HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   donathi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 04. 08:54

Hali!
Most tervezem egy ASROCK 775I945GZ alaplapos gép vásárlását.
Mit szóltok hozzá?
Esetleg cserélném egy CONROE945G-DVI-re.
Ezzel van-e valakinek tapasztalata?
(mindkettő a gyártó honlapján VISTA ultimate ready, tehát esetleg jó)
Valamint kérdés az Intel 950-es videókártya tudása is.

#1922 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 04. 19:05

Idézet: donathi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 9:54

Hali!
Most tervezem egy ASROCK 775I945GZ alaplapos gép vásárlását.
Mit szóltok hozzá?
Esetleg cserélném egy CONROE945G-DVI-re.
Ezzel van-e valakinek tapasztalata?
(mindkettő a gyártó honlapján VISTA ultimate ready, tehát esetleg jó)
Valamint kérdés az Intel 950-es videókártya tudása is.

Én is nézegettem mindkét lapot, mivel a jelenlegi ezer éves, de kifogástalanul működő gépemre öcséméknek fáj a foga (netezéshez nekik elég lesz), végül arra jutottam, hogy CONROE 945G-DVI lesz belőle. a 775I945GZ egyrészt asszem nem támogatja az E6xxx sorozatú Core 2 Duo procikat, csak a hamarosan elérhető E4xxx-et, illetve a PCI-E csatija sem teljes értékű ha jól emlékszem.

Olcsó gépbe olcsó celeronnal jó lehet persze ez is, ha nincs szükség komolyabb teljesítményre, de én úgy vagyok vele, hogy mondjuk 5 évente nehogy már ne engedhessem meg magamnak, hogy olyan cuccot vegyek, ami újabb évekre kielégíti az igényeimet.

Az említett lap mellé lesz egy E6300 proci, 2GB RAM, egy hőcsöves hűtésű X1600pro/XT vagy 7600GS amelyik jobb áron lesz (csak régebbi FPS-ekkel játszom hálóban haverokkal, inkább azért kell némi teljesítmény, mert az újabb stratégiai játékokat is már jórészt 3D-ben írják, bár a játékélmény számomra ettől nem lett jobb...), meg még pár alap cucc egy csendes mATX házban.

Gondolkoztam rajta, hogy elleszek még egy darabig én is az integrált 950-el (a teljesítménye nagyjából megyegyzik talán egy régebbi GF3 vagy Radeon 9000 kártyáéval ahogy a tesztekben nézegettem és még DVI is van ugye a monitoromhoz, ami marad), aztán majd  jövőre veszek bele egy majdani alsó-középkategóriás VGA-t, de ha már új gépet veszek, nem akarom, hogy bármi is akadjon azok közül, amikkel játszani szeretnék és már leszoktam arról is, hogy havonta turkáljak benne, hogy mi lehetne egy kicsit más  :D

Ahogy mondani szokták a hozzáértők, legelőször az igényt (és persze a keretet) kell pontosan behatárolni,
utána már nem is olyan nehéz összeálllítani egy megfelelő konfigot, így ezek függvényében akár a 775I945GZ is tökéletes választás lehet a számodra, de ha belefér a költségvetésbe, én bizony inkább a CONROE945G-DVI-t venném a helyedben, elsősorban az egyszerűbb bővítési lehetőségei miatt.

Szerkesztette: Thocy a ZAGY 2006. 12. 04. 19:08 -kor

#1923 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 14:59

Hi!

Asrock P4i65PE alaplappal milyen tapasztalatok vannak?  :think:

És mennyire lehet benne P4-t húzni normál szinten?

Köszi!
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#1924 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 11:36

Idézet: Exemplary - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 14:59

...

Nekem csak 65-g -t sikerult mar beszerezni ujonnan. Munkara van, tuningra nem tudok mit mondani. A lappal teljesen meg vagyok elegedve, non-stop megy, semmi problema vele. Stabil is, gyors is. Ennyi.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1925 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 11:22

Idézet: PeppeR - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 11:36

Nekem csak 65-g -t sikerult mar beszerezni ujonnan. Munkara van, tuningra nem tudok mit mondani. A lappal teljesen meg vagyok elegedve, non-stop megy, semmi problema vele. Stabil is, gyors is. Ennyi.

Köszi a választ, ez jól hangzik!  :respect:

Többiek, valakinek van ilyen jellegű tapasztalata?
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#1926 Felhasználó inaktív   veinert 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 12. 16:16

Heló nindenkinek tanácsot szeretnék kérni ,olcsó 64 bit-es rendszert szeretnék építeni és mindenképpen amd-t. A véleményetek az alábbi alapról és prociról? Alaplap És hozzá Athlon 64 3200.
Szerintetek ez jó választás így (kevés pénzből)? Ha van vmi jobb ötletetek szóljatok.

#1927 Felhasználó inaktív   sniperdohc 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 19:32

Hali!
Nos. A kételkedőknek:
Kb. 1,5 hónapja vettem egy Asrock 775DUAL-VSTA lapot és egy 3,33/512/533 Cerkát.Mindezt azért, hogy a régi dolgaimat is tudjam még használni úgy hogy ne kelljen teljes konfigot lecserélni. Tehát maradt a Saphire 9600Xt és a 2X 512/400 memó. Kifogástalanul ment minden mint a karikacsapás. Pláne, hogy egy 2,4-es cerkát váltott le.
A mai nap sikerült vennem mindenféle körbekérdezősködés nélkül (vaktában) egy ASUS X1300PRO SILENT PCI-E VGA-t és 2db 512/667 Hynix ramot. Ezeket is gondolkodás nélkül lekezeli és tökéletesen működik minden. Úgyhogy szerintem egyáltalán nem rossz vétel volt ~14.000 Ft-ért megvenni ezt a lapot. Nagyon jó alternatíva azoknak akik lépésenként szeretnének bővíteni!

#1928 Felhasználó inaktív   dadario 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 13:12

Sziasztok!

Asrock alaplapt szeretnék venni, egy AMD 3500 proci menne bele.

Ne legyen rajta intergrált grafikus chip, hang jöhet  ;)  Amúgy nincs szükségem semmi extrára az alaplapon.

939 vagy AM2 foglalat is érdekel

Melyik típust javasoljátok?

Köszi,

#1929 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 21:42

Idézet: sniperdohc - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 19:32

Hali!
Nos. A kételkedőknek:
Kb. 1,5 hónapja vettem egy Asrock 775DUAL-VSTA lapot és egy 3,33/512/533 Cerkát.Mindezt azért, hogy a régi dolgaimat is tudjam még használni úgy hogy ne kelljen teljes konfigot lecserélni. Tehát maradt a Saphire 9600Xt és a 2X 512/400 memó. Kifogástalanul ment minden mint a karikacsapás. Pláne, hogy egy 2,4-es cerkát váltott le.
A mai nap sikerült vennem mindenféle körbekérdezősködés nélkül (vaktában) egy ASUS X1300PRO SILENT PCI-E VGA-t és 2db 512/667 Hynix ramot. Ezeket is gondolkodás nélkül lekezeli és tökéletesen működik minden. Úgyhogy szerintem egyáltalán nem rossz vétel volt ~14.000 Ft-ért megvenni ezt a lapot. Nagyon jó alternatíva azoknak akik lépésenként szeretnének bővíteni!

Üdv

te nem próbáltad húzni a processzort a lapban?

Én rendesen megszívtam úgy néz ki, eddig AGP-s videókártyával használtam minden tökéletes volt. Most viszont tettem bele egy PCIE-s -et most viszont hacsak 1mhz-et emelek a cpu-n pár percenenként elmegy a kép és újraindul a gép. És eleve 3d alatt tiszta artifact az egész. AGP-s videókártyával meg vígan tudtam húzni a procit.

#1930 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 21:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 21:42

Üdv

Én rendesen megszívtam úgy néz ki, eddig AGP-s videókártyával használtam minden tökéletes volt. Most viszont tettem bele egy PCIE-s -et most viszont hacsak 1mhz-et emelek a cpu-n pár percenenként elmegy a kép és újraindul a gép. És eleve 3d alatt tiszta artifact az egész. AGP-s videókártyával meg vígan tudtam húzni a procit.

Próbáld meg elállítani a pci-e frekit. 101-re, vagy vissza 97-re. Ilyesmi problémán van, hogy segít.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1931 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 22:37

Próbáltam lejjebb is, feljebb is, nem változtat a dolgon. Sőt még hamarabb fagy ha elállítom.

#1932 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 23:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 22:37

Próbáltam lejjebb is, feljebb is, nem változtat a dolgon. Sőt még hamarabb fagy ha elállítom.

Az asrock által megadott listáról választott kártyával és driverrel jön elő a probléma?  (érdekelne, hogy mennyire megbízható az a lista)

nekem bejött az alaplap, még a memóriakezelése se lassú:
Kép

286MHz mellett szerintem ez elég jó...két nonename 667-es samsung chipes modullal...
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1933 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 23:19

Idézet: El Kebir - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 23:16

Az asrock által megadott listáról választott kártyával és driverrel jön elő a probléma?  (érdekelne, hogy mennyire megbízható az a lista)

Nem néztem én a listát. Nem is gondoltam, hogy driveres probléma lehet. De megpróbálhatom az ott írt driverrel is.

#1934 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 23:39

Nem segít az sem, 6.11-es Catalystel ugyanúgy szar.

#1935 Felhasználó inaktív   sniperdohc 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 09:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 21:42

Üdv

Szia!
De! Most 4,15Ghz-n megy. Gond nélkül. De az AGP-s karesszal és a 400-as DDR-ekkel is ennyin ment.. :rolleyes:

Szóval: Az enyém ugye egy 3,33 Celeron eredetileg 533 FSB-vel  (133)
Most a gyári 133 helyett 166-on megy, a PCI 33,33MHZ
És még van egy fontos dolog ami miatt majdnem visszavittem az egyik memót:
A "FLEXIBILITY OPTION"      {ENABLED}  állásban legyen! Amíg ez {DISABLED}  volt, addig húzás nélkül is eldobta magát percenként....  :think:

Szerkesztette: sniperdohc 2006. 12. 15. 09:55 -kor

#1936 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 18:43

Nekem AGP-s videókártyával semmi gondom sem volt, viszont PCIE-vel ha húzni próbálom elszáll ahogy a videókártya 3d módba kapcsol.

#1937 Felhasználó inaktív   sniperdohc 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 18:43

Nekem AGP-s videókártyával semmi gondom sem volt, viszont PCIE-vel ha húzni próbálom elszáll ahogy a videókártya 3d módba kapcsol.

Milyen kártya? Ati? Gef? Nekem az X1300PRO -nál ki kellett kapcsolni a vpu recoverit (vagy mit). Ugyanis szintén valami hülye (nem emlékszem) hibára hivatkozva elsobta a gámékat    :(

#1938 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 08:42

Idézet: Exemplary - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 11:22

Köszi a választ, ez jól hangzik!  :respect:

Többiek, valakinek van ilyen jellegű tapasztalata?

Mivel elhalt az IC7-em, vettem egy P4i65G-t, hogy ne kelljen teljes rendszert cserélnem.  :( Tettem bele 2x256 megmaradt Corsair 256 XMS PC433-as memóriát, de a francnak se akar benne 200-on működni, akárhogy állítom a BIOS-ban, a legtöbb amit ki tudtam hozni az 166 MHz.  :mad: Egy 2.4-es P4 van benne, (az Abitban 3.5 évig 3.2-őn üzemelt) itt meg se nyikkan még 2.5-ön se (mondjuk ez nem egy tuning lap), de a memóriákat sajnálom hogy nem tudom 200-on hajtani. Valaki?
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#1939 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 13:23

Idézet: sniperdohc - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 21:53

Milyen kártya? Ati? Gef? Nekem az X1300PRO -nál ki kellett kapcsolni a vpu recoverit (vagy mit). Ugyanis szintén valami hülye (nem emlékszem) hibára hivatkozva elsobta a gámékat    :(

ATI kártya.

De még próbálkozom, lehet windows chipset driver probléma  dolog, mert rendszerkezelőben érdekes dolgokat láttam, úgyhogy csinálok egy clean installt.

#1940 Felhasználó inaktív   sniperdohc 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 18:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 13:23

ATI kártya.

De még próbálkozom, lehet windows chipset driver probléma  dolog, mert rendszerkezelőben érdekes dolgokat láttam, úgyhogy csinálok egy clean installt.

Kár hogy későn láttam meg.. :(
Felkiáltó jeles buli? Akkor CD be és eszközkezelőben illesztőprogi frissítés. Érdekes hogy nekem azt írta ki hogy nem talált semmit, de egy restart után nem volt semmi "!"-es. Bár ezt még az AGP-s karesszel. Merthogy nekem a VGA és mem. cserét túlélte az op.  :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.