HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 26. 22:06

idézet:
Ezt írta Yoisten:
[QB][/QB][/quote]

off
Yoisten! Ugye a Te Star Trek lemezed van nálam? Vigyáztam rá. :)
on
Mother always says, Sharing is Good

#122 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 01:24

idézet:
Ezt írta MamaSaid:
Érdekes. [url="http://"http://dvdr.uw.hu/"]Lemeztesztek[/url][/quote]

Szegény Princo-val kapcsolatban.
1) Nem mindegy, hogy mivel írod
2) Nem mindegy, hogy hányszorosan. A legritkább esetben igaz az, hogy a Princo-n a névleges írási sebesség adja a legjobb minöséget az adott iró/lemez esetén.
3) A cikkírónak adok abban igazat, hogy csak az vegyen Princo-t aki tudja, hogy mit csinál :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#123 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 04:53

Sziasztok!

Most látom, hogy egy másik fórumban feltett kérdésem inkább ide való... Engedelmetekkel átmásolnám ide is:

"Igazából olyan írót szeretnék, amelyik tökéletesen alkalmas CD-k írására is, mert 90%-ban arra használnám... Esetleg tud valaki némi technikai infót, hogy hogy valósul meg egy DVD-írónál a CD-írás? Mik a tapasztalatok, mennyire lesz tartós egy DVD-íróban égetett CD, egy sima CD-íróban gyártotthoz képest?"

Egyenlôre ennyi... :)

A válaszokat köszönöm!

[ 2004. január 27.: dlt szerkesztette a hozzászólást ]

#124 Felhasználó inaktív   daniba2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 27. 11:19

Tudna nekem valaki mailbe címet vagy telefonszámot adni hogy hol vehetnék olcsó DVD lemezt / RITEK TRAXDATA/
Előre is köszi :cool:

#125 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 12:25

Milyen progival és hogyan lehet kiszedni a DvdxCopy Platinum által kreált alapanyagból a "BACKUP DVD" képecskét ???
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#126 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 13:24

idézet:
Ezt írta Zsoly:
Sziasztok,

van valakinek tapasztalata Nashua nevezetű lemezzel?
kösz
[/quote]

Van. Az eddigi legjobb, amivel csak találkoztam. Toshiba SDR 5002-es íróm van, és elég kényes a kicsike, de ha van lemez, amit megeszik, az bizony a Nashua. Az én problémám csak az, hogy Miskolcon Impossible Mission a beszerzése, pedig a Szoftver ABC-ben majdnem mindig volt. Most már csak ezek a Princo nevezetű gagyiságok mennek. :mad:
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#127 Felhasználó inaktív   seagull2004 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 20:12

Szeretnék érdeklődni, hogy hogyan lehet felírni DVD-re HDTV file-t (kb. 4,35GB egyben), mivel vagy én vagyok igen láma, vagy van valamilyen fileméret korlát DVD-re írás során? Amit megírtam az alig olvasható, mindösszesen úgy 350egynehány MB hosszú lett és persze kuka a Media Player és MicroDVD szerint. Neroval történt mindez. Kodekek vannak, vinyóról pörög a file rendesen. Szóval F1 F1 F1!

#128 Felhasználó inaktív   andrew67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 09:38

Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok még a témában, ezért a napokban átolvastam szinte minden hozzászólást. Jelenleg két dolog nem tiszta a fejemben: 1. Nero-val miért UDF/ISO módban kell írni miért nem jó a DVD-Video mód? 2. A DVD Shrink program beállításaiban a "Split VOB files greater than 1 GB" opciót be kell-e jelölni, ill. asztali lejátszókhoz való íráshoz van-e valami jelentősége.
Előre is köszi a segítséget!

#129 Felhasználó inaktív   daniba2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 10:32

idézet:
Ezt írta andrew67:
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok még a témában, ezért a napokban átolvastam szinte minden hozzászólást. Jelenleg két dolog nem tiszta a fejemben: 1. Nero-val miért UDF/ISO módban kell írni miért nem jó a DVD-Video mód? 2. A DVD Shrink program beállításaiban a "Split VOB files greater than 1 GB" opciót be kell-e jelölni, ill. asztali lejátszókhoz való íráshoz van-e valami jelentősége.
Előre is köszi a segítséget!
[/quote]

1. Ha nero DVD-video módban írsz előfordulhat hogy több asztali lejátszó nem fog tudni vele mit kezdeni pl Pioneer.
Próbáld meg a DVD Decryptert az eddig nekem még minden lejátszóba bejött

2. Ha feltelepítetted a DVD Shrinket ahhoz elvileg nem kell nyúlni. Ha nem akarsz menüt én inkább a DVD2DVD-R-t ajánlanám mert a Shrink elég gány minőséget csinál véleményem szerint.

:cool:

#130 Felhasználó inaktív   daniba2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 10:34

idézet:
Ezt írta Henci Papa:

Van. Az eddigi legjobb, amivel csak találkoztam. Toshiba SDR 5002-es íróm van, és elég kényes a kicsike, de ha van lemez, amit megeszik, az bizony a Nashua. Az én problémám csak az, hogy Miskolcon Impossible Mission a beszerzése, pedig a Szoftver ABC-ben majdnem mindig volt. Most már csak ezek a Princo nevezetű gagyiságok mennek. :mad:
[/quote]

Elég jó lemez csak vigyázz mert van belőle egy újabb fajta ami jó, és egy régebbi ami sucks

#131 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 13:54

idézet:
Ezt írta seagull2004:
Szeretnék érdeklődni, hogy hogyan lehet felírni DVD-re HDTV file-t (kb. 4,35GB egyben), mivel vagy én vagyok igen láma, vagy van valamilyen fileméret korlát DVD-re írás során? Amit megírtam az alig olvasható, mindösszesen úgy 350egynehány MB hosszú lett és persze kuka a Media Player és MicroDVD szerint. Neroval történt mindez. Kodekek vannak, vinyóról pörög a file rendesen. Szóval F1 F1 F1![/quote]

Van elvi lehetoseged MP@HL (main profile@high level ) E-HDTV (1920x1152x25p) mpeg2 filmeket kesziteni DVD-re, de ne feledd, hogy a DVD csak 9 Mbps-ig birja. Arrol nem is beszelve, hogy csak HP@HL vagy MP@HL kepessegu asztali gepek fogjak tudni lejatszani. Magyarorszagon az ilyen ritka mint a feher hollo. Az intervideo WinDVD-jenek is beletorik a bicskaja.
Ha az mpeg2-t steram recorderre levtted fel, az nem jo DVD-hez. A DVD mpeg2jeben meg vannak egyeb private stream-ek amiben a vob navigation pack-ek lajnak. A DVD mindemellett minden GOP ele kotelezo jelleggel varja a GOP header-t. Boradcast eseteben ennek nem kell teljesulni, mert stream-et nezel, nem pedig 'navigalhato' kozvetlen hozzaferesu dolgot.

Szal az mpegedet meg kell 'csocsalni', szet kell szedni elemi folyamokra: kep, hang. Potolni kell a hianyzo GOP headereket a kep folyamban, igy nyersz egy DVD kompatibils m2v-t (mpeg2 video-t). A hangot 48kHz-es nevleges mintaveteli frekvenciaju PCM, mp2 (mpeg layer2) vagy AC3 formatumra kell alakitani.
A kepet es a hangot mindezek utan DVD keszito programmal kell osszerakni (DVDLab, DVDMAestro, Scenarist). Itt gondban lehetsz, mert nem minden authoring program tud kezelni MP@HL materiat. A DVDLab megkopkodi, de megcsinalja, a DVDMAestro lexebb emlekeim szerint nem.
Ha ezzel meg vagy akkor az egesz cubaknak (ifok vob-ok) el kell fernie egy 4.7GiBiByte-os lemezen, ha ez nem teljesul akkor ujra kell kodolni a videot CDT-vel (compression domain transcoder) vagy rendes mpeg2 encoderrel. Ide sajnos meg kell venned a 3000USDs CCE SP-t vagy a meg meg mindig draga TMPgenc+-t.
Az ilyen 'euro' HD DVD nem teljesen szabvanyos, sajna. Jelenleg csak az USA digitalis formatumain alapulo 720p es 1080i DVD-k tekinthetoek ugy-ahogy tamogatottaknak.

Legjobban szerintem egy MP@ML 720x576x50i/25p hagyomanyos PAL DVD-vel jarsz, mert ez az ,ami garantaltan lejatszhato.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#132 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 13:59

idézet:
Ezt írta MamaSaid:

off
Yoisten! Ugye a Te Star Trek lemezed van nálam? Vigyáztam rá. :)
on
[/quote]

off
Jééééé, télleg. :) Írtam mailt.
on

#133 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 16:42

idézet:
Ezt írta daniba2:

Elég jó lemez csak vigyázz mert van belőle egy újabb fajta ami jó, és egy régebbi ami sucks
[/quote]

Nemtom, hogy mennyire új, de 2.0.
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#134 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 18:02

idézet:
Ezt írta Henci Papa:

[/quote]

Nashua is közel áll a Princo-hoz, jó esetben a RitekG4-hez.
SZVSZ egyszerűbb egyből RitekG4 lemezt venni.

Egy sorba írd a böngésződbe: [url="http://"http://www.dvdrhelp.com/dvdmedia.php?dvdmediasearch=Nashua&dvdmediadvdridsearch=&type=6&size=All&"]http://www.dvdrhelp....ype=6&size=All[/url]
dvdburnspeed=4&searchdvdwriter=&searchdvdwriterfirmware=&searchdvdplayer=&order=Name&search=Search+or+List+Media

[ 2004. január 30.: Merlin szerkesztette a hozzászólást ]
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#135 Felhasználó inaktív   mauzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 19:06

Help!

Plextor PX504 DVD írómmal teleírtam egy DVD+R lemezt mp3 fájlokkal. Vissza is olvastattam vele, remekül olvasta.

Ezekután a lemezt beletettem az asztali DVD olvasómba (Onkyo DV-SP500) mert az CD lemezről tud mp3 fájlokat játszani, doksi szerint DVD-ről nem tud, de gondoltam, egy próbát megér, hátha :) (az Onkyo doksija nem beszámítható - határozottan le van írva benne, hogy nem játszik le írható DVD médiát, még akkor sem, ha szabványos DVD videoanyag van rajta - ennek ellenére tökéletesen lehet vele filmet nézni mind DVD+R(W) mind pedig DVD-R(W) lemezekről)

szóval, betettem az ISO9660 adatlemezt, tele mp3 fájlokkal. erre az Onkyo olyan hangot adott ki magából, mint amikor fémtárgyat teszel a mikrohullámú sütőbe - amolyan szikrázás jellegű pattogás, olyan gyorsan, mint a géppuska.

először a szívemhez kaptam, aztán gyorsan az EJECT gombhoz, mondom nehogy tönkremenjen itt nekem a DVD játszó. az Onkyo szerencsére video DVD-t azóta is remekül játszik (kopp-kopp-kopp) viszont az adat DVD-t ma betettem a PC-be egy Pioneer DVD olvasóba, és láss csodát, itt is géppuskaropogás!

Az Onkyo elb*szta volna a lemezt? Ennyire? És miért? Csak mert nem videofájlok voltak rajta? Vagy ez a bosszú, hogy nem legális videóanyagot adtam neki? :)

Sajnos, a Plextor 504-ben most nem tudom kipróbálni, mert nincs beszerelve a gépbe, meg ezek után nem is biztos, hogy lenne merszem... :p

#136 Felhasználó inaktív   daniba2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 00:08

Hali. Nem tudtok esetleg olyan programot amelyik megvédi a DVD-t a számítógépben történő másolástól. Arra gondolok hogy esetleg csak valamilyen kód beütésével lehessen a lemezeket átmásolni

#137 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 00:21

"Nashua is közel áll a Princo-hoz, jó esetben a RitekG4-hez..."

Ezt meg honnan veszed??? A Nashua kimondottan az amerikai piacra szánja a lemezeit, tudtommal a Prodisc céggel gyártat, eddig csak I. osztályú lemezt láttam tőlük.

#138 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 00:48

idézet:
Ezt írta PPeter:
"Nashua is közel áll a Princo-hoz, jó esetben a RitekG4-hez..."

Ezt meg honnan veszed??? A Nashua kimondottan az amerikai piacra szánja a lemezeit, tudtommal a Prodisc céggel gyártat, eddig csak I. osztályú lemezt láttam tőlük.
[/quote]

Be is linkeltem, onnét veszem.

Teljes legyen a káosz:
[url="http://"http://www.instantinfo.de/detaildvd.php?ID=1676"]Nashua DVD-R[/url]

a -RW is az OPTODISK -el csináltatja:
[url="http://"http://www.instantinfo.de/detaildvd.php?ID=1677"]Nashua DVD-RW[/url]
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#139 Felhasználó inaktív   a Bunny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 09:38

Ha már nyersanyag a téma, haverom netto 550-ért hoz (nagyker ár) Eurodata sony lemezt 4x, DVD tokkal. Ránézésre jónak tűnik, bár itt a nagytudású haverom szerint lehetne sötétebb is a lemez, merthogy a megfigyelése szerint a jobb lemezek sötétebb rétegűek.
Na mindegy, a DVDinfo szerint az azonosítója SONY04D1.
Ismeri valaki, tapasztalat ? PPeter, tesztelted ?
Főleg az érdekel, hogy mennyire tűnik tartósnak, mert kissé megilyesztettek a fél 1 év után olvashatatlanságról szóló tapasztalatok. HA már kiírok valami maradjon már meg 5-10 évig ha lehet basszus.
TEAC w50D +/- DVD író, AMD 2.4 + Abit nf7-s Nforce2 alaplap, panasonic S35 DVD player, Denon 1403 erősítő.

#140 Felhasználó inaktív   Szesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 10:10

Teac W50D a nero 6 szerint tamogatja a DVD+R formatumot.

:)

Tudtommal dual +/- os az iro.

A program jo :)

--

na koran van meg ma...
:o

[ 2004. január 30.: Szesa szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5