ASRock tulajdonosok klubja.

Elküldve: 2005. 05. 21. 02:32
A lapot tavaly februárban vettem, és - a Windows szokásos havi hanyattesésein kívül - betonstabil volt a gép, egészen vasárnapig, amikoris elkezdett fagyogatni, teljesen véletlenszerűen. Az egyetlen gyanús dolog az volt, hogy a SATA vezérlőn lévő második vinyón (ez egy Samsung merevlemez, maga a rendszer egy sima IDE-s IBM-en van) tárolt zenék egy idő után elkezdtek furcsán hangzani, majd jött a fagyás. Három-négy alkalom után odáig jutott, hogy már rendszerindulás közben lemerevedett a rendszer, majd a SATA winchester detektálásánál - ha azt lehúztam minden jó volt, de amúgy vagy lefagyott, vagy nem ismerte fel.
Ezek után azt hittem, a probléma a winchesterrel van, ám másnap sikerült kipróbálnom egy másik SATÁ-t kezelő gépben, és meglepetésemre flottul működött. Ekkor terelődött gyanúm az alaplapra, el is döntöttem, hogy lecserélem, de egyelőre nem siettem a dologgal. Sürgőssé akkor vált a csere, amikor pár nappal később a fentiek megismétlődtek, ezúttal az IDE-s vinyóval. Még egy gyors tesztet elvégeztem egy másik táppal, hogy azt biztosan kizárjam (a gépben egy alig egyéves Antec 350W-os SmartPower teljesített szolgálatot), természetesen semmi változás.
Az alaplapcsere amúgy végül megoldotta a dolgot (az más kérdés, hogy órákat szenvedtem, mire a Windowsba újra életet leheltem új otthonában). No, hát ilyenekre is képes egy rakoncátlankodó lap.

Elküldve: 2005. 05. 24. 13:07
sikerult stabil mukodesre birni a lapot 2db 512-es ketoldalas ram modullal (infineon mindketto) 210-es fsb-n, szinkron memoriaval (termeszetesen) - a lenyeg, hogy a 2.-3. slotokban legyenek, mert az 1.-2.-ban allandoan resetelt a gep, es fel ora mukodes utan mar bootolni se volt hajlando.
ez jo hir, mert hivatalosan ugye 2db 400-as memoval nem mukodik a lap, nem hogy meg foljebb is huzzam
May God have mercy on our dirty little hearts

Elküldve: 2005. 05. 24. 13:32
Idézet: alvaro - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:07
sikerult stabil mukodesre birni a lapot 2db 512-es ketoldalas ram modullal (infineon mindketto) 210-es fsb-n, szinkron memoriaval (termeszetesen) - a lenyeg, hogy a 2.-3. slotokban legyenek, mert az 1.-2.-ban allandoan resetelt a gep, es fel ora mukodes utan mar bootolni se volt hajlando.
ez jo hir, mert hivatalosan ugye 2db 400-as memoval nem mukodik a lap, nem hogy meg foljebb is huzzam
Nekem 200-on megy az 1-2 ben is, már ha az 1-2 az ami a proci felé van közelebb. Sajna feljebb már 1 rammal se bírta, csak olyan 202, 203 MHzig, de az lehet a procim miatt is
"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

Elküldve: 2005. 05. 24. 14:22
Idézet: Peetie - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:32
nekem 1-2-ben latszolag jol ment 200-on, aztan meg a halflife egy fel ora utan kidobott az asztalra.
205-on mar resetelgetett.

Elküldve: 2005. 06. 09. 21:25
Egy kis segítség kellene!
Öszeraktam 1 asrock k7s41gx-es alaplapot 512 mb 333 samsung memória és egy semptron 2400-es procival.
Bekapcsoláskor 3 hosszú bip van ismétlődve és a gép nem indul , a képernyőn semmi .Cseréltem memóriát,clear cmos,fsb-t 333ra állítottam,raktam be egy inno3d ti4200 kártyát,a memóriát a slotokban cserélgettem de az eredmény ugyanaz.Vissza vittem a gépet ahol nagy nehezen azt mondták az alaplap rossz a mert a videó kártyára utalgat.Elhoztam egy ugyanolyan alaplapot.A helyzet változatlan.Nem akarom elhinni ,hogy ez is rossz lenne.Előfordulhat ?Mekkora az esélye?Mit kell tennem ,hogy működjön?Beszereltem az alaplapot.Szerintem jól.proci,hűtő,memória csak 1 féle képpen lehet.Jamperek az fsb 333-ra állítva.ledek bekötve,mit kell még állítanom?Mi lehet a 3 hosszú bip?HELP!
Mert ha nincs ötlet vissza kellene vinnem a gépet 3 napon belül és kénytelen lennék valami mást venni mert már unom ,hogy 3 napja csak ezzel görcsölök és semmi eredmény.Valami ötlet?Kihagytam valami beállítást?
köszi

Elküldve: 2005. 06. 09. 21:38

Elküldve: 2005. 06. 10. 23:44
Idézet: bezzeg - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 9:53
Más ötlet?
Vegyél másmilyet...
nincs más ötletem, mennie kéne.

Elküldve: 2005. 06. 11. 17:23
Idézet: bezzeg - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 21:25
Egy kis segítség kellene!
Öszeraktam 1 asrock k7s41gx-es alaplapot 512 mb 333 samsung memória és egy semptron 2400-es procival.
Bekapcsoláskor 3 hosszú bip van ismétlődve és a gép nem indul , a képernyőn semmi .Cseréltem memóriát,clear cmos,fsb-t 333ra állítottam,raktam be egy inno3d ti4200 kártyát,a memóriát a slotokban cserélgettem de az eredmény ugyanaz.Vissza vittem a gépet ahol nagy nehezen azt mondták az alaplap rossz a mert a videó kártyára utalgat.Elhoztam egy ugyanolyan alaplapot.A helyzet változatlan.Nem akarom elhinni ,hogy ez is rossz lenne.Előfordulhat ?Mekkora az esélye?Mit kell tennem ,hogy működjön?Beszereltem az alaplapot.Szerintem jól.proci,hűtő,memória csak 1 féle képpen lehet.Jamperek az fsb 333-ra állítva.ledek bekötve,mit kell még állítanom?Mi lehet a 3 hosszú bip?HELP!
Mert ha nincs ötlet vissza kellene vinnem a gépet 3 napon belül és kénytelen lennék valami mást venni mert már unom ,hogy 3 napja csak ezzel görcsölök és semmi eredmény.Valami ötlet?Kihagytam valami beállítást?
köszi
Első kérdés: Hányas BIOS-od van? A Semptron Thoroughbred magos procit a V 1.7-estől támogatja ez a lap.
Második kérdés: A VGA-val minden rendben volt eddig?

Elküldve: 2005. 06. 11. 21:28
Nos fogalmam sincs hanyas bios-om van mivel semmi nem jelenik meg a képernyőn!!!
Tök fekete! Tehát semmi nem jelenik meg !!!!!Csak 3 bip!
A vga most is működik ebben a gépben amin írom ezt mivel nem a sajátom lesz amihez kellene! A szomszédé és én hülye megigértem ,hogy összedobok 1 olcsó gépet neki!2-3 óra telepitéssel az egész.Ez volt múlt hét pénteken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
l

Elküldve: 2005. 06. 11. 22:28

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:33
Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 22:28
1etértek! Ki kellene prószálni Duron procival! Azt talán még könyebben kölcsön is adják...

Elküldve: 2005. 06. 15. 11:27
Idézet: bezzeg - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 22:28
Nos fogalmam sincs hanyas bios-om van mivel semmi nem jelenik meg a képernyőn!!!
A vga most is működik ebben a gépben amin írom ezt mivel nem a sajátom lesz amihez kellene! A szomszédé és én hülye megigértem ,hogy összedobok 1 olcsó gépet neki!2-3 óra telepitéssel az egész.Ez volt múlt hét pénteken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
l
Ez ugyebár egy Sis-es lap. Nem hinném, hogy általános, de már két lappal is megtörtént a praxisomban, hogy az agp-s kártyával nem indult. Ilyenkor egy régi pci S3trio került bele, azzal elindult, kis bios-állítgatás, mentés, utána agp kártya vissza, és mindkét lap ment hibátlanul. Csak egy tipp...

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:36
Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 11:27
Ez is egy jó módszer, igen!

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:39
Idézet: bezzeg - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 21:28
l
Ennél a lapnál AMI BIOS van. A 3 beep elvileg azt jelenti, hogy: Memóriahiba az első 64 kbyte memóriaterületen. Ergo: Cserélj RAM modult!

Elküldve: 2005. 06. 16. 00:36
Gépem: Asrock K7S8X alaplap, AMD Athlon XP 2600+ processzor, 2 db 256 MB DDRam
Már régóta magától újraindul a gépem. Általában játék (UEFA 04/05) vagy videotömörítés (Winavi video converter) közben. Egyszer az internetezés alatt is újraidult. A memória már új, azokat kicseréltem két egyformára. Azt vettem észre, az Aida32 rendszerfigyelőn, hogy amikor emelkedik a hőmérséklet és eléri az 54-55 fokot, akkor indul újra. Azt tanácsolták, állítsam feljebb az értéket. A bios 2.2-es verzió volt, frissítettem a 2.6-osra, hátha tudok majd valamin változtatni. Sem a hőmérsékleti értékeken, sem a processzor sebességén (ami egyébként 2089 Hz fut) nem lehet alakítani. A ventillátor 2450-2500 rpm-en pörög.
Mi lehet a probléma? Alaplap, processzor, hűtőventillátor?
Köszönöm előre is, ha valaki reagál a kérdésemre!

Elküldve: 2005. 06. 16. 04:56

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:57
Idézet: alvaro - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 5:56
A táp 300W, a hűtőt (spire) megpuccoltam. A fsb-t nem tudom visszavenni. Miután megtisztítottam a hűtőt, egy kicsivel tovább lehetett pl. videotömörítést végezni. Mert egyébként ennél szokott rendszeresen kiakadni, újraindulni.
Köszi a gyors reagálást!

Elküldve: 2005. 06. 17. 23:37

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:53
Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 23:37
http://www.asrock.co...grade-760GX.htm

Súgó

A téma zárva.