idézet:
Ezt írta Vendor:
PPeter irta valahol anno hogy az ujabb ASPI-k nemigazan jok... ez meg mindig all, es erdemesebb felrakni a Aspi 4.60 (Bulid 1021) -et mondjuk a [url="http://"http://www.cdgrab.hu/stuff/software/adaptecaspi/aspi_v470.exe"]4.70[/url] helyett?[/quote]
Köszike. Hol tudom egnézni, hogy hányas ASPI van a gépemen?
Üdv,
Lacika.
Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról
Elküldve: 2004. 02. 05. 12:53
Elküldve: 2004. 02. 05. 15:33
idézet:
Ezt írta Vendor:
a cdgrab.hu rol letoltod valammelyik aspi-t es az egyik zipben lesz egy aspcheck file.
[ 2004. február 05.: Vendor szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Köszi szépen! Habár most Ritek G04-re Decrypterrel simán kiírtam a cuccost. Lehet, hogy a média minőségével és a Nero-val van a baj! Azért nem árt, ha lecserélem az ASPI-t.
Üdv,
Lacika.
Elküldve: 2004. 02. 05. 18:22
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Azért, mert egyes DVD filerendszerek esetén a maximális fileméret 1GBytePróbáld UDF 2.x-re megírni. Ha ez sem hozza meg a kielégítő eredményt akkor sajnos át kell kódolni az anyagot avi-ba az On2 VP6-os kodekjével vagy a windows media encoderrel wmv-be úgy, hogy az eredmény 1GByte-os legyen.[/quote]
Köszönöm, így már értem.
Elküldve: 2004. 02. 06. 00:02
Most a windoz ide drivere van fenn, nem az ami az uj
Nforce2 csomagban van..
Mi lesz igy, ha DVD irot veszek? Allandoan toltogeti a buffert majd?
Config lent.. Pliz segitseeg
Elküldve: 2004. 02. 06. 00:07
Elküldve: 2004. 02. 06. 02:09
Hogy és milyen programmal lehet DVD-Audio formátumban írni úgy, hogy egy régi, hétköznapi asztali dvd-lejátszó is lejátssza?
Előre is köszi a segítséget...
Elküldve: 2004. 02. 06. 02:20
idézet:
Ezt írta RocknRoll:
Üdv!
Hogy és milyen programmal lehet DVD-Audio formátumban írni úgy, hogy egy régi, hétköznapi asztali dvd-lejátszó is lejátssza?
Előre is köszi a segítséget...[/quote]
Nem lehet. Csak olyan gép játszik le DVD-A a lemezt amit erre felkészítettek.
Mi az amit +tehecc? Tegyük fel hogy stereo a forrás. Egyszerűen írsz egy rendes video DVD-t stereo PCM hanggal és egy blank (fekete) ultra alacsony bitrátájú m2v-vel. Ilyet tudsz generáltatni az avisynth-tel és bármelyik népszerű mpeg2 encoderrel. (Beallitasz min bitrate-nek 50 kbps-t).
Multichannel: Nos ez kompromisszum. Praktikusan a jó választás egy dts-re való konverzió. Elvben lehetne max 4 PCM hangcsatornád (kvadrofón) a DVD-V szabvány szerint, de ezt támogató gépet még nem láttam.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 02. 06. 09:10
idézet:
Mi az amit +tehecc? Tegyük fel hogy stereo a forrás. Egyszerűen írsz egy rendes video DVD-t stereo PCM hanggal és egy blank (fekete) ultra alacsony bitrátájú m2v-vel. Ilyet tudsz generáltatni az avisynth-tel és bármelyik népszerű mpeg2 encoderrel. (Beallitasz min bitrate-nek 50 kbps-t).
Multichannel: Nos ez kompromisszum. Praktikusan a jó választás egy dts-re való konverzió. Elvben lehetne max 4 PCM hangcsatornád (kvadrofón) a DVD-V szabvány szerint, de ezt támogató gépet még nem láttam.[/quote]
Két megjegyzés:
1. A PCM hangnak 48 kHz mintavételi frekvenciájúnak kell lenni, a hang CD-ről tehát nem lehetséges (így) 1:1 konverzió
2. Nem kell elpazarolnod video streamre semmit. Csináld úgy a DVD-det, hogy az csupa (állóképes) menüből áll.
(Gyári DVD-Audio lemezen is láttam már alkalmazni ezt a technikát, mondjuk érdekes módon az AC3 hang menüs volt, a DTS meg film - de az is lehet hogy fordítva. Szerintem műxik a dolog PCM-re is de ezt - mivel tudja a lejátszóm a DVD-Audiot - nem próbáltam.)
PS: Multichannel esetében szerintem is a DTS konverzióval érhetsz a legtöbbet.
[ 2004. február 06.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 06. 09:21
A pioneernél kezembe nyomtak egy 107es irót, mert nem tudtak már 105öst adni (garban), de egyenlőre csak olvasni tudok vele... Nero és általában semmi sem ismeri fel (ujabb verziók sem), pioneerné nincs hozzá driver.
ötletek? mindent megköszönnék, mert elég sürgős lenne a dolog...
köszönöm
Elküldve: 2004. 02. 06. 11:52
Adott egy film IC-vel megcsinálva! Kiírtam a pdi-ket egy lemezre, minden OK, aszali lejátsza!
A lemezt tartalmát a HDD-re felmásoltam a megfelelő prg.-al, a lejátszóval megy!
Az fenti lemez már nincs meg, de szerettem volna kiírni mégegyszer! Neroval próbélkoztam ő közölte, hogy nem lehet lejátszani majd a filmet, folytatom-e !
A kiírt filmet nem tudtam az asztalin lejátszani, mert hiányzott egy két az extrákhoz tartozó .vob (persze az IC által kreált pdi-kben sem volt ez meg annó)!
Az IC nem nyitja meg újra, mert hiányzik belőle ez-az (DVDshrink sem)! Próbáltam imagetools-al is kiírni, de ugyanez a helyzet !
Szóval adott egy átkódolt, újra authorált film (iso,pdi már nincs meg), amit az IC csinált, ezt milyen prg.-vel tudom kiírni, úgy hogy az asztali lejátszómba is menjen!
köszi.
Elküldve: 2004. 02. 06. 13:52
idézet:
Ezt írta zigi:
Hali!
Adott egy film IC-vel megcsinálva! Kiírtam a pdi-ket egy lemezre, minden OK, aszali lejátsza!
A lemezt tartalmát a HDD-re felmásoltam a megfelelő prg.-al, a lejátszóval megy!
Az fenti lemez már nincs meg, de szerettem volna kiírni mégegyszer! Neroval próbélkoztam ő közölte, hogy nem lehet lejátszani majd a filmet, folytatom-e !
A kiírt filmet nem tudtam az asztalin lejátszani, mert hiányzott egy két az extrákhoz tartozó .vob (persze az IC által kreált pdi-kben sem volt ez meg annó)!
Az IC nem nyitja meg újra, mert hiányzik belőle ez-az (DVDshrink sem)! Próbáltam imagetools-al is kiírni, de ugyanez a helyzet !
Szóval adott egy átkódolt, újra authorált film (iso,pdi már nincs meg), amit az IC csinált, ezt milyen prg.-vel tudom kiírni, úgy hogy az asztali lejátszómba is menjen!
köszi.[/quote]
Ha az eredeti /kiinduló másolat TÉNYLEG megy az asztaliban akkor DVDdecrypterrel csinálsz róla egy ISO image-et majd pl. ugyanezzel kiírod.
PS:
1. megjegyzem, azért a cuccosnak véres a torka.....
2. Nekem csak rossz tapasztalatom volt az IC-vel. (Mások viszont megelégedéssel használják.)
Elküldve: 2004. 02. 06. 13:55
idézet:
[/quote]
Ilyet már akár 30 rugóért is lehet kapni: a Panasonic S35-öt.
Elküldve: 2004. 02. 06. 16:07
idézet:
Ezt írta mackosajt111:
2. Nem kell elpazarolnod video streamre semmit. Csináld úgy a DVD-det, hogy az csupa (állóképes) menüből áll.
(Gyári DVD-Audio lemezen is láttam már alkalmazni ezt a technikát, mondjuk érdekes módon az AC3 hang menüs volt, a DTS meg film - de az is lehet hogy fordítva. Szerintem műxik a dolog PCM-re is de ezt - mivel tudja a lejátszóm a DVD-Audiot - nem próbáltam.)
[/quote]
Mackosajt azert irtam a vidostream-osat mert
a) vannak gepek amik nem birjak a tobb vobra spannelodo menuket.
B) kenyelmi okok: Lehet mondjuk, hogy tobbteteles zenemu az egyik track. Ha a hangot a menube hekkeled, akkor nem navigalhato (no seek, no cue points (cellara ugras))
50 kbps nem olyan nagy ar...
DVD-A lemezre szerintem nem DTS vagy AC3 hangot tesznek hanem MLP*t lexebb emlekeim szerint. Persze lehet olyan hibrid a lemez, hogy a video+ts-be is felteszik a hangot DTS-ben vagy AC3-ban - kompatibilitasi okokbol.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 02. 06. 17:04
idézet:
Ezt írta Kuronyab:
Sziasztok!
A pioneernél kezembe nyomtak egy 107es irót, mert nem tudtak már 105öst adni (garban), de egyenlőre csak olvasni tudok vele... Nero és általában semmi sem ismeri fel (ujabb verziók sem), pioneerné nincs hozzá driver.
ötletek? mindent megköszönnék, mert elég sürgős lenne a dolog...
köszönöm[/quote]
De jó neked!
Próbáld ki a 6.3.0.3-as nérót.
Elküldve: 2004. 02. 06. 17:36
Lehetséges egyáltalán? Mert szerintem a gyártók csak egy újabb bőrt akarnak lenyúzni rólunk. Nem elég egy firmware frissítés hozzá? Hm? Amióta a Pio 106-os dupla réteget tud pörkölni, azóta nem bízom valahogy a gyártókban... Sztem csak ugyanazt a modellt más szoftverrel akarják eladni nem?
Elküldve: 2004. 02. 06. 18:29
Lehetséges egyáltalán?"
Még nem tudni, hogy az 58-asnak milyen bele is van pontosan. Addig felesleges találgatni. Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy Pioneer bele van, ugyanis teljesen mások a Pioneer 107-esnél és a TEAC W58D-nél felsorolt írási sebességek és speckók.
"Nem elég egy firmware frissítés hozzá? Hm?"
Valószínűleg nem, de majd kiderül.
"Amióta a Pio 106-os dupla réteget tud pörkölni, azóta nem bízom valahogy a gyártókban..."
Mint utóbb kiderült, nem is biztos, hogy egy 106-os író volt, amivel demóztak, vagy ha igen, akkor sem biztos, hogy csupán firmware módosítás történt. Konkrétan soha nem állította senki, hogy a 106-os utólag képes lesz a kétrétegű lemezek írására. Csak szeretnénk
Elküldve: 2004. 02. 06. 20:25
audio_ts dirben tele van mindeféle érdekésséggel amit semmivel se szétszedni se lejátszni nem tudok (talán windvd vagy powerdvd-nek van/lesz dvd-audio-t támogató változata, erről hallottam)
video_ts hm, itten van egy dolby ac3 5.1 meg egy 4:3-as video.
Egyébként ha lejátszom akkor a zene alatt az adott számnak a cime meg egy kis saláta szöveg van kirakva.
A vts2: hoppá field a frame structure na ilyen lovat se láttam még.(Elvileg nem használják ezt a tipust). Maestro se ette meg.
A vts1: decrypter 1 órásnak látja holott csak 17 frame hosszú. 1,7 mega az egész(Ezek lesznek a képek a számok alatt).Lássuk vobedit mit lát. Nos van 4 vob id, az elsőben vannak a számok, ezt szétszedtem cellákra, majd onnan kiszedtem az m2v-ket. Mindegyik 1 db frameből áll. Maestroba behuztam őket tényleg 1 képek. És ugye nem menüképek mert nem a 0 vts-ben vannak.
Na erre kiváncsi lennék hogyan csinálták, ilyet maestroban én nem tudok. mondjuk 16 kép és hozzá 1 óra ac3 és nem a menüben.
A video_ts dir csak 400 mega mig az audio dir kb 4,1 giga. Csak tudnám mi van benne.
Egyébként az mlp-t nem tudom mennyire használják hiszen megállapítani nem tudom milyen az adudio_Ts-ben az audio stream de tudom hogy gyakran magas bitrátájú dts-t használnak.
Üdv
Elküldve: 2004. 02. 06. 21:29
idézet:
Ezt írta PPeter:
Mint utóbb kiderült, nem is biztos, hogy egy 106-os író volt, amivel demóztak, vagy ha igen, akkor sem biztos, hogy csupán firmware módosítás történt. Konkrétan soha nem állította senki, hogy a 106-os utólag képes lesz a kétrétegű lemezek írására. Csak szeretnénk.[/quote]
Szerintem meg A06-os volt, de amint kiszivárgott a hír, hamar kapcsoltak, hogy ez tönkreteheti a duplarétegű írók eladását.
Így azóta megpróbálják beadni nekünk, hogy nem is olyan jól tud írni, meg nemcsak firmware frissítés volt, és nem is az az író és különben is hol vagyunk?
Szóval előbb járt a szájuk, mint ahogy gondolkoztak volna. Szóval valszeg A06-os volt firmware update-el...
[ 2004. február 06.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 06. 21:42
Pioneer DVR-A07 vs. NEC ND-2500A...
lala
[ 2004. február 06.: tlala szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.