idézet:
Ezt írta AiRLAC:
Pl. a DVD2DVD-R, az CCE-t (is) használ: [url="http://"http://www.dvd2dvd-r.de"]Itt a honlap, regisztrálnod kell a letöltéshez[/url]
Tartalmaz a CCE-n kívül mindent (ifoedit stb.) Szerintem jó...[/quote]
köszönöm szépen, de nem tudom megoldani vele a menü problémát....
![]()
![]()
Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról
Elküldve: 2004. 02. 03. 16:10
Elküldve: 2004. 02. 03. 16:30
Elküldve: 2004. 02. 03. 17:13
idézet:
Ezt írta Kbali:
Hello! Egy ismerőöm mondta, hogy a Win98 nem ismeri fel a DVD írókat. Igaz ez ?[/quote]
A Win98 SE már általában felismeri a DVD irókat.
pl. MSI:
Minimum System Requirements
? IBM? PC compatible Pentium? 1GHz or faster.
? 128MB system memory.
? 1GB free hard disc space for image recording, and 700MB for installing recording software.
? Windows? XP/2000/Me/98SE system.
SONY DRU-500AX:
Minimális rendszer követelmény: Windows 98 SE, Pentium III 400 MHz processzor, 64 MB RAM, 1 GB szabad lemezterület
[ 2004. február 03.: Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2004. 02. 03. 21:48
Elküldve: 2004. 02. 04. 12:01
idézet:
Ezt írta Kilyan:
Hali!
Szerintem a udma 33 karcsú ehhez.[/quote]
NaaaaaaA 4xDVD Speed olyan 5.54 MByte/s. Ezt még UDMA2(DMA16) is röhögve leviszi
![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 02. 04. 14:38
Segítsetek légyszi, hogy hogyan lehet 2 AC3 hangot összefűzni. Nem akarom szerkeszteni, konvertálni őket, csak "szimplán" össze akarom rakni. Köszi,
Üdv,
Lacika.
Elküldve: 2004. 02. 04. 15:19
idézet:
Ezt írta ttlacika:
Üdv Mindenkinek!
Segítsetek légyszi, hogy hogyan lehet 2 AC3 hangot összefűzni. Nem akarom szerkeszteni, konvertálni őket, csak "szimplán" össze akarom rakni. Köszi,
Üdv,
Lacika.[/quote]
Parancssoron:
COPY /B REGI1.AC3 /B + REGI2.AC3 /B UJ.AC3 /B
(természetesen volt már róla szó)
(azért egy fix ráküldése szerintem utána nem árt..)
(tuti hogy így működik, már csináltam ilyet többször)
[ 2004. február 04.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 04. 15:31
idézet:
Ezt írta mackosajt111:
Parancssoron:
COPY /B REGI1.AC3 /B + REGI2.AC3 /B UJ.AC3 /B
(természetesen volt már róla szó)
(azért egy fix ráküldése szerintem utána nem árt..)
(tuti hogy így működik, már csináltam ilyet többször)
[ 2004. február 04.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nem bizotos, hogy ilyen egyszeru, foleg akkor, ha abban az AC3-ban timecode is van. Arrol most feledkezzunk meg, hogy esetleg eltero a ket reszben a csatornaszam, vagy az akusztikai model
En inkabb egy [url="http://"http://maven3d.com/en/index.asp"]Maven3D[/url]-t ajanlanek erre![]()
Elküldve: 2004. 02. 04. 15:38
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Nem bizotos, hogy ilyen egyszeru, foleg akkor, ha abban az AC3-ban timecode is van. Arrol most feledkezzunk meg, hogy esetleg eltero a ket reszben a csatornaszam, vagy az akusztikai model
En inkabb egy [url="http://"http://maven3d.com/en/index.asp"]Maven3D[/url]-t ajanlanek erre[/quote]
Hali,
Köszi a válaszokat. A Maven3D-t letöltöttem, de nem eszi meg a .ac3 kiterjesztésű file-okat! Végigolvastam annó az öszes (mind a 6) "Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról...", de erre nem emlékeztem úgyhogy bocsi. Nem hiszem, hogy van benne timecode, úgyhogy kipróbálom a COPY /B megoldást, mert a szóban forgó .ac3 a menü hangja. Azért kell egyesíteni, mert megvágtam a filmhez tartozó animált menüt, ami így hosszabb lett, mint az eredeti, ezért szeretném a hangokat is "meghosszabbítani!
Üdv,
Lacika.
Elküldve: 2004. 02. 04. 15:43
idézet:
Ezt írta ttlacika:
Hali,
Köszi a válaszokat. A Maven3D-t letöltöttem, de nem eszi meg a .ac3 kiterjesztésű file-okat! Végigolvastam annó az öszes (mind a 6) "Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról...", de erre nem emlékeztem úgyhogy bocsi. Nem hiszem, hogy van benne timecode, úgyhogy kipróbálom a COPY /B megoldást, mert a szóban forgó .ac3 a menü hangja. Azért kell egyesíteni, mert megvágtam a filmhez tartozó animált menüt, ami így hosszabb lett, mint az eredeti, ezért szeretném a hangokat is "meghosszabbítani!
Üdv,
Lacika.[/quote]
Aze' mert a pro valtozat kell belole. A copy /b mukodhet, de nincs garancia a teljes sikerre. Kiiras elott csinalj image-t belole es nezd vegig, hogy jol sikerult-e az author.
Elküldve: 2004. 02. 04. 16:19
idézet:
Aze' mert a pro valtozat kell belole. A copy /b mukodhet, de nincs garancia a teljes sikerre. Kiiras elott csinalj image-t belole es nezd vegig, hogy jol sikerult-e az author.[/quote]
Köszi, de a Pro-t szedtem le. Gondolom a Trial verzió csak időkorlátot tartalmaz, működési korlátozást nem. Amúgy mindig ellenőrzöm a kiírandó cuccot, viszont van egy teljesen friss problémám. December elején vettem a DVD írómat (Pioneer DVR-106D). Eddig jól írta a dolgokat, de az utoló 3-4 írás (1 kivételével újraírhatóra írtam) nem lett jó. Ezalatt azt értem, hogy írási hibákat vét (szerintem), mert sikeresen kiírja az anyagot (legalábbis a Nero 6.0.0.19 ezt állítja), de amikor ellenőrzöm (számítógépben + asztaliban), akkor a lemez vége felé elkezd pixelesedni és nem tudja egyik sem olvasni! Mi lehet a baj? Az író hibája lehet, vagy a média gyenge minőségű? Milyen lemezre érdemes írni, ha évek múlva is azt szeretném, hogy jó legyen? Mit tegyek? Író vissza ahol vásároltam és gari, vagy firmware update? Még egy kérdés. Mivel írjam ki a DVD-ket, mert állítólag a Nero a "legrosszabb" megoldás DVD-írásra!
Köszi,
Üdv,
Lacika.
[ 2004. február 04.: ttlacika szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 04. 17:15
idézet:
Ezt írta ttlacika:
Köszi, de a Pro-t szedtem le. Gondolom a Trial verzió csak időkorlátot tartalmaz, működési korlátozást nem. Amúgy mindig ellenőrzöm a kiírandó cuccot, viszont van egy teljesen friss problémám. December elején vettem a DVD írómat (Pioneer DVR-106D). Eddig jól írta a dolgokat, de az utoló 3-4 írás (1 kivételével újraírhatóra írtam) nem lett jó. Ezalatt azt értem, hogy írási hibákat vét (szerintem), mert sikeresen kiírja az anyagot (legalábbis a Nero 6.0.0.19 ezt állítja), de amikor ellenőrzöm (számítógépben + asztaliban), akkor a lemez vége felé elkezd pixelesedni és nem tudja egyik sem olvasni! Mi lehet a baj? Az író hibája lehet, vagy a média gyenge minőségű? Milyen lemezre érdemes írni, ha évek múlva is azt szeretném, hogy jó legyen? Mit tegyek? Író vissza ahol vásároltam és gari, vagy firmware update? Még egy kérdés. Mivel írjam ki a DVD-ket, mert állítólag a Nero a "legrosszabb" megoldás DVD-írásra!
Köszi,
Üdv,
Lacika.
[ 2004. február 04.: ttlacika szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Mire irsz?
A jelenseg leginkabb gyenge minosegu lemezre utal.
Elküldve: 2004. 02. 04. 18:47
idézet:
Mire irsz?
A jelenseg leginkabb gyenge minosegu lemezre utal.[/quote]
Sok mindenre, de ezeket a lemezeket próbáltam mostanában (ezeknél jelentkezett a hiba): Fujifilm DVD+RW, Princo DVD-R (nem lengyel, hanem Taiwani, ez úgy tudom, hogy egészen jó), Primedisc DVD+RW. Most akarom kipróbálni a TDK DVD-RW lemezemet. Lehet az a baj, hogy a DVD-íróval egy ágon van egy mobile-rack is (secondary-slave)? Csak azért, mert akitől szoktam DVD-ket venni azt mondta, hogy ne a Nero-val írjak, és ne legyen más a DVD-író ágon.
Amúgy fentebb írtad valakinek, hogy a 38 DVD helyett (amire az MP3-akat akarja archiválni) vegyen egy vinyót. Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy lehet Ritek G4-et dvd tokkal 480 HUF -ért venni. Bővebbet esetleg mailben. Azért mondom, mert most vettem. Inkább veszek jobb lemezt, mint szenvedjek a rossz minőségű lemezekkel.
Üdv,
Lacika.
Elküldve: 2004. 02. 04. 20:21
idézet:
Ezt írta Pszihopapa:
köszönöm szépen, de nem tudom megoldani vele a menü problémát....
![]()
[/quote]
Hogy tudnám a menüt megoldani? (hogy még rá is férjen a DVD-re......
Ha nem megy, akkor milyen instant-tömörítőt (DVDShrnik, InstantCopy) használjak? Melyik a legjobb?
Dank.
Elküldve: 2004. 02. 04. 20:35
idézet:
Ezt írta ttlacika:
hogy ne a Nero-val írjak, és ne legyen más a DVD-író ágon.
[/quote]
Irhacc neroval, csak ne 6.x-essel hanaem 5.5.x-esssel irjal. Az ironak, ha lehet legyen dedikalt csatornaja es legyen master. De ez utobbiak csak akkor allnak fenn, ha buffer underrun-nal allnak le az irasaid. Ha nincs az irassal ilyen gond, akkor jo ugy ahogy van.
DVD-videot 1x,2x irj, ne 4x vagy 8x. A 2x is csak akkor ha az adott lemeztipus szahar lesz 1x iraskor, pl 4hx-es princok.
idézet:
Ezt írta ttlacika:
Amúgy fentebb írtad valakinek, hogy a 38 DVD helyett (amire az MP3-akat akarja archiválni) vegyen egy vinyót. Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy lehet Ritek G4-et dvd tokkal 480 HUF -ért venni. Bővebbet esetleg mailben. Azért mondom, mert most vettem. Inkább veszek jobb lemezt, mint szenvedjek a rossz minőségű lemezekkel.
[/quote]
Ha valamit az utokornak akarsz meghagyni, akkor ketelkedj a 480Ft-os lemezek minosegeben. Masfelol 38 DVD terfogatra baromi nagy, arrol nem is beszelve, hogy ekkora mennyisegnel mar katalogizalni kell oket, macera. A Harddiskes megoldas kb 5-6kHUF-tal dragabb csak, ellenben a kezeles konnyebb es bezony a HDD-k jelenleg megbizhatobbak mint az irt CD-k vagy DVD-k, szerintem.
[ 2004. február 04.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 04. 20:52
idézet:
Ezt írta Pszihopapa:
Hogy tudnám a menüt megoldani? (hogy még rá is férjen a DVD-re......
Ha nem megy, akkor milyen instant-tömörítőt (DVDShrnik, InstantCopy) használjak? Melyik a legjobb?
Dank.[/quote]
Instantcopy.
[url="http://"http://www.mrbass.org/instantcopy/"]Leírás+hasznos progik[/url]
Elküldve: 2004. 02. 04. 23:02
idézet:
...5.5.x-esssel irjal.
[/quote]
Nekem 5.5.9.0 van a "régiek közül. Az jó?
idézet:
Az ironak, ha lehet legyen dedikalt csatornaja es legyen master. De ez utobbiak csak akkor allnak fenn, ha buffer underrun-nal allnak le az irasaid.
[/quote]
Mit értesz dedikált csatorna alatt? A DVD-íróm secondary master, mögött van egy mobile-rack. Azt nem tudom, hogy buffer underrun történik e az írás során. Be lehet kapcsolni a Nero-ban, hogy kiírja?
idézet:
DVD-videot 1x,2x irj, ne 4x vagy 8x.
[/quote]
Mindig 1x írom, mert állítólag az a legbiztosabb!
idézet:
Ha valamit az utokornak akarsz meghagyni, akkor ketelkedj a 480Ft-os lemezek minosegeben. [/quote]
Ebben lehet valami! Hol lehet "tuti" minőségű lemezt kapni és mennyiért? Nagykert is írhatsz, mert van lehetőségem nagykerben vásárolni (Pesten majdnem mindegyikben)
Köszi,
Lacika.

Súgó
A téma zárva.