikönyv pontosan tájékozatat, hogyan kell. Általában az alaplapi elem kiszedésével.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2127 Felhasználó inaktív   Sonlox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 20:25

Idézet: akaido - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 19:50

- A "szokásos" hibajavítást javaslom: Másik táp + cpu + RAM + VGA-val próbálkozz, egyenként cseréld az említett elemeket a lapban.
- BIOS RESET is segíthet amiről a kézikönyv pontosan tájékozatat, hogyan kell. Általában az alaplapi elem kiszedésével.

na az a poén hogy próbáltam már mindent .. egy hete szenvedek, de semmi. Nem hiszem hogy rossz lenne az alaplap, mert már elindult vagy háromszor :D Kontakthiba kizárva..

#2128 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 08:45

Új JMicron sata2 driverrel (17.21.2.) ismét van smartom, 17.11-el nem volt :)

#2129 Felhasználó inaktív   dadario 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 12:52

Sziasztok!

Egy ALIVE Sata2 GLAN lapot néztem ki magamnak, egy X2 3600 proci megy bele, tuningolni nem akarom. Jó választás?

Köszi,

#2130 Felhasználó inaktív   kovacsneni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 13:56

Idézet: dadario - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 12:52

Sziasztok!

Egy ALIVE Sata2 GLAN lapot néztem ki magamnak, egy X2 3600 proci megy bele, tuningolni nem akarom. Jó választás?

Köszi,

Igazából attól függ veszel -e bele videókarit ha nem akarsz akkor jó. Ha teszel bele akkor én Asus m2n vagy msi k9neo-f vagy gigabyte m55 lapot ajánlanék hozzá árban szinte ugyanott vannak  de jobbak. Jók az Asrock lapok nekem is volt de csak munkához ajánlanám.
Ami elromolhat el is romlik....

#2131 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 19:33

Eleg surgos es fontos lenne, mert LAMER vagyok!!!  :Đ  :Đ  :Đ

Windowst kellene installalnom, USB billentyuzettel.
Valamit be kellene kapcsolni a BIOS-ban, hogy "A cd-romrol valo inditashoz kerem nyomjon le egy gombot" uzetetre elinduljon a telepito.

Regebben mar megtalaltam, most nem sikerul. Mi lenne ez es hol talalom az asrock biosban?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#2132 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 20:35

"usb keyboard support os or BIOS"

Hol a bubanatban van ez asrock bioson belul??????????????????????    :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#2133 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 20:43

Idézet: PeppeR - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 21:35

"usb keyboard support os or BIOS"

Hol a bubanatban van ez asrock bioson belul??????????????????????    :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

nem ilyen név alatt fut
asszem USB legacy support szerüt kellene keresned

Üdv
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#2134 Felhasználó inaktív   fejesl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 11:43

Sziasztok!

AliveXFire-eSata2 deszkám van sata1 és sata2 winyókkal.
Mekkora sebesség különbség van az IDE mód és az AHCI mód között?

Jelenleg nekem IDE módban megy, mert nem akartam újratelepíteni a rendszeremet (sikerült úgy átállnom 939-ről, hogy nem kellett).

Megoldható-e az átállás AHCI-re SysPrep-el?

Előre is köszi a válaszokat!
Gigabyte GA-MA770T-UD3 | AMD Athlon II X4 630 | 5GB/1333 | 1TB Samsung SATA-II 32MB | 500GB WD SATA-II 16MB | Samsung DVD+-RW | FSP-350PNF Passive PFC | MSI 5670 1GB | Windows 7 32bit

#2135 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 12:47

Idézet: fejesl - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 12:43

Sziasztok!

Jelenleg nekem IDE módban megy, mert nem akartam újratelepíteni a rendszeremet (sikerült úgy átállnom 939-ről, hogy nem kellett).

Szerintem menni fog úgy, hogy ha felrakod a sata2 drivereket, restart és biosban átrakod ide mode-ról sata2-be. Mennie kellene gond nélkül.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2136 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 14:15

Idézet: fejesl - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 12:43

Sziasztok!

szerintem semmit nem kell feltelepíteni, gondolom az XP install után már telepített chipsetdrivereket, abban elvileg kell lennie támogatásnak, szóval ha bios-ban simán vált akkor el kell hogy induljon rendszer

Üdv
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#2137 Felhasználó inaktív   fejesl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 20:21

Hát nem megy...
Megjelenik a win.xp felirat, megy is 2-3 csík és újraindul a gép :(
További ötlet?

Sebességgel kapcsolatban tudtok valamit mondani? Mert ha nem hoz nagy gyorsulást, akkor nem kínlódok vele.

Itt az én Everest tesztem: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A Samsung és a Maxtor SATA2, a Hitachi meg SATA1.

Szerkesztette: fejesl 2007. 08. 04. 20:21 -kor

Gigabyte GA-MA770T-UD3 | AMD Athlon II X4 630 | 5GB/1333 | 1TB Samsung SATA-II 32MB | 500GB WD SATA-II 16MB | Samsung DVD+-RW | FSP-350PNF Passive PFC | MSI 5670 1GB | Windows 7 32bit

#2138 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 20:26

Idézet: fejesl - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 21:21

Hát nem megy...
Megjelenik a win.xp felirat, megy is 2-3 csík és újraindul a gép :(
További ötlet?

Sebességgel kapcsolatban tudtok valamit mondani? Mert ha nem hoz nagy gyorsulást, akkor nem kínlódok vele.

Itt az én Everest tesztem: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A Samsung és a Maxtor SATA2, a Hitachi meg SATA1.

Akkor nem jó drivert próbáltál....
Anno úgy raktam fel az xp-t hogy ide módban, majd miután felállt az xp, felnyomtam a jmicron drivereket (mivel asrock 939dualsata2-ön külső jmicron sata2 vezérlő volt), reset, biosban sata2-re és már bootolt is a win. Mennie kellene...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2139 Felhasználó inaktív   fejesl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 21:22

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 20:26

Akkor nem jó drivert próbáltál....
Anno úgy raktam fel az xp-t hogy ide módban, majd miután felállt az xp, felnyomtam a jmicron drivereket (mivel asrock 939dualsata2-ön külső jmicron sata2 vezérlő volt), reset, biosban sata2-re és már bootolt is a win. Mennie kellene...

Hát nem tudom... Nekem is dual-vsta volt ez előtt, jmicron vezérlővel, az tényleg nagyon korrektül ment.
Ezen ati chipset van. Északi és déli híd is ati. Feltettem minden drivert, amit találtam hozzá.
Neked milyen sebességet produkál ahci módban?

#2140 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 21:50

Idézet: fejesl - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 22:22

Hát nem tudom... Nekem is dual-vsta volt ez előtt, jmicron vezérlővel, az tényleg nagyon korrektül ment.
Ezen ati chipset van. Északi és déli híd is ati. Feltettem minden drivert, amit találtam hozzá.
Neked milyen sebességet produkál ahci módban?

hu majd holnap lemérem, de lehet nem nagyon lesz mérvadó, mert csurig vannak a lemezeim...
Igazából nincs nagy különbség ide és sata2 között. Nem érezhető.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.