HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 10:57

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 11:47

1. Ment, de nem volt stabil.
2. Igen. Ha szoftveresen állítod, akkor a BIOS megpróbálja az AGP/PCI frekit az optimális érték közelében tartani, csak kérdés, hogy sikerül-e neki.

Köszönöm :respect:
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#922 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 22:26

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 7:02

Nekem is marhára tetszik a lap, de még külföldi oldalon sem találtam árat.
Ha megtudsz róla valamit, kérlek értesítés a fórumon keresztül, engem is érdekel.
Köszi

Hi

Én most találtam már egy asszem francia oldalt,amin fenn van a lap és van már ára is. A cím: http://www.prixdunet...ASRock_939S56M/

Szerkesztette: Zsotee 2005. 07. 14. 22:47 -kor

Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#923 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 22:51

Illetve itt van még egy site,már innen is rendelhető elvileg a lap. http://www.lesprix.net/prix/ASRock-939S56-...ix-34167-1.html
Kíváncsi vagyok nálunk mikor lesz.
Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#924 Felhasználó inaktív   Bearnie - A Neandervölgyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 15. 15:54

Sziasztok!

Van egy AS(S)Rock alaplap a családban! :(

K7VT4A Pro

Kéne nekem valami segítség, mert már ott tartok, hogy széttöröm.

Felteszem a Win-t, alatta két-három esetben valamiért kifagy a telepítő, de ha véletlenül nem, akkor a Win hal el a driverek telepítése alatt.

Memtest86 3.2 2 napig ment hiba nélkül, a prime95 szintén.

Maxtor teszt negatív.

Akkor most mi legyen?

Ja, ez már a második alaplapom, mert az első ugyanezt csinálta, de ott a winyókat hol felismerte, hol nem.

Ez meg amikor belépek a bios-ba akkor is el tud fagyni.

Nem értem  :confused:

Valaki tud segíteni?

Esetleg nincs tapasztalat, hogy ez a lap rühellné az ati vga-t? Most egy 9200SE van benne, és ezt nem tudom kipróbálni mással mert nincs. :(

Köszönettel:

B.
-=WoW=-

BloodScalp (PvP)

Osonka - Lvl 21 Human Female Rouge (Mining / Engineering)
Vöröserik - Lvl 19 Dwarf Male Warrior (Mining / Blacksmithing)
Jótündér - Lvl 3 Human Female Mage (Tailoring / Enchanting)
Tréningatya - Lvl 2 Human Male Priest (Herbalism / Alchemy)
Woszem - Lvl 4 Night Elf Female Hunter (Skinning / Leatherworking)

Arathor (PvE)

Brutalina - Lvl 4 Troll Female Shaman (Skinning / Leatherworking)
TwoLock - Lvl 3 Tauren Male Warrior (? / ?)

#925 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 11:51

Most adtam el egy procit egy AMD Athlon 2400+-at, az illetőnek egy Asrock K7VT2-e van, és neki nem megy, csak 1800+-on, vagyis 15-ös szorzóval számolva 100-as FSb-n megy (200 Mhz), ha pedig 133-ra (266 Mhz)-re állitja akkor meg nem indul el, nos több helyen is olvastam, hogy csinál ilyenket a lap, meg a procim 100000% hogy jó, mert azelött pár órával vettem ki.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#926 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 13:30

Idézet: Bearnie - A Neandervölgyi - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 16:54

Sziasztok!

Van egy AS(S)Rock alaplap a családban! :(

K7VT4A Pro

Kéne nekem valami segítség, mert már ott tartok, hogy széttöröm.

Felteszem a Win-t, alatta két-három esetben valamiért kifagy a telepítő, de ha véletlenül nem, akkor a Win hal el a driverek telepítése alatt.

Memtest86 3.2 2 napig ment hiba nélkül, a prime95 szintén.

Maxtor teszt negatív.

Akkor most mi legyen?

Ja, ez már a második alaplapom, mert az első ugyanezt csinálta, de ott a winyókat hol felismerte, hol nem.

Ez meg amikor belépek a bios-ba akkor is el tud fagyni.

Nem értem  :confused:

Valaki tud segíteni?

Esetleg nincs tapasztalat, hogy ez a lap rühellné az ati vga-t? Most egy 9200SE van benne, és ezt nem tudom kipróbálni mással mert nincs. :(

Köszönettel:

B.

Bios frissítése valszeg megoldja a gondodat, valóban a vga lehet a problémás, az 1.20-as a gyártó szerint már okés.

#927 Felhasználó inaktív   Bearnie - A Neandervölgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 10:05

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 14:30

Bios frissítése valszeg megoldja a gondodat, valóban a vga lehet a problémás, az 1.20-as a gyártó szerint már okés.

1.40 van rajta.

De felraktam az 1.20-at és 1.30-at is és azzal is csinálta.
-=WoW=-

BloodScalp (PvP)

Osonka - Lvl 21 Human Female Rouge (Mining / Engineering)
Vöröserik - Lvl 19 Dwarf Male Warrior (Mining / Blacksmithing)
Jótündér - Lvl 3 Human Female Mage (Tailoring / Enchanting)
Tréningatya - Lvl 2 Human Male Priest (Herbalism / Alchemy)
Woszem - Lvl 4 Night Elf Female Hunter (Skinning / Leatherworking)

Arathor (PvE)

Brutalina - Lvl 4 Troll Female Shaman (Skinning / Leatherworking)
TwoLock - Lvl 3 Tauren Male Warrior (? / ?)

#928 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 13:00

Idézet: Bearnie - A Neandervölgyi - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 11:05

1.40 van rajta.

De felraktam az 1.20-at és 1.30-at is és azzal is csinálta.

Ha két példánnyal is ugyanaz a hiba jelentkezik, akkor szerintem nem az alaplap a rossz. Nekem is ilyen lapom van a kisebbik gépemben egy 1.33 Thunderbirddel, még soha nem fagyott vagy resetelt, igaz, a vga NV. Viszont egy tipp: ha a biosban a vlink sebességét speedre (ami 4x-es, tehát 533 Mhz) állítom, instabillá válik a rendszer, noha a doksi szerint ezt tudnia kéne. Állítsd normálra (2x). Az optikai meghajtókat az IDE2-re KELL dugni, IDE1-re kötve borul a rendszer.

#929 Felhasználó inaktív   RealGonzy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 18. 14:20

Idézet: Socket - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 12:51

Most adtam el egy procit egy AMD Athlon 2400+-at, az illetőnek egy Asrock K7VT2-e van, és neki nem megy, csak 1800+-on, vagyis 15-ös szorzóval számolva 100-as FSb-n megy (200 Mhz), ha pedig 133-ra (266 Mhz)-re állitja akkor meg nem indul el, nos több helyen is olvastam, hogy csinál ilyenket a lap, meg a procim 100000% hogy jó, mert azelött pár órával vettem ki.

Hi!

Ha az alaplapra szitázott fsb táblázat alapján állította be a frekit, akkor ez is lehet probléma, ugyanis voltak sorozatok ahol hibás volt a jelölés. Nem tudom konkrétan, hogy ez erre az alaplapra igaz-e, de érdemes megnézni, emlékeim szerint a könyvben helyesen volt megadva a beállítás.

#930 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:31

Helló!

Egy P4i45D+ típusú alaplappal lenne gondom. Néha Windows XP SP2 alatt csinál olyat hogy a jobb egérgomb lenyomására pár másodpercre "megfagy" a rendszer. Az egér is behal, csonttá fagy.

Pár mp. múlva viszont minden megy tovább rendesen, ezt a jelenséget eléggé rendszertelenül de folyamatosan csinálja. Fel telepítettem az IDE és chipset drivereket is, de a probléma nem oldódott meg ezzel. Egyszer régebben telepítgettem már rá minden sz*rt és akkor megjavult látszólag.

Csak sajnos rendszer-visszaállítást kellett csinálnom így ez az állapot is vissza állt.

A videókártya ha jelent valamit az egy Radeon 9550 nem SE.

Van valakinek valami tippe v. ötlete mi lehet ez? Köszi.

:(
Gigabyte GA-K8N51GMF-9 * AMD Athlon64 3000+ Venice * 768 MB DDR-400 * 120 GB 8MB Maxtor SATA HDD * 400W ATX táp * LG-GSA4165B DVD-RW

#931 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 28. 10:14

ASRock 939Dual-SATA2 kapható már kis hazánkban?

Szerkesztette: gazdi 2005. 07. 28. 10:15 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#932 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 11:16

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 11:14

Erre vártam régóta, végre egy kész alaplap erre a nagyszerű chipsetre. Őrület ez a bővíthetőség  :respect: .
Ocworkbench-en már készül róla a teszt.
Szvsz itthon talán októberre lesz.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#933 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 11:59

Szóval azért fagyott ki rendszeresen pár másodpercre az alaplap mert nem "komálja" a Radeon 9550-es kártyát 60 Hz-es képfrissítéssel vagy a 16 bites színmélységgel.

Most 85 Hz-en megy 32 bittel és tökéletes a dolog.
Gigabyte GA-K8N51GMF-9 * AMD Athlon64 3000+ Venice * 768 MB DDR-400 * 120 GB 8MB Maxtor SATA HDD * 400W ATX táp * LG-GSA4165B DVD-RW

#934 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:52

Idézet: rollingrock - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 11:59

Szóval azért fagyott ki rendszeresen pár másodpercre az alaplap mert nem "komálja" a Radeon 9550-es kártyát 60 Hz-es képfrissítéssel vagy a 16 bites színmélységgel.

Most 85 Hz-en megy 32 bittel és tökéletes a dolog.

Azé' ez ölég +lepő! :omg: Elvileg ennek nem lenne szabad így műcködnie. THX Asrock! :down:

Szerkesztette: akaido 2005. 08. 06. 11:53 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#935 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:06

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 9:14

Valaki nemtudja mikor érkezik hazánkba ez a lap?
Vagy asrocknak a SiS756os chipre épülő alaplapja?

Közben észrevettem, hogy azóta lehet már kapni: 19000 ill 17000 FT  :(

Szerkesztette: Capri 2005. 08. 10. 19:10 -kor

#936 Felhasználó inaktív   rőt pajesz 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 12. 20:01

Asszonyka gépében fityeg egy K7S8X Sis chipsetes alaplap, és bizony elég sok faramuciságot produkál  :reklamacio:

1.) Főként a 4 usb csati az ami megszokott tréfálni: rá van dugaszolva egy USB-s rágcsáló, s amikor átviszem a pendrive-omat, amint rádugom, behal az egér. Ekkor átdugom egy másik aljzatba, erre ott sem megy, mondom visszadugom az eredetibe, hát nem megkajálta (működött)  :eek:  Többször is volt probléma, hogy az USB-s egér behalt, ha más USB-s eszközt kötöttem rá.

Lehet ez szériahiba (vagy csak egy kókányolt darab került a birtokunkba)?  :(  :think:

2.) Nemrég elkerült szervízbe a masina, mert folyton fagyott (de elég durván) - valszeg memória hibás lehetett. Az hogy mi volt a baja a konfignak már sosem derül ki, mert csajom faterjának alkalmazottai vitték el (ők meg nem voltak kíváncsiak a szervizesek történetére). Lényeg: visszakerült a gép, azóta nem sikerült rá netet buherálnom (alaplapra integrált hálókártya van rajta). Win2000 van fenn rajta, és a RASPPPOE-t egyszerűen lehetetlen összelőni az integrált csodával -> abszolút nem látja (pedig biosban sincs letiltva és minden drivert felpakoltam).

Valami tipp?  :confused:  :confused:  :confused:

Esetleg friss driverrel megoldható? (én a cd-ről telepítettem, az meg nem egy mai darab).

Összességében elég kutyaütőnek tűnik a lap. A szervizelés előtt WinXP alatt (természetesen SP-ekkel megpakolva, csakúgy mint most a Win2K) is összeakadt ez és az USB is elég furcsán viselkedett. A deszkába egyébiránt kizárólag egy GeForceMX400-as van betűzve, semmi extra kártya. Munkára azthitték simán jó lesz, hát nem lett... Csak a baj van vele.

Röff  :(
Kezdő kémikusok legjobb barátja a kevlár dzseki;
éppelméjű smilie meg nem fürdik formaldehidben,
mert belefullad.

mindez azt hiszem igen tanulságos

#937 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 20:17

Miota kek szinu a P4I65GV alaplap? Meg lila AGI csati???

~2 honapja szereltem ugyanilyen alaplappal, akkor nem ilyen szinu volt.

Ja, ezen mar nagy betukkel ra van szitazva, hogy Prescott compatible, mig a regin nem volt.

#938 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 13:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 20:17

Miota kek szinu a P4I65GV alaplap? Meg lila AGI csati???

~2 honapja szereltem ugyanilyen alaplappal, akkor nem ilyen szinu volt.

Ja, ezen mar nagy betukkel ra van szitazva, hogy Prescott compatible, mig a regin nem volt.

http://www.asrock.co...uct_p4i65gv.htm

Itt is kék a deszka és lilás az AGI. Nem értem. :confused: Lenne egy újabb kiadás?

Az egyik géptermünkben 8 db  p4i45gv van, azok is ilyen színűek.

Szerkesztette: akaido 2005. 08. 13. 13:13 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#939 Felhasználó inaktív   rőt pajesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 11:58

Idézet: rőt pajesz - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 19:01

Asszonyka gépében fityeg egy K7S8X Sis chipsetes alaplap, és bizony elég sok faramuciságot produkál  :reklamacio:

1.) Főként a 4 usb csati az ami megszokott tréfálni: rá van dugaszolva egy USB-s rágcsáló, s amikor átviszem a pendrive-omat, amint rádugom, behal az egér. Ekkor átdugom egy másik aljzatba, erre ott sem megy, mondom visszadugom az eredetibe, hát nem megkajálta (működött)  :eek:  Többször is volt probléma, hogy az USB-s egér behalt, ha más USB-s eszközt kötöttem rá.

Lehet ez szériahiba (vagy csak egy kókányolt darab került a birtokunkba)?  :(  :think:

2.) Nemrég elkerült szervízbe a masina, mert folyton fagyott (de elég durván) - valszeg memória hibás lehetett. Az hogy mi volt a baja a konfignak már sosem derül ki, mert csajom faterjának alkalmazottai vitték el (ők meg nem voltak kíváncsiak a szervizesek történetére). Lényeg: visszakerült a gép, azóta nem sikerült rá netet buherálnom (alaplapra integrált hálókártya van rajta). Win2000 van fenn rajta, és a RASPPPOE-t egyszerűen lehetetlen összelőni az integrált csodával -> abszolút nem látja (pedig biosban sincs letiltva és minden drivert felpakoltam).

Valami tipp?  :confused:  :confused:  :confused:

Esetleg friss driverrel megoldható? (én a cd-ről telepítettem, az meg nem egy mai darab).

Összességében elég kutyaütőnek tűnik a lap. A szervizelés előtt WinXP alatt (természetesen SP-ekkel megpakolva, csakúgy mint most a Win2K) is összeakadt ez és az USB is elég furcsán viselkedett. A deszkába egyébiránt kizárólag egy GeForceMX400-as van betűzve, semmi extra kártya. Munkára azthitték simán jó lesz, hát nem lett... Csak a baj van vele.

Röff  :(

Senki nem tapasztalt hasonló bugokat? :(
Kezdő kémikusok legjobb barátja a kevlár dzseki;
éppelméjű smilie meg nem fürdik formaldehidben,
mert belefullad.

mindez azt hiszem igen tanulságos

#940 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 12:28

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 12:52

Azé' ez ölég +lepő! :omg: Elvileg ennek nem lenne szabad így műcködnie. THX Asrock! :down:

Szóhasználatoddal élve "Azé' ez ölég +lepő!" de így van. Sajnos az Asrock valmi rejtélyes oknál fogva nem szereti a 9550-es ATI kártyákat. Mondjuk ez fel is van tüntetve a weblapjukon.  :omg:

És ráadásul egy alap ASUS deszka nem is sokkal drágább mint ez a f*s. Sajnos volt már nekem is Asrock.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.