HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 23. 23:57

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

lexebb emlekeim szerint az mpeg2dec3-at nem szabad NTSC-hez hasznalni.
Akerdesem tovabbra is az, hogy jo neked ntscben vagy PAL-la akarod tenni?
[/quote]

Próbaképpen elindítottam egy projectet a DVD2DVD-r 1.8.1-el és ez is olyan scriptet generált, amiben Mpeg2Dec3.dll van. Biztos vagy benne, hogy nem jó ntsc-hez?
A teljes script:
LoadPlugin("C:Program FilesDVD2DVD-RMPEG2DECMpeg2Dec3.dll")
Mpeg2Source("E:videovideoVideo_0xE0.d2v")
ConvertToYUY2()
AddAudio()

Ezzel a scriptel a sebesség 1.57 lett. Még lehet, több? Mennyi az elfogadható érték egy AMD Barton 2800+ procinál?

Szerintem az üres () zárójellel lezárt paraméterek 0-nak, azaz inaktívnak számítanak. Rosszul gondolom?
A pal konverzióról végülis lemondok, nem sok értelmét látom. Akinek kell a lemez, az így is meg tudja nézni.

[ 2004. január 23.: MamaSaid szerkesztette a hozzászólást ]
Mother always says, Sharing is Good

#102 Felhasználó inaktív   daniba2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 24. 14:07

Sziasztok.

Sikerült szereznem egy Pioneer 106D-t és a Traxdata lemezeimet sajna csak 1X-esen írja pedig tuti hogy 2 szeresen is lehet írni, az lenne a kérdésem hogy a firmaware frissités megoldja e esetleg ezt a problémát és hogy érdemes e frissiteni. A frissítés megszünteti a garanciát. Előre is köszönöm ;) ;)

#103 Felhasználó inaktív   daniba2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 14:08

Az előbbi így helyes: A frissítés megszünteti a garanciát??? :cool:

#104 Felhasználó inaktív   Zsoly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 17:20

Sziasztok,

van valakinek tapasztalata Nashua nevezetű lemezzel?
kösz

#105 Felhasználó inaktív   Zsoly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 17:40

idézet:
Ezt írta daniba2:
Az előbbi így helyes: A frissítés megszünteti a garanciát??? :cool:[/quote]

A frissítés megoldhatja a gondodat, a garanciát nem befolyásolja, kivéve ha elrontod.(mármint a frissítést)

#106 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 10:52

idézet:
Ezt írta MamaSaid:

Próbaképpen elindítottam egy projectet a DVD2DVD-r 1.8.1-el és ez is olyan scriptet generált, amiben Mpeg2Dec3.dll van. Biztos vagy benne, hogy nem jó ntsc-hez?
A teljes script:
LoadPlugin("C:Program FilesDVD2DVD-RMPEG2DECMpeg2Dec3.dll")
Mpeg2Source("E:videovideoVideo_0xE0.d2v")
ConvertToYUY2()
AddAudio()

Ezzel a scriptel a sebesség 1.57 lett. Még lehet, több? Mennyi az elfogadható érték egy AMD Barton 2800+ procinál?

Szerintem az üres () zárójellel lezárt paraméterek 0-nak, azaz inaktívnak számítanak. Rosszul gondolom?
A pal konverzióról végülis lemondok, nem sok értelmét látom. Akinek kell a lemez, az így is meg tudja nézni.

[ 2004. január 23.: MamaSaid szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Igy jó :) a lexebb emlekeim a különbözö meg2dec-ek között a beépített deinterlace-elö a különbség.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#107 Felhasználó inaktív   Pipacs a fenegyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 11:58

Sziasztok!

Másfél hete beraktam a régi TEAC 4x-s cd íróm helyére egy DV-W50D-t és itt kezdődött a kálváriám. Örömömben, hogy van egy gyors íróm, elkezdtem kiírni a CCD fájlokat a vinyoról (WinMe+CloneCD4316). Az író mindjárt az első cd-t el is rontotta, 47%-nál kiírta, hogy „Hardware hiba, ebbe a track-be nem lehet írni”. Gondoltam rossz a lemez, másik be, hiba újra. Más gyártó lemeze be, hiba újra. Másik CCD fájl és másik gyártó lemeze, hiba újra. A negyedik CD után kezdtem gyanakodni, hogy nem a cd-kkel lehet a baj. Ezután a Néróval próba képen teleírtam egy cd-t, ami egy kicsit megnyugtatott az íróval kapcsolatban. Ezt követően betöltöttem a másik vinyoról az XP-t és szimulációval próbáltam a CloneCd-t, ami sikeresen le is ment. Eztán megírtam több mint 10 cd-t tökéletesen, majd a Nero-val próbáltam cd-t másolni, ekkor a lemez bevezető írásakor, mikor az író pufferét kellene feltöltenie csontra fagyott a gép (a cd-re nem írt semmit, nem rontotta el). Reset majd indításnál hibaüzenet „a system32/config/system fájl hiányzik v. megsérült…”. Helyreállítás v. a system.sav átnevezése nem segített. WinMe betölt, XP töröl – újratelepít és a rendszer újra műxik a következő csontra fagyásig, amit a Nero és a CloneCd írás-szimulációja közben is tud produkálni a gép. Ezután mindig a hibaüzenet figyelmes újraolvasása és az előző műveletek ismétlése - 3X. A lefagyás előtt többször megfigyeltem, hogy kb. 3mp-ig ég a zöld lámpa, majd 5mp szünet ismételve. Az író progi megszakítás gombjára nem reagál. Ctrl-Alt-Del-l kilőttem a progit, de nem záródott be, vagy ha bezáródott az egér lelassúlt, szakaszosan mozgott. Esetleg kiírta, hogy a rendszer erőforrások veszélyesen lecsökkentek.
Egyetlen érdekes észrevétel. Mikor éppen működött a néro, teleírtam egy DVD-RW lemezt és utána a WinMe alatt elkezdett írni a CloneCd, de lehet, hogy a kettő nem függ össze. Az író secundary master-n van és már a közös kábelen lévő HDD-t is kivettem (?), a gép egy C1300/512MB és nincs húzva. Pri/M Maxtor 6E030L0, Pri/S Pio DVD-106, Sec/S Seagate ST360021A.
Bocs a hosszú leírásért, de ez másfél hét és ezer ősz hajszál története.
Gondoljátok, hogy megérett az író egy garis cserére, vagy próbáljak még valamit beállítani. :confused:
Az élet olyan mint a nádszál. Ma még vidáman kacagsz, de holnap jön a Pipacsbácsi a konyhakéssel.

#108 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 13:59

idézet:
Ezt írta Pipacs a fenegyerek:
Sziasztok!

Másfél hete beraktam a régi TEAC 4x-s cd íróm helyére egy DV-W50D-t és itt kezdődött a kálváriám. Örömömben, hogy van egy gyors íróm, elkezdtem kiírni a CCD fájlokat a vinyoról (WinMe+CloneCD4316). Az író mindjárt az első cd-t el is rontotta, 47%-nál kiírta, hogy „Hardware hiba, ebbe a track-be nem lehet írni”. Gondoltam rossz a lemez, másik be, hiba újra. Más gyártó lemeze be, hiba újra. Másik CCD fájl és másik gyártó lemeze, hiba újra. A negyedik CD után kezdtem gyanakodni, hogy nem a cd-kkel lehet a baj. Ezután a Néróval próba képen teleírtam egy cd-t, ami egy kicsit megnyugtatott az íróval kapcsolatban. Ezt követően betöltöttem a másik vinyoról az XP-t és szimulációval próbáltam a CloneCd-t, ami sikeresen le is ment. Eztán megírtam több mint 10 cd-t tökéletesen, majd a Nero-val próbáltam cd-t másolni, ekkor a lemez bevezető írásakor, mikor az író pufferét kellene feltöltenie csontra fagyott a gép (a cd-re nem írt semmit, nem rontotta el). Reset majd indításnál hibaüzenet „a system32/config/system fájl hiányzik v. megsérült…”. Helyreállítás v. a system.sav átnevezése nem segített. WinMe betölt, XP töröl – újratelepít és a rendszer újra műxik a következő csontra fagyásig, amit a Nero és a CloneCd írás-szimulációja közben is tud produkálni a gép. Ezután mindig a hibaüzenet figyelmes újraolvasása és az előző műveletek ismétlése - 3X. A lefagyás előtt többször megfigyeltem, hogy kb. 3mp-ig ég a zöld lámpa, majd 5mp szünet ismételve. Az író progi megszakítás gombjára nem reagál. Ctrl-Alt-Del-l kilőttem a progit, de nem záródott be, vagy ha bezáródott az egér lelassúlt, szakaszosan mozgott. Esetleg kiírta, hogy a rendszer erőforrások veszélyesen lecsökkentek.
Egyetlen érdekes észrevétel. Mikor éppen működött a néro, teleírtam egy DVD-RW lemezt és utána a WinMe alatt elkezdett írni a CloneCd, de lehet, hogy a kettő nem függ össze. Az író secundary master-n van és már a közös kábelen lévő HDD-t is kivettem (?), a gép egy C1300/512MB és nincs húzva. Pri/M Maxtor 6E030L0, Pri/S Pio DVD-106, Sec/S Seagate ST360021A.
Bocs a hosszú leírásért, de ez másfél hét és ezer ősz hajszál története.
Gondoljátok, hogy megérett az író egy garis cserére, vagy próbáljak még valamit beállítani. :confused:
[/quote]

Nagyon sok minden lehet itt:
-gyenge tápegység
-rossz minöségü, gerjedö IDE kábel
-aspi vs egyéb írásspecifikus vagy CDemulátor driverek összeférhetetlensége.

Én mondjuk nem szokok slave eszközöket használni. Mivel újabban el vagyunk kényeztetve 4(S/P)ATA csatornával :D

Én általában aszondom, hogy csak 1féle gyártótól való CDíró/emulátor programot/programokat használjunk egyszerre. Nos ez nem szentírás, hanem inkább sox falbavert fej tapasztalata :D

#109 Felhasználó inaktív   Pipacs a fenegyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 20:03

idézet:

Nagyon sok minden lehet itt:
-gyenge tápegység
-rossz minöségü, gerjedö IDE kábel
-aspi vs egyéb írásspecifikus vagy CDemulátor driverek összeférhetetlensége.
[/quote]

Kösz az ötleteket és egyet is értenék veled egy új rendszernél, de ez a gép több éve működik hibátlanul. A régi író helyére raktam be az újat, ami csak gyorsabb és tud DVD-t is.
Bár a táp csak 300W-os, de előre megkérdeztem az áramfelvételét, ami a szakik szerint nem nagyobb. :confused:
Az élet olyan mint a nádszál. Ma még vidáman kacagsz, de holnap jön a Pipacsbácsi a konyhakéssel.

#110 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 22:28

idézet:
Ezt írta daniba2:
Sziasztok.

Sikerült szereznem egy Pioneer 106D-t ;) ;)
[/quote]

Hali
bocs de megkérdezhetem hogy hol kaptál? Én is keresek, csak éppen nem kaptam sehol a héten.
Live fast... Die Never!

#111 Felhasználó inaktív   pioA06 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 02:07

Fortis DVD-R 4x disc-hez volt mar valakinek szerencseje?
Ha igen le irhatna a velemenyet erdemes-e venni vagy sem.
Egyebkent Princo arban van amiatt erdekelne jobb vagy rosszabb mint a princo ?

UI.: volt 1 hegy privatom valaszoltam ra :D :D :D

[ 2004. január 26.: pioA06 szerkesztette a hozzászólást ]

#112 Felhasználó inaktív   daniba2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 10:40

idézet:
Ezt írta pitya:

Hali
bocs de megkérdezhetem hogy hol kaptál? Én is keresek, csak éppen nem kaptam sehol a héten.
[/quote]

Hali. Egy kis eldugott boltba találtam de előtte már 20 helyen!! voltam. Ez volt az uccsó és szemtelenül drága volt 44e de a többi helyen azt mondták bizonytalan mikor lesz, nekem meg nagy szükségem volt rá

#113 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 13:15

Köszönöm, akkor végigjárom az összes eldugott boltot :)
Live fast... Die Never!

#114 Felhasználó inaktív   daniba2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 15:35

idézet:
Ezt írta pitya:
Köszönöm, akkor végigjárom az összes eldugott boltot :)[/quote]

Én az ő egyik vidéki boltjukba szereztem be. [url="http://"http://www.mistral.hu"]www.mistral.hu[/url]

#115 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 18:15

Van egy bemutató ami digit Betán (PAL) érkezett. Ebből kellene dvd-t készítenem. Valaki csinált már ilyesmit? Ha jól sejtem, gyakorlatilag ugyanazt az eljárást kell alkalmaznom, mint amikor DV-ből készítek DVD-t.

#116 Felhasználó inaktív   GGu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 20:25

idézet:
Ezt írta pioA06:
Fortis DVD-R 4x disc-hez volt mar valakinek szerencseje?
Ha igen le irhatna a velemenyet erdemes-e venni vagy sem.
Egyebkent Princo arban van amiatt erdekelne jobb vagy rosszabb mint a princo ?

UI.: volt 1 hegy privatom valaszoltam ra :D :D :D

[ 2004. január 26.: pioA06 szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nekem volt és van is ilyen lemezem, szerintem nagyon jó minőségű, először én is német fórumokon figyeltem fel rá, ahol egyes vélemények szerint jobb, mint a RitekG04-es sorozata a K-Probe tesztek alapján, de minimum egyenértékű azzal! Nem sokat írtam meg eddig, de az ismerőseim kényes asztali lejátszói is viszik a lemezt. Az ára valóban nem utolsó, én kb. 350 Ft/db áron szereztem (Németo.ból). Ja az íróm egy Pio A06, a médiakódja pedig: GSC002

[ 2004. január 30.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]

#117 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 20:25

idézet:
Ezt írta MamaSaid:
Van egy bemutató ami digit Betán (PAL) érkezett. Ebből kellene dvd-t készítenem. Valaki csinált már ilyesmit? Ha jól sejtem, gyakorlatilag ugyanazt az eljárást kell alkalmaznom, mint amikor DV-ből készítek DVD-t.[/quote]

Basically, yes :D
Ha interlace-elt akkor mpeg2 non progressive es nem zigzag scan!

#118 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 20:56

Érdekes. [url="http://"http://dvdr.uw.hu/"]Lemeztesztek[/url]

#119 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 20:58

idézet:

Basically, yes :D
Ha interlace-elt akkor mpeg2 non progressive es nem zigzag scan!
[/quote]

Hogy én milyen okos is vagyok.

Köszönöm a megerősítést. :)

#120 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 21:36

idézet:
Ezt írta MamaSaid:
Érdekes. [url="http://"http://dvdr.uw.hu/"]Lemeztesztek[/url][/quote]

Ez szép és jó, de csak a liteon íróval megírt lemezekre igaz, nem? Toshiba, Nec, LG, Pio, Plextor írókra lennénk inkább kíváncsiak, nemde? Valamint megint nem jutunk túl messzira a médiakód alapján, hisz mint kiderült az egyforma lemezek sem mindig egyformák.

Téma megosztása:

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.