HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 14. 10:12

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 9:41

Fesztemelni tud?
Ez mire is upgradel pontosan?
(754?)

max +10%, ha több is kell, akkor drótozás... azóta is megy stabilan ennyin, szóval jó deszka, erős a tápja... a másikat egy 2500+ sempronnal valszeg holnap veszem kezelésbe...

a S754 upgrade lehetőség annyira nem játszik, kivéve ha hirtelen felére esnek a S754 prockó árak, a S939-ek meg maradnak ugyanott...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#722 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 16:52

:lama:  leszek!

ASROCK K8COMBO-Z. Mit tudunk erről a mobo-ról? Elég furi, hogy olcsóbb egy s939-es lapnál, viszont dual socketes. Amúgy általánosságban nem tudok semmit ezekről a lapokról, amit olvastam (ITT), a legfőbb gondjuk az ALI chipset volt, a maga max. 10%-os túlhajtási lehetőségeivel.

Szóval meg merjem-e, vagy sem...? Venni, persze!

Köszi,  :lama: voltam!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#723 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 01:38

@Yeahsp

Ha jól nézem az adatlapot akkor ez már Dual Chaneles memóriavezérlöt kapott.
Nem tudnál egy pár Aidas Memória Irás/Olvasás értéket adni?
Kiváncsi vagyok mennyivel teljesít jobban mint a sis746-os chipset.
A másik lapban is 32 bites proci van?
754Bridge card az hozzá jár v külön kell beszerezni? Ha külön akkor
arról nincs infód mennyi plussz költség lehet, és egyáltalán lehet
e kapni itthon?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#724 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 16. 02:46

Idézet: sonar - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 1:38

@Yeahsp

Ha jól nézem az adatlapot akkor ez már Dual Chaneles memóriavezérlöt kapott.
Nem tudnál egy pár Aidas Memória Irás/Olvasás értéket adni?
Kiváncsi vagyok mennyivel teljesít jobban mint a sis746-os chipset.
A másik lapban is 32 bites proci van?
754Bridge card az hozzá jár v külön kell beszerezni? Ha külön akkor
arról nincs infód mennyi plussz költség lehet, és egyáltalán lehet
e kapni itthon?

mint minden eddigi socket a-s lapon, itt sem számít igazán a dualchannel... ezt a VIA chipset sem tudta megtörni... valszeg holnap (ma) megyek tuningolni a második gépet (sempron 2500+-al), és akkor körbe is mérem alaposan... a 754Bridge kártya külön vásárolható meg. a digitalmindben azt mondták, hogy még nincsen, de várhatóan lesz kb 6-8e között... de én nem emiatt választottam, hanem mert egy olcsó, stabil S462 lap korrekt hangkártyával, hálókártyával és SATA támogatással...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#725 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 15:45

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 3:46

mint minden eddigi socket a-s lapon, itt sem számít igazán a dualchannel... ezt a VIA chipset sem tudta megtörni... valszeg holnap (ma) megyek tuningolni a második gépet (sempron 2500+-al), és akkor körbe is mérem alaposan... a 754Bridge kártya külön vásárolható meg. a digitalmindben azt mondták, hogy még nincsen, de várhatóan lesz kb 6-8e között... de én nem emiatt választottam, hanem mert egy olcsó, stabil S462 lap korrekt hangkártyával, hálókártyával és SATA támogatással...

A hangkártyáján van RENDES OPTIKAI kimenet?
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#726 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 12:43

Yeahsp Az oké hogy nem sokat számit a dual chanel, de a sis chipset amugy is gyenge memória irás olvasással rendelkezik. Azért ha tudsz egy aida/everest értéket adni azt megköszönném.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#727 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 12:55

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 15:45

A hangkártyáján van RENDES OPTIKAI kimenet?

asszem nincsen rajta semmilyen digit ki/bemenet...

mivel elég kevés volt az idő, és még sok telepítgetni / állítgatni való volt a gépen, a tuning elnapolva, tesztet nem csináltam... valamikor a hét vége felé lesz valszeg rá idő...

a SiS tényleg elég gyengus, ahhoz képest ég és föld, tuti... nekem volt annó SiS746-os lapom, lecseréltem NF7-re, és megtáltosodott, pedig ugyanaz a 2.2GH-es procc, 400-as ram, 400-as FSB összállítás maradt... 3dsmax-ban ami fájlt addig 6-8 perc alatt nyitott meg, az 2 perc alá csökkent... a mostanival mondjuk bő fél perc... :Đ ha olyan alkalmazást használsz, ami sávszélesség igényes, akkor érdemes átváltani S939 A64-re, vagy P4-re, a CelD is jó megoldás egy IS7-E lap mellett...

#728 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 21:46

Talan valaki tud segiteni...

Adott egy Asrock GE PRO HT -s alaplap, benne egy 2.4G -es celeron.
Minden jol ment eddig, de bovitenem kellett a hatteret es vettem egy SATA vinyot(Maxtor 200G)
es egy PCI -os SATA kartyat.(Silicon chipsetes)

Osszedugva sajnos vagy timeoutol vagy belehal.
(A kari es es a vinyo is ki lett probalva masik gepben, mindeketto OK)
A spec. alapjan mindketto kartya PCI 2.2 -es.

Mi lehet a hiba?
(Load BIOS defaults, kabel csere...mindent kiprobaltam mar de semmi...)
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#729 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 11:35

Bocsi, hogy nem olvastam vegig, de tok ideg vagyok.Asrock K7S8XE.ACPI hibat ir ki,neha veletlenszeruen elindul.Sajnos a neha egyre rikabb.BIOS-t ujra sutottem.Semmi eredmeny.Wincsi jo masik gepben ha ujra rakom az XP-t.Alaplap,elem,videokartya,tap,RAM.Mi a rossz?
Esetleg virus,de nem hiszem tobbszor volt format,de meg masik gepen is. :think:
Joeapi

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 02. 24. 12:37

Asrock P4V88 lappal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Tuning meddig megy benne?

#731 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:03

Asrock P4i45GV

Az egyik gépteremben november óta 8 db ilyen Asrock alplap van 1.8-as Cerkákkal, 128 MB DDRSDRAM-mal, az alplapi VGA aktívan használva. Nem egy világrengető sebességűek, de betonstailak :D , legalábbis eddig az alaplapokkal nem volt gond. Viszont érdekes módon a CD-rom-ot ha az elsődleges IDE portra Slave-ként szerettem volna csatlakoztatni, na azt nem szerette, és folytonos IDE hibaüzikkel még bootolni sem bootolt! :omg:  :mad: Maradt a másodlagos IDE port és ott is Masterként, csak így volt hajlandó indulni hiba nélkül! Hogy lehet ilyen fetételekkel majd háttértárfejlesztésbe fogni???  :confused:  Valszeg BIOS fresh lesz ebből :think:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1109253815.jpg

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#732 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 18:06

Idézet: akaido - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 16:03

Asrock P4i45GV

Az egyik gépteremben november óta 8 db ilyen Asrock alplap van 1.8-as Cerkákkal, 128 MB DDRSDRAM-mal, az alplapi VGA aktívan használva. Nem egy világrengető sebességűek, de betonstailak :D , legalábbis eddig az alaplapokkal nem volt gond. Viszont érdekes módon a CD-rom-ot ha az elsődleges IDE portra Slave-ként szerettem volna csatlakoztatni, na azt nem szerette, és folytonos IDE hibaüzikkel még bootolni sem bootolt! :omg:  :mad: Maradt a másodlagos IDE port és ott is Masterként, csak így volt hajlandó indulni hiba nélkül! Hogy lehet ilyen fetételekkel majd háttértárfejlesztésbe fogni???  :confused:  Valszeg BIOS fresh lesz ebből :think:

Nemsegít. ASRock hiszti.
K7S8X sem szerette, random kékhalál ritkán volt mikor pri-slv-re volt dugva a cd.
+ egy egész délután szopatott, mert úgy nem ment fel rá a winfos, egy helyen behányt.
Aztán thx to hwsw valaki ugyanígy szopott vele és írta hogy vágja és onnan azt le és nyomassam át secondaryra. Ja és hogy örüljek hogy ha esetleg csak két órát szívtam mert ő két napot...
Egyébként szinte minden asrock kézikönyv leírja hogy cd/dvd-t secondaryra plíz, sőt nálam még az alaplapra is ráégették hogy a legjobb teljesítmény érdekében ne dugjak primarira ilyesmit. De azt nem gondoltam hogy be is hal....
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms

#733 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 11:07

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 18:06

Nemsegít. ASRock hiszti.
K7S8X sem szerette, random kékhalál ritkán volt mikor pri-slv-re volt dugva a cd.
+ egy egész délután szopatott, mert úgy nem ment fel rá a winfos, egy helyen behányt.
Aztán thx to hwsw valaki ugyanígy szopott vele és írta hogy vágja és onnan azt le és nyomassam át secondaryra. Ja és hogy örüljek hogy ha esetleg csak két órát szívtam mert ő két napot...
Egyébként szinte minden asrock kézikönyv leírja hogy cd/dvd-t secondaryra plíz, sőt nálam még az alaplapra is ráégették hogy a legjobb teljesítmény érdekében ne dugjak primarira ilyesmit. De azt nem gondoltam hogy be is hal....

P4I45G teszt

A fenti Yvorl által jegyzett cikkből is ugyanez derül ki...sajnos:
"Oké, csatlakoztassuk a CD-ROM-ot. Ekkor ismét meglepődtünk: induláskor ugyanis egy igen csúnya hibaüzenetet kaptunk, miszerint nem javasolt master nélkül slave meghajtót üzemeltetni egy csatornán, az optimális teljesítmény érdekében állítsuk masterre. Ez egyrészt azért furcsa, mert eddig úgy tudtuk, hogy a master-slave beállításnak csak a betűkiosztásban van szerepe, de hát mindig tanulunk valami újat, milyen rendes az alaplap, hogy szól. Vagy mégsem? Az tényleg kedves, hogy szól, de az, hogy nem enged tovább, amíg nem rakjuk át masterre, igencsak szomorú. "
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#734 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 11:16

Ezen kívül még volt baja a deszkának a 800-as memóriasínnel is!

"Tehát bekapcsoltuk a gépet, irány a BIOS, ahol meglepve tapasztaltuk, hogy nem lehet 800 MHz-es FSB-t beállítani. Elővettük hát a kézikönyvet, és lázas lapozásba kezdtünk. Meg is találtuk a megoldást, azt egyik átkötőt TESZT módba kell átenni a 800-as QPB-hez. Bár nem túl barátságos ilyen nevet adni a kapcsolónak..."
"Rendben, kezdődjön a telepítés. Sajnos rögtön általános védelmi hiba fogadott minket. Nem értettük, úgyhogy ismét nekiestünk a kézikönyvnek. Elég megdöbbentő volt megtalálni az erről szóló fejezetet, mely elmagyarázza nekünk, hogy igen, ez az alaplap valóban támogatja a 800 MHz-es rendszersínt, de csak egy memóriamodul használata esetén. Ez már csak azért is kínos, mert a dobozon erre nem találunk utalást, így legtöbben csak akkor jövünk rá erre, amikor már késő. Mi mást tehettünk, kivettük az egyik modult, így már minden rendben volt, nem volt fagyás."

Ezen kívül az alaplapi VGA is csak alapban 1MB!!!-ot engedélyezett. :reklamacio: Na ide valóban kellett(nekem nem kellett!) a BIOS Fresh, bár így is csak 8 Mega lett a vga által használható max. Az itteni 8 gépen így fut akadás nélkül pl. a Q3 :D

#735 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 11:56

Idézet: akaido - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 12:16

Ezen kívül még volt baja a deszkának a 800-as memóriasínnel is!

"Tehát bekapcsoltuk a gépet, irány a BIOS, ahol meglepve tapasztaltuk, hogy nem lehet 800 MHz-es FSB-t beállítani. Elővettük hát a kézikönyvet, és lázas lapozásba kezdtünk. Meg is találtuk a megoldást, azt egyik átkötőt TESZT módba kell átenni a 800-as QPB-hez. Bár nem túl barátságos ilyen nevet adni a kapcsolónak..."
"Rendben, kezdődjön a telepítés. Sajnos rögtön általános védelmi hiba fogadott minket. Nem értettük, úgyhogy ismét nekiestünk a kézikönyvnek. Elég megdöbbentő volt megtalálni az erről szóló fejezetet, mely elmagyarázza nekünk, hogy igen, ez az alaplap valóban támogatja a 800 MHz-es rendszersínt, de csak egy memóriamodul használata esetén. Ez már csak azért is kínos, mert a dobozon erre nem találunk utalást, így legtöbben csak akkor jövünk rá erre, amikor már késő. Mi mást tehettünk, kivettük az egyik modult, így már minden rendben volt, nem volt fagyás."

Ezen kívül az alaplapi VGA is csak alapban 1MB!!!-ot engedélyezett. :reklamacio: Na ide valóban kellett(nekem nem kellett!) a BIOS Fresh, bár így is csak 8 Mega lett a vga által használható max. Az itteni 8 gépen így fut akadás nélkül pl. a Q3 :D

Örülök hogy dolgoztok!  :p

#736 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 13:30

Sziasztok!

Anyagi lehetőségeim miatt egy

Asrock K7VT4A+, plusz Semptron 2200+ Dob.

konfigocskát találtam ki magamnak. A kérdésem az, hogy mekkora kockázat ezt a lapot megvenni? (mivelhogy ez a legolcsóbb). Stabilan megy? Nicsenek kompatibilitási gongjai? (tunnigolni NEM fogok). Esetleg mennyivel gyorsabb (:rolleyes:) pl. egy NF-7?

Még egy kérés: Ne mondjátok,hogy inkább "ezt, vagy azt" vegyem, mert az "ez vagy az" általában már 12k körül van.

Előre is köszi. :rolleyes:

Még egy kérdés, hátha: a Dobozos proci hűtő nagyon gáz, vagy azért gyári orajelen elmegy?

g.

u.i.: jelenleg PIII 750 az otthoni "csúcsgép" :)
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#737 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 25. 13:55

Idézet: gsc73 - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 14:30

Sziasztok!

konfigocskát találtam ki magamnak. A kérdésem az, hogy mekkora kockázat ezt a lapot megvenni? (mivelhogy ez a legolcsóbb). Stabilan megy? Nicsenek kompatibilitási gongjai? (tunnigolni NEM fogok). Esetleg mennyivel gyorsabb (:rolleyes:) pl. egy NF-7?

Még egy kérés: Ne mondjátok,hogy inkább "ezt, vagy azt" vegyem, mert az "ez vagy az" általában már 12k körül van.

Még egy kérdés, hátha: a Dobozos proci hűtő nagyon gáz, vagy azért gyári orajelen elmegy?

g.

Nagyon nem vagyok otthon a témában, de ha minden igaz, akkor ebben VIA KT400A chipset van, aminél valamivel, de nem lényegesen gyorsabb a KT600, az pedig pár (jó, esetenként 5-10) százalékkal marad el többnyire az NForce2 mögött, szal szerintem ha az ár/teljesítmény viszonyt nézed, akkor ez egy teljesen korrekt kis lap, mellesleg két ismerősökm is használja probléma nélkül már több, mint fél éve. Tuningolni ők sem tuningolják (nem is erre találták ki) de alapon betonstabil eddig, meg különben is ott a két év garancia.

#738 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 16:48

Idézet: gsc73 - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 13:30

Sziasztok!

g.

Azért én felhívnám a figyelmed az ECS KT600-A lapjára, amin VIA KT600 + VT8237 páros van, és csak 1000Ft-tal drágább az általad kinézett lapnál.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#739 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 16:48

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 11:56

Örülök hogy dolgoztok!  :p

:( Azért annyira nem lihegem túl a szólótáncosi rendszergizdaságot... :D

Szerkesztette: akaido 2005. 02. 25. 16:50 -kor

#740 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 16:55

Idézet: gsc73 - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 13:30

Sziasztok!

g.

Lehet, hogy meg leszek kövezve, de az a PIII-as prockós gép nem olyan janga azért. Gondolom inkább a DDRSDRAM jótékony hatása miatt gondoltál a továbblépésre. Mindesetre ha annyira fejlesztenék, akkor minimum 865G chipsetesre. De ez már az AMD vs. Intel területre visz és az itt nem cél, gondolom.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.