HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról Értékeld a témát: -----

#3661 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:03

Idézet: DeepDish5 - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 9:56

udv!!

Nemtalalok Fuji Ty-os anyagot...

Dehogynem! :) Privei ment...
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#3662 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:09

Idézet: Martin - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 13:51

Na ez már engem is érdekel. Mi az, hogy egy másik dvd-író progi "belepofázik" az egyik dolgába????? Akkor is, ha nem fut?

Az író programok mindig feltesznek valamilyen eszközvezérlőt (VXD vagy DLL) ami természetesen a Windows indulásakor betöltődik (még akkor is ha nincs a program elindítva). Gond akkor van ha pld. két olyan író program kerül telepítésre aminek az eszközvezérlői összeakadnak.

#3663 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:10

Próbálta már valaki a 16x-es verbát? Hmm... Csak fizu után lesz meg a  160-as vinyóm, egy 40-essel meg sztem feleslegs lenne kiprószálni...
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#3664 Felhasználó inaktív   Szigi2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:14

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 13:25

Sziasztok!

A teszkótol ma jött egy reklám papír... Van benn 17-ért sulinetes sony dvd író, dl-es. Érdemes beruházni rá? Milyen minőségű a többihez képest (pio 108-as, nec-3500)?

Nekem is ugyanez lenne a kérdésem.
Linux ha szegény vagy
Mac ha gazdag vagy
Windows ha lusta vagy

#3665 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:09

Az író programok mindig feltesznek valamilyen eszközvezérlőt (VXD vagy DLL) ami természetesen a Windows indulásakor betöltődik (még akkor is ha nincs a program elindítva). Gond akkor van ha pld. két olyan író program kerül telepítésre aminek az eszközvezérlői összeakadnak.

Köszi, csak azért kérdeztem, mert az utóbbi időben többször elszállt a néró íros közben, - not responding, egyszerűen abbamaradt az írás. Nemrég került fel az Alkohol, talán ettől van???

Martin

#3666 Felhasználó inaktív   Kolcsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 15:40

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne: Pioneer 108-as írót használok, és alapvetően Verbatim 8x DVD+R lemezekre írok. Azt hiszem valahol itt olvastam, hogy általában a maximális sebesség felével érdemes írni. Ezt a lemezt megírná  12x-en is, akkor érdemes 6x-an írni? Egyáltalán mi mondható ideális írási sebbeségnek? (ezeknél meg más márkás lemezeknél persze)
Vajon ha 16X lemezt használok, akkor 8x írás mellett még visszaolvassa az asztali lejátszó?

#3667 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 17:07

Idézet: Szigi2 - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:14

Nekem is ugyanez lenne a kérdésem.

Minden bizonnyal egy LiteOn írót takar az a Sony író. Nem rosszak, de az igazi előnye csak akkor jön ki ezeknek az íróknak, ha buherálni szeretnéd őket. A LiteOn írókhoz ugyanis nagyon ügyes kis programocskák vannak, pl. az egyes írási stratégiákat is lehet variálni, meg amit csak el bírsz képzelni. Ja és nem utolsó sorban jók tesztelésre is, a Kprobe programmal.
Összességében neked kell eldönteni, hogy kell-e, de én igazándiból második írónak venném meg. (Ahogy most is van nálam: van egy Philips@Benq íróm, illetve egy DRU-700-as Sony-m, ami egy LiteOn 832S.)
Kb. ennyiért tudod megvenni a Nec, vagy a Benq/Philips/MSI esetleg a Pioneer 16x-os íróit is.
42

#3668 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 17:12

Idézet: Kolcsi - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 15:40

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne: Pioneer 108-as írót használok, és alapvetően Verbatim 8x DVD+R lemezekre írok. Azt hiszem valahol itt olvastam, hogy általában a maximális sebesség felével érdemes írni. Ezt a lemezt megírná  12x-en is, akkor érdemes 6x-an írni? Egyáltalán mi mondható ideális írási sebbeségnek? (ezeknél meg más márkás lemezeknél persze)
Vajon ha 16X lemezt használok, akkor 8x írás mellett még visszaolvassa az asztali lejátszó?

Nincs ideális írási sebesség. Azaz ez lemezenként változó. Érdemes egy-két lemezt különböző sebességekkel megírni és letesztelni őket, hogy milyenek lettek, majd a legjobbnak tűnő sebességgel írni a többit.
Az, hogy milyen sebesség adja a legjobb eredményt, nagyon sok dologtól függhet, így az írótól, az író fw-étől, a lemeztől, az íróprogramtól, stb. Lehet, hogy a TE íróddal a 12x-es, vagy akár a 16x-os sebesség adja a legjobb eredményt, de az is lehet, hogy a 4x-es. Szóval szerintem először teszt, aztán mehet a többi. (Bár én minden egyes általam megírt lemezt visszaellenőrzök...)
42

#3669 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 17:13

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 17:07

Minden bizonnyal egy LiteOn írót takar az a Sony író. Nem rosszak, de az igazi előnye csak akkor jön ki ezeknek az íróknak, ha buherálni szeretnéd őket. A LiteOn írókhoz ugyanis nagyon ügyes kis programocskák vannak, pl. az egyes írási stratégiákat is lehet variálni, meg amit csak el bírsz képzelni. Ja és nem utolsó sorban jók tesztelésre is, a Kprobe programmal.
Összességében neked kell eldönteni, hogy kell-e, de én igazándiból második írónak venném meg. (Ahogy most is van nálam: van egy Philips@Benq íróm, illetve egy DRU-700-as Sony-m, ami egy LiteOn 832S.)
Kb. ennyiért tudod megvenni a Nec, vagy a Benq/Philips/MSI esetleg a Pioneer 16x-os íróit is.

thx az infót
firefox+foobar+mplayerc

#3670 Felhasználó inaktív   Boby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 12:50

Hi!

Olyat keresnék én, hogy 8cm-es DVD-RW lemez.
Lattam a "Hülye nem vagyok" boltban, de elég felejtős volt az ára (kb. 3e).
Nem tudjátok hol tudnék ilyen lemezt beszerezni emberi áron?

#3671 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 13:02

Idézet: Boby - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 12:50

Hi!

Olyat keresnék én, hogy 8cm-es DVD-RW lemez.
Lattam a "Hülye nem vagyok" boltban, de elég felejtős volt az ára (kb. 3e).
Nem tudjátok hol tudnék ilyen lemezt beszerezni emberi áron?

pld. TDK 1790Ft http://www.tdksajti.hu/tdksajti.html

#3672 Felhasználó inaktív   Kolcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 14:58

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 16:12

Nincs ideális írási sebesség. Azaz ez lemezenként változó. Érdemes egy-két lemezt különböző sebességekkel megírni és letesztelni őket, hogy milyenek lettek, majd a legjobbnak tűnő sebességgel írni a többit.
Az, hogy milyen sebesség adja a legjobb eredményt, nagyon sok dologtól függhet, így az írótól, az író fw-étől, a lemeztől, az íróprogramtól, stb. Lehet, hogy a TE íróddal a 12x-es, vagy akár a 16x-os sebesség adja a legjobb eredményt, de az is lehet, hogy a 4x-es. Szóval szerintem először teszt, aztán mehet a többi. (Bár én minden egyes általam megírt lemezt visszaellenőrzök...)

KÖsz az infót. Csak még egy kérdés: mivel érdemes visszaellenőrizni? Nero-DVD Speed vagy valami más? És honnan tudom, hogy jó lett a lemez?
Bocs a hülye kérdésekért, de ilyen téren nem vagyok még vmi túl gyakorlott.

#3673 Felhasználó inaktív   Szkyzo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 01. 15:09

Helló, helló! :help:
PPéter és aki tud segíteni!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy hol tudnám megjavítatni a két elromlott Yamaha SCSI íróm (CRW8824S és CRW2100S)?
Egyiksem olvassa be a lemezeket, csak felpörgeti és utána leáll.  Ez elektronika vagy olvasófej hiba lehet? Ki lehet ezt (ezeket) cseréltetni?
Tudom, hogy nem mai gyerekek már és nem is éri meg, de azért mégis...

#3674 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:26

Idézet: Kolcsi - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 14:58

KÖsz az infót. Csak még egy kérdés: mivel érdemes visszaellenőrizni? Nero-DVD Speed vagy valami más? És honnan tudom, hogy jó lett a lemez?
Bocs a hülye kérdésekért, de ilyen téren nem vagyok még vmi túl gyakorlott.

Pio 108-hoz a minőségellenőrző progi a DVDINFO, csak hát ezzel az a baj, hogy ezzel az íróval elég rendesen fölémér. Bár tájékoztatásnak azért használható.
Egyébként szerintem elegendő a CDspeedes vagy Comanderes visszaolvasás. A 6-os már kiírja a sebességet is. Ha az megfelelő értékeket mutatat, pl. nagy fájloknál foylamatosan nő a sebesség, akkor az jó.

Én egyébként adatot (tehát  nem játékos számára) egy ilyen lemezzel és ilyen íróval szemrebbenés nélkül 8 szorosan írnék meg, a játékoshoz meg próbálkozni kell. Bár én ahhoz még gyorsan szereznék 4-szeres lemezeket, amíg lehet.

Martin

#3675 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:30

Na, úgy tűnik, esik a Verba ára a feketepiacon. Több helyen is láttam. Asszem, bye-bye Ritek!

Martin

#3676 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:36

Idézet: Kolcsi - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 16:40

Sziasztok!

Többször visszaköszönő kérdés. A leginkább hozzáértők már ki is vesézték meglehetős részletességgel (és heves vitával). Röviden: ha a cél DVD-video, amit asztali lejátszóban szeretnél használni, akkor CLV írásmódot érdemes használni, ami Pionner DVR-108 esetén max. 6x sebességet jelent. Ez az író 8x írható lemezek esetén nem támogatja az 1x és 2x írási sebességet, tehát marad a 4x vagy 6x karcolás. Még akkor is érdemes a lassabb tempóhoz ragaszkodni, ha pl. a Nero CD-Speed által rajzolt görbe mást sugall.

#3677 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:41

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 16:30

Na, úgy tűnik, esik a Verba ára a feketepiacon. Több helyen is láttam. Asszem, bye-bye Ritek!

Én vettem annakidején 1000 forintért is verbatim DVD-t  :cool:  (na jó csak egyszer, 2 darabot). Amikor sokan Princo-t vettek én akkor is Verbatim (MCC, TY) és TDK (TY, TDK) lemezekre írtam. Pl. egy Ritek lemezem sincs. Nem azért mert gazdag vagyok... Mikor még drága volt a lemez inkább kevesebbet írtam.

#3678 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:47

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 15:30

Én elköszöntem a Ritek-től, a 8X G05-nél, 4X G04-ből van még pár darab. El is használom majd őket. Verbatim 8X DVD-R MCC-re írok immár, 8X Pioneer 108-cal, tökéletes. ;)  :up:
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#3679 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:49

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 15:30

Azért én nem vennék ezekből a hirtelenolcsólett lemezekből elsőre sokat, ezek szoktak a szar minőségű és/vagy hamisított lemezek lenni  :(
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#3680 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 15:53

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 16:49

Azért én nem vennék ezekből a hirtelenolcsólett lemezekből elsőre sokat, ezek szoktak a szar minőségű és/vagy hamisított lemezek lenni  :(

A mostanában az országba érkezett színes, TY, 4x DVD-R Verbatimok igen szépen teljesítenek.

Téma megosztása:

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.