idézet:
Ezt írta Zoch:
Arra rájött már valaki, hogy az AGP/PCI fix-e? :confused:[/quote]
Az nem csak enforsz-nál van?
ASRock tulajdonosok klubja.
Elküldve: 2003. 11. 04. 13:12
Elküldve: 2003. 11. 04. 14:09
idézet:
Ezt írta Socket370:
Az nem csak enforsz-nál van?[/quote]
Annál biztosan, VIA-nál biztos nem, ennél meg nem tudom :confused:
Elküldve: 2003. 11. 04. 21:28
idézet:
Ezt írta VegyeszRobert:
Sziasztok!
Tuning és egyebek+BIOS:
FSBállítás MHZ-ként(50->248MHz-ig), Feszültségemelés a procin (+0,1V), USB 2.0 tiltás/engedélyezés BIOS barárságos, bár az AMI fura az AWARD után.
BIOSfrissítés rendszeres, most 1.4-nél jár. TuningBIOS az ocworkbench.com-on (fejből írom), memóriaidőzítés stb új menüpontban (+15% teljesítménynövekedés;-). Hangkártya hátlapi kivezetésen tisztán szól. Driverből konfigurálható kivezetés (Audio In/Out). Hálókártya nekem tetszett-stabil, helyi hálón nagyon jól megy. Külső FSB jumperrel 200/266/333/400(utóbbi csak az XE végű lapon)
Tuningteszt (próbaként, csak FSBállítással) 2400+->kb.2300MHz(2700+?) Fesz emeléssel valószínűleg mehetne feljebb is
Üdv, Robi
U.i.: Nálam a 2.0 USB felment. BIOSban engedélyezted? Autoexec.batban nincsen benne a nousb20.exe elindításra?
[ 2003. november 04.: VegyeszRobert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A tuning biost nem tudnád elküldeni? meg egy szájbarágós user manuált?(Mert ilyet még nem csináltam és kissé félek!)
Tuningot napokba kipróbálom bár 1.9 palonimóból nem tom mi lesz a max
Elküldve: 2003. 11. 04. 21:43
idézet:
Ezt írta sonar:
A tuning biost nem tudnád elküldeni? meg egy szájbarágós user manuált?(Mert ilyet még nem csináltam és kissé félek!)
Tuningot napokba kipróbálom bár 1.9 palonimóból nem tom mi lesz a max[/quote]
azt ha bele rakom sima Rev. 1.0-ás lapba akkor nem lessz semmi probléma?
Elküldve: 2003. 11. 04. 22:06
idézet:
Ezt írta Socket370:
Hello mindenki!
Szóval vettem egy ASRock alaplapot,még pár nap hátra van ameddigre kitudom probálni.
A lap a: K7S8X nevet viseli.
5.1-es hang+LAN van rajta.
Kiváncsi vagyok milyen, várom mindenki tapasztalatát ezzel a lappal ,vagy csak úgy az ASRock alaplapokkal kapcsolatban.
Volt egy-két hasonló topic, de ez címében jobb
[ 2003. október 25.: Socket370 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Annyi tapasztalatom van az ASRock cuccokkal, hogy olcsók és NEM minőségiek. Ezt csak onnan, hogy unokatesóm vett (pontosabban ÖSSZEÁLLÍTOTT) egy komplett konfigurációt, amiből az alaplap "ki lett spórolva", magyarul egy ASRock került bele. A szerszám pontos megnevezését máig sem tudom, de annyi biztos, hogy egy SD+DDR-es csoda volt. Most ahogy a honlapot nézegetem, talán a M810LMR-hez volt szerencsénk. XP2000+-os proci és némi SD-RAM (MERT AKÁRMILYEN DDR-t gyömöszöltünk bele, NEM VOLT HAJLANDÓ MŰKÖDNI!!!) figyelt benne. Ami a stabilitását illeti, gyakran fagyizott (és ez nem a hűtőtől volt, meg nem is a NEMLÉTEZŐ TUNINGTÓL), és néha elég "érdekes" dolgokat csinált. Ezt hamar vissza is vitte a haverjának, aki azonnal kicserélte egy ECS alaplapra (azt hiszem, egy K7S5A típusúra). Azóta normálisan működik a gépe, és azt a Windows-t használja, amit az ASRock miatt telepített újra (hátha jobb lesz
), de második BOOT-olásra már kékhalált írt ki!
Szóval alaplapcsere -> Win TELJESEN Műxik!!
Szóval ennyit az ASROCK márkáról...
![]()
Elküldve: 2003. 11. 04. 22:44
idézet:
Ezt írta Rhino666:
Annyi tapasztalatom van az ASRock cuccokkal, hogy olcsók és NEM minőségiek. Ezt csak onnan, hogy unokatesóm vett (pontosabban ÖSSZEÁLLÍTOTT) egy komplett konfigurációt, amiből az alaplap "ki lett spórolva", magyarul egy ASRock került bele. A szerszám pontos megnevezését máig sem tudom, de annyi biztos, hogy egy SD+DDR-es csoda volt. Most ahogy a honlapot nézegetem, talán a M810LMR-hez volt szerencsénk. XP2000+-os proci és némi SD-RAM (MERT AKÁRMILYEN DDR-t gyömöszöltünk bele, NEM VOLT HAJLANDÓ MŰKÖDNI!!!) figyelt benne. Ami a stabilitását illeti, gyakran fagyizott (és ez nem a hűtőtől volt, meg nem is a NEMLÉTEZŐ TUNINGTÓL), és néha elég "érdekes" dolgokat csinált. Ezt hamar vissza is vitte a haverjának, aki azonnal kicserélte egy ECS alaplapra (azt hiszem, egy K7S5A típusúra). Azóta normálisan működik a gépe, és azt a Windows-t használja, amit az ASRock miatt telepített újra (hátha jobb lesz
), de második BOOT-olásra már kékhalált írt ki!
Szóval alaplapcsere -> Win TELJESEN Műxik!!
Szóval ennyit az ASROCK márkáról...
[/quote]
SD+DDR-es lapot soha sem vennék....
árában is látszik..
Elküldve: 2003. 11. 05. 21:52
idézet:
Ezt írta Socket370:
SD+DDR-es lapot soha sem vennék....
árában is látszik..[/quote]
Én sem.De neki épp megfelelt, mert ez volt a leges legolcsóbb, amit tudtak neki szerezni!
![]()
Elküldve: 2003. 11. 06. 22:50
idézet:
Ezt írta Rhino666:
Annyi tapasztalatom van az ASRock cuccokkal, hogy olcsók és NEM minőségiek. Ezt csak onnan, hogy unokatesóm vett ................. Szóval ennyit az ASROCK márkáról...[/quote]
Hagyjuk már ezt a gagyi dumát...
A világon minden (ismétlem: MINDEN) márkából vannak hibás darabok, és ez nem csak a számítástechnikára vonatkozik.
Kicsit utánanézel a neten, és rájössz, hogy egy nagy rakat elégedett vásárlójuk van, aki örül annak, hogy k... olcsón jó minőségű stabil lapot vett.
Nem titok, én is közéjük tartozom, az elsők között vettem K7VT2 lapot, és amire nekem (és az emberek legtöbbjének) kell a PC, arra TÖKÉLETES !!!
Office, net, programozás, képszerkesztés, játék, video (valamit kihagytam?)
Beton stabil a cucc, hardver hibából egy év alatt egyszer sem fagyott, kompatibilitási problémák = zéró.
Csak ajánlani tudom
(persze a SIS chipsetes cuccaikat nem ismerem, de ilyet nem is vennék más gyártótól sem...)
Elküldve: 2003. 11. 06. 23:44
idézet:
Ezt írta Rhino666:
Annyi tapasztalatom van az ASRock cuccokkal, hogy olcsók és NEM minőségiek. Ezt csak onnan, hogy unokatesóm vett (pontosabban ÖSSZEÁLLÍTOTT) egy komplett konfigurációt, amiből az alaplap "ki lett spórolva", magyarul egy ASRock került bele. A szerszám pontos megnevezését máig sem tudom, de annyi biztos, hogy egy SD+DDR-es csoda volt. Most ahogy a honlapot nézegetem, talán a M810LMR-hez volt szerencsénk. XP2000+-os proci és némi SD-RAM (MERT AKÁRMILYEN DDR-t gyömöszöltünk bele, NEM VOLT HAJLANDÓ MŰKÖDNI!!! ...[/quote]
Ahogy néztem az M810LMR-be csak SD RAM foglalat van, DDR-el ne is próbálkozz, és AGP slot sincs rajta.
A kompatibilitásról azért annyi, hogy nekem egy K7VM2-m van ebbe már sikerült beletennem olyan DDR RAM-ot amivel fagyott, ugyanakkor a szobatársam MSI lapjában hibátlanul ment.Másik szobatársam nyáron vett egy K7VT2-t neki is gondja volt a memóriával, de mióta talált olyat amivel megy neki is stabill. Nálam a stabilitás a lényeg, tényleg nem tudningra tervezték, de az árához képest stabill darab(kop-kop). Annyi talán vele a bajom hogy a cpu ventillátort valamiért jobban hajtja mint ahogy a szobatársam MSI alaplapja, nem tudom miért, de az a 150RPM plusz nem okoz nagy hangzavart, végül is ez megbocsátható.
Elküldve: 2003. 11. 07. 23:24
idézet:
Ezt írta Nuklein:
Ahogy néztem az M810LMR-be csak SD RAM foglalat van, DDR-el ne is próbálkozz, és AGP slot sincs rajta.
A kompatibilitásról azért annyi, hogy nekem egy K7VM2-m van ebbe már sikerült beletennem olyan DDR RAM-ot amivel fagyott, ugyanakkor a szobatársam MSI lapjában hibátlanul ment.Másik szobatársam nyáron vett egy K7VT2-t neki is gondja volt a memóriával, de mióta talált olyat amivel megy neki is stabill. Nálam a stabilitás a lényeg, tényleg nem tudningra tervezték, de az árához képest stabill darab(kop-kop). Annyi talán vele a bajom hogy a cpu ventillátort valamiért jobban hajtja mint ahogy a szobatársam MSI alaplapja, nem tudom miért, de az a 150RPM plusz nem okoz nagy hangzavart, végül is ez megbocsátható.[/quote]
Akkor biztos nem az a lap volt. Sorry. Nem tudom a pontos típusát, de SD+DDR-es volt, és valószínűleg volt rajta AGP. Már csak azért is, mert eddig nem láttam túl sok PCI-os Radeon 9200-t.![]()
[ 2003. november 08.: Rhino666 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 07. 23:28
[ 2003. november 07.: Socket370 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 11. 16:28
Gondoltam ez még ide befér.
Alaplapot akarok venni de ne tudom hogy az ASROCK A7S8XE mellett vagy az ECSL7VTA mellett döntsek.
Mindkettőnek vannak jó és rossz tulajdonásgai.
Tudnátok segíteni a döntésben?
Elküldve: 2003. 11. 16. 12:58
Elküldve: 2003. 11. 16. 16:15
Elküldve: 2003. 11. 16. 18:18
videkari.
Mindenféle érdekes dolgokat produkál a gépem és már elegem van. A lapon (ECS
K7VTA3 V5) és a procin kívül mindent cseréltem már próbából. Mindig akadozik.
Most a legújabb, hogy csak akkor kapcsol ki ha Alt+F4-gyel hívom elő a
kikapcsolást. Ha a start menüből egérrel akkor nem.
Mindenki lebeszélt a p4Celkáról. Marad a lap csere. Olyan lap kéne ami nem túl
drága,stabil, esetleg raides, és esetleg a proci tartalékait is ki lehet
használni vele. Az ára mondjuk lehet max. olyan 15-18 bruttó.
Eddig amit nézegettem de nem ismerem egyiket sem:
Gigabyte GA-7DXR
ASRock K7S8X
ASRock K7S8XE
MSI 745 Ultra (MS-6561)
Elküldve: 2003. 11. 16. 19:04
idézet:
Ezt írta Macsesz:
A procim 18006+ Toughbred, 256/333 Samsung ram, 256/266 Elixír ram, Inno 3d 64
videkari.
Mindenféle érdekes dolgokat produkál a gépem és már elegem van. A lapon (ECS
K7VTA3 V5) és a procin kívül mindent cseréltem már próbából. Mindig akadozik.
Most a legújabb, hogy csak akkor kapcsol ki ha Alt+F4-gyel hívom elő a
kikapcsolást. Ha a start menüből egérrel akkor nem.
Mindenki lebeszélt a p4Celkáról. Marad a lap csere. Olyan lap kéne ami nem túl
drága,stabil, esetleg raides, és esetleg a proci tartalékait is ki lehet
használni vele. Az ára mondjuk lehet max. olyan 15-18 bruttó.
Eddig amit nézegettem de nem ismerem egyiket sem:
Gigabyte GA-7DXR
ASRock K7S8X
ASRock K7S8XE
MSI 745 Ultra (MS-6561)[/quote]
szvsz windows csere megoldaná a problémád.
Elküldve: 2003. 11. 18. 13:58
Szóval engem igazából a K7S8XE+ érdekelne. A gyártó weblapján megnéztem mit tud. A tapasztalataitok érdekelne!De csak erről az egy alaplapról.
Thanx
Elküldve: 2003. 11. 18. 21:33
idézet:
Ezt írta NStockeski:
Hi!
Szóval engem igazából a K7S8XE+ érdekelne. A gyártó weblapján megnéztem mit tud. A tapasztalataitok érdekelne!De csak erről az egy alaplapról.
Thanx[/quote]
Itt van egy k7s8x lap tesztje németül: [url="http://"http://www.k7jo.de/reviews/mainboards/comparison/k7s8xe_vs_kudoz7x/15.htm"]http://www.k7jo.de/r..._kudoz7x/15.htm[/url]
Meg egy kis info: [url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=4462"]http://prohardver.hu...?mod=10&id=4462[/url]
Tudom, hogy ezeket tudod, de most nem tuok többet segiteni, mert tanulnom kell, de majd holnapra probálok valamit szerezni.
Elküldve: 2003. 11. 18. 21:35
Elküldve: 2003. 11. 18. 21:39