ASRock tulajdonosok klubja.

Elküldve: 2007. 08. 13. 11:44
Az lenne a kérdésem, hogy ASRock P4i65G alaplap 8x-os VGA-ja vajon támogatja-e a 4x-es ATI Radeon 8500 LE-t?
THX

Elküldve: 2007. 08. 13. 18:24
Előre is kössz mindenkitől!
Díszcsákány, béke!
Traktorosjoe!

Elküldve: 2007. 08. 13. 19:30
Idézet: traktorosjoe - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 19:24
Előre is kössz mindenkitől!
Díszcsákány, béke!
Traktorosjoe!

http://www.x-drivers.com/component/option,...einfo/id,20154/

Elküldve: 2007. 08. 14. 19:36
A lenyeg az hogy van 2 db 512 MB-os ddr2 400as memoriam egy ASROCK P4i65G alaplapomon, de csak 333MHZen megy. Mivel nem ertek hozza csak sejtem hogy a proci huzza le(ami 2.4 GHZ-es), ezert biosban korulneztem ahol azt lattam hogy:
CPU Host Frequency: auto (133mhz) valaszthato: 66-300mhz-ig 1mhz-essevel valaszthato
DRAM Frequency: auto (166mhz) valaszthato: 133 vagy 166mhz
Viszont az alaplap kezikonyveben az van h a 400as ramhoz az FSB Frequency-nek 800nak kell lennie.
Na csak az a problemam h nemtudom ezeket a szamolasokat, h mit mennyire kell allitani, szoval ha valaki tudna segiteni nagyon halas volnek, elore is koszi.

Elküldve: 2007. 08. 14. 23:38
Idézet: kopirajt - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 19:36
A lenyeg az hogy van 2 db 512 MB-os ddr2 400as memoriam egy ASROCK P4i65G alaplapomon, de csak 333MHZen megy. Mivel nem ertek hozza csak sejtem hogy a proci huzza le(ami 2.4 GHZ-es), ezert biosban korulneztem ahol azt lattam hogy:
CPU Host Frequency: auto (133mhz) valaszthato: 66-300mhz-ig 1mhz-essevel valaszthato
DRAM Frequency: auto (166mhz) valaszthato: 133 vagy 166mhz
Viszont az alaplap kezikonyveben az van h a 400as ramhoz az FSB Frequency-nek 800nak kell lennie.
Na csak az a problemam h nemtudom ezeket a szamolasokat, h mit mennyire kell allitani, szoval ha valaki tudna segiteni nagyon halas volnek, elore is koszi.
Olvass bele az "MSI alaplapok találkahelye" topic utolsó oldalába, ott megtalálokd a választ.

Elküldve: 2007. 08. 19. 18:56
Próbáltam XP-t telepíteni AHCI módban: egyik letöltött driverrel sem látta a telepítő a winyókat...

ASRock xfire esata2
Valakinek sikerült már AHCI módban vallatnia?

Elküldve: 2007. 08. 23. 18:06

Elküldve: 2007. 08. 23. 18:06

Memtest órákat futott, nincs hiba.
A telepítéskor odáig elmegy, amikor Entert kéne nyomni a telepítés folytatásáig, vagy egy pillanatra kiírja hogy 78xxx MB lemez vizsgálata (80 GB Samsung IDE), MAJD kékhalál: IRQL_NOT_LESS ...
Ezen a lapon nincs is SATA se RAID, SiS chipsetes (741, illetve 961Lua), CD-n nincsen semmiféle driver, illetve van, de csak úgy látom amit már XP alól kéne felrakni vagy F6-al mit töltsek be, flopit nem adtak.
Most bizisten felrakok valami Linux disztribet vagy most először egy Win98-at mert az van kéznél.....
 Csak az a gond, hogy XP-vel kellene az ismerősnek, akinek csinálom a gépet. Már tápot is cseréltem 300W-ról 400 Wattra. Most formázom a vinyót FAT32-re, kíváncsi vagyok a Win98-hoz mit szól.
  Csak az a gond, hogy XP-vel kellene az ismerősnek, akinek csinálom a gépet. Már tápot is cseréltem 300W-ról 400 Wattra. Most formázom a vinyót FAT32-re, kíváncsi vagyok a Win98-hoz mit szól.

Szerkesztette: Kory 2007. 08. 23. 18:09 -kor

Elküldve: 2007. 08. 23. 18:12
Idézet: Kory - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 19:06
Memtest órákat futott, nincs hiba.
A telepítéskor odáig elmegy, amikor Entert kéne nyomni a telepítés folytatásáig, vagy egy pillanatra kiírja hogy 78xxx MB lemez vizsgálata (80 GB Samsung IDE), MAJD kékhalál: IRQL_NOT_LESS ...
Ezen a lapon nincs is SATA se RAID, SiS chipsetes (741, illetve 961Lua), CD-n nincsen semmiféle driver, illetve van, de csak úgy látom amit már XP alól kéne felrakni vagy F6-al mit töltsek be, flopit nem adtak.
Most bizisten felrakok valami Linux disztribet vagy most először egy Win98-at mert az van kéznél.....
 Csak az a gond, hogy XP-vel kellene az ismerősnek, akinek csinálom a gépet.
  Csak az a gond, hogy XP-vel kellene az ismerősnek, akinek csinálom a gépet.Az első dolog, hogy a Memtest-et el kell felejteni, mert egy kalap kaki. Most volt alkalmam tesztelgetni és sokkal jobb a GoldMemory. Amit a Memtest 12 óra futtatása után jónak gondolt, azt a GoldMemory 5 perc alatt kiköpte hibával.
 Én meg csodálkoztam, hogy párszor BSOD és IRQ... hibával szivat a Win. A másik, hogy esetleg egy másik winyóval próbálni, ha a GoldMemory nem talált hibát.
 Én meg csodálkoztam, hogy párszor BSOD és IRQ... hibával szivat a Win. A másik, hogy esetleg egy másik winyóval próbálni, ha a GoldMemory nem talált hibát. 
Szerk.: Ha kell fullos GoldMemory, PÜ rám.

Szerkesztette: Csokis 2007. 08. 23. 18:14 -kor
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Elküldve: 2007. 08. 26. 14:32

Elküldve: 2007. 09. 24. 12:58
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Elküldve: 2007. 10. 07. 23:31

Elküldve: 2007. 10. 20. 22:06
A közelmultban vásároltam két majdnem egyforma konfigurációt.
Mindkettőnél bootolási gondok vannak. Az egyikben SATA DVD Író (NEC OPTIARC DVD RW AD-7173S) található, a másikban egy használt Hitachi DVD Olvasó.
A Sata-s dvd-ről nem bootol a Win XP CD, Win Vista DVD, de bootol az alaplapi (Asrock ALiveXFire-eSATA2) CD és a Win 98 CD.
A másik gépben a Hitachi olvasóval kb. ugyanez a helyzet, a különbség csak annyi, hogy abból az XP CD is bootol.
Van olyan, pl. bios beállítás, ami megoldhatja a gondomat?
Mindkét gépre sikerült telepíteni XP-t és Vistát is de csak sok szenvedés, trükközés árán.
Windows alatt minden működik, olvassák a lemezeket.
Bios felismeri a meghajtókat név szerint! Bios és Dvd firmware-k frissítve, semmi sem változott.
Minden lemez "biztonsági másolat" és le vannak zárva. (nem újraírhatón vannak, régi gépekben bootolnak, ahogy kell)

Elküldve: 2007. 10. 24. 13:56
ASROCK 4CoreDual-SATA2 lapot vennék, pénzszűkében, folyamatos átállásra.
Kérdésem, ha valaki tudja, ennél az laplapnál nincs gond a PCIE sebességgel?
A korábbi combok úgy tudom 4x –re korlátoztak…
Egyenlőre E2180 prockót tolnék bele, elketyeg azért vele tűrhetően?
Tuningolásra valami tipp, link?
Köszi előre is.

Elküldve: 2007. 10. 25. 21:15
Szeretnék egy nem kis segítséget kérni.
Összeraktam egy gépet és a jó istennek sem működik úgy ahogy kéne.
Lap:Asrock ALIVE XFIRE ESATA2
Ram: 2*512/667 GEIL (volt kingston is) 1.2. slotban
Proc: A64 AM2 3200+
VGA: ASUS 2600pro
3db sata vinyó (1,3,4 csatin)
1 DVD író
550W-os táp
A gépen semmiféle játék nem megy az UT2004-en kívül.
A MOHA Airborne teljesen rapszodikusan kifagy,vagy jobb esetben csak kilép.
Far Cry betöltés után (ha betölt) nem indul.
RB Rally betöltés után kilép
Többet nem próbáltam.
Viszont remekül lehet jáccani a Totalcommanderrel,Photoshoppal,Mozillával,stb. :confused:
Kipróbáltam már rengeteg drivert a laphoz és a vga-hoz is.
Biosból a legfrisseb 2.1-es van fent.
Driverből a laphoz a gyári cédén található van éppen.A vga-hoz catalist 7.10
Összeraktam már jó sok gépet,de ilyen ATI csipes csapás még nem volt a kezeim között.
Háromszor tettem fel a winfost és már kezd elegem lenni.
Segítsetek lécci!Mert már ott tartok,h megyek hátra a fejszéér.
Hali01

Elküldve: 2007. 10. 26. 06:42
1. Higgadj le.
2. Mivel a játékokkal van baj, gyanakodj a hang vagy vga driverekre, esetleg a memoriára.
(kapcsold ki a hangot, vegyél ki egy memót, majd később a másikat)
3. Vegyél ki a gépből minden felesleges holmit, 1-2 winyót pl.
 (később visszakerülhet)
 (később visszakerülhet)4. Hidd el, hogy nincs baj az ATI/AMD Chipset-el, ha kidobod, dobd erre

Az említett játékok közül nekem csak a MOH Airborne volt tesztelve, de azt "hátrakötött kézzel" is fullon vitte a gép, és semmivel nem volt gondja.
MINT MONDOTTAM EZ NEM SZAKVÉLEMÉNY, csak próbálok segíteni, hátha ötletet adok...
Írj majd, hogy mi lett.

Elküldve: 2007. 10. 26. 06:54
Érdekelne a lap ezért ha valaki használja X1950pro AGP-vel légyszives írjatok 3Dmark eredményeket proci és memtipus kiséretében.
Engem mindenki lebeszélt eddig erről az alaplapról , de hátha van megelélgedett tulaj is

Elküldve: 2007. 10. 26. 18:08
Idézet: laszlou - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 6:42
1. Higgadj le.
2. Mivel a játékokkal van baj, gyanakodj a hang vagy vga driverekre, esetleg a memoriára.
(kapcsold ki a hangot, vegyél ki egy memót, majd később a másikat)
3. Vegyél ki a gépből minden felesleges holmit, 1-2 winyót pl.
 (később visszakerülhet)
 (később visszakerülhet)4. Hidd el, hogy nincs baj az ATI/AMD Chipset-el, ha kidobod, dobd erre

Az említett játékok közül nekem csak a MOH Airborne volt tesztelve, de azt "hátrakötött kézzel" is fullon vitte a gép, és semmivel nem volt gondja.
MINT MONDOTTAM EZ NEM SZAKVÉLEMÉNY, csak próbálok segíteni, hátha ötletet adok...
Írj majd, hogy mi lett.
Köszi!
Megoldottam.Visszavittem a lapot és hoztam egy nforszosat.

Az a bisztos.
Járt utat a járatlanér...........

Elküldve: 2007. 11. 03. 22:41

Elküldve: 2007. 11. 03. 22:41

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 0:31
Hát, így kezdődött nálam is, a 775Dual-VSTA deszkával, miután rádugtam 1 SATA-s DVD-pörkölőt, azzal a különbséggel, h. az első megakadás után a hang el is ment. Restart, rövid ideig jó, aztán ua. A SATA-drive előtt semmi baj nem volt. Újraraktam a drivereket, semmi. Mivel így se DVD-zni, se videot digizni (ATi AiW X800) nem lehet: XP újratelepít. Eredmény: semmi hang. Benézek az eszközkezelőbe, látom a HD audio sárga felkiálltó jeles! Megnézem: The device cannot start Code 10. Unistall, drivertelepítgetés, semmi. Ezután beraktam régi jó hangkütyümet, ezzel már lett hang, de az akadozás maradt. Na most, alaplapi hang letilt, Winfos újrahúz, eredmény zéro. Ez nem lehet igaz, gondoltam, és el kezdtem nézelődni. Azt találtam, mind a P_DVD, mind az ATi MMC diagja azért nyafog, hogy engedélyezzem a DMA-t, de hát, könyörgöm, az eszközkezelőben engedélyezett, nincs semmi UDMA hibajelzés. Végül, SATA cucc kitép, újabb XP telepítés, de hiába. Akkor ez most hardware hiba, mert akkor felesleges volt ez az egész kínlódás.

Elküldve: 2007. 11. 13. 01:11
Egy kérdésem lenne. Egy Asrock nf6-os mATX lap van a gépben, a ház LED csatija 3 tűs, középen egy üres réssel. Az Asrock panelje 2 tűs...
 Lehet kapni erre vmi pici átalakítót vagy. toldót, hogy ne kelljen vele szórakozni (nem tudtam könnyedén kiszedni, eröltetni nem akartam).
 Lehet kapni erre vmi pici átalakítót vagy. toldót, hogy ne kelljen vele szórakozni (nem tudtam könnyedén kiszedni, eröltetni nem akartam).Üdv!

Elküldve: 2007. 11. 22. 13:25
Idézet: Charles - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 1:11
Egy kérdésem lenne. Egy Asrock nf6-os mATX lap van a gépben, a ház LED csatija 3 tűs, középen egy üres réssel. Az Asrock panelje 2 tűs...
 Lehet kapni erre vmi pici átalakítót vagy. toldót, hogy ne kelljen vele szórakozni (nem tudtam könnyedén kiszedni, eröltetni nem akartam).
 Lehet kapni erre vmi pici átalakítót vagy. toldót, hogy ne kelljen vele szórakozni (nem tudtam könnyedén kiszedni, eröltetni nem akartam).Üdv!
A honlapot tudod megnézni:
www.asrock.com Kiválasztód az alplap típusát és bal oldalon a FAQ-ra kattintva az új ablakban a General FAQ-ot válaszd. Az oldal közepe fele ott képet is mutatnak némi instrukcióval.
Remélem tudtam segíteni.

Szerkesztette: jihad 2007. 11. 22. 13:32 -kor

Súgó
 Súgó

A téma zárva.
 A téma zárva.