HWSW Informatikai Kerekasztal: Halk filmek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halk filmek

#1 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 22. 09:02

Hi!

Szerintetek miért halkak a filmjeim, a windows rendszer hangok orditanak a filmeket meg alig lehet érteni?
Minden hangerô a max-on. A hangkártya egy sb live, op rendszer meg xp.

Üdv.

#2 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 09:05

milyen codec-ek vannak fent? Az AC3 filter nem árt, ha fent van. Meg némi másfajta codec. Próbálgasd, hogy melyikkel jó eetleg.

#3 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 09:09

Azét mert 1 csomo filmenk elb...ák a hangtömörítését. Nálam is az van hogy a beszédet alig hallom, ezért felnyomom a hangerőt. Viszont mikor jön valami robbanás vagy ilyesmi, majdnem kiugrok az ablakon olyan hangos.. :D  :D

#4 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 09:40

Ha ac3 as hang van benne, akkor talan eredmenyre vezet, ha megprobalod manualisan beloni kulon a csatornakat.Ha stereo, akkor sajna el van fosva.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#5 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 22. 09:47

Idézet: -=M@X[treme

=-,2004. jún. 22., kedd - 10:09]Azét mert 1 csomo filmenk elb...ák a hangtömörítését.

:nevet: most jól megmondtad a sok béna hangmérnöknek... :D
A Dolby Digital (konyhanyelven: AC3) hang jellegzetessége, hogy más a dinamikája, mint egy mp3 zenének. Vannak benne halk és hangos részek is, mint a moziban. Az enkódolást végző szoftver (pl. AC3Filter) vagy hardver (asztali erősítő) ki tudja adni ezeket a hangokat teljes terjedelmében, vagy tudja normalizálni is (kiegyenlíteni), (pl. 'éjszakai üzemmód' az erősítőkben).
A PowerDVD-ben be lehet ezt állítani az Configuration/Audio/Advanced/Miscellaneous/Dynamic Range Compression-nél.
AC3Filter-nél érdemes kipipálni a Main fülön Use DRC-t, és a Gains/Normalize-t. Némi magyarázat itt.

Szerk.: át kellene tenni a Multimédiába.

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2004. 06. 22. 09:56 -kor

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#6 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 10:03

Ebbe igazad van, de mégis van 1pár olyan film is ami szintén ac3 hangkódolást használ, mégis "jó a hang.... ;)
Szal ezexerint azok vannak szarul +csinálva.. :D  :D

#7 Felhasználó inaktív   Zaji 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:01

Hali!

Én azt vettem észre, hogy az MP3-as DVD rip-ek halkak, viszont az AC3-as hanggal kódoltak hangosabbak.
Fraunhofer MP3 kodek és Intervideo AC3 kodekkel ezt tapasztaltam.

Normál hangerővel rendelkező MP3-as hangkódolású filmmel csak kamerás változatban találkoztam, azok aztán hangosak :)

Üdv

Zaji

#8 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 14:35

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 10:09

Azét mert 1 csomo filmenk elb...ák a hangtömörítését. Nálam is az van hogy a beszédet alig hallom, ezért felnyomom a hangerőt. Viszont mikor jön valami robbanás vagy ilyesmi, majdnem kiugrok az ablakon olyan hangos.. :D  :D

nem tudom mit lehet elbaszni egy hangon. Ha ac3 akkor egy-az-egyben ugyanaz, mint a dvd-n volt ha mp3 vagy valami hasonló akkor sem hiszem, hogy belenyúltak volna a hangerőbe vagy a dinamikába. Ha ac3filter van fent akkor a master gain húzd fel kézzel maxra, mert alapból halk. A live meg ugy általában is elég halk. Csutkára kell tolni a hangerőszabolyzót is alapból. A másik gépemen awe64 van, ott meg bőven elég a félhangerő is.

#9 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 14:35

Csak sztereóban használom, tehát semmi AC3. És a GordianKnot CodecPack-ot használom,
természetesen az AC3 filterrel. Tehát nem a dialógusok halkak, hanem az egész film.

#10 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 14:45

Idézet: Anteris - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 13:35

nem tudom mit lehet elbaszni egy hangon. Ha ac3 akkor egy-az-egyben ugyanaz, mint a dvd-n volt ha mp3 vagy valami hasonló akkor sem hiszem, hogy belenyúltak volna a hangerőbe vagy a dinamikába. Ha ac3filter van fent akkor a master gain húzd fel kézzel maxra, mert alapból halk. A live meg ugy általában is elég halk. Csutkára kell tolni a hangerőszabolyzót is alapból. A másik gépemen awe64 van, ott meg bőven elég a félhangerő is.

Alapba tényleg qrva halk... :rolleyes:
Deha picit mahinálsz a surround mixer-el, máris ki lehet hozni belőle az álatot... :D

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2004. 06. 22. 14:46 -kor

#11 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 22. 14:46

Idézet: code10005 - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 15:35

Csak sztereóban használom, tehát semmi AC3.

Van ám sztereó AC3 is... sőt, az 5.1 csatornás AC3 is lekeverhető sztereóra.
A Gspot nevű progi megmondja, hogy milyen hangsávot kevertek a film alá.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#12 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 15:03

Idézet: code10005 - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 15:35

Csak sztereóban használom, tehát semmi AC3. És a GordianKnot CodecPack-ot használom,
természetesen az AC3 filterrel. Tehát nem a dialógusok halkak, hanem az egész film.

tök mindegy, hogy használod. Ha DD a hang, akkor is valamelyik ac3 kódek csinálja a hangot, vagy a ruszki, vagy a cyberlink vagy az intervideo.szerintem.

#13 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 16:10

Próbáljam meg basztatni az AC3 filtert?

#14 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 07:19

Vagy próbáld ki Vlc video lan -al, az mindent megeszik, ráadásul codec nélkül. :D
Honosítóműhelyről letölthető.

Szerkesztette: bull1 2004. 06. 23. 07:19 -kor

#15 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:26

Szerintem keress rá a dedynamic filterre. Talán ez a neve. Én bsplayerhez használom, bár nálam jók a hangok. Van benne pre amplification meg még valami más is, most nem jut eszembe. Szerintem ez megoldja a problémád
- Where are we going?
- Let's go find out.

#16 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:57

Köszi, megnézem. Mert ez ígyelég idegesítô. Halható filmezés közben valami e-mail, msn vagy más.

#17 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 15:48

Idézet: code10005 - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 10:02

Hi!

Szerintetek miért halkak a filmjeim, a windows rendszer hangok orditanak a filmeket meg alig lehet érteni?
Minden hangerô a max-on. A hangkártya egy sb live, op rendszer meg xp.

Üdv.

Ezt én is átéltem ... majd váltottam Media Player Classic-ra (normalizálja a hangot automatice ha akarod) és nem kell buherálni a codeceket.  :up:
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#18 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:49

Idézet: Anteris - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 13:35

"Ha ac3 akkor egy-az-egyben ugyanaz, mint a dvd-n volt ha mp3 vagy valami hasonló akkor sem hiszem, hogy belenyúltak volna a hangerőbe vagy a dinamikába."

Hiszed vagy sem, de amikor az AC3-mat wav/mp3-ra decodolod jelentős hangerő veszteséged lesz!
Például a HeadAC3he meg a többi is alapból basztatja a dinamikát, tehát messze nem lehetetlen.
Nézz már meg egy ilyen programot, aztán ne beszélj itt hülyeségeket.

#19 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:59

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 16:48

Ezt én is átéltem ... majd váltottam Media Player Classic-ra (normalizálja a hangot automatice ha akarod) és nem kell buherálni a codeceket.  :up:

én azt a normalize funkciót ki is kapcsoltam, mert ahogy néztem a filmet/hallgattam a hangját egyre halkabb lett, aztán ha visszatekertem pár másodpercet, olyat ordított rám, hogy majd be f*stam.
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#20 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 19:57

Idézet: enginer - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 19:49

"Ha ac3 akkor egy-az-egyben ugyanaz, mint a dvd-n volt ha mp3 vagy valami hasonló akkor sem hiszem, hogy belenyúltak volna a hangerőbe vagy a dinamikába."

Hiszed vagy sem, de amikor az AC3-mat wav/mp3-ra decodolod jelentős hangerő veszteséged lesz!
Például a HeadAC3he meg a többi is alapból basztatja a dinamikát, tehát messze nem lehetetlen.
Nézz már meg egy ilyen programot, aztán ne beszélj itt hülyeségeket.

Te most miről beszélsz szaki?? Olvasd má el amit írtam! Az ac3-ra mondtam, hogy az ugyanaz, mint a DVD lemezen van, az mp3-ra meg azt, hogy nem hinném, hogy szarul konvertálták volna. Itt persze feltételezem, hogy értett hozzá aki ac3-at átrakott mp3-ba.

Szerkesztette: Anteris 2004. 08. 08. 19:59 -kor

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó