HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 18. 06:56

Idézet: sanga30 - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 23:11

nem ismerem elterjedt? :rolleyes:

linket megnézted?
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#2182 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 09:58

Idézet: sanga30 - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 0:03

A te laplapoddal meg vagy elégedve? Végül is olyan mit a p5k és látom olcsóbb is lehet ez is érdekelne ;)

Igen. Jó kis lap, a tuningot is bírja. Viszont ha nem tuningolsz akkor bőven elég neked az Asrock alaplap is.

Szerkesztette: cs0nt1ka 2007. 12. 18. 10:00 -kor

| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#2183 Felhasználó inaktív   sanga30 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 18. 15:44

Idézet: sityak - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 6:56

linket megnézted?

Igen! Amit kibírtam venni, hogy más felületen dolgozik de a windows alatt? Mi az előnye?

#2184 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 17:10

Idézet: sanga30 - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 15:44

Igen! Amit kibírtam venni, hogy más felületen dolgozik de a windows alatt? Mi az előnye?

az apple név ismerős?
az osx az ö rendszerük
nem windows :) cseppet sem
Panorámák

#2185 Felhasználó inaktív   nrb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 21:45

Sziasztok!

Az Asrock 939Dual-Sata2-es alaplapomba tettem a meglévő 2*512MB RAM mellé még 2*1Gb-t, de a Vista csak 2Gb-t lát belőle. A CPUZ és az Everest riport látja mind a négyet. Van ötletetek, hogy mi lehet a baj? A BIOS még a gyári, nem lett frissítve. Lehet ez a baj?

Előre is köszi!

#2186 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 00:08

Üdv!

Nem tudjátok, hol lehet kapni és mennyiért AM2CPU Boardot? Ez az a kiegészítő, mivel az asrock upgrade lapok tudnak am2 procit fogadni.

köszi

vagy ha használtan láttatok valahol

#2187 Felhasználó inaktív   zollu76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 07:33

Jó reggelt mindenkinek. Kellemes karácsonyt is.

#2188 Felhasználó inaktív   zollu76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 07:41

Vettem egy AsRock AM2 ALIVENF6G-VSTA tipusú alaplapot aminek 20 tűs tápcstlakozója van. Mellé van egy CHIEFTEC 450W táp aminek 24es , ebből 4 lehúzható . Ezt a kettőt szeretném összerakni ,de a módját szeretném megkérdezni. Köszönöm.

#2189 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 10:44

Idézet: zollu76 - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 7:41

Vettem egy AsRock AM2 ALIVENF6G-VSTA tipusú alaplapot aminek 20 tűs tápcstlakozója van. Mellé van egy CHIEFTEC 450W táp aminek 24es , ebből 4 lehúzható . Ezt a kettőt szeretném összerakni ,de a módját szeretném megkérdezni. Köszönöm.

hát nagyon bonyolult
lehúzod a +4-et és rádugod a lapra 20-ast
Panorámák

#2190 Felhasználó inaktív   zollu76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 11:05

Még az érdekelne, hogy a 2db memóriát  az első és a harmadik helyre kell betenni?  Bocsi a tudatlanságomért de ezen a lapon az 1-es és a 2-es hely sárga a másik kettő meg piros. Köszi.

#2191 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 16:46

Idézet: zollu76 - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 11:05

Még az érdekelne, hogy a 2db memóriát  az első és a harmadik helyre kell betenni?  Bocsi a tudatlanságomért de ezen a lapon az 1-es és a 2-es hely sárga a másik kettő meg piros. Köszi.

RTFM

This motherboard provides four 240-pin DDRII (Double Data Rate II) DIMM slots,
and supports Dual Channel Memory Technology. For dual channel configuration,
you always need to install identical (the same brand, speed, size and chip-
type) DDRII DIMM pair in the slots of the same color.
In other words, you have to
install identical DDRII DIMM pair in Dual Channel A (DDRII_1 and DDRII_2;
Yellow slots; see p.2 No.6) or identical DDRII DIMM pair in Dual Channel B
(DDRII_3 and DDRII_4; Orange slots; see p.2 No.7), so that Dual Channel Memory
Technology can be activated. This motherboard also allows you to install four DDRII
DIMMs for dual channel configuration, and please install identical DDRII DIMMs in
all four slots. You may refer to the Dual Channel Memory Configuration Table below.
Panorámák

#2192 Felhasználó inaktív   zoli860618 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 19:21

Sziasztok. én nem rég vettem egy Asrock 4coredual-sata2 es alaplapot és nem akarja fel ismerni a Trust 3011A wireless optikaldesk-ből a billenytyuzetett az egér tökéletesen mukodik a bill-t egyszeruen nem látja mintha nem lenne bedugva. Ez miért lehet? (minden hol muködik csak itt nem ezért gondolok az alaplapra) ha veszek egy msá fajtát ami vezeték nélküli vajon fog mukdoni vagy ez egyáltalán nem szereti a vezeték nélkuli cucokat?

#2193 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 20:11

Ha USB-s a cucc, akkor esetleg az USB beállításoknál a Legacy Mode-ot tett Enabledre.

#2194 Felhasználó inaktív   zoli860618 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 19:02

Nem USB-s hanem ps2 es de van hozzá átalakitom -ami nem gyári én vettem kulon- de nem mukodik sehogy sem egyszerűen a billt. nem látja.

#2195 Felhasználó inaktív   istvandok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 20:38

helo.uj vok még.egy honapja vettem egy Asrock 939S56-M tipusu lapot.egesz jol is mukodott.aztan viszotn az lett a gond h. lefagyott olykor,kesobb viszont mar a windows se jott be mert fagyas lett.ujra raktam a windowst meg az elemet is kikaptam majd vissza.aztan beallitottam a biosba mindent amit tudtam.de most nem birom felrakni ra az xpet.amikor bejon a particio valasztas,h. hova rakja az xpet akkor lefagy a gep teljesen.egyebkent winter editiont probaltam.de mikor a sima sp2ot probaltam az mar hamarabb is lefagyott.vegso elkseredesbe megprobaltam a vistaval,erdekes modon az felment elsore.de igy is igaz keves a ram de akkor is lefagy neha.meg most mar olyan is bejon h. a vinyo megall es bejon a szépseges kék kepernyo.ezen kivul ma mar olyan is volt h. jatek kozben elsotetul a kepernyo es probal meretezni vmit a monitor aztan ujraindul a gep.ja meg egy idobe meg olyan is volt h. masodpercenkent szaggatott az eger pedig csak az msn futott semmi mas.az egerszaggatas meg az xoen is volt regen olykor.ha tud vki vmi megoldast legyszi irjon.eloszor a ramra gyanakodtam de mar nem tom.talan a lap viszont annak nem orulnek.egyebkent a konfig:asrock 939s56-m;3800+ athlon64;512ddr400 (noname);160gb seagate ide;atix550xt pci-e;nec 7173-s sata.az lehetseges h. csak vmi bios beallitasi hiba lehet a gond?

#2196 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 07:59

Idézet: istvandok - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 19:38

helo.uj vok még.egy honapja vettem egy Asrock 939S56-M tipusu lapot.egesz jol is mukodott.aztan viszotn az lett a gond h. lefagyott olykor,kesobb viszont mar a windows se jott be mert fagyas lett.ujra raktam a windowst meg az elemet is kikaptam majd vissza.aztan beallitottam a biosba mindent amit tudtam.de most nem birom felrakni ra az xpet.amikor bejon a particio valasztas,h. hova rakja az xpet akkor lefagy a gep teljesen.egyebkent winter editiont probaltam.de mikor a sima sp2ot probaltam az mar hamarabb is lefagyott.vegso elkseredesbe megprobaltam a vistaval,erdekes modon az felment elsore.de igy is igaz keves a ram de akkor is lefagy neha.meg most mar olyan is bejon h. a vinyo megall es bejon a szépseges kék kepernyo.ezen kivul ma mar olyan is volt h. jatek kozben elsotetul a kepernyo es probal meretezni vmit a monitor aztan ujraindul a gep.ja meg egy idobe meg olyan is volt h. masodpercenkent szaggatott az eger pedig csak az msn futott semmi mas.az egerszaggatas meg az xoen is volt regen olykor.ha tud vki vmi megoldast legyszi irjon.eloszor a ramra gyanakodtam de mar nem tom.talan a lap viszont annak nem orulnek.egyebkent a konfig:asrock 939s56-m;3800+ athlon64;512ddr400 (noname);160gb seagate ide;atix550xt pci-e;nec 7173-s sata.az lehetseges h. csak vmi bios beallitasi hiba lehet a gond?

Hi

Le kéne tesztelni a memóriát, mondjuk memtest86-al, vagy goldmemory-val. A winchestert is meg kéne nézni mondjuk egy HDDregenerator-al, hogy nem bad sectoros e esetleg. Nem írtad le milyen típusú/teljesítményű tápod van. Egy gyengébb minőségű alacsony teljesítményű táp is okozhat hasonló problémákat.
Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#2197 Felhasználó inaktív   istvandok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 21:34

IMBP 420W-os plexis táp.egy ilyen tápom van.2005.7.15en lett bele veve.nem tudom mennyire jo marka.a tapbol kijovo vezetekeken van egy ket olyan pont ahol ha megmozdul a vezetek a gepnek annyi.biztos h. kontakt hibas.probalom az ilyen vezeteket nem hasznalni.a tszteket amit mondtal meg nem csinaltam meg de lehetseges akkor h. a tap haldoklik?az nem lenne rossz mert akkor vegre legalabb azt tudnam h. mit kene lecserelnem.a teszteket majd kiprobalom

#2198 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 22:20

Idézet: istvandok - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 20:34

IMBP 420W-os plexis táp.egy ilyen tápom van.2005.7.15en lett bele veve.nem tudom mennyire jo marka.a tapbol kijovo vezetekeken van egy ket olyan pont ahol ha megmozdul a vezetek a gepnek annyi.biztos h. kontakt hibas.probalom az ilyen vezeteket nem hasznalni.a tszteket amit mondtal meg nem csinaltam meg de lehetseges akkor h. a tap haldoklik?az nem lenne rossz mert akkor vegre legalabb azt tudnam h. mit kene lecserelnem.a teszteket majd kiprobalom

Hi

Ezt a típusú tápot nem ismerem, úgyhogy nem nagyon tudok nyilatkozni róla, hogy minőség ügyileg milyen. Amit megtudtam róla az annyi, hogy elvileg ez egy Casetek típus, keress rá itt a fórumon van tápokkal foglalkozó topic, hogy miket írnak erről a típusról.
Ha a tápkábelen vannak olyan vezetékek, melyek mozgatásának következtében lehal a géped, akkor nagy valószínűséggel meg van törve, ezért már csak emiatt is érdemes lenne cserélned a tápot szerintem. Nem elképzelhetetlen, hogy ha csak simán megy a gép és nem érsz hozzá ezekhez a kábelekhez, akkor is előfordulhat pillanatnyi kontakthiba, minek hatására fagyhat a gép. Érdemes lenne kipróbálni egy másik minőségi tápegységgel a gépet (pl.:Chieftec,Enermax,FSP,DTK,stb....).
Persze a memória tesztet, illetve a HDD tesztet is csináld meg, mert azok is okozhatnak ilyen hibajelenséget.
A HDDregenerator elég sokáig fog menni, 160GB-a vinyó esetén akár 2-3 óra is lehet. A memtes86 kb 1/2-1 óra alatt lefut.

Szerkesztette: Zsotee 2008. 01. 03. 22:22 -kor

Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#2199 Felhasználó inaktív   gyuff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 15:57

ez milyen szerintetek? Klikk

Szerkesztette: gyuff 2008. 01. 04. 16:05 -kor

#2200 Felhasználó inaktív   bezzeg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 19:08

Sziasztok!
Adva van egy Asrock K7S41GX alaplap. Idáig működött rendesen.Memória bővítés lett volna a cél.Memória kivesz új berak.512ddr és sípolás 3 hosszú ami ha jól tudom memória gondra utal.
Régi memória  vissazrak  3 sípolás.Vagy 5 memória kipróbál mindig 3 sípolás és nincs kép.Semmi.Aztán valami csoda folytám elindul simán ,de kép nincs.Alaplapi vga van.Monitor lecserél  kép távábbra sincs.agp videókari behelyez kép továbbra sincs viszont sípolás visszajön.Vga ki ,síp marad.Memória ki síp marad .Sokadik újraindítás sípolás abbamarad kép továbbra sincs.Vinyó lehúz,vd lehúz,sípolás ,kép nincs.

Ötlet???????????????

köszi

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »